Jump to content

15 Temmuz Darbe Teşebbüsünü Kimler Yaptı?


Recommended Posts

Olayın iddia edilen faillerinin tasarladığı biçimde bir çerçeve ile ortaya çıkarılamamış olması doğal olarak şüpheleri arttırıyor.

Medyayı ise geçiniz, mahalledeki dedikoduların takım elbiseli, döpyesli hali. 

tarihinde teogoni tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

5 hours ago, copyPaste said:

yarım akıllı mallar da "haklı olabilirsin haci ağabey" diye sırnaşır sana, gururun okşanır, mutlu olursun

tayyip ülkeyi düzerse düzsün, bana dertmi lan gerzek, benim bu ülkeyle hiçbir manevi bağım yok, sana ise fena koyuyor ki ta amerikalardan cikcikleniyorsun

Kimse kimseye yaranmıyor. Benim askeriyede binlerce arkadaşım var. Sekiz+iki yılım askeriyede geçti.Askeriyede Ataturkculer her zaman daha fazladır.Hicbir bok bilmeden angut angut konuşan ergen bir beyinsizsin.Babalık istersen babalik yaparim sana;iyi yontarım seni. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, copyPaste yazdı:

ahaha, atarsan at salak, kendin çalıp kendin oynarsın bu forumda, yarım akıllı mallar da "haklı olabilirsin haci ağabey" diye sırnaşır sana, gururun okşanır, mutlu olursun

tayyip ülkeyi düzerse düzsün, bana dertmi lan gerzek, benim bu ülkeyle hiçbir manevi bağım yok, sana ise fena koyuyor ki ta amerikalardan cikcikleniyorsun

Ben bu iletiyi yanıtlamak istemedim. Küfretmemek için değil..Ağız dolusu küfrederek rahatlayabilirdim. Cevap verirsem değer kazanır bu iğrenç ileti diye düşündüm...

Evet.. Tayyip'in varlığı, yaptıkları bana TC adına fena şekilde koyuyor. Ben uzaklarda yaşıyor olsam ve bu halkın en azından yarısı Tayyip hayranı olsa bile ülkenin başına gelenler beni ve benim gibileri derin derin düşündürüyor. Bu ülkede yaşayıp onunla manevi bağım yok demek ne demek? Bunu nasıl bir insan söyler? Biz bu forumda sorunlarımızı çözmeye çalışıyoruz. Onları ülkemizle maddi manevi bağlar kurmadan ve bir takım sorumluluklar üstlenmeden nasıl çözeceğiz. Tayyip iti bizi düşündürüyor.. Bizi üzüyor. Bizi derin bir depresyona sokuyor.. Bizi isyan ettiriyor. Ondan kurtulmanın onu iyi tanımakla mümkün olacağını düşünüyorum. Yaptıklarını neden yaptığını bilirsek onu daha iyi tanımış oluruz. Onun dümen suyunda gitmemeliyiz. Dediklerine inanmamalıyız. Gerçekleri araştırarak bulmaya çalışmalıyız.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 15.09.2016 at 16:10, haci yazdı:

 Çoğunuz Atatürkçüleri de suçluyorsunuz ama asıl kabahati Fetö'cülere yüklüyorsunuz. Bu bağlamda sizlerden ayrılıyorum. Ben darbeyi yalnız Atatürkçülerin yaptığına inanıyorum. Bana göre bu pür Atatürkçü bir darbe. Fethullahçıların katıldığını düşünmüyorum. İlginç olarak ik ay sonra bile kimin yaptığı hala akademik bir soru olarak kalıyor. Darbeyi kimin yaptığının bilinmemesi de Atatürkçüler tarafından yapıldığını destekliyor. Artık Atatürkçüleri suçlamak mümkün değil. Fetöcular suçlandı bir kere. Olay komplo teorisi olarak başladı ve öyle kalacağa benziyor.

Hacı sen bile bunu dediysen bu ülkeden umudu keselim.

Darbe bildirisinin Atatürk adını içermesi yalnızca atatürkçülerin yapabileceği anlamına asla gelmez. 2 yıldır fethullahçı medya atatürkün adını sayıklayıp duruyor farkındasındır. Ayrıca bunu atatürkçü kesim yapmış olsa tayyip bu fırsatı asla kaçırmaz hepsinin başını ezer geriye kalan bikaç yayın organınıda bu bahaneyle kapatırdı. Devlette bir tane bile atatürkçü adam kalmazdı ki, tayyip için bunlardan kurtulmak fethullahtan kurtulmaktan çok daha önemlidir. Ayrıca tayyip öyle bir imaj edinirdi ki atatürkün adını tamamen siler, chplileri sindirir belkide partiyide tamamen kapatırdı.

Bence şu durumda darbedeki olayların saçma sapan gelişimine odaklanmak en sağlıklık yaklaşım olur, prime time'da darbeye kalkışılması, köprü kapatılması(ne alaka?) meclise bomba sallanması ki külliyen saçmalıktır, tayyibin yerini darbecilerin halka sormaları(en çok buna güldüm) sözde darbe gerçekleşirken başbakanın çıkıp tvde darbe oluyor sakin olun diye nutuk vermesi, darbecilerin ilk yakalayacağı kişilerin(cumhurbaşkanı başbakan bakanlar) hiçbirinin burnunun bile kanamaması ve yakalanmaması, internetin ve televizyonun kapatılmaması(tüm kanallar ve internet telekoma bağlıdır, telekomun genel merkezini ele geçirp tüm iletişimi anında kesebilirlerdi) bunun yerine ankarada alelade bi caddeyi kapatmaları falan filan. Bana bunların hiçbirisi bu kadar darbe tecrübesi olan bir ordunun yapacağı işler gibi gelmiyor. Hele ki ordudaki en kalifiye elemanlar olan atatürkçü tayfanın kalkışacağı bi iş gibi kesinlikle gelmiyor.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu olayı şöyle düşünmekte yarar var:

Darbeyi yapanların A, B ve C planları vardır mutlaka. Onlardan hangisinde kaldıklarını bilmiyoruz. Ama o planların arasında başarısız bir darbenin sonuçları da düşünülmüştür mutlaka. Ve tabii yeni darbeler de planlanmış olabilir. Bekleyip göreceğiz.. Don't worry be happy........

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, yeniçeri53 yazdı:

Doğu Perinçeğin çok büyük bir ihtimalle hesabı şu olabilir:Türkiye ABD ve Batıdan kopacak.Ama O zaman İran gibide olamayacağız çünkü zengin bir ülke değiliz. Sıcak para gelmesi kesilecek! Buda Ülkede büyük fırtınalara sebeb olacak.İslam ideolojisiyle beyinleri yıkanmış Türk halkı yokluk karşısında uyanıp bilinçlenecek!AKP de dahil sağ partilere artık halk rey vermeyecek.Ve Ülke artık Sola kayacak.Bu şekildede kendisine iktidar yolu açılabilecek.

Türk halkı zaten çok yoksul. Cipi/BMW'si filan olanlar arabalarını satarlar, mantar gibi türemiş özel okulların ve üniversitelerin yarısı kapanır, Tayyibin Sarayının elektriği ödenemez, belki darbe olur filan.

Danimarka'da AKP'liler Feto'nun okullarından birinin kapatılması için Twitter kampanyası açıp dava açmışlar. Hakim mahkemede "terörist okul" ifadesi yerine "Gülen okulu" terimini kullanmaları için ısrar etmiş.

http://www.foxnews.com/world/2016/09/16/dutch-court-school-linked-to-gulen-is-not-terrorist.html

Gülen'in Türkiye'ye iade edilmemesi yönünde kuvvetli bir ihtimal var.

tarihinde leonardo18 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bugun, Eksi sozluk'te 'fetonun 16 eylul tehditi' isimli bir baslik gordum. Girdim ve entrylere baktim, bir twitter profil linki paylasilmisti, goz atayim dedim. Hesap hani su 15 temmuzdan sonra feto uzerinden tarih verip kehanet yapan veya tehdit eden bir troll hesabi gibi gorunuyordu. Ilginc seyler de yaziyordu. Buraya kadar normal ama profil fotosunda hulusi akar vardi, hem de odatv'nin darbe ile ilgili bir haberinde hulusi akar'in da isin icinde oldugunu ima eden veya sorgulayan haberinde kullandigi bir fotograf. Fotografta hulusi akar darbecilerle gorunuyordu. Bu feto twitter hesabi da bu fotografi kesmis ve hulusi akar'in kafasini kirmizi yuvarlak icine almisti.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, haci yazdı:

Atılma nedeni küfür değil zaten. Forumda huzursuzluk yaratması ve kaliteyi düşürmesi. Yoksa her türlü ağır eleştirilere tahammül ediyoruz. Tabii bir yere kadar..

 

ya hacı allh aşkına yeme bizi. bu üye kaliteyi düşüren bir üye değilki. çok zorluyordu beni bam telime bastı gönderdim desene şuna. kaliteyi düşüren ne üyeler var burda. ayrıca baştan okumadın demi kendi yorumlarını, evet okumadın.

 

neyse banane napayım

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 hours ago, leonardo18 said:

Türk halkı zaten çok yoksul. Cipi/BMW'si filan olanlar arabalarını satarlar, mantar gibi türemiş özel okulların ve üniversitelerin yarısı kapanır, Tayyibin Sarayının elektriği ödenemez, belki darbe olur filan.

Danimarka'da AKP'liler Feto'nun okullarından birinin kapatılması için Twitter kampanyası açıp dava açmışlar. Hakim mahkemede "terörist okul" ifadesi yerine "Gülen okulu" terimini kullanmaları için ısrar etmiş.

http://www.foxnews.com/world/2016/09/16/dutch-court-school-linked-to-gulen-is-not-terrorist.html

Gülen'in Türkiye'ye iade edilmemesi yönünde kuvvetli bir ihtimal var.

Türk halkı çok yoksulda yoksulluğunu idrak edebilecek seviyede değil.Alaman mercedes üretiyor parasıda var ama Mercedesi pahallı diye almıyor. Ama Türk halkı aldırmıyor gıdasından kesiyor kredi alıyor araba ,Cep telefonu en lüksü ne varsa alıyor.Türkiyede Devlette öyle Batıdan al krediyi sıcak parayı dağıt halka!Öyle bir halk oldukki bir yandan Türban ve Müslümanlık bir yandanda Lüküs hayat!İşte bu hayata veda etmek zorunda kalındığında Darbeye hiç lüzum kalmaz.Aynen 2 defa Ecevitte olduğu gibi Siyasal İktidar bir seçimde neye uğradığını şaşırıverir.Bunun tek şartı ise Batıdan kopmaktır.İşte o zaman  af buyrun ama sı.........arız! Türkün aklıda o zaman başına gelecektir.Bir nesil çok sıkılır belkide iki nesil ama sonunda Üretken bir toplum oluruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Başarısız darbenin failleri hiçbir zaman netleşmeyecek. 

Çünkü darbe gecesini sessizlikle geçiren generaller, darbecilere huzur ve sükunet içinde teslim olan kuvvet komutanları, darbenin hazırlanıp uygulanmasına engel olamayan sorumlular, iddia edildiği gibi bir bütün olarak Fethullah Gülen örgütünün üyesi değil, çok bileşenli güçlü bir koalisyondur.

Bunların önemli bir kesimi Ulusalcı-Kemalist, bir kısmı ise darbe gecesi Erdoğan’a, “İstanbul’a gelin ben sizi korurum” diyen; Erdoğan’ın kuşkularını gidermek için, “inanmıyorsanız beni Devlet Bahçeli’ye sorun” diyen, Genelkurmay 2. Başkanlığına atanan, Ümit Dündar gibi MHP’li Ergenekonculardır. 

Hulusi Akar ve diğer kuvvet komutanlarının tutarsız, çelişkili ve inandırıcılıktan uzak açıklamaları, “koalisyon”un karmaşık ve çok yapılı niteliğinden kaynaklanmaktadır. Darbenin başarısızlığı ve koordine edilememesi de çok başlılığından, her komutanın “yarım” katıldığı yönetim tarzından kaynaklanmıştır.

Erdoğan ve AKP medyası bu durumu çok iyi bilmektedir. Ama bu kritik aşamada ve şimdilik, tüm suçu Fethullah Gülen’e yüklemek, darbe karşıtı cepheyi geniş ve diri tutmak bakımından daha mantıklı görülüyor.

YAŞ düzenlemeleri ile TSK’nin üst kademesinde değişiklik yapılamaması, Türk ordusunun bilinmeyen bir süreye kadar, “başarısız darbeyi gerçekleştirenler-darbeye maruz kalanlar koalisyonu” tarafından yürütüleceğinin göstergesidir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Emre Uslu, darbeyi cemaatin değil en üst düzey komutanlarin yaptigini iddia ediyor, yine yukarida yazdigim gibi komutanlarin çelişkili ifadelerine değiniyor ve onlara düzmece diyor:

Genelkurmay Başkanı’nın ifadesi AKP PROPAGANDASI ayıklandıktan sonra okunduğunda şu yalın gerçek ortaya çıkıyor: Hulusi Akar’ın darbe girişiminden bilgisi vardı. Onayı olmasa bile bilgisi vardı.

Öncelikle ifadelerde bir çok tuhaf taraf var. Dikkat edin ifadede KESİNLİKLE detay yok. O saatte neredeydi, Genelkurmay’a nasıl getirildi, kim tegirdi, hangi yoldan geldi, nasıl kaçırıldı, kim ne dedi, gibi DETAY bilgiler yok.

Bir ifadede DETAY yoksa İFADE DÜZMECEDİR. Çünkü her detay gerçeğe götüren ipucu gibidir. Bu nedenle eğer soruşturmacı DÜZMECE/KURMACA ifade düzenlemek isterse detayları anlattırmaz.

Genelkurbay Başkanı’nın ifadesini dünyada hangi sorgu uzmanına okutsanız “BU İFADE DÜZMECE” der. İfade diye sıradan şeyler yazmışlar. Belli ki Erdoğan Genelkurmay başkanını yanına alıp diğerlerinin işini bitirmek istiyor.

Genelkurmay Başkanı’nın basına yansıyan ifadelerine bakınca kanaatim kesinleşti ki bu darbe girişimi EN ÜST DÜZEY komutanlar tarafından kararlaştırılmış. Ancak bazı komutanlar darbecileri satmış.

Bu noktada bir başka ayrıntıya dikkat çekmek isterim. Darbe neden saat 8’de başladı ve NEDEN önce İSTANBUL’da başladı?

Darbe soruşturmasını aydınlatacak en önemli ayrıntı bu soruda.

Yayınlanan darbe belgelerine göre darbe girişiminin saat 3:00 da olacağı anlaşılıyor. Ancak darbe askerlerin akşam saatlerinde köprüleri trafiğe kapatmasıyla başladı. İşte bu veri bize Darbe girişiminin en kritik bilgisini sunar.

Hatırlayın Darbe girişimine ilk karşı çıkan kişi İstanbul 1. Ordu Komutanıydı. O komutan darbe gecesi VEKALETEN GENELKURMAY BAŞKANI yapıldı. Oysa ilk darbe girişimi de bizzat kendi askerleri tarafından yapıldı.

Bence darbedeki en kritik rol işte o kumtanda. Durum şu: Darbe girişimi TÜM KOMUTANLARIN kararıyla yapılacaktı. Ancak Erdoğan ve çevresi, ki buna istihbarat da dahil, İstanbul 1. Ordu komutanı ile anlaşarak DARBEYİ ERKEN BAŞLATTI. Böylece gece saat 3:00 da tüm komuta kademesinin deteğiyle başlatılacak darbeye ERKEN DOĞUM yaptırılarak darbe girişimi önlenmeye çalışıldı.

Darbe planlanandan erken başlayınca, diper darbeciler de panikleyip şaşırıp o katliamları gerçekleştirdiler.

Muhtemelen darbe girişiminden nasıl çıklıacağı tüm suçun Gülen cemaatine yıkılacağı da daha önceden belirlenmişti. Gülen Cemaatine karşı uygulanan soykırım uygulamlaarı da böylece meşrulaştırılmış oldu.

Özetle, Gördüğüm kadarıyla darbe kararı iddiaların aksine Gülen cemaati değil komuta kademesi tarafından alındı. Ancak bu karardan Gülen cemaatinin haberi var mıydı? Buna bilerek isteyerek ses çıkarmayıp “düşmanımın düşmanı dostumdur” mantığıyla darbeye sessiz mi kaldılar konusu belli değil."

En başta benim Erdoğan rejimi ile 5 yıldır kendi çabamla, tek başıma yürüttüğüm meşru mücadeleme darbe vurdukları için kim olursa olsun tüm darbecilere lanet olsun…"

Link to post
Sitelerde Paylaş
40 minutes ago, albatillademir said:

Emre Uslu, darbeyi cemaatin değil en üst düzey komutanlarin yaptigini iddia ediyor, yine yukarida yazdigim gibi komutanlarin çelişkili ifadelerine değiniyor ve onlara düzmece diyor:

Genelkurmay Başkanı’nın ifadesi AKP PROPAGANDASI ayıklandıktan sonra okunduğunda şu yalın gerçek ortaya çıkıyor: Hulusi Akar’ın darbe girişiminden bilgisi vardı. Onayı olmasa bile bilgisi vardı.

Öncelikle ifadelerde bir çok tuhaf taraf var. Dikkat edin ifadede KESİNLİKLE detay yok. O saatte neredeydi, Genelkurmay’a nasıl getirildi, kim tegirdi, hangi yoldan geldi, nasıl kaçırıldı, kim ne dedi, gibi DETAY bilgiler yok.

Bir ifadede DETAY yoksa İFADE DÜZMECEDİR. Çünkü her detay gerçeğe götüren ipucu gibidir. Bu nedenle eğer soruşturmacı DÜZMECE/KURMACA ifade düzenlemek isterse detayları anlattırmaz.

Genelkurbay Başkanı’nın ifadesini dünyada hangi sorgu uzmanına okutsanız “BU İFADE DÜZMECE” der. İfade diye sıradan şeyler yazmışlar. Belli ki Erdoğan Genelkurmay başkanını yanına alıp diğerlerinin işini bitirmek istiyor.

Genelkurmay Başkanı’nın basına yansıyan ifadelerine bakınca kanaatim kesinleşti ki bu darbe girişimi EN ÜST DÜZEY komutanlar tarafından kararlaştırılmış. Ancak bazı komutanlar darbecileri satmış.

Bu noktada bir başka ayrıntıya dikkat çekmek isterim. Darbe neden saat 8’de başladı ve NEDEN önce İSTANBUL’da başladı?

Darbe soruşturmasını aydınlatacak en önemli ayrıntı bu soruda.

Yayınlanan darbe belgelerine göre darbe girişiminin saat 3:00 da olacağı anlaşılıyor. Ancak darbe askerlerin akşam saatlerinde köprüleri trafiğe kapatmasıyla başladı. İşte bu veri bize Darbe girişiminin en kritik bilgisini sunar.

Hatırlayın Darbe girişimine ilk karşı çıkan kişi İstanbul 1. Ordu Komutanıydı. O komutan darbe gecesi VEKALETEN GENELKURMAY BAŞKANI yapıldı. Oysa ilk darbe girişimi de bizzat kendi askerleri tarafından yapıldı.

Bence darbedeki en kritik rol işte o kumtanda. Durum şu: Darbe girişimi TÜM KOMUTANLARIN kararıyla yapılacaktı. Ancak Erdoğan ve çevresi, ki buna istihbarat da dahil, İstanbul 1. Ordu komutanı ile anlaşarak DARBEYİ ERKEN BAŞLATTI. Böylece gece saat 3:00 da tüm komuta kademesinin deteğiyle başlatılacak darbeye ERKEN DOĞUM yaptırılarak darbe girişimi önlenmeye çalışıldı.

Darbe planlanandan erken başlayınca, diper darbeciler de panikleyip şaşırıp o katliamları gerçekleştirdiler.

Muhtemelen darbe girişiminden nasıl çıklıacağı tüm suçun Gülen cemaatine yıkılacağı da daha önceden belirlenmişti. Gülen Cemaatine karşı uygulanan soykırım uygulamlaarı da böylece meşrulaştırılmış oldu.

Özetle, Gördüğüm kadarıyla darbe kararı iddiaların aksine Gülen cemaati değil komuta kademesi tarafından alındı. Ancak bu karardan Gülen cemaatinin haberi var mıydı? Buna bilerek isteyerek ses çıkarmayıp “düşmanımın düşmanı dostumdur” mantığıyla darbeye sessiz mi kaldılar konusu belli değil."

En başta benim Erdoğan rejimi ile 5 yıldır kendi çabamla, tek başıma yürüttüğüm meşru mücadeleme darbe vurdukları için kim olursa olsun tüm darbecilere lanet olsun…"

Darbeden 1 gün sonra bunun bir senaryo olduğunu söylemiştim. Tsk da kazanan taraf Avrasyacı ulusalcı ve kemalist kesim olmuştur. Bu girişimde rusya faktörünü unutmamak lazım. Darbe gecesi duginin ankarada olması. Darbeden sonra türkiye ve rusyanın yakınlaşması türkiyenin suriyeye girmesi amerikancı gladyonun tamamen temizlenmesi gibi olayları iyi düşünmek lazım. İlerde görüceksiniz daha iyi şeyler olucak :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

AKP ile Pkk arasında ki kardeşlik ve bölünme aüreci bozuldu mu? BOZULDU. 

Tsk yargı gibi kurumlara sızan amerikancı gladyo temizleniyor mu? TEMİZLENİYOR.

Türkiye suriyeye girip oraya oluşturulmak istenen kürt koridorunu durdurdu mu? DURDURDU.

 

Türkiye de yakında daha iyi şeyler olucak hep beraber görücez. :)

Link to post
Sitelerde Paylaş

Darbede en küçük bir Kemalist unsurun varlığı olsaydı, "bana Kemalistlerle paralelciler ortak kumpas yaptı" feryatlarından geçilmezdi. Kemalistler tümüyle tasfiye edilip yerlerine cemaatçiler yerleştirilmiştir. Bu gün gibi ortada. Bunu inkar etmek çok saçma. "Ne istediler de vermedik" sözü bunun kapı gibi kanıtıdır. 

Bunların asıl can düşmanları gördükleri, hâlâ laik, Cumhuriyetçi, Atatürkçülerdir. Cemaat ile sürtüşmeleri pasta paylaşımından doğan bir palyatif hır gürden ibaret. Kumpas denen şey bitmiş değil ki, devam ediyor.

Cemaat tabii ki şişirilip piyon gibi kullanıldı. CIA'nın bu işten habersiz olması olanaksızın ötesinde komik bir iddia olur. Bu da kumpasın bir parçası. Ordunun altyapısıyla oynamak için bu darbe kumpası da... Tabii diktayı güçlendirmek için de... Pastadan çok fazla büyük dilim isteyen cemaati hizaya sokma, bu kumpasın en az önemli ayağı... O büyük dilimi kapabileceklerini sanmaları, bu salakların aşırı salak olduğunu gösteriyor o ayrı...

Emperyalizm diktatör sever. Çünkü diktatör yanında oldu mu ülke emrindedir. Kolayı varken ülkeyi ele geçirmeye niye uğraşacaksın da? Suudi Arabistan'ı yanında tutmak için kralı yanında tutmak, sonuna kadar desteklemek ve iktidardan uzaklaştırılmasına asla ve asla izin vermemek yeterliyken, başka çabaya gerek var mı? Aynısı... Diktatörü tüm gücünü kaybedene kadar sonuna kadar destekle. Tüm gücünü Marcos gibi kaybederse, harca it gibi gitsin, yenisine bak...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Darbeyi Kemalist askerlerin yapması bir yana, darbeye Kemalist askerler karşı çıkmıştır. Fetöcülerin ele geçirdiği bir ordunun darbe yapmasını hiç bir Kemalist istemez çünkü. Kemalistler asla böyle salakça bir işe kalkışmaz. Son derece salakçaydı, rezil olduk. Küme düştük, rezalet, kepazelik ve skandal... Adi bir muz cumhuriyeti ligine küme düştük. Bunun sorumlusu, ne istediler de vermedik diye bunları üst kademelere getirenlerdir.

Helikopterleri, uçakları kim önledi, halk osuruğu ile önlemedi herhalde... Bu kepazeliği Kemalistler yaptı demek çok ağır ve iftira bir töhmettir. Aklı başında bir kişi bu töhmete kalkışmaz. Kemalistler kıyıma uğratılıp cemaat adamları yerleştirilmişken hangi akılla böyle düşmanın bile iddia etmediği bir iftiraya kalkışılabilir? Çok acayibime gitti ve şaşırdım. Bunun bir skandal olduğunu söylemek zorundayım. Hiç olmadı... Çok ağır bir fiyasko ve şaşkınlık. İhanet yani, düşmanın bile kalkışmadığı bir ihanet bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, democrossian yazdı:

Darbeyi Kemalist askerlerin yapması bir yana, darbeye Kemalist askerler karşı çıkmıştır. Fetöcülerin ele geçirdiği bir ordunun darbe yapmasını hiç bir Kemalist istemez çünkü. Kemalistler asla böyle salakça bir işe kalkışmaz. Son derece salakçaydı, rezil olduk. Küme düştük, rezalet, kepazelik ve skandal... Adi bir muz cumhuriyeti ligine küme düştük. Bunun sorumlusu, ne istediler de vermedik diye bunları üst kademelere getirenlerdir.

Helikopterleri, uçakları kim önledi, halk osuruğu ile önlemedi herhalde... Bu kepazeliği Kemalistler yaptı demek çok ağır ve iftira bir töhmettir. Aklı başında bir kişi bu töhmete kalkışmaz. Kemalistler kıyıma uğratılıp cemaat adamları yerleştirilmişken hangi akılla böyle düşmanın bile iddia etmediği bir iftiraya kalkışılabilir? Çok acayibime gitti ve şaşırdım. Bunun bir skandal olduğunu söylemek zorundayım. Hiç olmadı... Çok ağır bir fiyasko ve şaşkınlık. İhanet yani, düşmanın bile kalkışmadığı bir ihanet bu.

Bundan daha büyük bir  fiyasko ve ihanet olamaz. Dünyanın en büyük suçu bu olmalı. Bir insan bu suçla nasıl yaşayabilir. Hacı'yı hemen Tayyip amcana ihbar et. Cezalandırılsın. Belki idam bile edilebilir. Daha olmazsa Hacı'dan kendini öldürmesini iste..  Başını vursunlar.. İşid'e yolla kellesini... Ya da baş ucuna as.. Arada bir bakar sapkınlığını tatmin edersin..

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 saat önce, yeniçeri53 yazdı:

Türk halkı çok yoksulda yoksulluğunu idrak edebilecek seviyede değil.Alaman mercedes üretiyor parasıda var ama Mercedesi pahallı diye almıyor. Ama Türk halkı aldırmıyor gıdasından kesiyor kredi alıyor araba ,Cep telefonu en lüksü ne varsa alıyor.Türkiyede Devlette öyle Batıdan al krediyi sıcak parayı dağıt halka!Öyle bir halk oldukki bir yandan Türban ve Müslümanlık bir yandanda Lüküs hayat!İşte bu hayata veda etmek zorunda kalındığında Darbeye hiç lüzum kalmaz.Aynen 2 defa Ecevitte olduğu gibi Siyasal İktidar bir seçimde neye uğradığını şaşırıverir.Bunun tek şartı ise Batıdan kopmaktır.İşte o zaman  af buyrun ama sı.........arız! Türkün aklıda o zaman başına gelecektir.Bir nesil çok sıkılır belkide iki nesil ama sonunda Üretken bir toplum oluruz.

Cep telefonu olmayan (eski model kulanan) sadece entelektüel kesim kaldı. Bana bile geçen ay zorla aldırttılar. Arabaları filan da yok. 2-3 arkaba bir arabayı kullanıyor bazı durumlarda. Afrika kadar da değil tabi. Ama hayatında sinemaya gitmemiş insanlar var. Haftasonu gezeceği zaman Belediye'nin ücretsiz gezilerini, yeni ücretsi lunaparkları, promosyon ücretsiz otel tanıtım turlarını filan araştırıyorlar.

Yeni zenginler meselesini de konuşalım: Özellikle taşradan gelen, kolun işporta saatle BMW'lere spor arabalara filan binen tipler türedi. Ben bunlara "AKP zengini" adını taktım. Çünkü tarım dışında bir şey üretebileceklerine inanmıyorum. Kriz olursa önce onlar sallanıp düşecekler. 2000'li yıllardan beri "sonradan görme" nüfusunda ciddi artış yaşandı. Bunun ekonomik nedenlerini araştırmak gerek.

Fakir halk da, maalesef, işte hastanelere daha kolay gidebilme, işten çıkarılan kişilerin yerine kamu kuruluşlarına alında, tencere/tava dağıtılması, sokakta darbe karnavalları gibi şeylerle kazanılıyor sadece. Gelirlerinde bir artış yok. Suriyeli mültecilere bakın. Adam evi-barkı satmış, Almanya'ya kadar yol boyunca bir tek cep telefonunu satmıyor.

yani perinçeğin mantığı da ne yazık ki pek mantık değil bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, democrossian yazdı:

Bütün olumsuzlukların sorumlusu olarak gördüğüm bir ...... Neyse... İhbar filan elbette söz konusu değil.

İhber etmeyeceksin demek.. Kahrımızdan lüfta mı uğradık şimdi. Eline düşmüştüm. Canıma okuyabilirdin..

Sen yazdıklarını yayımlamadan önce okuyor musun? Ben hiç sanmıyorum. Bir insan ancak bu kadar küstahlaşır, terbiyesizleşir.. Utanma da yok sende...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistlerin depresyonda olmalarını normal karşılıyorum, ben de depresyondayım çünkü. Bu kadar olumsuzluk içinde olmamanın bir olanağı yok. Ama bu kadar ileri gitmek gerekmiyor. Bu belirtiler depresyondan öte...

Diktatörü bitimiz kadar bile sevmiyoruz. Niye birbirimize düşelim ki? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...