Jump to content

15 Temmuz Darbe Teşebbüsünü Kimler Yaptı?


Recommended Posts

3 saat önce, leonardo18 yazdı:

Yurt dışında olanlar için. İstanbul, Ankara ve Antalya'da yürüyüşler oldu.

Bana sorarsanız bitmiş gibi görünmüyor. Kısa bazı özet bilgiler:

https://www.yahoo.com/news/erdogan-wins-referendum-changing-turkish-220639940.html

 

Yine OHAL ilan edildi. Erdogan her gecen gun gucunu arttirmaktadir. Bu OHAL'lar 5 sene 10 sene arka arkaya surebilir. 80 darbesinden sonra OHAL tam 7 sene surmustu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Putin tebrik etmiş olabilir. Ben duymadım. "Tebrik eden tek batılı lider Trump" deniyor:

http://edition.cnn.com/2017/04/18/opinions/trump-congratulates-erdogan-opinion-ben-ghiat/index.html

 

- Diğer ABD yetkilileri de uyarmaya devam ediyor. Seçimin geçersiz olduğunun farkındalar ama menfaatleri gereği böyle yapıyorlar (haberde öyle deniyor)

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 dakika önce, leonardo18 yazdı:

Putin tebrik etmiş olabilir. Ben duymadım. "Tebrik eden tek batılı lider Trump" deniyor:

http://edition.cnn.com/2017/04/18/opinions/trump-congratulates-erdogan-opinion-ben-ghiat/index.html

 

- Diğer ABD yetkilileri de uyarmaya devam ediyor. Seçimin geçersiz olduğunun farkındalar ama menfaatleri gereği böyle yapıyorlar (haberde öyle deniyor)

 

http://www.hurriyet.com.tr/putinden-cumhurbaskani-erdogana-tebrik-40431034

 

Yinede Turkiye - Rusya iliskileri kötü durumdadir. Suriye'de Rus-Turk savasi bile gerceklesebilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Savcılık'tan 'ikinci darbe' uyarısı

asker-aa-arsiv3_0.jpg?itok=0_ac8LQE

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 isim hakkındaki ‘darbe’ soruşturmasını tamamladı. Bu kapsamda hazırlanan iddianamede, örgütün medya yapılanmasının yanı sıra TSK içindeki yapılanmasına dair de önemli bilgiler yer aldı.15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından TSK içindeki örgüt mensuplarının tespitine yönelik çalışmalar yapılıyor.

Hâlen devam eden çalışmalarda Fethullah Gülen örgütüyle ilişkisi tespit edilen askerler hakkında hukuki işlemler yapıldı.

Gülenci askerlerin hepsi kullanılmadı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkında işlem yaptığı askerler hakkında bir analiz hazırladı. Yapılan analiz çalışmasında Gülen örgütüyle ilişkisi tespit edilen ve hakkında işlem yapılan askerlerin ‘bir kısmının’ darbe girişimine aktif olarak katılmadığını tespit etti.

Başsavcılık bu tespitini örneklerle de açıkladı.

Bu örneklerden biri, örgütün üst düzey isimlerinden olan ABD’deki Colorado eyaletinin imamlığını yapan Hasan Polat’ın ifadesine dayanıyor. İfadeye göre 'bir kısım askerler darbe girişiminde kullanılmayarak deşifre olmamaları için saklandı.'

47 albaydan sadece 2’si darbe girişimine katıldı

İtirafçı olan Hasan Polat, örgütte 1993-1994 yılında asker abiliği yaptığını belirtti. İfadesi kapsamında ‘abilik’ yaptığı dönemdeki 47 askeri personeli savcılığa bildirdi. Bu isimleri fotoğraflardan da teşhis etti. Savcılık 47 askerle ilgili yaptığı incelemede söz konusu askerlerin tamamının Albay rütbesinde olduğunu, büyük çoğunluğunun da ‘generallik rütbesine’ yüksebilecek "kurmay albay" olduğunu tespit etti.

Gülen örgütünün şifreli haberleşme programı Bylock kullandığı tespit edilen bu askerlerden darbe girişiminde ne gibi bir rol üstlendiği araştırıldı. Savcılık araştırmasının sonucunda Gülen örgütü tarafından yetiştirilen bu 47 albaydan sadece ‘ikisinin’ darbe girişiminde aktif rol aldığını belirledi. Darbe girişiminde Gülen örgütü tarafından hazırlanan ‘atama listeleri de’ incelendi. Albayların isimlerinin de bu listede geçmediği ve bir görev verilmediği ortaya çıktı.

Bylock'çu 800 askerden 500’ü darbe girişiminde yok

İkinci darbe ihtimaline dikkat çeken savcılık bu kapsamda bir örnek daha verdi.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından darbe girişiminin ardından Bylock kullandığı tespit edilen 800’e yakın askerin bilgileri savcılığa gönderildi.

Liste üzerinde yapılan incelemelerde listedeki 500’ü aşkın askerin "darbe girişiminde" kullanılmadığı belirlendi. Buna göre İstanbul’da görevli ByLock kullanan askerlerin üçte ikisine darbe girişiminde görev verilmedi.

Bu verilerin ışığında savcılık, "Terör örgütünün darbe girişiminde özellikle Silahlı Kuvvetler içerisindeki mensuplarının bir kısmını harekete geçirmek suretiyle kullanmıştır. Darbe girişimine katılan askeri birlikler personel bazlı incelendiğinde aynı birlikte görev yapıp da terör örgütüyle bağı tespit edilebilen bir kısım hücrelerin eylemlere iştirak ettiği, diğer bir kısım hücrelerin ise iştirak etmedikleri görülmüştür" dedi.

"İkinci darbe girişimi için"

Savcılık Gülen örgütüne mensup askerlerin bir kısmının kullanılması, önemli bir kısmının ise kullanılmamasının sebebini ‘geleceğe yönelik tedbir’ olarak tanımlıyor.

Örgüte mensup askerlerin ‘başarısız olma durumunda’ deşifre olmaması için tedbirli davranıldığını vurgulayan savcılık, "ikinci darbe" uyarısını şu ifadelerle anlattı:

"Terör örgütünce gerçekleştirildiği bariz olan bir darbe girişimine bir kısım örgüt mensuplarının iştirak etmemesinin, yıllardır TSK içerisinde yuvalanan ve sıkı tedbir kuralları nedeniyle hücre tipi yapılanmasının boyutları bilinmeyen örgütün bir yöntemi olduğu, yıllardan beri gelen kadrolaşma süreci nazara alındığında örgüt mensuplarının nispeten daha az bir kısmının darbe girişimine iştirak ettikleri, bu durumun örgütün darbe girişiminin başarısız olması halinde çoğunluk örgüt mensuplarının Silahlı Kuvvetler içerisinde kalmasını sağlamak olduğu, terör örgütünün stratejisinin ‘ikinci bir darbe girişimi’ veya başka bir eyleminde bu asker şahısları kullanmak olduğu, yine Bylock kullanmayan örgüt mensuplarının varlığı da nazara alındığında ahtapot kolları gibi devletimiz kurumlarını saran terör örgütünün Devletimiz ve Cumhuriyetimiz için en büyük tehlike olduğunun hiçbir dönem unutulmaması ve rehavete kapılmadan terör örgütüyle mücadeleye süreklilik arz edecek şekilde devam edilmesi gerektiği açıkça anlaşılmış ve değerlendirilmiştir."

Bylock kullanmayan örgüt elemanlarının da varlığına dikkat çeken savcılık, uzun yıllardır TSK içinde yapılanan Gülen örgütü üyesi sayısının, şu an hakkında işlem yapılandan çok daha fazlası olduğuna dikkat çekti. 

Ahmet Zeki Üçok: 70 bin civarında

Savcılığın bu tespitlerini destekleyecek unsurlardan biri de daha önce TSK'da Gülenci askerlere yönelik soruşturma yürütürken tutuklanan emekli albay Ahmet Zeki Üçok’un açıklamaları. Üçok, darbe girişiminin ardından CNN Türk’te katıldığı bir programında TSK’ya yerleşen Gülenci askerlerin sayısının yaklaşık 70 bin civarında olduğunu belirtmişti.

Bakan Soylu: 7 bin asker tutuklu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da geçen günlerde hakkında işlem yapılan askerlerin sayısı hakkında bilgi verdi. Bakan Soylu, Gülen örgütü soruşturmaları kapsamında 168’i general 7 bin 463 askerin tutuklandığını açıkladı.


http://www.aljazeera.com.tr/al-jazeera-ozel/savciliktan-ikinci-darbe-uyarisi
 
Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, malta erigi yazdı:

Bunlar hep uzatilan ohale bahane olsjn diye ortaya atilan dedikodular. Surekli insanlari yolda durdurup kimlik soruyorlar, gbt'ye bakiyorlar, ust aramasi yapiyorlar. 

 

Zeki Ucok bizzat kendisi tutuklanmisti Gulenci askerlere karsi sorusturma yuruturken. Adamin dedigi dogrudur. Gulenciler bu devleti tam seriat devleti yapmadan pes etmezler.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 11.04.2017 at 20:21, malta erigi yazdı:

Onceden bilindigi kesin. Daha ertesi gun aciklama yapildi saat 16'da mit genelkurmaya haber verdi diye. 

 

Su anda yonetimde ataturkculer var deniyor ama kim bu insanlar? Ben sahsen tanimiyorum. Bir genelkurmay baskani var gordugumuz, o da hic ataturkcu gibi gorunmuyor. Bir de akin ozturk meselesi var. Bu adam hic de fetullahci degil gibi. Onu kandirdilar desek, o zaman nasil darbenin basi ilan ediliyor bu adam? 

 

Ben ataturkculer yapmistir demiyorum. fetullahcilarin yaptigi konusunda  ilk gunlerdeki kadar emin degilim diyorum. Cok gizlilik var nedense bu darbeyle ilgili. Susurluk olayinda bile hersey daha seffafti. Bircok bilgiye ulasabiliyorduk.

Darbeyi planlayan 5 tane Fethullahçı albay olsa. Çarkı çalıştırsalar. Bunun adı gene Fethullahçı darbe olmaz mı? Olur. Kendi g.tlerinden haberleri yok. Bilmiyorlar ki kim Fethullahçı, diğer askerler. Emri aldılar, yardırdılar hükemeti yıkıyoruz diye. Kim sorar o anda, "Ulan tamam darbe ama kimin darbesi bu tufaya gelmeyelim" diye. Artı adamlar bilmiyor, yanındaki 40 yıllık arkadaşını "Ben onu Atatürkçü bilirdim. İmkansız" diyor. İnanamıyor. O şekilde ilk izlenim olarak Atatürkçü diye kodlatmışlar kendilerini hal ve tavırları ile diğerlerinin üzerinde.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 11.04.2017 at 18:09, haci yazdı:

Ben sana değil, Tataroğluna sordum o soruyu. Hollanda darbeyi Gülen'in yapmadığını biliyor.. Sülalen yanılıyor. Darbeyi Gülen yapmadı.

Fethullahın evlerinde kalan bir eleman, kendisi Atatürkü sevmezdi, sürekli tartışırdık kendisiyle zıttı fikirlerimiz. Birgün üniversite 2. sınıfta 2008'de derste bana şöyle dedi: "Az kaldı az." Ellerini kaldırdı ve 10 parmağı ile işaret yaptı" (10 yıl) Nasıl yani dedim. Birşey demedi. Sıraya birşeyler karaladı ve konuyu kapattı. Yine bunlardan ama sonradan ayrılan bir  eleman, "Bunların nerelere adam soktuğunu söylesem inanmassın telefonda olmaz bir ara konuşuruz" demişti. O da kapandı gitti konuşmadı. Olay basit değil. 

 

Darbeyi 5 Fethullahçı Tuğ. genereal, 5 Albay tasarlasa ve çarkı çalıştırsa, altta ve üsttekiler Atatürkçü bile olsalar ve diyelim bu çarkı başlatanlar kendilerini müthiş kamufule etmiş diğer askerler tarafından Atatürkçü diye biliniyorlar, o zaman bu darbe Fethullahçı darbe olmaz mı? Olur. Sonrasını demiyorum. Belki sonrasında Atatürkçüler kontrolü ele alacaktı fakat başlatanlar Fethullahçı olduğu için bu darbe Fethullahçı darbe olmaz mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 dakika önce, teogoni yazdı:

Fethullahın evlerinde kalan bir eleman, kendisi Atatürkü sevmezdi, sürekli tartışırdık kendisiyle zıttı fikirlerimiz. Birgün üniversite 2. sınıfta 2008'de derste bana şöyle dedi: "Az kaldı az." Ellerini kaldırdı ve 10 parmağı ile işaret yaptı" (10 yıl) Nasıl yani dedim. Birşey demedi. Sıraya birşeyler karaladı ve konuyu kapattı. Yine bunlardan ama sonradan ayrılan bir  eleman, "Bunların nerelere adam soktuğunu söylesem inanmassın telefonda olmaz bir ara konuşuruz" demişti. O da kapandı gitti konuşmadı. Olay basit değil. 

 

Darbeyi 5 Fethullahçı Tuğ. genereal, 5 Albay tasarlasa ve çarkı çalıştırsa, altta ve üsttekiler Atatürkçü bile olsalar ve diyelim bu çarkı başlatanlar kendilerini müthiş kamufule etmiş diğer askerler tarafından Atatürkçü diye biliniyorlar, o zaman bu darbe Fethullahçı darbe olmaz mı? Olur. Sonrasını demiyorum. Belki sonrasında Atatürkçüler kontrolü ele alacaktı fakat başlatanlar Fethullahçı olduğu için bu darbe Fethullahçı darbe olmaz mı?

 

Darbe basarili olsaydi Atatürkcüler degil , Fethullah Gülen Turkiye'nin yeni diktatörü olacakti. Bu darbe bastan sona Fethullahci bir darbeydi ve darbeyi durduranlarda Atatürkcüler olmustur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 dakika önce, Westsideturk yazdı:

 

Darbe basarili olsaydi Atatürkcüler degil , Fethullah Gülen Turkiye'nin yeni diktatörü olacakti. Bu darbe bastan sona Fethullahci bir darbeydi ve darbeyi durduranlarda Atatürkcüler olmustur.

İğrenç bir son düşünmesi bile berbat.

Link to post
Sitelerde Paylaş
32 dakika önce, teogoni yazdı:

İğrenç bir son düşünmesi bile berbat.

 

Sen saniyormusun ki fetullah pes etti? Darbe yapmak icin sabirsizca bekleyen on binlerce subay ve ust rutbelerde askeri var adamin. Bu kisi 17/25 aralik ile hukumeti bile devirip kendini oraya yerlestirecekti FETO'cu emniyeti ve savcilari ile.

 

Fetullahi kucumseyenlerin beyinleri tikanmistir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...