leonardo18 0 Oluşturuldu: Temmuz 25, 2016 Raporla Share Oluşturuldu: Temmuz 25, 2016 Günümüzde bu "işkence" konusu ve bunun medeni ülkelerle bağdaşıp bağdaşmadığı tartışılan bir konudur. Örneğin "medeni ülkelerde işkence olmaz" diye bir şey yoktur. 11 Eylül saldırısından Sonra Bush'da Küba'daki Guantanamo üstünde bir "işkence merkezi" kurmuştur. Yabancı topraklarda bulunduğu için ABD Anayasası olan İnsan Hakları Beyannamesi ile çelişmeyeceği için böyle yapılmıştır. Obama tarafından da kapatılmıştır. Ancak bunun bir mantığı vardır. ABD El-Kaide gibi barbar, ayırt etmeden öldüren, gizlice örgütlenen ve terörist bir yapılanma ile karşı karşıyaydı. Hatta 2 sene önce bu konuda bir film bile yapılmıştı (Samuel Jackson oynuyordu). Filmde nükleer silahları olan bir teröristin ne pahasına olursa olsun konuşması gerekiyordu. Son çare olarak da işkenceye başvurulmuştu (işkenceden söz ediyorum, ki bu bence tecavüz ile aynı şey değildir). Fransızların da Yabancı Lejyonu filan vardır. Cezayir savaşında işkence olayları olmuştur. Bunun da filmi yapılmıştır. Son olaylarda bir defa hukuk çiğnenmiştir. Asker darbe bile yapsa yargılanacağı ve cezalandırılacağı yer askeri hapishanedir. Ben General/Albay düzeyin Fettulahçı oluşumlara halen inanmıyorum. CNN'de de duysam şüphe ile yaklaşırım. Er olan kişiler de bu şekilde, askeri mahkemeden yargılanırlar. Tutuklanma durumunda da bunun da belirli kuralları vardır. Binbaşıyı tutuklamakla onbaşıyı tutuklamak aynı şey değildir. Bu durumda onlar mahkumdur, ama askeri mahkumdur. Sıradan polis veya başka kişilerin askerleri tutuklaması/sorgulaması diye bir şey askeri hukuka/ülke hukukuna uymamaktadır. Kaldı ki biz burada "tecavüz" konusundan söz ediyorum. Ve daha oraya gelmeden General rütbesinde saygın bir kişi, suç bile işlese bu şekilde sorgulanmaz. Gauntanamo'da, Amerikalının eline sakkalı cübbeli Pakistanlı geçmiştir, Veya bundan 60 sene önce Fransız askeri çöldeki bedeviyi yakalamıştır, işkence etmiştir. Ama karşındaki adam Amiral, Albay, general filan. Eksiğim varsa tamamlayın, ama Amerikan ve Rus kuvvetleri ikinci dünya savaşında Nazi komutanlarını ele geçirdiklerinde bile böyle şeyler yapılmamıştır. Buna da sokaktaki kontrolsüz güruh'u ekleyeceğim. Darbe başlığının 3 ve 5'inci sayfalarında elleri arkadan bağlı olduğu halde dövülen ve yine elleri arkadan bağlı olduğu halde ensesinden vurularak öldürülmüş bir asker görüyoruz. Ve keşke özgür medya olmasaydı! Rusya da benzer şeyler oluyor, Ama adam hiç değilse basını sansürleyip olayları inkar ediyor. Bizde dövülmüş subayları isimleri ile tanıtıyorlar ve hepsi dövülmüş, darp edilmiş vaziyete. Sonra da adam AB'ye dönüp "sen beni 50 senedir almadın ki" diyor. - Ne münasebet, adan seni niye alsın? senin gibi adamı seven insanların olduğu ülkeyi adam NATO'da niye tutsun sen daha AB diyorsun. Ayrıca Medeni bir ülkede böyle kontrolsüz gürühlar/kalabalıklar da olmaz. Nazilerin SS/SA gibi yapılanmaları vardı kuşkusuz. Ama hepsi örgütlü, birilerinin kontrolünde. Ben Tayyib'in bu kalabalıkları kontrol ettiğini düşünmüyorum. Bir hafta sonra Tayyip'İn evini, "Başkanlık sarayını" filan da yakabilirler. Çünkü Nazilere benziyorlar ama Nazilerdeki kafa bunlarda yok. - Ne olmuş olursa olsun. Medeni bir ülkede işkence diye bir şey olmaz. Ve insan olan adam, ne yapmış olursa olsun, yaş ve rütbe olarak ilerlemiş birine öyle bir şey yapmaya yeltenmez. tamam darbe girişimi var. Ama hukuk devletinde böyle bir durumda ne yapılacağı ile ilgili yönetmelikler, kanunlar, yargı ve ceza biçimleri var. Bu kişiler benim bildiğim askeri mahkemede yargılanırlar. İlla sivil mahkeme olacaksa da bağımsız, uluslar arası gözlemcilerin olduğu mahkemelerde yargılanırlar. Yazılanlara göre tıbbi yardım, yiyecek içecek filan hiçbir şey yokmuş bazıları kendilerini camdan atmaya yelteniyormuş. Yani Tayyip denen kişilik ve çevresindekiler hukuki açıdan suçlu durumundadır. Olan biteni bizzat emretmiş veya göz yummuşlardır. Yani birisi "onların da yargılandıkları günleri göreceğiz" demiş. Uluslar arası hukuk denen bir şey var. Şu anda ABD'nin incirliğe ihtiyacı var. Avrupa Mülteciler konusunda bize ihtiyacı var. Ama bu yapılanlar sonuçsuz kalmayacaktır. Son bir haftadır yaşananlar için söylüyorum. Sırada ne var bilmiyorum. ama Türkiye'de demokratik bir yapılanma kalmışsa bu adamları başımızdan def etmesi lazım. Komplo olmuş olsun olmasın. Suç işlemişlerdir. Link to post Sitelerde Paylaş
leonardo18 0 Temmuz 25, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Temmuz 25, 2016 gönderildi Bir de benim bildiğim en son Romalılarda vardı "Damnatio Memoriam" diye bir şey. Kötü işlere karışmış bir senato üyesini götürülüp bilinmeyen bir yere gömülüyordu ve ismi bütün kayıtlardan siliniyordu. Eski Mısır'da da bazı kötü Firavunların adları tapınaklardan filan silinirdi. AKP dönemi bitince ben bilmiyor muyum bu adamları normal bir mezara koyup iki dua okuyup gömmeyi. Yani hangi aşamada bu kadar heyecan yaptılar? Madem ki Feto'ydu, madem ki biliniyordu. Şehitler parkı da ayrı mesele, Almanya'da SS'ler parkı, ya da Hitler Gençliği parkı yapmak gibi bir şey. Böyle bir şey uzun ömürlü olsa bile bizim sayemizde olur. 50 yıl sonra sorduklarında "He, evet öyle oldu" der geçeriz. Bu tür şeyler hak edilir benim bildiğim. Çanakkale'deki Anzak mezarlarını torunlarının torunları ziyaret ediyorlar çünkü onlar da bir şey için ölmüşlerdir. Ölünün arkasından da konuşmam tabi. Ama dedikleri gibi olsaydı, İşkence, Tecavüz eden ve bunu dünyaya beyan eden hükümet olmazdı. Böyle bir şey olsaydı, o askere ateş eden/kırbaçlayan kişiler de bugün bulunup yargılanırdı. Dedikleri gibi olsaydı bu böyle olurdu. Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Temmuz 25, 2016 gönderildi Raporla Share Temmuz 25, 2016 gönderildi yüksek ihtimalle cumhuriyet tarihinin en boktan örgütü AKP'dir. Refah partisi bile AKP yanında çok masum kalır. hem insanların yaşam tarzlarına müdahale edip, islami yaşam tarzını zorlayıp; aynı zamanda da her türlü hırsızlık, yolsuzluk, ahlaksızlık konusunda bayraktarlık yapmak... başka bir örneği olduğunu sanmıyorum. 17-25 aralık döneminde bahsedilen paralar, ufak çaplı ülkelerin hazinesine eşitti. böyle yüksek meblağda bir hırsızlık ortaya çıktıktan sonra zarar görmemeleri de türk milletinin kendi ahlaksızlığının belgesidir. Bu milletin çoğunluğunun ahlaksız ve alçaklardan oluştuğunu AKP kanıtlamıştır. Atatürk'ün çabalarına yazık. böyle pislik bir halk için ömrünü verip, 57 sene ancak yaşayabilen büyük entelektüel. adamın kalitesine bak, yükselişi için mücadele ettiği rezil millete bak. Link to post Sitelerde Paylaş
leonardo18 0 Temmuz 25, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Temmuz 25, 2016 gönderildi Bu da çok abartılı olmuş. Sana şunu söyleyeyim. Ben sokakta insanlarla filan konuşurum. AKP sempatizanı olarak bildiğim 1 kişidir, 2 kişidir. 1-2 tane de AKP'nin iş bulduğu, dindar kişi filan tanıdım. O mitinglerdeki adamları nereden bulduklarını hangi mahallerden topladıklarını, hatta bunların Türk olup olmadığını bile bilmiyorum. Ama Refah döneminden beri böyle bir %40 var. Kim olduklarını bile bilmemiz tuhaf değil mi? Ben istiyorum ki komşum, sınıf arkadaşım, iş arkadaşım AKP'li çıksın. yok. Kenar mahallelerden filan da getirmiyorlar çünkü konuştuğum kadarıyla bunlar da kendilerini MHP veya CHP'ye yakın hissediyormuş. Ha bir tek şunlar var: Burada bazı sonradan görme, Zengin, sakallı bıyıklı ciple gezen hanzolar var. ben AKP'li olarak bir tek bunları biliyorum. Yani kimliğini bildiğim kişi olarak. -Halkımızı hafife almayınız. Onlarla aynı hatayı yaparsınız, Çanakkale'yi, sırtlarında top mermisi taşıyan kadınları unutmayınız. Yok yani, sokakta önünüze gelenle konuşunuz. Ben yüz yüze gezi olaylarındaki eli satırlı adamlara filan da rastlamadım. Bunlar ortaya çıkıyorlar. Sonra kayboluyorlar. Emin olun CHP'lisi de MHP'lisi de bunları döverdi. Ben MHP'lilerle bile konuştum. Geçmişte bunlar dincilere yakın olmakla bilinirdi. Doğru mu yalan mı bilmiyorum. Ama yakın olmadıklarını söylüyorlar. cedü sülalesini S. herifleri. Link to post Sitelerde Paylaş
malta erigi 0 Temmuz 25, 2016 gönderildi Raporla Share Temmuz 25, 2016 gönderildi boşversenize, bütün Anadolu bu ahlaksızlarla dolu. abartı falan yok. istanbul, Ankara,İzmir gibi yerlerde yine azınlık olmak koşuluyla, düzgün insanlar var ama gerisi olduğu gibi ahlaksız köylü kurnazı. istisnalar kaideyi bozmaz. yurtdışında bile yeni gelen birini, ortamı öğrenene kadar Türkler kullanır, sömürür. "hemşeri hemşeriyi gurbette ziker" diye atasözü bile var. ufacık bir adada yaşamama rağmen bunun sayısız örneğini gördüm. diğer yurtdışında yaşayan üyeler de onaylayacaktır. Link to post Sitelerde Paylaş
Boyla Kutlug 0 Kasım 10, 2016 gönderildi Raporla Share Kasım 10, 2016 gönderildi İleride "yakın tarih dönemi" şeklinde tarih derslerinde okutulacak AKP'li yaşadığımız bu 20 yılı,Tanrıların biz AKP'li olmayanlara aramağan etmesinin imtihanını yaşıyoruz. Günahlarımıza kefaret saymaktan ve sol bir hükümet veya koalisyon hükümetleri için ayrı bir ders olmasından başka elde kazanç adına bir şey yok. Link to post Sitelerde Paylaş
leonardo18 0 Kasım 10, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Kasım 10, 2016 gönderildi Bilmiyorum. Popülizmin yükselişi var. Batı daha Trump'un seçildiğine inanamıyor. İngiltere AB'den çıkmış. Tuhaf tuhaf şeyler olup duruyor. Bu tür diktatörler geldiğinde de en soğuk kanlı ben olurum. Sonra yapacaklarını yaparlar, hala en soğuk kanlı ben olurum. Da ben bırakçam bu işleri. Siyasetin cidde siyasetle alakası kalmadı. Diğer başlıkta filan herifler ajan olmuş beni kekliyorlar. Kedileri tavşan diye satma işine girmeyi düşünüyorum. Çok para var diyorlar. - Bir de Sıfır forumu vardı eskiden. ora da böyle olmuştu. Komplo teorisi ve maç. Kafada zaten başka bir şey yok. Yine de Ateist-Solcu takılmak istiyor. bence derin mevzuları bırakıp normal muhabbet edelim. Birbirimizi de üzmemiş oluruz. Link to post Sitelerde Paylaş
Cercis Hz Circis 0 Ocak 12, 2017 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2017 gönderildi "CHP'li vekil Eren Erdem, AKP'li Muhammet Balta'yı bacağından ısırdı" AKP veya CHP fark etmiyor etmiyor, adı bunun Neandertal toplumunun 21.YY'daki hükümet çekişmeleri... Link to post Sitelerde Paylaş
Bitburger 0 Ocak 12, 2017 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2017 gönderildi Erdem de islamcidir. Hani it iti isirmazdi?? Link to post Sitelerde Paylaş
Üçüncü Görüş 0 Ocak 12, 2017 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2017 gönderildi Tıpkı AKP gibi HDP'nin de insanlıkla, medeniyetle bir alakası yoktur. Benim gözümde HDP'li bir ateistin b*k kadar bile değeri olamaz. Sevan Nişanyan, Ayşe Hür gibilerin Kadir Mısıroğlu'ndan hiçbir farkı yok benim için. Hepsi birer döl israfı. Link to post Sitelerde Paylaş
Engse Hohol 0 Ocak 12, 2017 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2017 gönderildi CHP'li vekiller şu sıralar Eren Erdem'in peşini bırakmıyorlar arkadaşlar. Geçtiğimiz aylarda Eren Erdem Bağcılar'da saldırıya uğramıştı ve arkasında akp'liler vardı. Eren Erdem gerçekten bir akp'liyi ısırmışsa, bunun kamera görüntülerine bakmalıyız. Olay anında kim ne yapıyordu? Eren Erdem'in hedef haline gelmesi beni kaygılandırıyor açıkcası. Link to post Sitelerde Paylaş
Engse Hohol 0 Ocak 12, 2017 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2017 gönderildi (düzenlendi) ✔ Tahmin ettiğim gibi, AKP'li Muhammet Balta'nın bacağını, Eren Erdem'in ısırdığı iddiası yalan çıktı.✔ Isırıldığını öne süren AKP'li Muhammet Balta : Aşılarımızı yaptırdık. Yaptır tabi, kendi kendini ısırmayı başarmışsan kuduz da olabilirsin pekala. Ocak 12, 2017 tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
zeus- 0 Ocak 12, 2017 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2017 gönderildi İslam = Terör = A.K.P. = İŞİD (İslam Devleti) = El Nusra = El Kaide Müslüman = Cahil Link to post Sitelerde Paylaş
Boyla Kutlug 0 Ocak 12, 2017 gönderildi Raporla Share Ocak 12, 2017 gönderildi Isırma olayında AKP'li Muhammet Balta yalan söylüyor... İnsan dişi kaval kemiğinin üstündeki ince deriyi o şekilde ısırabilir mi? Bir yere çarpmayla oluşmuşa benziyor. Link to post Sitelerde Paylaş
Engse Hohol 0 Ocak 13, 2017 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2017 gönderildi (düzenlendi) ✔ Eren Erdem epitel doku testi istedi. Isıran kendisi çıkarsa istifa edeceğini söyledi. Umarım akp'lilerin iftirası ortak yalanları rapor halde suratlarına vurulur. Bu Akp'lilerin ikiyüzlü sahtekarlığı öylesine zirve yapmış ki, meclise "Dikkat köpek giremez" pankartları ile geldiler. Isırma olayı eski bir yaranın meclisdeki kavgaya ✔ uyarlama olduğu anlaşılınca akp'liler kendilerine köpek demiş olacaklar. ✔ Akp'li Belma Satır'ın "Dikkat köpek giremez" hakaret içerikli pankart açmasına CHP'li Şero'dan yanıt; Hiçbir köpek etinizin tadına bakacak kadar aç değil. Ocak 13, 2017 tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Userİşte 0 Ocak 13, 2017 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2017 gönderildi Bütün mesele yobazlık o kadar hortlamış ve devlet içinde yapılanmışken, bu yobaz başına, demokrasinin gereğidir diyerek ve üstelik %34 oy almışlarken çoğunluğun iradesini ezdirmek pahasına başbakanlık yolunun açılmasında yatmaktadır. Tarih, Atatürk cumhuriyetinin yıkılışının ana nedenini aynen böyle yazacaktır. Sizi gerizekalılar hiç haketmediğiniz bir servetin üzerine kondunuz. Size layık olmadığınız haklar verildi; layık olmadığınız makamlara getirildiniz. Ve ama, ülkemizde yaşamış çoğu milli piyango talihlisinin başına geldiği gibi hepsini çarçur edip sıfıra erdiniz. Yani bir yerde amacınıza erdiniz. Hak ettiğinizi bulacağınız harika bir faşist sistemi kendi ellerinizle yarattınız. Kıçınıza girecek o müthiş kazığı kendi ellerinizle yontup yağladınız. Sizin gibi millet hiç yaşamasın evladır! Link to post Sitelerde Paylaş
Engse Hohol 0 Ocak 13, 2017 gönderildi Raporla Share Ocak 13, 2017 gönderildi ✔ Ak parti'de kim daha çok yalan söylüyor ligi; Isırıldığı iftirasının sahibi Akp Trabzon Milletvekili, "Deniz Baykal dönemi hükümetlerinde rahmetli babacığım tuz ve benzin kuyruklarında coplanmıştı" diyerek yeniden bir iftira peydahladı. Deniz Baykal ne hükümeti kurmuş ve senin baban ne zaman ölmüş onu bile merak ettim şimdi. ✔ Isırılma tartışılırken Devlet Bahçeli’nin ağzını kapatarak gülmesi... Son gülüşün olur umarım. Link to post Sitelerde Paylaş
leonardo18 0 Ocak 13, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Ocak 13, 2017 gönderildi On 1/12/2017 at 14:41, Üçüncü Görüş yazdı: Tıpkı AKP gibi HDP'nin de insanlıkla, medeniyetle bir alakası yoktur. Benim gözümde HDP'li bir ateistin b*k kadar bile değeri olamaz. Sevan Nişanyan, Ayşe Hür gibilerin Kadir Mısıroğlu'ndan hiçbir farkı yok benim için. Hepsi birer döl israfı. - Ben o kadar emin değilim. Doğuda Türk basınına yansımayan çok kötü şeyler oluyor. Bu nedenle PKK gibi silahlı bir direniş yerine siyasal bir hareketle muhatap olmak daha iyi. Ben aynı şeyi (hakaret olmadan) MHP için düşünüyorum. 100 kere söyledim dincilik, türkçülük, kürtçülük, Hatta Atatürkçülük, bunlar siyaset değildir. Siyasete liberal - sosyalist veya bu ikisinin türevleri olabilirsin... Ula lazı da ısırmışlar Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts