Jump to content

Türkiye 2'ye 3'e Bölünecek.. Halk hiç bir şey yapamayacak..


Recommended Posts

10 minutes ago, haci said:

Bunları aynen uygulayacağız tabii.... Doktor olarak reçete ile birlikte muska yazmaya da başlayacağım.. Şişe çekmek de tedavi yöntemlerimden biri olacak. Bi de kanlı şişe çekmek var.. Onu duymamış olabilirsin. Sülük tedavisi de var..

:D:D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu coğrafyada iç savaş ne zaman çıkar? ABD ve Batıda egemenlik, GÜÇ halka yayılmış, halka yedirilmiş, sisteme yedirilmiş. Onların halklarının zihni, fikri, dini hassasiyetleri homojen, bir arada yaşamayı öğrenebilmelerine gerek yok. Zaten aynılar, birler. Fakat Suriye, Irak gibi ülkelerde halklar bir arada yaşamayı öğrenememiş, zihinleri birbirine düşman ideolojilere çok batmış (mezhep ve din temelli başta olmak üzere, etnik). Bunları bir arada tutmak için GÜÇ tepeden, diktatörler ya da güçlü ordular tarafından uygulanıyor. Saddam demokrasi adına gidince, Esad demokrasi için gidince o ülkeler dağıldı. Şimdi bu Architecture (Mimar) ABD ve Batı bu orduyu demokrasi önünde (kafalarına göre ideal olan yapacakları siyasi düzenlemeler için) engel olarak görüyor. Halbuki bu ordu bu ülkenin içindeki ayrılıklara karşı caydırıcı toparlayıcı bir GÜÇ. Bunu da kırınca toplumun iç dinamiklerini ateşleyip Suriye, Irak, Mısırda yaptıkları gibi labaratuar ortamında deneylere başlayacaklar. Daha önce olsa örneğin açılım sürecine ordu stop çeker, işin buraya gelmesine engel olurdu. Ancak ne yaptılar? Medyaları ile Gülenci operasyonel sızmış işbirkikçileri ile, "bu askeri vesayettir, bu barbarlıktir" deyip ergenekon gibi operasyonlar ile orduyu geri plana atip acilim sureci icin alan actilar. Sonu ne oldu? Husran oldu. Boyle devam ederse ne olacak? Ulke Ayni sekilde ABD nin sonucu ne olacagi belli olmayan bu tip deneylerine acik hale gelecek. Sonra labratuarda bin basarisiz deneyden patlamadan catlamadan sonra kendi istedikleri duzene ulasacaklar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya zaten son darbe girişiminde bu denemedimi. Başaramadılar bölemediler. Bunun halk nezninde psikolojik harbi de başarısız olacaktır. Türkiye de laik diye bir şey yoktur. Şeriat diye bir şey de yoktur. Bunlar elitistlerin anlama için sınıflandırmalarıdır. Mesela ben laikler derim. Amacım bir şeyi anlatmak için bu sınıflandırmaya ihtiyaç duyuyorumdur. Oysa gerçekte laikler diye bir şey yoktur.

 

Halk için simit vardır. Ssk primi vardır. Halkın kavramları bam başka. Ve halk bölünmüş değildir. Bu üstten izlenen medyatik psikolojik parçalama işleri. Bu ülke bölünmesi için elitistlerin sınıflandırmalarını medyatik olarak halka indigiyorlar. Başarılı gidiyorlar da. Ama bizde birleştirici davranmalıyız ki bölünmeyelim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 8 months later...

Bölünmelidir bence,daha mutlu olur 3 taraf da,biz laikler batıda medeni bir devlet kurarız, sağcı muhafakazar halk ülkenin yeterince gelişmesini engellemektedir on yıllardır..Biz ayrı dünyaların insanlarıyız,beraber yaşamamızın bir anlamı yoktur..

Ha Kürtlerin de devlet hakkı vardır nasıl Türklerin 7,Arapların 22 devleti varsa.

Bence biz laikler de Kürtler gibi siyasi olarak mücadele başlatmalıyız ayrılmak için,silahsız olarak tabi.Referandum falan yaptırarak bağımsız bir devlet kurmalıyız.

Hiçbir şey insan refeahından daha değerli değildir.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu konuyu hortlatmakla iyi yapmissin. Ilk mesaja bakarak 7 haziran sonrasi atmosfer hakkinda hafizalar tazelensin. Referandumdan hayir cikarsa yine boyle teror yaratip insanlari umutsuzluga dusurmeye calisacaklardir. keske turk halkinin hafizasi biraz daha kuvvetli olsa. Oysa hersey o kadar apacik ortada ki... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Celal Şengör bir bilim adamı. Kendisini bilim, tarih, coğrafya, bilim felsefesi alanlarında kendisini büyük bir hoca kabul etsem de politikadan anlamadığını düşünüyorum. Kendisinin siyasi düşünceleri militarist ve aristokrat tandanslıdır.

tarihinde Khan tarafından düzenlendi
İmlâ
Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye'de Afganistan, Suriye veya Irak gibi bir iç savaş olacağını düşünmüyorum. Her ne kadar Yugoslavya veya Irak gibi tarihte federalizm yüzünden iç savaş geçirmiş iki ülke arasında olsak da Türkiye'nin devlet gelenek yapısı çok farklıdır. Yugoslavya, Irak, Suriye gibi ülkelerin sınırları ve yapıları yapaydır. Türkiye ise devlet geleneğine ve kültürüne sahip olan, bağımsızlık savaşı vermiş bir ülkedir. Güneydoğu Anadolu ayrılmak istese bile bunun çok kolay olmayacağını düşünüyorum. Modern ve muhafazakâr kesim arasında sürtüşmeler biraz yüksek seviyede olsa da bunlar her ülkede olan sorunlardır.

Öngördüğüm, iç savaşta değil ama ülkede fakirliğin ve suç oranlarının artacağıdır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...