Jump to content

Atatürkçü Askeri Darbe


Recommended Posts

Yaşadığımız darbenin Fetullahçı mı, yoksa başka bir darbe mi olduğunu bir kenara bırakacak olursak, kafadan bodoslama girmek istedim bu konuya.

Doğası gereği Türk ateistlerin Atatürkçü olması normaldir. Ancak bir ateistin şu ikilemi açık net çözüp karşı tarafında yer alması beklenir. Askeri darbe askerler tarafından yapılır. Ve askerler filozof değildir. Askerler bilim adamı değildir. Askerler edebiyatçı değildir. Askerler küçük yaşlarda ortalama zeka seviyeleri ile sınavlardan geçerek militarist eğitim sistemi içerisine girerler ve burada olgunlaşırlar. 

Kendi ülkemizde bile kendi halkına darbe yapan askerlerin bize bıraktığı mirasa bakacak olursak: 60'ta idam edilenler ve toplumun bunları izleyip bir şey yapamamasının halka yaşattığı travma (başarısız darbe girişimi gecesini yaşamanın bile hissettirdiği tedirginliği ve korkuyu düşünün) 24 yaşında Deniz Gezmiş'in idamında nabzının 50 dk. durmaması, 80'de asılan onca genç insan...

Şimdi bazı emekli askerler televizyonlarda çıkmış diyorlar: "Bu darbe kesinlikle terörist darbe yoksa halkın üzerine ateş açılır mı?" Darbe başarısız olduğu için halkın üzerine ateş açılıyor. 60'da, 80'de darbe şimdiki gibi yine halk direnişi ile karşılaşsa üzerlerine ateş açılmayacak mı zannediyorsunuz? 

Atatürkçü ideolojinin içerisinde büyüyen bir ülkenin insanlarının tabii ki dünya görüşlerinin bu ideolojiden beslenmesi doğaldır. Ancak felsefe okuyan, fikirlerini yarıştıran üniversite mezunlarının askeri lise sınavları ile militarist eğitime dahil olmuş barzo generallerden bir kurtuluş beklemesi ile tüm dünyaya kuşkucu ve bilimsel bir perspektiften bakmanın gerekliliği ilkesini nasıl bir araya getireceksiniz?

Hayat bir oyun. Siyasal arena bir oyun. İdeolojiler birer oyun. Hiçbiri insan hayatından daha önemli değil. Takımlar kuruldu sahaya sürüldü. Yenilseniz de yenseniz de oyunu dağıtmayacaksınız. Mızıkçılık yok. Büyüklük böyle olur. Biz daha kendi ülkemizde, kendi oyun sahamızda oyunu dağıtan militaristleri, militarizmi eleştiremeyeceksek, dünyada oyunu bozan, dağıtan militarist yöntemlere başvuran, insanları enerji için öldüren işgalcileri nasıl eleştireceğiz? Dünyada tüm insanlığı nasıl bir araya getireceğiz. Dünyayı bu savaşlardan, açlıklardan nasıl kurtaracağız?

tarihinde teogoni tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Yahu bir geçin bu boş zırvaları...

TSK'de atatürkçü subay, general filan yok, kalmadı, yok oldu hepsi. Artık bunu bir anlayın.

Bu darbe çıkışını yaptıran FETÖ'mü? Hiç sanmam, fettoşun bile herkesten sonra haberi olmuştur eminim bundan.

Ama darbeyi yapan, fetoşçular mı, bakın bundan eminim, hiç bir şeyden emin olmadığım kadar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 dakika önce, teogoni yazdı:

Atatürkçü ideolojinin içerisinde büyüyen bir ülkenin insanlarının tabii ki dünya görüşlerinin bu ideolojiden beslenmesi doğaldır.

ülkenin tamamı bu ideolojiyle beslenmedi. azımsanmayacak bir kitle atatürk fikirlerini hiç benimsemedi.

 

darbeyi el birliğiyle yaptılar bunu artık bir zahmet forum anlasın. fetö liderliğinde atatürkçüsü bilmemnesi hepsi. tabi cesaret edebilenleri sadece. burada bir mutabakata varalım önce. generallerin yüzde 50 si katıldı hepsi fethullçı olamaz değil mi?

Link to post
Sitelerde Paylaş
42 minutes ago, teogoni said:

 Biz daha kendi ülkemizde, kendi oyun sahamızda oyunu dağıtan militaristleri, militarizmi eleştiremeyeceksek, dünyada oyunu bozan, dağıtan militarist yöntemlere başvuran, insanları enerji için öldüren işgalcileri nasıl eleştireceğiz? Dünyada tüm insanlığı nasıl bir araya getireceğiz. Dünyayı bu savaşlardan, açlıklardan nasıl kurtaracağız?

sivil destekli tek adam darbe, despotizm ve diktalarına ne diyorsun.
erdoğan'ın elinde yıllık 200 milyar dolarlık devlet bütçesi var. devlet gücü var..istediğini yapıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...