Jump to content

NEDEN REDDETTİM?


Recommended Posts

Öncelikle merhabalar ablalarım abilerim.Ben 17 yaşındayım. Yaklaşık 3 yıldır tanrıyı dinleri kutsal klişeleri sorguluyordum.Sorguluyordum diyorum çünkü şu an tam anlamıyla bir atestim(ve bu içgüdüsel bişey öğrendiğim şeyler karşısında istesem de bir tanrıya inanamıyorum.)İçimdekileri sizin gibi anlayışlı insanlara dökmek için böyle bir şey yazmaya karar verdim.İlk sorgulamam kurandaki kadınlara yönelik muamelerle başladı.İnsanlara kendi ruhundan parça veren bir tanrı,hatta onları çok sevdiğini söylenen varlık(!) nasıl olurda cinsiyet ayrımı yaparak bunca yüzyıl boyunca özellikle müslüman coğrafya tarafından kadınları korumaya muhtaç,aciz hatta ve hatta erkeğin kaburgasından yaratılan bir tür olarak görebilir? Ve o zamanki erkeklerin gözü dönmüş iğrençliği yüzünden kadınları bence aşağılayan o örtü içine sokabilir? Daha fazla araştırma yapınca gördüğüm ikinci şey şu oldu ; Tanrının ayetleri kesin ve belirli değildi.Herkes farklı bir anlam çıkarabilir.Ve her İslami sitede gördüğüm "Kuran arapçadan başka bir dile tam olarak çevrilemez." cümlesi beni çılgına çevirdi.Evrensel denilen bir kitap, nasıl olurda tam olarak kolayca anlaşılamazdı.Demekki kuran evrensel değildi? Ve Muhammedin kaçıp dinden çıkan 2 katibine de değinmek istiyorum.Bunlar taaa o zaman Muhammedin yazdıklarına tanrının sözü olamaz diyip karşı çıkan kişiler.İlk katip kaçtıktan sonra bulup öldürün diye bir ayetin gelmesi de Tanrının aciz olan insana gösterdiği merhameti gözler önüne seriyor.Sanırım biraz dinlerin saçmalığına değindim fakat burada anlatmak istediğim GERÇEKTEN TÜM ÖNYARGILARINI İNANÇLARINI BİR KENARA BIRAKIP DÜŞÜNEBİLEN İNSAN,AYDINLANMANIN İLK ADIMINI ATMIŞ OLACAKTIR. 

Bana böyle bir platform sunduğumuz için teşekkür ediyorum.Sevgilerimle...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiyede sorgulamadan, körü körüne biat eden,arastirmayan, bilmekten korkan cogunlugu görünce aciyorum ve öfkeleniyorum!

Azda olsa senin gibi gencleri görünce seviniyorum, mutlu oluyorum.

Kutlarim, senin yasinda iken ben bu kadar ileri/gelismis degildim. Bu genclik beni umutlandiriyor!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Uzun takma isimli genç ve aydın arkadaşım seni kutlarım aramıza hoş geldin. Senden yaklaşık 7 kat daha yaşlı biri olarak seni, gerçekler çok genç yaşta görebildiğini için, gönülden tekrar kutlarım. Eğitimin nedir ve eğitim planların nedir bilmem ama sana temel bilimler ve mühendislik öneririrm. Gerçekleri bu sayede çok çabuk kavrarsın. Bir de dindar takımının saçmalıklarına yanıt aramak için veya yanıtlamak için saçma sapan "kutsal" kitaplarla vaktini harcama. Evreni tanı. :D

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hosgeldin tanrisiz genc kardesim ?

Sorgulamak bu hayattaki en önemli seydir. Sadece dinleri degil, insan yasamini, devlet yönetimini, bilimi vs.

Insan sadece Allaha inanarak dogmatik olmaz, bir insan ateist olsa bile baska bir konuda dogmatik olabilir. Oyuzden ateist olduktan sonraki en önemli konu bence budur. Her konuda sorgulayici bakman ve objektif olman dilegiyle:))

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...