Jump to content

Darbeyi kim yaptı?


Recommended Posts

23 saat önce, poiuz yazdı:

Bu senaryoya göre 

SAlarin yerini imam hatipli SSler alacak

Atatürkcülerin darbesi gec gelecek.

 

Hitler durdurabilecek en son güc finans dünyasi idi,

Ama yapmadilar! 

Ben bu makale linkini tekrar eklemek istiyorum:

https://pjmedia.com/trending/2016/08/06/erdogans-fascist-supporters-take-to-the-internet-deny-anything-is-wrong-in-turkey/

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 216
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

23 saat önce, Robespierre yazdı:

Fethullahı direkt savunmak biraz zor. Onu dolaylı bir şekilde yapıyorlar. Örneğin darbeden hemen sonra sosyal medyada yayılan "askerin kafasının kesilmesi" haberi bir dezenformasyondu. Bu haber hala soru işaretidir. Ama haberin kendisinden ziyade niçin bu kadar öne çıkarıldığı sorgulanmalıdır. Darbe gibi ciddi bir olay yerine, lokal ve nispeten önemsiz bir olayın bu kadar öne çıkarılması bir perdeleme operasyonudur. Dikkatler başka yöne çekilmeye çalışılmıştır. Bunu yaparak darbeyi gözlerden gizlemeye ve dolaylı olarak savunmaya çalıştılar.

Batı medyasına güven duymak ilginç bir durum. Batı medyası dediğiniz şey, iki üç patronun malıdır. Bu iki üç adam (Murdoch gibileri) niçin bağımsız ve tarafsız olsun? Bu mantıksız bir iddia. Ana akım medya zaten büyük sermaye gruplarının, derin devletin ve kısmen hükümetlerin sözcülüğünü yapar. Zaman zaman hükümet ile çatışan görüntü vermelerinin sebebi, hükümetin popülist yollara sapıp sermaye gruplarının hoşuna gitmeyen işler yapmasıdır.

Ana akım medyaya inanmak büyük hatadır. En güzel örneği, Gezi'de Türk ana akım medyasının Penguen belgeseli hadisesidir. Batı bundan hiç farklı değildir. Olması için bir sebep yok. Gazeteci dediğin adam, patronunun elinden maaş alan bir çalışandır. Nasıl bağımsız olabilir ki? Sen sana para ödeyen patronunundan ne kadar bağımsızsın?

Bir de alternatif medya efsanesi var. Tamamen palavra. Batıda alternatif ve hatta "muhalif" medya diye birşey yoktur. Türkiye'de çok övülen, büyük muhalif diye yağlanan Noam Chomski, Hewlett Packard'ın sponsorluğunu kabul etmiştir. Yani HP'den para alıyor bu adam. Ee? Nasıl bağımsız olsun? Hewlett Packard Noam Chomski'ye muhaliflik yapsın diye mi para ödüyor? HP gerizekalı mı? Niye böyle birşey yapsın?

Parayı veren düdüğü çalar.

Alternatif medya hadisesine komik bir örnek vereyim. Benim bir yakınım birkaç sene öncesine kadar inek sütü içilmesine şiddetle karşı çıkıyordu. Alternatif bir zımbırtıdan öğrendiği kadarı ile, inek sütü büyük sermayenin dayatması ile insanlara içiriliyormuş. Aslında inek sütü çok zararlıymış ve illa süt içilecekse soya sütü içilmeliymiş. Muhalif duruş! Dünya kadar para ödeyerek soya sütü denen garip sıvıyı buluşturup içiyordu. Sonra ortaya çıktı ki, dünya üzerinde endüstriyel olarak üretilen bütün soya, GDO imiş! Yani kendine alternatif medya süsü veren bir kurnaz grup, GDO'lu sıvıları, insanlara sağlıklı süt diye kakalıyormuş. 

Batıdan gelen herşeyi sorgusuz sualsiz kabul etmeyin. Bir Türk olarak, batılıların her zaman nefret objesi olduğunu ise asla unutmayın.

- Ben daha çok yerel Medya'nın batı medyasını suçlaması gibi bir şeye tanık olduğumuzu düşünüyorum. "Batı" denen yerde 10larca ülke ve binlerce yayın kuruluşu vardır. Ben sorusuz sualsiz kabul etmiyorum ki. Sadece Örneğin İtalyan medyasının Rus veya Türk medyasından daha güvenilir olduğunu söylüyorum. "Muhalif" diye bir şey olmasına gerek yok ki. Gazete standına gidersin veya internette sana uygun olduğunu düşündüğün şeyi seçersin, okursun, belki inanırsın.

Noam Chomsky Hewert Packart işbirliğini ilk kez duyuyorum. Hewert Packard'ın Siyaset adamı ile işi ne?

Bir de bu ülkede niye bu kadar açık oturum programı var? Bilgileri özet geçip, verilere odaklanıp yorumu bana bıraksalar olmaz mı? Beni sıkıyor yani.

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 saat önce, aluben yazdı:

Darbeyi Uzaylılar yaptı! Amma Apaçiler de yardım etmedi değil ha. Bazı Eskimo kabileleri de tam olaya gireceklerken tekneleri Marmaris açıklarında su almaya başlayınca altlarına şort çekip bari buraya kadar geldik şu kıyıların tadını çıkarım dediler. 

 

İDDİANAME delil midir? Tabii ki değildir! Boktan püsürden üfürmedir. Osuruk gazıdır. Tabii ya... Hele ki Atatürkçülerin yazdığı iddianemeler tümüyle uydurmadır. 

Her ne ki Hacı ona delil der, işte delil odur!

 

Fetullah Gülen kim kandırmak kim! Hiç yakışır mı onun gibi kendi halinde ak sakallı pembe yanaklı pamuk dedeye!

Fetullah Gülen şeker gibidir, bal gibi tatlıdır. Tertemiz, namusu için yaşayan dürüstlük timsali bir Müslümandır. 

Beni ilgilendirmez kardeşim. Satanist olup cin çağırıyorsa o da beni ilgilendirmez. Laik, Demokratik cumhuriyet düzeninde bunların yeri yoktur. AKP'nin de yeri yoktur. Din birey ve allahın arasındadır. Benim konum değil.

Fetulah bir tarikattır başka bir şey değil. Terörist değildir. Müritleri vardır. Yurt dışında da vardır.

AKP ise dini siyasete alet eden faşist bir yapılanmadır. Medyayı kontrol etmektedir ve bu yüzden Medya'da, yıllardır, asıl mesele hariç her şeyden söz edilmektedir.

Niye bu kadar çok "derin devlet, paralel yapı, büyük plan" gibi yeraltına ait meseleler sürekli konuşuluyor. benim bir "büyük planım" olsaydı kalkıp televizyonda anlatmadım. Oradaki sallakallı/kelli adamlardan benim büyük planımı bilemezlerdi.

Medya zaten şizofren olmuş. Paranoya ve komplo teorilerinden gidiyor. Hani işsizlik? Hani ülkenin ekonomik durumu? nerede yetimhanelerin durumu? Nerede sağlık/eğitim sistemi?

 

Ama Feto'nun darbe yapmasını istiyorsanız tamam. Darbeyi Feto yaptı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 saat önce, Türk Ateist yazdı:

Gelmiş aptal saptal AKP süperdi, ekonomiyi düzeltti, IMF'e borcumuzu ödedi, devlet yapılanmasında başarılar elde etti, reformlar yaptı, bilimsel olmak bunları kabul etmeyi gerektirir diyorsun, ben de yanıtını verdim. AKP'nin yalanlarını bize kakalamaya ve bunu bilimsel olmak adı altında yapmaya da utanmıyorsun. Bunu da, Avrupa'nın Tayyip'i desteklediği dönemlerde o basının haklı olduğunu kanıtlamak adına yapıyorsun. 

Sana AKP'nin pisliklerini, yalanlarını yazdım, senin de aynı yalanlarla AKP'yi överek bize bilimsellik öğretmeye kalkmanın kaypaklığını gösterdim sadece.

 

 

Ben Feto hikayesinin AKP'nin yalanı olabileceğini var sayıyorum. Sence?

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, Put yazdı:

Oha burasi bolca Amerikanci dolmus. "Yahudiler cok zeki" falan gibi basliklardan belliydi. :lol: Gerci uzun zamandir girip okuyamiyordum. Arkadaslar olay nedir? Sadece darbenin degil, son yillarda ortaya cikan butun olaylarin altinda Fettos ve adamlari var. Bu bir komplo teorisi degil, yillardir bilinen bir seydi. Neyi tartisiyorsunuz? Tiyatroymus, Tayyip kendi yapmis, darbenin arkasinda YAS'in erkene alinip, Fettos'un da darbeyi erkene almasi yokmus gibi binbir cesit komplolar falan.

Darbenin arkasinda elbette Fettos var. Kendisi de Amerika'da ve ABD icindeki bir takim gruplar tarafindan destekleniyor. Bu yuzden de Turkiye'ye iade edilmeyecektir. Cunku bir cok ulkede CIA ajanlarinin gorev yaptiklari okullari var. Olay sadece Turkiye degil yani. Su an Ameika'nin isine yariyor.

Arkadaslar bu Amerikancilik para getiren bir sey midir? :) TESEV'i falan biliyoruz da bu forumu da mi yemliyor Soros hayirdir? Bir de sizin gibi Amerikancilar bunlari yazdikca, New York Times gibi gazeteler Tayyip dusmanligi yapip, Fettos'u kolladikca insanlar Tayyip'i daha cok sevmeye basliyor. Ben kendimden biliyorum. Yani adam Kadir Misiroglu gibi bir gerizekalinin ogrencisi ama gelinen noktada siz denizseniz o bir yilandir. Ulke olarak denize dustugumuze gore, yasasin Tayyip.

Milleti Tayyip'ten sogutmak istiyorsaniz, 2008 oncesi gibi Tayyip'i ovun. Sizin gibiler overse millet sogur.

Özellikle bu CIA meselesinin kanıtlanabilmesi gerekiyor. Biz Sovyetler Birliği miyiz CIA Feto ile işbirliği yapıp bizde casusluk yapıyor. Sadece yazmakla olmaz delil/kanıt gerekmektedir. Öyle bir şey ortaya çıkarsa da zaten CIA'in geçmişte Avrupa ülkelerinde casusluk yapması olayındaki gibi büyük skandal/diplomatik kriz yaşanır. Biri bir şey söylüyorsa kanıtlamak zorundadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

 

4 saat önce, Kuranınizinde yazdı:

Türrkiyede tayyipp erdoğan iktidarının sonu yaklaştı. Bu güç gösterisine aldanmayın. Aslında çok çaresiz...

Belli de olmaz. Bunlar Türkiye'yi laiklikten uzaklaştırıp din devleti yapmak isteyen çok iddialı yaklaşımlar. Tarihi açıdan da ilginç bir dönem yaşıyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Kuranınizinde yazdı:

Mesele mursi meselesi değil o problem değil. Tayyip erdogan bir projeydi ve o projenin sonuna gelindi.  Erdoganın ipi artık çekildi. Rusya ve israil ile yakınlaşması bu yüzdendir. Kendine yeni bir güç aramaktadır. Tsk da ki darbe girişimi aslında tayyip erdoganın sonunu daha da yaklaştırmıştır. Bunu hep birlikte görücez. Bu bir süreç sabırlı olun. Güzel günler yakın :)

Bu da çok iyimser. Bugün yine Alman bir politikacı bizimkini Hitler'e benzetmiş ve Merkel'İn daha "anlayışlı" politikasına karşılık TC'nin AB üyelik sürecinin filan durdurulması gerektiğini söylemiş.

Bayrak karnavalları, Parasız metro filan, bir şey dönüyor ama basında CIA Feto'dan filan söz ediliyor. BU durum Rusya'Nın/İran'In işine gelen bir durumsa devam etmesi de mümkündür.

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 hours ago, cigi said:

Mantik,

Hatirlarsan bir yazimda sana ''devletin koruma sistemi cöktü'' demistim. Her devletin kendini dis ve ic tehditlere karsi koruma sistemi vardir. Türkiye'nin koruma sistemini AKP + CEMAAT elbirligi ile cökerttiler. Yanlis anlasilmasin bu sistemin gladyo ile bir ilgisi yoktu.

Su anda ki verilerle TSK  % 70 POLIS % 90 YARGI % 65  EGITIM % 60 fetulahcilarla dolu ve bunlar ele gecirdikleri bilgileri disariya servis ettiler ve etmeye devam ediyorlar. Ergenekon Balyoz vs gibi düzmece iddianamelerle Atatürkcü yurtsever askerleri bertaraf edip fetullahci askerlerin önlerini actilar. Türkiye'nin kozmik odasina girildi ve tüm bilgiler toplandi. Bir ülkenin kozmik odasina girilebilmesi olanaksizdir ama bunu da basardilar.

Neden AKP bu kadar aymazlik yapti denilirse ABD ve AB ülkeleri Tayyip'i cemaat ve Feto hakkinda telkinler verip uyuttular sonucta her ikiside islami refarans aldiklarindan kafa kafaya tokusturulacaklarini AKP liler anlayamadilar. Ta ki MIT ide ele gecirmek icin H.Fidan'i alasagi etmek istediklerinde Tayyip uyandi akabinde 17 / 25 Aralik patladi.

AB ülkelerinin darbeyi kinamamalarinin nedeni kendi ülkelerinde fetocularin beslenmelerinden ve Türkiye'ye karsi kullanmalarindan dolayidir.Bu ülkeler Türkiye'nin hukuku demokrasisi refahi ile ilgilenmiyorlar tek ilgilendikleri  önemli cografik bir konumda olan Türkiye'nin parcalanmasi ve sömürebilmeleri. Nedeni ise AB ülkelerinde gidisatin kötü olmasi.

% 70 TSK  büyük bir rakam. Cemaatin adamlari ile birebir güres tuttugumdan bunlarin her türlü kiliga girebileceklerini rahatlikla söyleyebilirim.Yukarida ki feto videosu aslinda her seyi aciklamaktadir.Amaclarina ulasbilmek icin  ''Atatürkcü" veya baska bir kiliga bürünebilirler ki devamli bunu yaptilar. Güleryüzlü temiz giyimli ve bakimlidirlar asla kizmalar kutuplasmazlar haharetli tartismalara girmemeye calisirlar ama maskelerini düsürebilmek  cokta zor degildir.

Bu baglamda benim öfkem önce devletin koruma sisteminde bulunanlar sonra siyasette daha sonra yargida ki Atatürkcü'leredir. Bunlar resmen aldatildilar ve uyudular. 

Mantik,

Cemaatin sakirtleri ile birlikte olup konusmadigini eger bunlari tanimis olsan olayi hemen farkedebiecegini düsünüyorum.

Simdi AKP cökerttigi sistemi devlet yapisini sifirdan baslayip yeniden kurmak zorunda. Maalesef ülkesini  seven gercek Atatürk'cülere, ateistlere sosyalistlere, sosyal demokratlara müslümanlara cok gereksinimi var ve bunun farkina vardi diye düsünüyorum. Ama bir de tavizler verip her yere yerlestirdigi ihaleler verdigi tarikatlarin insanlari radikal islamcilar var... Birde simdiye kadar yaptigi suclar. 

Putin'le konusmasindan sonra belirsizlik ortadan kalkacak yeni politikalari anlayabilecegiz diye düsünüyorum.

Sevgiler.

 

 

 

Güzel tespitler var.

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 hours ago, leonardo18 said:

- Ben daha çok yerel Medya'nın batı medyasını suçlaması gibi bir şeye tanık olduğumuzu düşünüyorum. "Batı" denen yerde 10larca ülke ve binlerce yayın kuruluşu vardır. Ben sorusuz sualsiz kabul etmiyorum ki. Sadece Örneğin İtalyan medyasının Rus veya Türk medyasından daha güvenilir olduğunu söylüyorum. "Muhalif" diye bir şey olmasına gerek yok ki. Gazete standına gidersin veya internette sana uygun olduğunu düşündüğün şeyi seçersin, okursun, belki inanırsın.

Noam Chomsky Hewert Packart işbirliğini ilk kez duyuyorum. Hewert Packard'ın Siyaset adamı ile işi ne?

Bir de bu ülkede niye bu kadar açık oturum programı var? Bilgileri özet geçip, verilere odaklanıp yorumu bana bıraksalar olmaz mı? Beni sıkıyor yani.

Binlerce yayın kuruluşu yok. 2,5 tane patron var. Hepsi birkaç tane gruba bağlı. 

Darbe konusunda binlerce farklı fikir ortaya çıkmadı, olamaz da zaten. Ortada hepimizin yaşayıp gördüğü bir darbe var. Kendi ordumuz bize saldırdı. Bu olayı kimin yaptığı, niçin yaptığı sorularına farklı yanıtlar veriliyor. Aslında verilen yanıtlar çeşitli olsa da, 2 başlık altında toplayabiliriz. 

1- Darbeyi ABD yaptı. Bu işte Fethullah örgütünü kullandı. Örgüt sadece ordu ile sınırlı değildi, Fethullah örgütünün (SüperNato) sivil unsurları da alarma geçip darbe için hazırlanmıştı. Bunun çok somut delilleri vardır. 100,000 insanın kullandığı özel mesajlaşma kanalı ele geçmiştir. Bu kanalda 40,000 devlet memuru kayıtlıdır. Bunların hepsinin darbeden bir şekilde haberdar olduğu ve belli hazırlıklar yaptığı görülmüştür.

2- Darbeyi kimin yaptığını bilmiyoruz. Kemalistler olabilir. Tam bilmiyorum. Evet. Karışık yani. Bu arada Tayyip çok güç kazandı. Diktatör oluyor. Asker kafası kestiler. Şeriat geliyor...

İkinci görüş de böyle. O binlerce yayın ikinci maddede belirttiğim kafa karıştırma operasyonunun çeşitli versiyonlarını dile getiriyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

cigi,

Fethullahçı kesimden bazı tanıdıklarım var, yok değil. Ama çok sık gördüğüm ve siyasi konuları konuşabildiğim kişiler yok bu kesimde. Zaten dini ve politik konulara bakışım da bilindiğinden, bunlardan birileriyle bu konuları rahatça konuşabilecek kadar yakınlaşma imkanım da fazla yok. 

Yalnız, %70 büyük rakam. O derecek ele geçirmiş olabilirler mi? Bayağı bir sızdıkları belli de, yüzde vermek ne kadar kolay bilemiyorum.

Ergenekon ve Balyoz yoluyla pek çok kemalistin ordudan temizlendiği doğru tabi. Ama ne kadarını temizlemiş olabilirler? Olsa olsa sesi fazla çıkan ve rengini fazla belli edenleri temizleyebilmişlerdir diye düşünüyorum.
 
Birşeyler hala çok net değil gibi geliyor bana. 

Fethullahçıların bu işte bir parmağı olduğu zaten kesin benim gözümde. Ama yukarıda da dediğim gibi, rollerinin düzeyi çok net değil benim için. Başrol oyuncusu mudurlar, sadece bu işin bir parçası mıdırlar, onu çözmeye çalışıyorum.

Başrol oyuncusu olduklarına dair en büyük gösterge, Tayyip'in ana hedefi olmaları. Buna alternatif açıklama olacak tek olasılık, Tayyip'in kemalistlerden korktuğu için onları temel hedef almayıp, diğer düşmanı olan Fethullah'a yöneliyor olması olabilir çünkü, ve bu ne kadar gerçekçidir, onu da bilemiyorum. Çünkü kemalistlerde, aba altından sopa gösterip Tayyip'e böyle şeyler yaptıcarak öyle bir güç kalmadı artık gibi. 

Durum zamanla netleşecektir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Mantık yazdı:

Fethullahçıların bu işte bir parmağı olduğu zaten kesin benim gözümde.

 

Elinde ne gibi bir delil var Mantık? Tayyip'in iddiaları dışında somut delil yok. Neye dayanarak böyle bir sonuca varıyorsun? Bu iddia somut delillerden yoksun... Bütün deliller dedikodu mahiyetinde...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Darbe öncesi Fethullaçıların durumu hızla kötüye mi gidiyordu ki, acilen bir darbe yapmaya karar verdiler?

Fethullahçıların ne kadar yaygın olduğu başarısız darbe sonu Tayyip'in yaptığı temizliklele gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu adamlar sessiz, sakin ve derinden infiltre oldukları yerlerde durup duruyorlardı. Onları o mevkilere Tayyip getirmişti. Bu adamlar neden aniden başkaldırdılar ve bir darbeye teşebbüs ettiler? O darbeye güçlerinin yetmeyeceğini bilmiyorlar mıydı? Ayrıca o darbeye Kemalist bir çehre de kazandırmaya çalışmaları saçma. Kemalistlerin gücünün kalmadığını ve Kemalistlerle bir kuvvet birliği yapmalarının imkansızlığını bilmiyorlar mıydı? Ayrıca Kemalistlerin bir darbe yapmak için Fethullahçılardan yardım beklemeleri ve onlarla işbirliği yapmaları da oldukça sapkın ve gerçekçi olmayan bir görüş. Kemalistler takiyeye neden başvursunlar?

Bütün bunlar ve diğer deliller açıkça gösteriyor ki 15 Temmuz başarısız darbesi Atatürkçü aptalların baş vurduğu bir denemedir.

Atatürkçülerin aptal olamayacağını düşünenler ise onlardan daha aptaldır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

orduda fethullahçılar var ama oranları  max. yüzde 25 civarıydı. 
yüzde 70 ancak fantezi olur. 
şu anda general ve amirallerin üçte birinin tutuklandığını unutmayın. (149 tane) 
ki onların bile çoğu suçsuzdur.  şişkin göstermek için içeri atılmışlar.

ama orduda  gülenciler var evet.

örn. 2011'de genelkurmay başkanı ışık koşaner ve 4 kuvvet komutanı toplu olarak istifa etmişti.
o ara koşaner'in gizli bir ses kaydı dağıtıldı.  kayda alanlar o mekanda bulunan subaylardı. 

bu da koşaner'in istifa mektubu. normalde 2 yıl daha görevde kalması gerekiyordu.

Quote

değerli silah arkadaşlarım,

şu anda 173'ü muvazzaf, 77'si emekli olmak üzere 250 general-amiral, subay, astsubay ve uzman jandarma çavuş, hürriyetlerinden yoksun olarak tutuklu bulunmaktadır.

tutuklamaların evrensel hukuk kaidelerine, hakka, adalete ve vicdani değerlere uygun olarak yapıldığını kabul etmek, bir çok hukukçunun da ifade ettiği gibi, mümkün değildir. 

bu durum, bir çok defa yetkili makamlara iletilmesine, anlatılmasına ve takip edilmesine rağmen soruna yasal çerçevede bir çözüm bulunması mümkün olmamıştır. 

haklarında henüz hiçbir kesin yargı kararı olmamasına rağmen tutuklu bulunan 14 general-amiral ile 58 albay, hürriyetlerinin tahdit edilmesinin yanı sıra mevcut yasalarımız gereğince bu yıl yapılacak yükser askeri şura'da değerlendirmeye girme hakkını kaybetmiş ve peşinen cezalandırılmıştır. 

soruşturma ve uzun süreli tutuklamaların bir amacının da tsk'nın sürekli gündemde tutularak kamuoyunda bir suç teşkilatı olduğu izleniminin yatarılmaya çalışıldığı, bunu fırsat bilen yanlı medyanın da her türlü yalan haber, iftira ve suçlamalarla yüce ulusumuzu kendi silahlı kuvvetlerine karşı tavır almaya teşvik ettiği dikkatlerden kaçmamaktadır. 

bu durumun önlenememesi ve yetkili makamlar nezdinde yapılan girişimlerin dikkate alınmaması genelkurmay başkanı olarak personelimin hak ve hukukunu koruma sorumluluğumu yerine getirmeme engel olduğundan, işgal ettiğim bu yüce makamda göreve devam etme imkanını ortadan kaldırmıştır. 

şartlar ne olursa olsun tsk'nın kahraman mensuplarının kutsal görevlerinde bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üstün disiplin, cesaret ve fedakarlıkla başarıya ulaşacaklarına olan kesin inancımı bir kez daha güvenle ifade ederken, tsk'nın tüm mensuplarına sağlık ve esenlikler dilerim" 

orgeneral ışık koşaner

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar benim de bu konuda kafamda net bir şey yok, kafam halen karışık. :huh:

İlk başlarda benimde bunun bir tiyatro olabilme ihtimalini hep düşünüyordum ancak bu ihtima kafamdal giderek azalıyor.

 

2 tip fetöcüler var bana göre.

 

1. si bu darbe olayınının fetöyle ilgilisi olmadığını düşünen ve bu sebeple darbeyi ve tezgahlayanları lanetliyen halen saf cemaatçiler

2. bu yapıda daha üst düzey olan kesim ki bunlar bu işi kendilerinin tezgahladığını bilenler ve bu tezgaha yardım edenler

 

Tutuklanan kişilerin özellikle TSK üst kademe  komutanların verdiği ifadeler/itiraflar bana göre bi ispat delil değil; sonuçta adamın ağzından çıkmış gibi ifade metni hazıra adamın imzasını taklit et at, sonra bunu kamuoyunda paylaş, adam benim böle bir ifadem yok diyemez, zaten çünkü adam içeri kapatmışlar ki şuandaki  duruma göre de müebbet yiyecek kimseyle görüşemeyecek. 

 

Bu video özellikler dikkatimi çekti, belki bir çoğunuz izlemiştir. Adam darbeden 1 ay önce olacakları sanki biliyormuş gibi anlatıyor.

 

tarihinde gonzo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎8‎/‎4‎/‎2016 at 11:42, Gaelo yazdı:

Bunu böyle diyelim kabul edersek, Erdogan simdi neden simdi Atatürkcü kitleye yaranmaya calisiyor ? Korkudan oldugunu sanmiyorum.

Neden olabilir?

Hem senin sanmamanın nedeni nedir? Korkudan olmadığını ne biliyorsun yani? Delilin nedir?

Korku değil de politik bir oyun neden olmasın? Bu adam Atatürk'ün tutmuş olduğu bir mevkide oturuyor. Darbeyi Atatürkçüler bile yapmış olsa, şu anda onlar bir tehdit değil ve ilerde tehdit olmayacaklar da.. Bu vesile ile onları yanına alıp, düşmanı olan Fethullahı daha kolay yok edemez mi? Tayyip bir darbe yapmaları dışında kendisine Atatürkçülerin zararlı olmadığını biliyor. Onların kimseye zararı yok. Bir avuç sefil ahmaklar onlar. Başarısız bir darbe yaptıklarına göre, bütün kozlarını oynadıklarını da çok iyi biliyor. Bundan sonra Atatürkçüler bir darbe daha yapamazlar. Bittiler.. Tükendiler. Onlardan Tayyip'e zarar gelmez. Bu durumda onların düşmanlığını değil, dostluğunu istemesi gayet normal. Ve gerçekten de bunu gözlemliyoruz. Tayyip bütün Atatürkçüleri etrafına topladı. İnanılmaz bir olay ama ilginç bir gerçek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 saat önce, Robespierre yazdı:

Binlerce yayın kuruluşu yok. 2,5 tane patron var. Hepsi birkaç tane gruba bağlı. 

Darbe konusunda binlerce farklı fikir ortaya çıkmadı, olamaz da zaten. Ortada hepimizin yaşayıp gördüğü bir darbe var. Kendi ordumuz bize saldırdı. Bu olayı kimin yaptığı, niçin yaptığı sorularına farklı yanıtlar veriliyor. Aslında verilen yanıtlar çeşitli olsa da, 2 başlık altında toplayabiliriz. 

1- Darbeyi ABD yaptı. Bu işte Fethullah örgütünü kullandı. Örgüt sadece ordu ile sınırlı değildi, Fethullah örgütünün (SüperNato) sivil unsurları da alarma geçip darbe için hazırlanmıştı. Bunun çok somut delilleri vardır. 100,000 insanın kullandığı özel mesajlaşma kanalı ele geçmiştir. Bu kanalda 40,000 devlet memuru kayıtlıdır. Bunların hepsinin darbeden bir şekilde haberdar olduğu ve belli hazırlıklar yaptığı görülmüştür.

2- Darbeyi kimin yaptığını bilmiyoruz. Kemalistler olabilir. Tam bilmiyorum. Evet. Karışık yani. Bu arada Tayyip çok güç kazandı. Diktatör oluyor. Asker kafası kestiler. Şeriat geliyor...

İkinci görüş de böyle. O binlerce yayın ikinci maddede belirttiğim kafa karıştırma operasyonunun çeşitli versiyonlarını dile getiriyorlar.

- O da şöyle: İtalya'da bernucoli'yi Fransa'da Sarkozy gibi tipleri destekleyen bir "sermayeye yakın medya" olayı vardır. Ama onun yanında kırk farklı yaklaşıma sahip kırk farklı medya da vardır. Bizde de var. Ama "muhalif" deniyor. Yine kelimelere dikkat edin. Ya "yandaş" ya "muhalif". İtalya'da kaç çeşit gazete, kaç çeşit yayın  yapma biçimi var. Hiçbiri öldürülmüyor, hapse atılmıyor, Fetocu diye evinden toplanmıyor, yurt dışına kaçmak zorunda kalmıyor.

Rusya ve Türkiye'de durum böyle değil.

1- Evet de bu bilgiler bize nereden geliyor? Vardır/Yoktur. Türkiye'nin meselesi bence laikliktir.

2- Yani medya, Medya'nın yarattığı kafa karışıklığını gidermeye yönelik programlar da mı yapıyor? Bugün Cumhuriyet hariş bütün gazetelerde "büyük demokrasi şöleni" ifadeleri ve fotoğrafları vardı. Şeriat öyle bir günde gelmez. parça parça sökmeye çalışıyorlar. İnşallah da başarısız olurlar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
40 dakika önce, haci yazdı:

Neden olabilir?

Hem senin sanmamanın nedeni nedir? Korkudan olmadığını ne biliyorsun yani? Delilin nedir?

Korku değil de politik bir oyun neden olmasın? Bu adam Atatürk'ün tutmuş olduğu bir mevkide oturuyor. Darbeyi Atatürkçüler bile yapmış olsa, şu anda onlar bir tehdit değil ve ilerde tehdit olmayacaklar da.. Bu vesile ile onları yanına alıp, düşmanı olan Fethullahı daha kolay yok edemez mi? Tayyip bir darbe yapmaları dışında kendisine Atatürkçülerin zararlı olmadığını biliyor. Onların kimseye zararı yok. Bir avuç sefil ahmaklar onlar. Başarısız bir darbe yaptıklarına göre, bütün kozlarını oynadıklarını da çok iyi biliyor. Bundan sonra Atatürkçüler bir darbe daha yapamazlar. Bittiler.. Tükendiler. Onlardan Tayyip'e zarar gelmez. Bu durumda onların düşmanlığını değil, dostluğunu istemesi gayet normal. Ve gerçekten de bunu gözlemliyoruz. Tayyip bütün Atatürkçüleri etrafına topladı. İnanılmaz bir olay ama ilginç bir gerçek.

Olabilir. Ama ben onun A.K. Bu akşam dolmuşla eve dönemeyecektim az kalsın.

Link to post
Sitelerde Paylaş

 Ne kadarı tesadüf bilinmez ama darbe girişiminde bulunan Cemaatçi subayların tümü, Amerika’daki US Naval Postgraduate School’da eğitim görmüşler. Kapatılan Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Yasemin Çongar’ın eşi Chris Mason’un bu okulda ders verdiğini yazan Odatv, Mason’un CIA ajanı olduğunu yazmıştı. Chris Mason’un “kapısından dahi girmedim” dediği RAND’da ders verdiği aynı biyografide görülüyordu.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...