Jump to content

YARI MÜSLÜMAN YARI ATEİSTİM ; SÖYLEYİN BEN NEYİM?


Recommended Posts

Herkese selam.Bu konuda çok ciddiyim. Hem muslumanim hem ateist. Mantik aklimla ateistim. Evrim kuramı,dindeki çelişkiler vs... okudugumda ateistim; ama din aklımla müslümanım; cehenneme gitmekten korkuyorum, Allah'a inaniyorum.vesaire vesaire.... (Ciddi cevap vermenizi çok rica ediyorum, lütfen anibal gibi porno sözler içeren ve dalga geçici cevaplar olmasın; ya da hiç cevap vermeyin) Saygılar...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 89
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Derin acılar sessizdir. İslamdan uzaklaşmak için ciddi adımlar atan insanların kendi zihinlerinde çözüme ulaşmalarının gereği vardır. Başka insanlardan tavsiye alarak zihinlerindeki dinden kurtulabildiklerine örnek göstermek zor, çok zor. Sağlıklı insanların zihinlerinde, dinlerin toplumlara olan zaraları çözümlenmelidir, dinlerin tanrılarına olan inançları değil. Toplumsal bütünlüğün dengesi en çok dinler tarafından bozulmaktadır, hemde ülke gözetmeksizin her coğrayfada. Demeki ki, adı her ne olursa olsun tüm dinler, insan toplulukları için sıkıntı kaynağıdırlar. Özellikle islam dini. Her şey islam dinine ve peygamberi Muhammed'e bağnazca hizmet ve itaat ediyorken, islam yine de başarısız ve adaletsiz bir din olmuşsa, burada islamın öz kaynağında, sahte bir din olmasının gerekçeleri var demektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

ben islamdan çoktan çıktım...evde oturuken arada sırada muhammede bıle sovdugum oluyor..

 

ama ateızme gecemedım...

 

su ya varsa allah...

 

sunu kafamdan bır atabılsem...allah varsa lafını

 

zaten 1 2 yıla attım attım..

 

yoksa bu işin sonu mezarda bitecek..

 

bunu doktorumada söledim...

 

inanırmısınız doktor ateıst cıktı...

 

agzından cıkan tek laf ---------sakın-----oldu

 

doktorsan yardım et bu fıkırden benı kurtar...

 

yoksa  1 2 yıla ne olacagı belli

tarihinde cezayakın2 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Nogay yazdı:

Herkese selam.Bu konuda çok ciddiyim. Hem muslumanim hem ateist. Mantik aklimla ateistim. Evrim kuramı,dindeki çelişkiler vs... okudugumda ateistim;

Dindeki çelişkilere bir örnek verebilir misiniz?

tarihinde Yeremya tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
17 dakika önce, sağduyu yazdı:

En merhametli ve en adil olduğu soylenen bir tanrının kendi yarattıkarsğı insanı başka bir insana inanmadı diye sonsuza kadar yakması mesela.

Bakin ortada insanın insana inanması diye bir sey yok. Allah ın "İnsanları kıyamet gününe karsi uyar" dedigi bir elci var. İsa peygamberin soyledigi su soz mesela: "Beni kabul eden, beni gondereni kabul etmis olur." 

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, cezayakın2 yazdı:

ben islamdan çoktan çıktım...evde oturuken arada sırada muhammede bıle sovdugum oluyor..

 

ama ateızme gecemedım...

 

su ya varsa allah...

 

sunu kafamdan bır atabılsem...allah varsa lafını

 

zaten 1 2 yıla attım attım..

 

yoksa bu işin sonu mezarda bitecek..

 

bunu doktorumada söledim...

 

inanırmısınız doktor ateıst cıktı...

 

agzından cıkan tek laf ---------sakın-----oldu

 

doktorsan yardım et bu fıkırden benı kurtar...

 

yoksa  1 2 yıla ne olacagı belli

Bu dusunsel bunalimi suregoturmek yerine, aklinizi basiniza almayi deneseniz daha iyi olmaz mi? 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Musa'nın İsa'nın Muhammed'in anlattıklarına inanmamak nedeniyle hangi Tanrı bir insanı sonsuz cehennemle cezalandırır? Tabiki Musa'nın İsa'nın Muhammed'in yarattığı tanrılar. Olası gerçek Tanrı Musa'nın İsa'nın Muhammed'in anlattıklarını gerçek sanıyor mudur ki acaba? Nasıl bir aymaz ki uyanmamıştır bu duruma! İnsan peygamberler denilen adamlar için normal insanlar canlarını feda edecek ve olası gerçek Tanrı bu durumu umursamıyacak! Yok öyle saçmalık.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sürpriz üstüne sürpriz... Arka arkaya islamdan çıkışlar...

Korku olması normal. Dünya tekin bir yer değil. Insanın başına gelebilecek çok şey var. Çözüm, aklın duygulara üstün gelmesinde. Korku bir duygu. Akıl ise korkunun palyatif bir şey olduğunu çözümler. Korkuyu kullanabiliriz. Bizi ele geçirmesine izin vermeyebiliriz. Örneğin bir uçurumun kenarındaki korkuluklara çıkıp hava atmak istersek korku bize öleceğimizi söyler ve vazgeçeriz. Burada korku bize hizmet etmiştir, çünkü eğitimsiz birinin denge sağlaması zordur, korku doğru söylemiştir.

Tanrı korkusunun mantıksız olduğunu ise akıl kolayca çözümler. Tanrı olsa bile kötüyse zaten iyi olmanın yararı yok. Tanrı iyiyse kimseye bir kötülük yapmadıktan sonra bana ne garezi olacak?

Tanrıdan insanlara veya canlılara kötülük yapmış olanlar korkar. Bunun sayısız örneğini gördüm ve kesin biliyorum. Kimseye bir kötülük yapmadıysan tanrı umrunda bile olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dindeki çelişkileri sormuş bazi arkadaşlar.Ahzab 37 tam facia; ateistler burdan vurdu beni, savunamiyorum. TALAK4  ne demek istiyor,hala anlayamadim. Burdan da yükleniyorlar.Bir de nisa suresinde hafifçe  dövün diyor.Aklima gelenler bunlar. Ama islami savunmak istiyorum,çünkü Allahtan korkuyorum, cehenneme gitmek istemiyorum. Hem inanmak istiyorum ama bazen de kafam karisiyor. Din aklimla muslumanim, mantigim saçmaladigimi soyluyor. Ama bir hucrenin yapisina baktigimda veya bir dna da bile o kadar çok bilgi var ki.Bir yaratici olmali diye düşünüyorum.Valla çok ciddiyim.Hem muslumanim hem de degilim. Kafayi yicem.Gerçek ne? Bi türlü hayatimi neye gore duzenleyecegime karar veremiyorum. Ya varsa şüphesi..... Bir de aklımda şu var. Öldükten sonra sonsuza kadar yokum.Çok kötü bir duygu bu.Yoksun lan sonsuza kadar.O zaman da şu an bile hiçbir şeyin anlamı yok. Iyi yaşasam ne olur kötü yaşasam ne olur. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Madem islamdan çıkışlar arttı, bu yazıyı yazmak artık şart oldu. İslamdan çıkanlara tavsiyelerim olacak.

Bir kere başta, bunalım takılmayın tavsiyem olacak. Kendinize veya birbirinize bunalım telkin etmeyin. Telkinler sandığımızdan daha güçlü etki yapabilir ve bunalım bulaşıcıdır, üretkendir. Bunalım takıldıkça kendini artırır. Bunalım takılırsanız ne olur?

Sürekli küfür edersiniz ve olumsuz düşünürsünüz. Her şeyi kötü, berbat görürsünüz. Kendinizin de kötü ve berbat olduğunuzu, hatta olmanız gerektiğini bile düşünebilirsiniz.

İnsan zihninin evrende bildiğimiz en karmaşık gelişkinlikte yapı olduğunu unutmayın. Tanrı iyilik, güzellik yaratmadı, çünkü tanrı yok. Ama etiği, estetiği, sanatı, bilimi, aşkı, sporu, oyunu biz yarattık, zihin gücümüzle. Bu değerlere saygı duyun ve sevgi besleyin. İnsan türünün öne çıkan değerlerine hayranlık duymasını bilin. İnsanı gelişkin bir primat diye çok da küçümsemeyin.

İnsanların, iyi insanların güzel ütopyalarına saygı duyun, ötesinde katkı yapın, güzel bir dünyayı kurabileceğimize inanın. Hazır inanmıyorken hiç bir şeye inanmayayım demeyin. Ahlakı da, iyiliği de, güzelliği de inkar edeyim elim hazır değmişken demeyin. Bu değerleri insanların yaratmış olması, tanrının yaratmış olmaması değerlerini düşürmez, tersine artırır. Teist gibi düşünmeyi bırakın. Tanrı emrettiyse bütün insanları bile öldürürüm sapıklığından kurtulun artık. Her şeyi tanrının olduğuna ve olmadığına endekslemekten vazgeçin.

Tanrı yok. Değerlerinizi yaratmak, korumak, geliştirmek için sadece kendi insanlığınıza güvenecek, insanlarla birlik olarak bunları başarabileceksiniz.

"Otuz kırk sene sonra yok olacağım, hiç bir tanrı da bana aferin demeyecek. Buna ne diyorsun?" Bu sorunun geldiğinden adım gibi eminim. Yanıtlayayım:

Bir kere yok olmak diye bir şey yoktur. Bu da teist kafası. Teist var edilmeye, yani yaratılmaya inandığı için onun için yok olmak da var. Biz ateistler yaratılma, yani var edilme diye bir şey olmadığını bildiğimiz için yok olma diye de bir şey olmadığını biliriz. İyi de yeniden var olduğumda eskiden ahmet ayşe olduğumu hatırlamadıktan sonra ne önemi var? Eskiden kurbağa olduğunu da hatırlamak istemezsin. Bunu bir kere bırakın. Eskiden ne olduğunuzu hatırlamak ne iyi bir şey, ne de olacak bir şey.

Din size ahirette dünyayı hatırlayacağınızı vaat ediyor. Peki... Kalu bela dediği saçma yalanı hatırlamanızı sağlayabiliyor mu? Hayır. Demek yalan söylüyor. Dünyada öyle kötü bir hayatı olmuş olanlar olabilir ki, bunları hatırlamak bile acısını devam ettirir. Bu acıları bir kez yaşamış olmak yeterlidir. Tek çocuğu bir yangında kömür olmuş, çocuğunun cesedini cebinde erimeden kalan evin anahtarından teşhis etmiş bir adam tanıdım. Adam sürekli biçimde ağlıyordu. Geceleri uyuyamadığını, alevlerin arasından çocuğunun baba kurtar beni diye çığlıklarını duyarak uyandığını söylüyordu. İşin kötü tarafı bu yangın bir kundaklamaydı ve faili meçhuldü. Bu fail cehennemlerde yansa artık bu babaya ne yarar sağlar? O acıyı o yaşadı ve hatırladıkça yaşayacak. Unutması da olanaksız.

Bu adam için en iyisi, sıfırdan başlamaktır. Reenkarnasyondan mı bahsediyorum? Hayır. İlgisi yok.

Son olarak bir konu belirteceğim. Bizim islam eleştirilerimiz elbette haklı, islam insanlığa aykırı bir din. Bir çok ateist beterinin farkında değil. İslama, bu dinin kitabına göre kadın ve köle öldürmek serbesttir. Yok canım o kadar da değildir diyebilirsiniz ama öyledir. Ben bunu defalarca kanıtladım ve karşı çıkmaya çalışan müslümleri kepaze ettim, bir daha da itiraz edebilen çıkmadı. O yüzden allah iddiasına karşı cesur olun, son derece haklısınız bu ilkel katliamcı, psikopat çöl tanrısı iddiasına karşı çıkmakla. Bunda zerre tereddüt etmeyin.

Tanrı kavramını tartışmak ise ayrı ve üst bir aşamadır. Örneğin bir deistle tanrıyı tartışmak gibi. Bu ayrı bir uzmanlık gerektirir. Ama islamın vurun beline beline. Bu cahil çöl yağmacısı uydurması ilkel vahşete asla prim tanımayın. Bunu mutlaka insanlığın başından atmamız gerekiyor. Bu hayalet zombi asırlardır fazladan yaşıyor. Bunun en kısa zamanda sonu gelmeli...   

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın democ.; Guzel şeylerden bahsediyorsunuz.Haklısınız da. Ama ben kendimi kandırmayı sevmem. Şöyle de düşünüyorum.Bence hiçbirsey yuzde yuz dogru degildir ve öyle genel geçer bir bilgi de yoktur.93 milyar işik yili çapinda bir evren; ki bu buyuklugu beynim almiyor, işin gerçeginde bu dunya zaten yok gibi birşey, biz insanlar ise virusler gibiyiz; aslında yokuz.Işin gerçegi bu.Hiçbirşeyin anlamı yok. Güzel yaşasan ne olur kotu yaşasan ne olur. Herşey anlamsız geliyor. Bir yonden  de boyle.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kişisel düşüncemi söyleyeyim: Tek çocuğunu kundaklama sonucu çıkan bir yangında kaybeden ve çocuğunun kömür olmuş cesedini teşhis etmek zorunda kalan adam olsaydım ne düşünürdüm?

Bu katilin ne cehennemlerde yanması benim içimdeki ateşi söndürebilirdi, ne başka bir şey. Peki bu katili af mı ederdim? Hayır etmezdim. Onun bir daha nefes almamasını, su içmemesini, hareket etmemesini, olmamasını dilerdim. Onun yaptığı her hareket, acıdan çığlık atması bile bana acı verirdi. Onun olmamasından başka hiç bir şey beni teskin edemezdi.

Onun için de sıfırdan başlamak, en iyisi olurdu. İkimiz de, kömür olan çocuğum da bu olayı hiç hatırlamadan sıfırdan başlamalıydık. İsterse böcek olarak. Üç gün sonra bir kuş yer, ölürsün, tekrar başlarsın, ne olacak ki... Hem de böcek olmak belki de zevklidir, sonsuz hayatta bir de onun nasıl bir şey olduğunu kısacık bir süre görmek niye kötü olsun ki?

Hayır insan olmakla kendinizi niye üstün görüp hep insan olalım istiyorsunuz? Canlıları niye hakir görüyorsunuz?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nogay, çok küçük olabiliriz, evren de çok büyük olabilir. Ama biz evreni kapsamaya çalışacak kadar, solucan delikleri ile zamanı bypss etmeyi düşleyecek kadar, karadeliklerde varolduğumuzun ve yeniden varolmamızın bilgisini depo etmeyi düşleyecek kadar büyük düşünceliyiz.

Sonsuzlukta büyük küçük diye bir şey olmaz. Evren tek yegane evren olamaz, evrenler süreklidir ve döngü sonsuzdur. Sonsuzda kaybolmuyorsak bu evrende hiç kaybolmayız. Bu evren ölecek, yenisi doğacak. O evrende yine hayat ortaya çıkacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Güneşimizin en az bir milyar yıl daha dünyaya dostça ışıyacağı ömrü var. Teknolojinin hızına bakılırsa bir milyar yıl çok fazla uzun bir zaman. Bu kadar zamanda insan türü evrene yayılmayı başarabilir. En azından karadeliklere bilgi depolamayı başarabilir. Belki de bizler bizden önceki evrende uygarlık kurmuş türümüz bunu başarabildiği için varız.

Belki biz onlardan daha iyi bir varolma programı yazabiliriz. Belki canlıların birbirini yemek zorunda olmadığı, bütün canlıların fotosentez yapabildiği bir yaşam programlar ve karadeliklere yükleriz. Belki tanrıyı da zihnimizden değil, gerçekten yaratabiliriz. Biz her şeye kadir olabiliriz. Biz zeki bir türüz... Bu gezegenin içine de edebiliriz, sıfırdan yeni bir gezegen de yaratabiliriz. Bu gezegende hiç bir canlı diğerini yemez. Ekseni güneşe diktir ve bir kutbu güneş cenneti ve enerji merkezi, diğer kutbu buz dağları cenneti ve bitmez su deposudur. Ekvator çevresi gerdanlık gibi sayısız irili ufaklı adalarla kuşatılmıştır. Mevsim sadece bir adadan diğerine giderek değişir. Gece gündüz ile mevsim aynı şeydir.

Bu dünyayı neden yaratamayalım? Hayal edebiliyoruz...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Işık hızında hareket edebilecek uzay araçları belki insanlıģı kurtarabilir; beni değil.Yaşam olabilecek bir gezegen bulunmuştu ve ışık hızında oraya varmak için hiç durmadan 19bin yıl boyunca gitmek gerekiyor.Sonuçta Tanrı fikri bana imkansız gelmiyor.Tanrı olabilir. Mesela; neden biz üç bacaklı ve 4 kollu degiliz? Neden şu bingbang olayi olmuş ve bu kadar çesitli canlilar evrimle oluşmuş; yani neden biz bu kadar şansliyiz ?  Ayrica şu zihin ve ben kavramları. Ben vücudumla beraber beynim olan ben miyim; yoksa bir arabayi kumanda eden,içinde olan kişi örnegi gibi ruh muyum? Yani; gerçek ben bu zihnimin ötesinde bir ben mi? 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı adını taktığın şey senden daha üst bir teknolojiden başka olamaz. Teist tanrısı olanaksızdır. Yani sonsuzdan beri var olan evreni yoktan yaratan bir güç ve zeka. Böyle bir şeyin kendiliğinden var olması olanaksızdır. Güç ve zeka ancak basitten evrimleşerek oluşur. Evren var edilmeye muhtaçsa daha üstün olan tanrı niye muhtaç olmayacak? O nasıl kendiliğinden var olacak?

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 dakika önce, democrossian yazdı:

Tanrı adını taktığın şey senden daha üst bir teknolojiden başka olamaz. Teist tanrısı olanaksızdır. Yani sonsuzdan beri var olan evreni yoktan yaratan bir güç ve zeka. Böyle bir şeyin kendiliğinden var olması olanaksızdır. Güç ve zeka ancak basitten evrimleşerek oluşur. Evren var edilmeye muhtaçsa daha üstün olan tanrı niye muhtaç olmayacak? O nasıl kendiliğinden var olacak?

Hayır.Tanrı şöyledir: Herseye gücü yeten her yerde ve zamandan mekandan münezzeh.boyle benim aklimda dürüstce.Boyle bir varligi bizim nasil kendinden var olabilir diye sorgulamamiz dogru degil.umarım saçmalamıyorumdur.Sey gibi; bilimsel olarak herhangi bir varlıgın yokluğunu ispatlamanin saçma oldugu gibi. %50 %50 goruyorum.Cünku birsey ya vardir ya yoktur. Belki teist tanrının olanaksızlıgını ispatlamak daha dogru bir kavram.Ama bu da %100 değil. Bir de aklımı kurcalayan; herseyi bilen Allah, bizim gelecegimizi biliyordur; o zaman ben kötülük yapacaksam neden yaşamamiza gerek var; direkt beni cehenneme postalasın. Bu da ayrı bir muamma. Ama diğer yönden; gözlerime baktigimda muhteşem bir dizayn var. Vücudumdaki sistemler bütünü çok ilginç. Milyarlarca yıllık evrimin yani canlıların zamanla yavaş yavaş degişmesi, ileride yanlişlanabilir mi? Syrica evrimde; şempanzeden 48 kromozomdan, 46 kromozoma bize nasil bir dönüsme olmuş. Sonuçta dna nın içerdigi bilgi de muhteşem boyutta. Kafamdaki karışıklardan bir turlu kurtulamıyorum. Galiba ben beyinsizim. Kendime hakaret etmek de hoşuma gidiyor. Gercekten tam bir gerizekalıyım. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...