erosa 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi Avrupa bizi hala barbar tanımlıyor... bu Türklüğümüzü nasıl bırakmamamız anlamına geliyorsa Arapların bizi Müslüman olarak görmüyor olmasıda Bizim İslamiyeti bırakıcağız anlamına gelmemekte... Avrupa bizi hristiyanlığın son kalesini müslümanlık adına yıktığımız için, haçlı seferlerini engellediğimiz için ve bizi müslüman arap olarak gördükleri için nefret ediyor. Eğer bugün başka dine mensup olup istanbulu alsaydık durumumuz bugünkünden çok farklı olurdu. Kültürümüzde bıraktığımız çok alışkanlıklar vardır, ama Türklüğü bırakacak bir olgu olamaz, milletini yoksayıp terkedemezsin ama kültüründeki kötü uygulamaları kaldırabilirsin. Toplumumuzda hala Türkler doğuşundan beri müslüman olduğunu biliyorlar, yok böyle birşey arkadaşlar. Türkler birçok dine inanmışlardır şimdide değişebilir gayet normaldir. Ben bir Türk olarak islam eğitimi aldım ama müslüman değilim bu kadar basit. Ne Mutlu Türküm Diyene! Link to post Sitelerde Paylaş
jadi 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi (düzenlendi) evet maalesef avrupa bizi türk olduğumuz için değil muslüman olduğumuz için istemiyor Mayıs 23, 2008 tarihinde jadı tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Erlikhan 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi risaleyi nur zırvalığında anca fetullahın okullarında beynine ampütasyon uygulanan zavallı ruslar okur.dünyanın neresine gidersen git dediğin coğrafya, fetullah şerefsizinin okullarıyla sınırlıdır.said i başka kimsenin hiçbiyerine taktığı yoktur. erikhan.sana araplar yüzünden islamı bırak diyen yok.ama avukatlığını yapmak için kendinizi paraladığınız arapların gözünde bir hiçsiniz.en azından biraz karakter sahibi olun.muhammedin bile türkler aleyhinde rivayet edilen hadisleri mevcuttur.her zamanki mahalle ağzıyla söylediği son derece cahilce seviyesiz laflardır bunlar ya yazdığım yazıları okursan arapların savunmasını yapmadığımı fark edersin.... Dipnot (Umarım okurken at gözlüklerinle okumazsın.Bir kişi hakkında bir şeyler yazarken o kişinin yazdığı yorumları dikkati oku......) (Erikhan diye dalga geçebilicek kadar küçüldüysen senin yazdığın cümlelerin senin kapasiteni ortaya koymakta (tabi bilerek yazdıysan)) Avrupa bizi hristiyanlığın son kalesini müslümanlık adına yıktığımız için, haçlı seferlerini engellediğimiz için ve bizi müslüman arap olarak gördükleri için nefret ediyor. Eğer bugün başka dine mensup olup istanbulu alsaydık durumumuz bugünkünden çok farklı olurdu. Kültürümüzde bıraktığımız çok alışkanlıklar vardır, ama Türklüğü bırakacak bir olgu olamaz, milletini yoksayıp terkedemezsin ama kültüründeki kötü uygulamaları kaldırabilirsin. Toplumumuzda hala Türkler doğuşundan beri müslüman olduğunu biliyorlar, yok böyle birşey arkadaşlar. Türkler birçok dine inanmışlardır şimdide değişebilir gayet normaldir. Ben bir Türk olarak islam eğitimi aldım ama müslüman değilim bu kadar basit. Ne Mutlu Türküm Diyene! dediğin gibi ne Mutlu Türküm diyene!!!! dediğin gibi benimde dediğim gibi Avrupa bizi barbar olarak tanımlasada,tanımlamasada ben Türk'üm ve Türk olarak öleceğim....Tıpkı Müslüman olup Müslüman öleceğim gibi.... Ben yaratıcıma ilk önce Müslüman olduğumu lütfettiği için,ikincisi beni Türk olarak yarattığı için teşekkür ediyorum... Link to post Sitelerde Paylaş
jadi 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi ya yazdığım yazıları okursan arapların savunmasını yapmadığımı fark edersin.... Dipnot (Umarım okurken at gözlüklerinle okumazsın.Bir kişi hakkında bir şeyler yazarken o kişinin yazdığı yorumları dikkati oku......) (Erikhan diye dalga geçebilicek kadar küçüldüysen senin yazdığın cümlelerin senin kapasiteni ortaya koymakta (tabi bilerek yazdıysan)) arapları savunmaktan başka alternatifin yok çünkü islam arap dinidir erikhan tamamen bilinçsiz olarak yazdım.şu ana kadar hep öyle okumuştum dikkatsizlik sanırım.afedersin Link to post Sitelerde Paylaş
Erlikhan 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi arapları savunmaktan başka alternatifin yok çünkü islam arap dinidir erikhan tamamen bilinçsiz olarak yazdım.şu ana kadar hep öyle okumuştum dikkatsizlik sanırım.afedersin o zaman sana sorum Eğer peygamberimiz Türk,Kuran Türk topraklarında indirilseydi.Kuran Türkçe olsaydı,İnanıcakmıydın? tabiki hayır... yazdığım yazıları on kere yüz kere hatta bin kere oku o zaman arapları savunmadığımı anlayacaksın. (bir tavsiye uyup uymamak sana kalır Kuran-ı Kerim on kere yüz kere hatta bin kere oku belki bilinçsiz olarak okumussundur.) Saygılarımla Link to post Sitelerde Paylaş
jadi 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi olay benim kurana inanmamam değil.türkçe olsa gene inanmazdım çünke ben tanrıya inanmıyorum. ama peygamberiniz türk uyduruduğu kitapta türkçe olsaydı dünya şu an çok daha güzel biryer olurdu.islam dini insanlara çok zarar verdi ve vermeye devam ediyor.arap kültürü örnek alınacak bir kültür değil ibret alınacak bir kültürdür. Link to post Sitelerde Paylaş
Erlikhan 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi olay benim kurana inanmamam değil.türkçe olsa gene inanmazdım çünke ben tanrıya inanmıyorum. ama peygamberiniz türk uyduruduğu kitapta türkçe olsaydı dünya şu an çok daha güzel biryer olurdu.islam dini insanlara çok zarar verdi ve vermeye devam ediyor.arap kültürü örnek alınacak bir kültür değil ibret alınacak bir kültürdür. katıldığım tek şey arap kültürü örnek alınacak bir kültür değil ibret alınacak bir kültürdür. ama peygamberiniz türk uyduruduğu kitapta türkçe olsaydı dünya şu an çok daha güzel biryer olurdu. Ancak İslam dininin insanlara zarar vermesinin nedeni İslamı yanlış yorumlamak olarak düşünüyorum... bu arada Peygamberimiz Türk olsaydı Dünyanın daha güzel bir yer olucağını söylemende bir acaip olmuş...Biraz bu konuyu açabilirsen benim konuyu anlamama yardımcı olacaksın.... Link to post Sitelerde Paylaş
erosa 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi o zaman sana sorum Eğer peygamberimiz Türk,Kuran Türk topraklarında indirilseydi.Kuran Türkçe olsaydı,İnanıcakmıydın? tabiki hayır... Saygılarımla Yanlış olan bir şeyi babamda söylese itiraz ederim tabiki, erlikhan ortada yanlışlıklar yumağı var eğer ogünkü şartlar şu an devam ediyor olsaydı hadi inanalım ama islam 21nci yüzyıla ayak uyduracak bir din değil. Eski Türk geleneklerinden biri hırsızlık yapanın kafası kesilip babasının boynuna takılırmış, şimdi bu geleneğimiz diye devam ettirmenin anlamı varmı yok. Sonuç itibari ile islam bir aarap yaşam kültürünün ürünüdür evrensen insan haklarına uygun değildir ve geçerliliği de olamaz. Ha diyeceksinki ben allaha inanıyorum nasıl ibadet edeceğim. O senin sorunun başkalarının hakkını gasp etmeden evinde ne yapıyorsan yap ama fazlasını yapma, yapanada müsade etme. Ozaman ne sen beni rahatsız edersin nede ben bunları yazarım. Link to post Sitelerde Paylaş
erosa 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi (düzenlendi) bu arada Peygamberimiz Türk olsaydı Dünyanın daha güzel bir yer olucağını söylemende bir acaip olmuş...Biraz bu konuyu açabilirsen benim konuyu anlamama yardımcı olacaksın.... Buna bende cevap vermek istiyorum. Türk edebiyatına baktığımızda gerek hanlar, gerek kağanların, şairlerin ve diğer din adamlarının yazdıklarına baktığımızda, öncelikle milletin üstünlüğü daha sonra insan sevgisini görürüz en basit örneği ile orhun kitabeleri ve mevlananın yazıları. Bu yazılar Türk kültürünün ürünü miraslardır ve orada vahşet zulum göremezsiniz işte aradaki fark bu. Mayıs 23, 2008 tarihinde erosa tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Andromeda 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi risale-i nurda ilk yazılan eser; İŞARATUL İ'CAZ dır. arapça olarak yazılmıştır bu eser. sonradan türkçeye çevrilmiştir. üstad hazretleri daha hayatta iken, apablara risale-i nurlar takdim edildi. fevkalade revaç gördü. arap dünyasında işaratul icaz, mesnevi-i nuriye gibi arapça olarak telif edilen eserler çok revaçtadır. üstad hazretlerinin, gençlik yıllarında, Şam'da, içerinde yüzlerce alimin de olduğu binlerce kişiden oluşan bir cemaate verdiği hutbe var. bu gün kitap halinde piyasada mevcut. adı: hutbe-i şamiye dir. 2 sene önce, aynı camide, bütün arap cemaatine o hutbe tekrar okundu. aradan 80 sene geçtikten sonra, aynı hutbe yeniden okundu. bu hutbenin içeriğinde, islam aleminin içine düştüğü hali hazırdaki vahim neticelerden kurtuluş çareleri var. sadece araplar değil. dünyanın neresine giderseniz gidin, KUR'AN dan sonra en çok okunan kitaptır; RİSALE-İ NUR. Orjinal osmanlıca nüshasından risale okuyan Ruslar biliyorum ben. Bizden daha iyi anlıyorlar. Yazık, sadece acımak geliyor içimden... Link to post Sitelerde Paylaş
Erlikhan 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi Yanlış olan bir şeyi babamda söylese itiraz ederim tabiki, erlikhan ortada yanlışlıklar yumağı var eğer ogünkü şartlar şu an devam ediyor olsaydı hadi inanalım ama islam 21nci yüzyıla ayak uyduracak bir din değil. Eski Türk geleneklerinden biri hırsızlık yapanın kafası kesilip babasının boynuna takılırmış, şimdi bu geleneğimiz diye devam ettirmenin anlamı varmı yok. Sonuç itibari ile islam bir aarap yaşam kültürünün ürünüdür evrensen insan haklarına uygun değildir ve geçerliliği de olamaz. Ha diyeceksinki ben allaha inanıyorum nasıl ibadet edeceğim. O senin sorunun başkalarının hakkını gasp etmeden evinde ne yapıyorsan yap ama fazlasını yapma, yapanada müsade etme. Ozaman ne sen beni rahatsız edersin nede ben bunları yazarım. ya siz sadece benim yazdığım tek yorumumu okuyorsunuz...Arkadasımın dediği su söz. Peygamberiniz arap Kuran-ın indirildiği yer Arabistan Kitabı Arapça vs vs dininiz Arap bende bunu üzerine o sözü söyledim....Bu arada ibadetimi ne babam görür nede annem çünkü bu benim ibadetim Allah ile benim aramda... Yalnız bu ne sen beni rahatsız edersin nede ben bunları yazarım sözü gerçeği yansıtmamakta.Çünkü Ateistizm Dinleri serbest bırakmamakta Dinleri yok etmeye çalışmakta hatta birde inandığı bir şeye açık olarak küfür etmekte...Durduk yere nasıl ben senin aile küfür etmiyorsam.Sende ne benim aileme nede Yaratanıma küfür edebilirsin.Tabiki tartısıcaz bazı şeyleri ancak bunları saygı çercevesinde yapıcagız.. Link to post Sitelerde Paylaş
Erlikhan 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi (düzenlendi) Buna bende cevap vermek istiyorum. Türk edebiyatına baktığımızda gerek hanlar, gerek kağanların, şairlerin ve diğer din adamlarının yazdıklarına baktığımızda, öncelikle milletin üstünlüğü daha sonra insan sevgisini görürüz en basit örneği ile orhun kitabeleri ve mevlananın yazıları. Bu yazılar Türk kültürünün ürünü miraslardır ve orada vahşet zulum göremezsiniz işte aradaki fark bu. ya yalnız anlayamadıgın bir şey var...Yaratanının ırkı olmadığı..Allah Kuran-ı Kerimi ırka değil,tüm Dünyaya yollucağından değişen hiç bir şey olmayacaktı.Sadece elçinin ırkının farklı olurdu...İçindekiler sabit kalıcaktı.... Mayıs 23, 2008 tarihinde Erlikhan tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
jadi 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi (düzenlendi) katıldığım tek şey arap kültürü örnek alınacak bir kültür değil ibret alınacak bir kültürdür. ama peygamberiniz türk uyduruduğu kitapta türkçe olsaydı dünya şu an çok daha güzel biryer olurdu. bu arada Peygamberimiz Türk olsaydı Dünyanın daha güzel bir yer olucağını söylemende bir acaip olmuş...Biraz bu konuyu açabilirsen benim konuyu anlamama yardımcı olacaksın.... bu bir tahmin sadece.islam öncesi türk kültürünü düşündüğüm zaman türklerin uydurduğu bir din insanlık için daha az zararlı olurdu.bu dinin dünyada yaygın olmasıda daha güzel bir dünya anlamına gelirdi.en azından sadece ve sadece kadınlar açısından kesin böyle olacağını söyleyebilirim.ve kadınların durumu dünyayı çok farklı kılardı.yoksa aslında genel olarak dinlerin zararlı olduğunu düşünüyorum.böyle olmayabilirdi,ama böyle.din kavramı insanların daha rahat sömürülmesinde çok etkili bir silahtır.ama buda insanların suçu tabi aslında. Mayıs 23, 2008 tarihinde jadı tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
murteddd 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi üstad hazretlerinin, gençlik yıllarında, Şam'da, içerinde yüzlerce alimin de olduğu binlerce kişiden oluşan bir cemaate verdiği hutbe var. bu gün kitap halinde piyasada mevcut. adı: hutbe-i şamiye dir. 2 sene önce, aynı camide, bütün arap cemaatine o hutbe tekrar okundu. aradan 80 sene geçtikten sonra, aynı hutbe yeniden okundu. bu hutbenin içeriğinde, islam aleminin içine düştüğü hali hazırdaki vahim neticelerden kurtuluş çareleri var. sadece araplar değil. dünyanın neresine giderseniz gidin, KUR'AN dan sonra en çok okunan kitaptır; RİSALE-İ NUR. Orjinal osmanlıca nüshasından risale okuyan Ruslar biliyorum ben. Bizden daha iyi anlıyorlar. harry potter serisinden de mi daha çok okunuyor? ama ben hiç türkiyede sözler yayınevinin, yada envar neşriyatın önünde kuyruk duymadım. Link to post Sitelerde Paylaş
Mr.Kont 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi Suudi Arabistan şeriatçı olmayan müslüman devletleri şeriatçı rejim yok diye müslümandan saymıyorlardır muhakkak. Sanki onlar şeriatçı oldular da ne oldu hiç sormazlar kendilerine. Onlar bizi İslam-ı Alem' den saymayabilirler bizim müslümanlığımız başkaları tarafından tayin edilemez. Hal bu hale gelince biz de onları adamdan saymıyoruz. Saygı ve sevgi ile... Link to post Sitelerde Paylaş
ludwig 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi konuyla ne alakası var? deli said kürt'tür. Bravo. Iste budur abi. Bir adamin fikrini argumanlarini tek kelimeyle cevaplamak yikmak mi istiyorsun? Tek tek okuyup, delille mantikla ugrasmaya ne hacet? "O adam Kurttur!" de bitsin. Ne de olsa "Kurt" olmak (anlasildigina gore) cok asagilik birsey oldugundan artik kimse o adamin fikrine argumanlarina da tenezzul etmiyecektir. Bravo tebrikler. Link to post Sitelerde Paylaş
erosa 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi Suudi Arabistan şeriatçı olmayan müslüman devletleri şeriatçı rejim yok diye müslümandan saymıyorlardır muhakkak. Sanki onlar şeriatçı oldular da ne oldu hiç sormazlar kendilerine. Onlar bizi İslam-ı Alem' den saymayabilirler bizim müslümanlığımız başkaları tarafından tayin edilemez. Hal bu hale gelince biz de onları adamdan saymıyoruz. Saygı ve sevgi ile... Barış haritayı iyi incelememişsin galiba, adamlar orda norveç, rusya, canada, groland, polonya'yı almış. Onlar şeriatlamı yönetiliyor. Burda Türk düşmalığı açıkça görlüyor, nerde Türkiyenin %99 müslümanlığı. Ben onlarla çalışıyorum öyle rezil heriflerki yalan, dolan, üçkağıt, tembellik, sahtekarlık ya ne ararsanız var, diyeceksinki hepsi öylemi müslümanların %90 nı öyle, ama hristiyan olanlarada sonzuz güvenim var onlar daha dürüst. Link to post Sitelerde Paylaş
murteddd 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi Buna bende cevap vermek istiyorum. Türk edebiyatına baktığımızda gerek hanlar, gerek kağanların, şairlerin ve diğer din adamlarının yazdıklarına baktığımızda, öncelikle milletin üstünlüğü daha sonra insan sevgisini görürüz en basit örneği ile orhun kitabeleri ve mevlananın yazıları. Bu yazılar Türk kültürünün ürünü miraslardır ve orada vahşet zulum göremezsiniz işte aradaki fark bu. ne dediğinin farkında olmayan biri daha. ne çoksunuz yahu. her şey islama saldırmakla olmuyor, kafanızdaki diğer tabuları da yıkın. ben insan sevgisinin üzerindeki millet sevgisinin en yumuşak tabirle içine edeyim. türk milletinin geçmişini de insanlığın ortak evriminin bir parçası olarak saymadıdığınız sürece inananlardan çok farklı bi durumunuz yok bağnazlık noktasında. Link to post Sitelerde Paylaş
06crazy 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi (düzenlendi) rusya, avusturya fransa italya gibi ulkeler de yazıyo pusulada.turklerin pusulada yer almaması, bizim onların gözünde musluman olmadıgımızı mı gosteriyor.o zaman pusuladaki diğer ulkeleri musluman sayıyorlar.konunun içeriği dogru olabilir ama ispatı cok saçma olmus Mayıs 23, 2008 tarihinde 06crazy tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
erosa 0 Mayıs 23, 2008 gönderildi Yazar Raporla Share Mayıs 23, 2008 gönderildi ne dediğinin farkında olmayan biri daha. ne çoksunuz yahu. her şey islama saldırmakla olmuyor, kafanızdaki diğer tabuları da yıkın. ben insan sevgisinin üzerindeki millet sevgisinin en yumuşak tabirle içine edeyim. türk milletinin geçmişini de insanlığın ortak evriminin bir parçası olarak saymadıdığınız sürece inananlardan çok farklı bi durumunuz yok bağnazlık noktasında. Adam Türk peygamber gelse ona inanırmıydınız diye sordu bende Türk kültüründen örnek verdim. Çinli peygamber gelseydi diye sorsaydı ona göre cevap verecektim. Ama özümde Türk milliyetçisiyim ve kendi ırkımın üstünlüğünede heryerde belirtirim her millet gibi benimde hakkım var bunun için beni eleştiremezsin. Bunu ingiliz, arap, japon vs yapıyorsa bende yaparım yapacağımda. Bu benim humanist olmamı engellemez. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts