Jump to content

Gerçek İslam


Recommended Posts

Öncelikle herkese Merhabalar. Azerbaycanlı olduğum için Türkçe yazım hatalarım olmuşsa şimdiden özür dilerim. Her neyse, sözü uzatmadan konuya başlamak istiyorum. Ben kendimi bildim bileli hep bilimle ilgilenmişimdir. Bilime aşık olmuşum neredeyse. Daha sonra İslamı öğrendikçe cahilliğin, aptallığın ve tembelliğin olduğu bir din çıktı karşıma. Bende bazen ateist olmak istedim. Ama tam olarak bilmediğim bir şeyler beni Gerçek İslamı araştırmaya sürükledi. Bu araştırma sonucu öyle şeylerle karşılaştım ki, izlediğim ve okuduğum İslami kaynakların ne kadar saçma olduğunu anladım. Bu kaynakları yeri geldiğinde aşağıda belirteceğim.

İslam bana saçma geliyordu, müminler ellerinde tespih, 2 metre sakalları, hacıyatmaz gibi eğilip kalkarak namaz kılmaları ve bazende hiç anlamını bilmedikleri Arapça duaları mırıldanmaları beni hasta ediyordu. Düşünüyorum da Allah bizden bunu mu istiyor acaba? Bilimle ilgilenmek yerine tembellik etmeyi mi? Belki de Allah bizden bunu istemiyordur, belki müminler yanılmıştır. İşte bu sorular beni Gerçek İslamı araştırmaya teşvik etti.

Araştırmaya sadece bir kaç hafta önce başladım ve çok az kaynaklarda yararlanarak araştırmamı yaptım. Sanki birileri ruhuma fısıldıyormuş gibi Yani tam olarak araştırmam bitmediği için Gerçek İslamı tam olarak ortaya çıkarmış değilim. İlk olarak aşağıda İslama yöneltilen sorulara değineceğim.

  • Allah'ın varlığının ispatlanması: Neredeyse tüm Ateistler Allah'ın varlığının ispatlanmasını istiyorlar. Ama ispatlamaya çalıştıkları şey İslamla çelişkiye giriyor. Hiç şimdiye kadar Allah ispatlanırsa ne olur diye merak ettiniz mi? Yada nasıl ispatlanabilir? Düşünsenize Allah artık ispatlanmış ve herkes Allah'ın varlığından kesinlikle emin. Artık hiç kimse kötü bir şey yapmıyor, herkes iyilik meleğine dönmüş sanki. Ve böyle bir durumda Allah ne kadar adaletli ola bilir. Yani bizler Allah'ın varlığını ispatladığımız için kötülük yapmıyor ve Cennete gidiyor ama eski zamanlarda yaşamış insanlar bilim gelişmediği için Allah'ın varlığını ispatlayamamış ve imtihanları zor geçmiş onlara. Bunun için Allah imtihanın ilerlemesi için kendini bizlerden gizliyor. Sizlere bir başka örnek vereyim: Sınıfta her türden öğrenci bulunmakta ve dışarıda kapının hemen arkasında bekleyen bir öğretmen. Bu öğrenciler bizleriz, öğretmense Allah. Öğretmen dışarıda olduğu için öğrenciler kolayca istediklerini yapacak. Ve böylelikle öğretmen kimin haylaz kimin iyi öğrenci olduğunu anlayacak. Peki öğretmen sınıfta olsaydı çocuklar istediğini kolayca yapa bilir miydi. Yada öğrenciler öğretmenin kapının arkasında olduğunu bildiklerinde? Sonuç: Allah ispatlanamaz
  • Allah her şeyi biliyorsa neden bizleri direkt gideceğimiz yere (Cennete veya Cehenneme) göndermemiş?: Çok duyduğum sorulardan bir tanesi. Peki nereden biliyorsunuz böyle bir şeyin olmadığını. Allah bizleri yarattıktan sonra gideceğimiz yere direkt yollamıştır belki. Örneğin direkt Cehenneme giden birisi gözlerini açıp Allah'a "Beni neden hiç bir suçum olmadığı halde Cehenneme yolladın" demez mi? Allah da "Ben her şeyi biliyorum. Seni imtihan etseydim zaten kötülük yapıp Cehenneme girecektin" demiştir. Kötülük yapmış bu insan da "Hadi bana ispatla!"  demiş. Ve Allah da imtihan yapsaydı bu insanın ne yapacağını ona rüya şeklinde göstermektedir. Cennete direkt giren biri de "Acaba Allah bizleri imtihan etseydi ne yapacaktım ki Cennete hak edenlerden olmuşum" deyip, Allahtan imtihan sürecini rüya şeklinde görmeyi istemiştir. Yani bizim burada zaman kaybetmemizin tek nedeni Merak sonucu dileğimiz ola bilir.
  • Allah bizi yaratırken bize sordu mu?: Soru büyük çelişki içindedir. Bize sorması için ilk önce yaratmalıdır. Ama her neyse. Diyelim Allah bizi yaratıp bizden sormuş "Önünde iki seçenek var: Ya seni yarattığım gibi hemen mahvedeceğim, yada, imtihana tabi tutup ya Cennete yada Cehenneme yollayacağım." ola bilir.
  • Küçük çocuk öldüğünde direkt Cennete gitmesi adalet mi?: Evet haklı soru, bu bir adalet değil. Nede olsa bizde çocukken ölüp Cennete gidebilirdik.  Ama olay tam olarak böyle değil. Hani Hz. Muhammed dememiş miydi "Kimse kimin nereye (Cennete yada Cehenneme) gideceğini bilemez". O zaman biz nereden biliyoruz ki ölen çocuklar direkt Cennete imtihansız gitmekte. Peki ölen çocukların başına ne gelmekte? Herhangi bir hayvan veya bitki öldüğünde ne oluyorsa, küçük çocuk öldüğünde aynen o şekilde oluyor. Yani ne Cennete nede Cehennem gidiyor. Peki Allah onu neden böyle yaptı, ona neden Cennete gitme şansı vermedi diye sorabilirsiniz. Küçük çocukların ruhu yoktur, ne zaman ki bilinç ve akıl sahibi olur, o zaman ona ruh verilir ve imtihana tabi tutulur. Akıl sahibi olmayan insanların ruhu yoktur desek tam olur.

Sıkça sorulan soruları elimden geldiği kadarıyla açıklamaya çalıştım. Umarım anlata bilmişimdir. Şimdiyse İslam dininde yanlış bilinen şeylerden bahis etmek istiyorum.

  • Namaz kılmak: Namaz kılmak bana çok saçma gelmiştir. Hiç bir faydası olmayan, zamanımızdan her gün neredeyse 75 (5 x 15) dakika çalan, duanın hiç anlamadığımız bir dilde okunmasını, Kabe'ye taraf dönmemizi, sanki padişaha saygı duruşundaymışız gibi eğilip kalkmamızı isteyen bir şey gerçekten benim için dünyanın en aptal şeydir. İlk önce "namaz" ve "kılmak" kelimesinin anlamlarını araştırmaya başladım. Namaz kelimesinin tam olarak anlamı - İslam dininin biz insanlardan talep ettiği, yapmamızı istediği şeyler - anlamına geldiğini buldum. Kılmak kelimesini ise çoğunuz biliyorsunuzdur, "bir şeyi yapmak" - dır anlamı. Bu iki kelimeyi bir araya getirdiğimizde Allah'ın bizlerden bambaşka bir şey istediğini görüyoruz. Yani namaz kılmak, Allah'ın bizden yapmamızı istediği şeyleri yapmamızdır. Misal, iyi biri olmak, bilimle ilgilenmek, çalışmak, tembel olmamak, fakirlere yardım etmek ve b.
  • Başörtüsü: En saçmalıklardan birisidir. Ama biraz araştırmayla İslamın başın örtülmesini değil de, kadınların göğüslerinin örtülmesi gerektiğini görmekteyiz.
  • Gayrimüslimin Cehenneme gitmesi: Yine saçmalıktır. Ne Ateist, ne Hristiyan, ne Yahudi ne de başkaları sırf gayrimüslim oldukları için Cehenneme gitmezler. Mesela bazı cahil müslümanlar ateist bilim adamlarının Cehenneme gideceğini söylüyorlar. Gerçekten bu bana dokunuyor. Sanki Albert Einstein ve başka bilim insanlarına söylenen sözler bana söyleniyor gibi. Ne demiş Hz. Muhammed: Alimin uykusu cahilin ibadetinden hayırlıdır.
  • Camiler: Ne saçma yapılar değil mi? Ne faydası var ki? Onun yerine fabrika falan kursak daha iyi olmaz mı? Tabi ki de camiler saçma yapılardır. Öncelikle cami kelimesin anlamını incelediğimizde "camia" kelimesi ile çok benzerliği var. Camia nedir peki? Camia topluluktur, insanların bir araya gelmesidir. Cami ise insanların bir araya gelip Allahın isteklerini yerine getirdiği yer ola bilir mi? Tartışmaya açık bir konu aslında, ama bence Allahın bizlerden inşa etmemizi istediği olan cami, okulla eşdeğer ola bilir. Yani cami insanlara bilginin öğretildiği, bilinçlendirildiği topluluk ola bilir. Ama tam bir sonuca varmış değilim. Arapça bilen bir arkadaş bulsaydım da, rahat ederdim :)

Eh ne diyelim, aradan 1400 yıldan fazla geçmiş. İnsanlar tembellikleri yüzünden gerçekleri anlamaz olmuş. Eğer yeni bir şeyler bulursam burada paylaşmayı düşünüyorum. Ve kafanızı kurcalayan soruları bana ilete bilirsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Elindeki islam'ı beğenmeyen hemen gerçek bir İslam yumurtluyor.

Adam sanki bizzat Allah'tan bilgi almış gibi kafasına bir sürü hüküm vermiş. İnsan bir şey iddia ediyorsa onu ayet veya hadisle destekler. Aşağıda benim yaptığım gibi...

4 hours ago, Elgün Hüseyn said:
  • Gayrimüslimin Cehenneme gitmesi: Yine saçmalıktır. Ne Ateist, ne Hristiyan, ne Yahudi ne de başkaları sırf gayrimüslim oldukları için Cehenneme gitmezler. Mesela bazı cahil müslümanlar ateist bilim adamlarının Cehenneme gideceğini söylüyorlar. Gerçekten bu bana dokunuyor. Sanki Albert Einstein ve başka bilim insanlarına söylenen sözler bana söyleniyor gibi. Ne demiş Hz. Muhammed: Alimin uykusu cahilin ibadetinden hayırlıdır.

Arkadaşa göre müslüman olmayanlar cehenneme gitmeyebilirmiş.

Nisa/(150-151) Şüphesiz, Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah’a inanıp peygamberlerine inanmayarak ayrım yapmak isteyenler, “(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkâr ederiz” diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler var ya; işte onlar gerçekten kâfirlerdir. Biz de kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır.

Oysa Kuran ne diyor? Muhammed'e inanmayan herkes direk cehennemliktir diyor, kanıt da yukardaki ayet.

Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler: Ateistler, agnostikler, deistler pateistler, budistler, hindular, şintoistler vs.

(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkâr ederiz” diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler: Hristiyanlar ve yahudiler.

Kehf/(103-106) (Ey Muhammed!) De ki: “Amelce en çok ziyana uğrayan; iyi iş yaptıklarını sandıkları hâlde, dünya hayatındaki çabaları kaybolup giden kimseleri size haber verelim mi?” Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkâr eden, böylece amelleri boşa çıkan, o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir. İşte böyle. İnkâr etmeleri, âyetlerimi ve Peygamberlerimi alay konusu yapmaları yüzünden onların cezası cehennemdir.

Ne deniyor ayette? İnanmayanlara ve ayetleri ve peygamberleri sallamayanlara terazi kurulmaz, onlar direk cehennemliktir deniyor.

 

 

Quote
  • Küçük çocuk öldüğünde direkt Cennete gitmesi adalet mi?: Evet haklı soru, bu bir adalet değil. Nede olsa bizde çocukken ölüp Cennete gidebilirdik.  Ama olay tam olarak böyle değil. Hani Hz. Muhammed dememiş miydi "Kimse kimin nereye (Cennete yada Cehenneme) gideceğini bilemez". O zaman biz nereden biliyoruz ki ölen çocuklar direkt Cennete imtihansız gitmekte. Peki ölen çocukların başına ne gelmekte? Herhangi bir hayvan veya bitki öldüğünde ne oluyorsa, küçük çocuk öldüğünde aynen o şekilde oluyor. Yani ne Cennete nede Cehennem gidiyor. Peki Allah onu neden böyle yaptı, ona neden Cennete gitme şansı vermedi diye sorabilirsiniz. Küçük çocukların ruhu yoktur, ne zaman ki bilinç ve akıl sahibi olur, o zaman ona ruh verilir ve imtihana tabi tutulur. Akıl sahibi olmayan insanların ruhu yoktur desek tam olur.

Yine desteksiz bir sallama daha. Var mı bu iddiaları destekleyen bir ayet, bir hadis?

Bir de utanmadan bilime aşık oldum falan diyor. Bilime aşık olan birisi gidip de 1400 yıl önceki cahil arapların peşine takılmaz, iddialarını kuru lafla değil kanıtla ortaya koyar.

 

Quote
  • Allah her şeyi biliyorsa neden bizleri direkt gideceğimiz yere (Cennete veya Cehenneme) göndermemiş?: Çok duyduğum sorulardan bir tanesi. Peki nereden biliyorsunuz böyle bir şeyin olmadığını. Allah bizleri yarattıktan sonra gideceğimiz yere direkt yollamıştır belki. Örneğin direkt Cehenneme giden birisi gözlerini açıp Allah'a "Beni neden hiç bir suçum olmadığı halde Cehenneme yolladın" demez mi? Allah da "Ben her şeyi biliyorum. Seni imtihan etseydim zaten kötülük yapıp Cehenneme girecektin" demiştir. Kötülük yapmış bu insan da "Hadi bana ispatla!"  demiş. Ve Allah da imtihan yapsaydı bu insanın ne yapacağını ona rüya şeklinde göstermektedir. Cennete direkt giren biri de "Acaba Allah bizleri imtihan etseydi ne yapacaktım ki Cennete hak edenlerden olmuşum" deyip, Allahtan imtihan sürecini rüya şeklinde görmeyi istemiştir. Yani bizim burada zaman kaybetmemizin tek nedeni Merak sonucu dileğimiz ola bilir.

Yok, ben öyle sormuyorum, bu manyak ve sadist arap putu neden sonsuza kadar yakacağını bile bile insan yaratıyor diye soruyorum. Var mı buna cevabın?

Sen tanrı olsan yakmak için insan yaratır mısın?

Quote
  • Allah'ın varlığının ispatlanması: Neredeyse tüm Ateistler Allah'ın varlığının ispatlanmasını istiyorlar. Ama ispatlamaya çalıştıkları şey İslamla çelişkiye giriyor. Hiç şimdiye kadar Allah ispatlanırsa ne olur diye merak ettiniz mi? Yada nasıl ispatlanabilir? Düşünsenize Allah artık ispatlanmış ve herkes Allah'ın varlığından kesinlikle emin. Artık hiç kimse kötü bir şey yapmıyor, herkes iyilik meleğine dönmüş sanki. Ve böyle bir durumda Allah ne kadar adaletli ola bilir. Yani bizler Allah'ın varlığını ispatladığımız için kötülük yapmıyor ve Cennete gidiyor ama eski zamanlarda yaşamış insanlar bilim gelişmediği için Allah'ın varlığını ispatlayamamış ve imtihanları zor geçmiş onlara. Bunun için Allah imtihanın ilerlemesi için kendini bizlerden gizliyor. Sizlere bir başka örnek vereyim: Sınıfta her türden öğrenci bulunmakta ve dışarıda kapının hemen arkasında bekleyen bir öğretmen. Bu öğrenciler bizleriz, öğretmense Allah. Öğretmen dışarıda olduğu için öğrenciler kolayca istediklerini yapacak. Ve böylelikle öğretmen kimin haylaz kimin iyi öğrenci olduğunu anlayacak. Peki öğretmen sınıfta olsaydı çocuklar istediğini kolayca yapa bilir miydi. Yada öğrenciler öğretmenin kapının arkasında olduğunu bildiklerinde? Sonuç: Allah ispatlanamaz

Sana Allah'ı ispatlamayı boş ver de, 1400 yıl önce yaşamış Muhammed adlı çöl bedevisine insanlar neden inansın, onu anlat. İnsanlar "Bana inanmayan herkesi bir tanrı sonsuza kadar yakacak." diyen bir arap bedevisine neden inansınlar?

Quote
  • Allah bizi yaratırken bize sordu mu?: Soru büyük çelişki içindedir. Bize sorması için ilk önce yaratmalıdır. Ama her neyse. Diyelim Allah bizi yaratıp bizden sormuş "Önünde iki seçenek var: Ya seni yarattığım gibi hemen mahvedeceğim, yada, imtihana tabi tutup ya Cennete yada Cehenneme yollayacağım." ola bilir.

Yahu bir tanrı neden yarattığı insanı yaksın? Nedir bunun amacı? Kendi yarattığı bir insanı yakmakla eline ne geçecek bu tanrının?

Ayrıca bu imtihan zırvası da nedir?

1. Her boku bilen bir tanrı kimi, neden imtihan etsin? Bu manyak put yarattığı insanın ne yapacağını bilmiyor mu?

2. Madem imtihan var, o zaman hayvanlar, çocuklar ve islam'dan haberi olmayanlar neden var?

3. Bu imtihanda neden adalet yok?

tarihinde sağduyu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
12 saat önce, sağduyu yazdı:

Elindeki islam'ı beğenmeyen hemen gerçek bir İslam yumurtluyor.

Adam sanki bizzat Allah'tan bilgi almış gibi kafasına bir sürü hüküm vermiş. İnsan bir şey iddia ediyorsa onu ayet veya hadisle destekler. Aşağıda benim yaptığım gibi...

Arkadaşa göre müslüman olmayanlar cehenneme gitmeyebilirmiş.

Nisa/(150-151) Şüphesiz, Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler, Allah’a inanıp peygamberlerine inanmayarak ayrım yapmak isteyenler, “(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkâr ederiz” diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler var ya; işte onlar gerçekten kâfirlerdir. Biz de kâfirlere alçaltıcı bir azap hazırlamışızdır.

Oysa Kuran ne diyor? Muhammed'e inanmayan herkes direk cehennemliktir diyor, kanıt da yukardaki ayet.

Allah’ı ve peygamberlerini inkâr edenler: Ateistler, agnostikler, deistler pateistler, budistler, hindular, şintoistler vs.

(Peygamberlerin) kimine inanırız, kimini inkâr ederiz” diyenler ve böylece bu ikisinin (imanla küfrün) arasında bir yol tutmak isteyenler: Hristiyanlar ve yahudiler.

Kehf/(103-106) (Ey Muhammed!) De ki: “Amelce en çok ziyana uğrayan; iyi iş yaptıklarını sandıkları hâlde, dünya hayatındaki çabaları kaybolup giden kimseleri size haber verelim mi?” Onlar, Rab’lerinin âyetlerini ve O’na kavuşacaklarını inkâr eden, böylece amelleri boşa çıkan, o yüzden de kıyamet gününde amelleri için bir terazi kurmayacağımız kimselerdir. İşte böyle. İnkâr etmeleri, âyetlerimi ve Peygamberlerimi alay konusu yapmaları yüzünden onların cezası cehennemdir.

Ne deniyor ayette? İnanmayanlara ve ayetleri ve peygamberleri sallamayanlara terazi kurulmaz, onlar direk cehennemliktir deniyor.

 

 

Yine desteksiz bir sallama daha. Var mı bu iddiaları destekleyen bir ayet, bir hadis?

Bir de utanmadan bilime aşık oldum falan diyor. Bilime aşık olan birisi gidip de 1400 yıl önceki cahil arapların peşine takılmaz, iddialarını kuru lafla değil kanıtla ortaya koyar.

 

Yok, ben öyle sormuyorum, bu manyak ve sadist arap putu neden sonsuza kadar yakacağını bile bile insan yaratıyor diye soruyorum. Var mı buna cevabın?

Sen tanrı olsan yakmak için insan yaratır mısın?

Sana Allah'ı ispatlamayı boş ver de, 1400 yıl önce yaşamış Muhammed adlı çöl bedevisine insanlar neden inansın, onu anlat. İnsanlar "Bana inanmayan herkesi bir tanrı sonsuza kadar yakacak." diyen bir arap bedevisine neden inansınlar?

Yahu bir tanrı neden yarattığı insanı yaksın? Nedir bunun amacı? Kendi yarattığı bir insanı yakmakla eline ne geçecek bu tanrının?

Ayrıca bu imtihan zırvası da nedir?

1. Her boku bilen bir tanrı kimi, neden imtihan etsin? Bu manyak put yarattığı insanın ne yapacağını bilmiyor mu?

2. Madem imtihan var, o zaman hayvanlar, çocuklar ve islam'dan haberi olmayanlar neden var?

3. Bu imtihanda neden adalet yok?

Özür dilerim... Suç bende. Uzun zaman önce yazmış olduğum, İslam araştırmalarım ile ilgili makalemi hiç değiştirmeden yazdım. Keşke silmenin bir yolu olsaydı da, sile bilseydim...

Yani düşündüğünüz gibi ben bir arap **** yalamış, cahil ve aptal müslüman değilim. Ateistim. Bu arada bilgisayar mühendisiyim, yani sandığınız gibi aptal biri değilim. Sadece eski zamanlarda, islamı objektif bir gözle araştırdığım zaman yazmış olduğum bir konuyu paylaştım. Konuyu silmenin bir yolu var mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Konu gerçek islam açısından güncel bir konu ve hep öyle kalacaktır, araplardan başka inanırı kaldığı sürece! 
Hz. Muhammed, "Alimin uykusu cahilin ibadetinden hayırlıdır" demiş, sonra başka bir tarihte şunu demiş;

"Şefaat ettiklerim cennette, şefaat etmediklerim cehennemdedir. Şefaat etmeye devam ederim ve şefaatim kabul olunur. Ya Rabbi la ilahe illallah Muhammedün Resulullah diyen herkese şefaatimi kabul et" derim .

Muhammed'in şefaat yetkisi olmadığına inanan müminler öldükten sonra nereye gidecek acaba, ben de bunu merak ediyorum. Muhammed ile karşılaştıklarında diyecek ki; Siz benim getirdiğim islam dinine inanıp benim şefaatimi nasıl inkar dersiniz ha? Müminler o esnada kimbilir hangi alimin - şeyhin adını vererek kendilerini suçsuz çıkarmaya çalışacaklar! Hep öyle yapıyorlar çünkü.

Link to post
Sitelerde Paylaş
46 dakika önce, Elgün Hüseyn yazdı:

Özür dilerim... Suç bende. Uzun zaman önce yazmış olduğum, İslam araştırmalarım ile ilgili makalemi hiç değiştirmeden yazdım. Keşke silmenin bir yolu olsaydı da, sile bilseydim...

Yani düşündüğünüz gibi ben bir arap **** yalamış, cahil ve aptal müslüman değilim. Ateistim. Bu arada bilgisayar mühendisiyim, yani sandığınız gibi aptal biri değilim. Sadece eski zamanlarda, islamı objektif bir gözle araştırdığım zaman yazmış olduğum bir konuyu paylaştım. Konuyu silmenin bir yolu var mı?

İslamı günümüzde kafasına göre yorumlayanlara da şunları soralım o zaman:

Siz bu gerçek islamı Muhammed'den 1400 yıl sonra keşfettiğinize göre şimdiye kadar hayatı islam üzerine geçen onca din alimi bulamamış mı bu gerçek islamı? Bütün din alimleri islamı keşfetmede basiretsiz kalarak 1400 yıl boyunca müslümanların münafıklık yapmalarına mı sebep oldular?

Şimdiye kadar siz keşfetmediğiniz için Allah'ın sözleri yerine saçma sapan uygulamalar yapan müslümanlar cehennemde cayır cayır yanacak mıdır gerçek islamı daha önce keşfetmediğiniz için?

Başta halifeler olmak üzere, tüm islam ileri gelenleri, camiası ve kulları Allah'ın gerçek sözleri olan bu gerçek islam yerine başka uygulamar yaparak isyan etmiş ve münafık olmuş sayılırlar mı?

Allah'ın sözlerini bizzat ileten Muhammed'in uygulamaları göz önüne alındığında Muhammed bizzat kendisi bu gerçek islama uymamış ve Allah'ın sözleri yerine başka başka uygulamalar yaparak münafık olmuş mudur?

Bu gerçek islamı yalnızca siz kuranı okuyarak Allah'ın aslında ne demek istediğini keşfettiğinize göre Allah bu kuranı insanların bunca sene anlayamayacağı, yalnızca sizin doğrusunu anlayabileceği şekilde yazacak kadar seçici veya daha vahimi basiretsiz olduğunu mu söylüyorsunuz?

Yani bugün, Muhammed'den 1400 yıl sonra kalkıp da "Gerçek islam o değil, bakın ben okudum kuranı buldum aslında Allah'ın ne demek istediğini." diye iddia etmek yukarıdaki ağır sonuçların hepsini doğuruyor.

Sonuçların ağırlığına özellikle dikkat edin. Tüm islam alimlerine münafıklık yüklediğiniz gibi, halifeler hatta Muhammed'i bile münafık kategorisine sokuyorsunuz.

Eğer böyle bir iddia edecekseniz, size göre 1400 yıl boyunca bunca müslümanın Allah'ın sözlerine uyduklarını sandıkları halde cehennemde caayıır caayııır yanmalarına vesile olan tüm islam camiasına gidin edin. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam'ın varolma amacı siyasi yaşamı tasarlamak olduğundan, gerçek islama ulaşamadan, yanlış islama kapılarak ömür tüketenler allah'ın umrunda değildir. Hristiyanlık veya başka bir din islam kadar siyasi örgütlenme konusunda ısrarcı değildir. islam dini siyasette insanları, 7.YY'ın arap insanından birine taklit ettirerek aslında kendi siyasi örgütlenmesini gerçekleştirmek ister. bunlar kendi aralarında Reza'nın önüne yatıp tutuklanmasını engelleyebileceklerinin sözünü veren devlet bakanı çıkardılar.

"Solunum yolunda ve böbrekte sıkıntısı var, kızını bize ulaştır"

Derya TV'de Osman Özdemir, "Hizmet Bahçesi" adlı programında, canlı yayında hastayı hiç görmeden hastalık teşhisi yapmıştı. Hastanın kız olduğu ona önceden söylenmişti. Bu adamlara müşteri gelmese bunlar ne takiye yapardılar ne de şifacı olarak canlı yayında hastalık teşhisi. Bütün suç gerçek müslümanlarda. Zerre kadar acımıyorum ama malesef olan çocuklara oluyor. Çocuklara acıyorum tabiki. Adam çocuğunun böbreğindeki hastalığı, kerameti var sandığı evliyaya götürüyorsa, demokratik bir toplumda kimse ona engel olamaz ama Allah'ın engel olması lazım böyle şeylere.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu müslümlerin ateistler adına konuşmaları yok mu... Ülen ateistler bu söylediklerinizi sohbet arasında dile getiriyorlar. Yoksa bunlar ateizmin gerekçeleri, ana ilkeleri, temel dayanakları değil ki! 

Yok "ateler dedüüü kiii bilmem ne bilmem ne bilmem ne... Haaaşaaa elcüvaaaappp..." yok bilmem başka zırva. Kendiniz sorup kendiniz cevap vermeyin müslümler.

Ateizmin tek temel dayanağı vardır, o da tanrının olamayacağıdır. Olamaz yani, olması olasılığı yok. Olamayacak bir şeye nasıl var diyeceksin? Düşün, taşın, tanrının olması için bir yol, bir olamak, bir olasılık bulamazsın. Tanrı ispatlanamıyor diye bir şey yok. Olabilecek bir şeyin ispatı istenir. Sen "benim allah olmadığımı ispatla" der misin? Senin allah olman gibi bir olasılık sıfır, hiç yok. Bunun neyini kanıtlayacağız?

Sizden allahı kanıtlamanızı isteyen filan yok müslümler, rahat olun. Kafanızdan ateistler adına kendiniz soru üretip kendiniz yanıtlamak, sizin en tipik özelliğiniz. Soruları tabii ben de okumadım, bir saniye göz gezdirmem, bilindik müslüm zırvaları olduğunu anlamaya yetti.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Dostum madem cenneti cehennemi ben dogdugumdan itibaren biliyor o zaman Allah cennete cehenneme niye atıyor? Bunun amacı ne? Amacı bana işkence mi çektirmek? Afedersin t*şak mı geçiyor? Canı mı sıkıldı? Herşeyin cevabi islamda dersiniz ama bilemediğiniz birşey olduğunda allah bilir biz bilmeyiz dersiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 6.8.2016 at 11:58, Elgün Hüseyn said:

...

Yani düşündüğünüz gibi ben bir arap **** yalamış, cahil ve aptal müslüman değilim. Ateistim. Bu arada bilgisayar mühendisiyim, yani sandığınız gibi aptal biri değilim. Sadece eski zamanlarda, islamı objektif bir gözle araştırdığım zaman yazmış olduğum bir konuyu paylaştım. Konuyu silmenin bir yolu var mı?

Simdi objektif degil misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

hangi pozisyonu alırsan al, islam gerçek din değil, allah gerçek tanrı değil.
hoca efendi gözden düşüp nasıl fetö olduysa ve tükürülüyorsa mübarek suratına,
muhammed de tarihte hezimete uğrasaydı, islam dini kimsenin umrunda olmayacaktı.
allah veya gerçek tanrı, arabın islam dininde ısrar etmeyecekti
ve insanlar himmet ile dua ile örümcek ağlarla örülü geçmişe takılmayacaklardı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, Boyla Kutlug said:

hoca efendi gözden düşüp nasıl fetö olduysa ve tükürülüyorsa mübarek suratına,
muhammed de tarihte hezimete uğrasaydı, islam dini kimsenin umrunda olmayacaktı.

Fethullah'ın duygu sömürülü vaazlarını dinleyerek huşu içinde sömürülen insanlara acımamak gerek..
 2. Murad'ın fetullah gülen'i namaza kaldırması.
 2. Murat beni namaza kaldırırdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın Engse Hohol,
Fethullah hoca gerçekten 2.murat'la aşna fişne yaptığını sanıyorsa şizofreni hastalığının emaresidir. Adam şizofreni hastası ama kimse onu hastaneye götürmeye cesaret edemiyor veya olayın daha vahimi, hiç kimse Fethullah'ın şizofreni hastası olabileceğine ihtimal vermediğinden şizofreni emarelerini, evliya kerametinden sanıyorlardır. İşin iyi tarafı AKP tabanının bu adama uyanmasıdır. Bugün 2.Murad'ın fetullah'ı namaza kaldırması hadisesini gülünç derecede yalan bulanlar, Yarın gelecek;
Mastürbasyon yapanın eli hamile kalır.
Sol elinizle yemeyiniz, içmeyiniz; çünkü şeytan sol eliyle yer içer.
Uğursuzluk üç şeydedir; at, ev ve kadın'da.
Dünya balığın üzerindedir. Balık başını sallayınca dünyada depremler olur.
Hadislerini de gülünç bulacaklardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 05.08.2016 at 20:31, Elgün Hüseyn yazdı:

Allah'ın varlığının ispatlanması: Neredeyse tüm Ateistler Allah'ın varlığının ispatlanmasını istiyorlar. Ama ispatlamaya çalıştıkları şey İslamla çelişkiye giriyor. Hiç şimdiye kadar Allah ispatlanırsa ne olur diye merak ettiniz mi? Yada nasıl ispatlanabilir? Düşünsenize Allah artık ispatlanmış ve herkes Allah'ın varlığından kesinlikle emin. Artık hiç kimse kötü bir şey yapmıyor, herkes iyilik meleğine dönmüş sanki. Ve böyle bir durumda Allah ne kadar adaletli ola bilir.

 
Yukardaki bir mesajınızda ateist olduğunuzu belirtmişsiniz. ancak o zaman bunları yazmanın amacı ne olabilir ki?
 
Herneyse... buraya eklendiyse artık amacı farketmez, cevaplanabilir demektir.
Yalnız, bu objektif bir yazı değil, dinden tarafa ve dini doğrulama çabasıyla yazılmış bir araştırma yazısı.
 
 
Kuran'da geçen Allah, insanlara iyiliği değil, kötülüğü emrediyor. bu nedenle bu iddia zaten geçersiz. Bir kötülüğe "iyilik" adı vermek, onu iyi yapmaya yetmez. insanları inanca göre bölmek dahi çok büyük bir kötülüktür.
Kuran tarafsız okunmadıkça, bu kitabın ne kadar nefret dolu olduğu anlaşılamaz.
 
 
On 05.08.2016 at 20:31, Elgün Hüseyn yazdı:

Sonuç: Allah ispatlanamaz

İspatlanamayan bir şeyin inkarı da olmaz. bu durumda kurandaki "inkar edenler" ve "zalimler" suçlamasının çok çirkin bir iftira olduğunu herkes kabul etmelidir.

 

On 05.08.2016 at 20:31, Elgün Hüseyn yazdı:

Örneğin direkt Cehenneme giden birisi gözlerini açıp Allah'a "Beni neden hiç bir suçum olmadığı halde Cehenneme yolladın" demez mi?

Buna gerek yok. zaten herkesi suçsuz yere yakacağını söylüyor. Kim(ler) söylüyor....? Tabii ki kuranı yazan adamlar.
İnsanlara sadece düşünce farkından dolayı kan donduran işkenceler yapılacağı belirtilmiş. Kendi yarattıklarına korkunç nefret ve kin duyan bir tanrı olabilir mi...? "Ben bunu düşünmekten korkuyorum" derseniz olur. Düşünmekten kaçanlar, her türlü komik olayı normal sayar.

(...diğerlerine sonra devam ederiz)

 

                         

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 05.08.2016 at 20:31, Elgün Hüseyn yazdı:

Allah bizi yaratırken bize sordu mu?: Soru büyük çelişki içindedir. Bize sorması için ilk önce yaratmalıdır.

 

Orada "madem bizden bu kadar nefret ediyor, neden yarattı? anlamında bir eleştiri olabilir. ama soru şeklinde hata var, evet.

Şunu sormak daha doğru; "bu cahil adamlar Allah'ı kafasından uydururken bize sordu mu..?"  

 

Şu da bir gerçek; insanlar kuranda bahsedilen bu diktatör tanrıyı var farzetse dahi ona zerre kadar borcu yoktur;

 

Keyfi olarak, hiç yorulmadan, hiçbir şeyi eksilmeden yaratan, bir de bunun üstüne zaten kötülüklerle dolu olan emirleri yerine getirilmiyor diye, tehditler yağdıran bir varlığa, insanın hiçbir şekilde bir vefa borcu olamaz. Bu sadece güce tapınmak ve menfaat kapısı nerdeyse oraya yaranmaya çalışmak anlamına gelir.

 

 

 

On 05.08.2016 at 20:31, Elgün Hüseyn yazdı:

Küçük çocuk öldüğünde direkt Cennete gitmesi adalet mi?: Evet haklı soru, bu bir adalet değil. Nede olsa bizde çocukken ölüp Cennete gidebilirdik.  Ama olay tam olarak böyle değil. Hani Hz. Muhammed dememiş miydi "Kimse kimin nereye (Cennete yada Cehenneme) gideceğini bilemez". O zaman biz nereden biliyoruz ki ölen çocuklar direkt Cennete imtihansız gitmekte. Peki ölen çocukların başına ne gelmekte? Herhangi bir hayvan veya bitki öldüğünde ne oluyorsa, küçük çocuk öldüğünde aynen o şekilde oluyor. Yani ne Cennete nede Cehennem gidiyor. Peki Allah onu neden böyle yaptı, ona neden Cennete gitme şansı vermedi diye sorabilirsiniz. Küçük çocukların ruhu yoktur, ne zaman ki bilinç ve akıl sahibi olur, o zaman ona ruh verilir ve imtihana tabi tutulur. Akıl sahibi olmayan insanların ruhu yoktur desek tam olur.

 

 Cahillerin uydurduklarına, başka bir kılıf bulmak için ortaya atılmış hikayeler bunlar.

Dinleri yazanlar, kitabı ve hadisleri yazanlar, bunları açıklayanlar, mazaretlerini uyduranlar ve günümüze getirenler.... hepsi cahil yobazlardan oluşuyor.

Ve din aslında böyle dincilere inanmak ve itaat etmektir.

 

 

 

On 05.08.2016 at 20:31, Elgün Hüseyn yazdı:

Namaz kılmak: Namaz kılmak bana çok saçma gelmiştir.

 

Evet, gerçekten de çok saçmadır. Tapınma ilkel bir ritueldir. Amaç insana itaati ve köleliği öğretmek. Tanrıya teşekkür filan değil.

Bu sözde teşekkür yöntemi de tamamen şekilsel kural ve haraketler halinde belirlenmiş. içten gelerek yapılması hiçbir şekilde dikkate alınmamıştır.

 

Zaten yukarda belirttiğim gibi böyle bir varlığa hiçbir teşekkür borcun olamaz. ayrıca teşekkürü bir defa edersin, 2 defa edersin, olmadı 10 defa edersin...

Peki kim hayatı boyunca sabahtan akşama kadar hergün teşekkür etmekle uğraşır...?

 

Veya kim yaptığı iyilikten bu kadar teşekkür bekler! Ve bunu yapmadın diye sinir krizleri geçirip intikam ateşiyle yanıp tutuşan biri sağlıklı olabilir mi? Böyle biri zaten ne verecekse baştan vermez.

 

Sizin hiç, bir insana bir fedakarlık yapıp, hergün ölünceye kadar size teşekkür etmedi diye nefretle dolup taştığınız oldu mu? Üstelik söz konusu tanrı bir fedakarlık da yapmıyor! Ama ne gariptir ki bu islama göre cehenemde intikam sebebi olabiliyor. 

 

İslamda hem "yaptığın iyiliği başa kakma" denir, hem de bunun en rezil şeklini islamın kibir tanrısı yapar !

İşte böylesine akıldışı bir dinden bahsediyoruz.

 

 

 

On 05.08.2016 at 20:31, Elgün Hüseyn yazdı:

Gayrimüslimin Cehenneme gitmesi: Yine saçmalıktır. Ne Ateist, ne Hristiyan, ne Yahudi ne de başkaları sırf gayrimüslim oldukları için Cehenneme gitmezler. Mesela bazı cahil müslümanlar ateist bilim adamlarının Cehenneme gideceğini söylüyorlar. Gerçekten bu bana dokunuyor. Sanki Albert Einstein ve başka bilim insanlarına söylenen sözler bana söyleniyor gibi. Ne demiş Hz. Muhammed: Alimin uykusu cahilin ibadetinden hayırlıdır.

Kuran'da ve hadislerde bahsedilen alimler, din alimleri... bilim adamları değil. yani bir cahil cühela takımını övüyorlar.

Kuran'a göre dünyadaki tüm insanları en büyük dertlerinden kurtarmış olsanız bile, tüm hasta ve engellileri tümüyle sağlığına kavuştursanız... aç ve evsiz insanlara her türlü imkanı sağlayacak yöntemleri bulsanız dahi, eğer din cepheleşmesine katkıda bulunmazsanız, bütün yaptıkları boşa gitmiş aşalık bir kafirsiniz demektir.

 

Dinde iyiliğin zerre kadar değeri yoktur. sadece inananlar arasında bu durum geçerli. inanmıyorsan, ancak diktatörlerin kurallarına boyun eğersen, dünyada sana dokunulmayacak ama yine sadece düşünce farkından dolayı en aşalık işkenceleri göreceksin...!

Bunun aksini iddia etmek, açıkça kuranı inkar etmektir ve böyle birinin ateiste dinden bahsetmesi hiçbir anlam ifade etmez.

 

İslam açıkça işkenceye, şiddete ve düşmanlığa teşvik eder. Irkçılıkla bile kıyaslanmayacak akıl almaz bir bölücülüğü insana aşılar.

Böylesine bölücü bir ideolojiyi savunanlar, artık elini vicdanına... şapkasını önüne koymalı ve utanmalıdır !

 

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

 

On 05.08.2016 at 20:31, Elgün Hüseyn yazdı:

Başörtüsü: En saçmalıklardan birisidir. Ama biraz araştırmayla İslamın başın örtülmesini değil de, kadınların göğüslerinin örtülmesi gerektiğini görmekteyiz.

 

Kadınların göğüslerini örtmesi gerektiğini, kim hangi geçerli sebebe dayanarak iddia edebilir? O zaman erkekler de örtsün. kadınlar etkilenmiyor mu erkek vücudundan...  Erkeğin farkı nedir, taciz edilememek dışında?

 

O zaman dinin amacı insanlara doğruyu öğretmek değil; zayıf konumda olanı taciz etmemeyi öğretmek yerine, hatayı kadına yüklüyorsak, o zaman bunun hırsızla değil, eşyasını gizlemeyenle uğraşmaktan ne farkı var?

Tabii bu yobazlık sadece dinlere ait bir durum da değil. insan vücudunu ayıplamak dinlerin çok öncesine dayanan aptalca bir gelenektir.

islamı yazanlar da cehaletten beslendiği için bu sözde ahlak anlayışını en katı şekilde dinlerine dahil etmişler. 

 

Ayrıca başörtüsü ve tesettür kuran'da açık olarak yazmasa da maalesef islamda var. hem de insanlıkdışı bir şekilde... 
Kadınların spor yapma, bisiklete binme, denize girme, güneşi hissetme gibi en doğal hakları, hayasızca gaspedilmiştir (bknz: şeriat ülkeleri)

 

On 05.08.2016 at 20:31, Elgün Hüseyn yazdı:

Camiler: Ne saçma yapılar değil mi? Ne faydası var ki? Onun yerine fabrika falan kursak daha iyi olmaz mı? Tabi ki de camiler saçma yapılardır.

 

Camiilerin amacı din dayatmak ve din şovu yapmaktır. camiye gidenlerin birçoğu da "bakın ben dindarım, bana para verin" der gibi gider gelir. ve kendine bir menfaat çevresi elde eder.

 

Gece uyumaya çalışan hastalar bile yatağından zıplatılır, camii ve ezan magandalığı sayesinde...

 

Açların ve evsizlerin parasını çarçur etmek ve aynı zamanda bunun üstünü örtmek için güzel bir yoldur camii...

Ve adeta diğer inançlara tecavüzün kalesidir camiiler...

 


Sonuca gelecek olursak..; gerçek islam, Kureyza olayındadır, Talkan ve Curcan katliamındadır.
IŞİD, EL Kaide, Taliban, Hamas ve Hizbullah'tır, gerçek islam.... 

Kuran'ı, hadisleri ve islam tarihini objektif gözle okuyan, şeriat ülkelerinden biraz haberi olan herkes bunu anlayacak zekaya sahiptir.

 

 

 

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

yazılanlar çok çocuksu bir mantık içeriyor, uzun uzun cevap verilecek mantık yürütmeler değil. "imtihan" iddiasının kendisi mantıktan uzakken, "adil mi? değil mi?" diye sormanın manası nedir? 

katılınabilecek tek nokta, allahın ispatlanamaz olduğu. ancak ispatlanamamasının sebebi, allahın hayali bir varlık olması. evrende herşey fizik kurallarına boyun eğer. Bunun istisnası yoktur. olsaydı, allah varolabilirdi. Eğer fizik kurallarına boyun eğen bir allah varsa, o zaman tanrı vasfı yoktur. herkes ve herşey gibi fizik kurallarına mahkum bir varlık tanrı olamaz. Bunun aksi gözlemlenene değin, tanrı yoktur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

İslamın ne olduğuna müslümanlar kendi aralarında bile karar verememiş iken, bir de herkesi dinlerine davet etmeleri, garip bir durumdur.

Bu konuda şöyle bir çelişkileri daha var;
Çoğunluğun dinlere, veya tanrıya inandığını söyleyip, bunu delil olarak sunarlar. ancak islam ülkelerinde müslümanların çoğunluğu koyu islamcı ve şeriatçıdır. bu gerçeğin de üstünü örtmeye çalışırlar.

Madem çoğunluğu dikkate almamızı istiyorsun, kendin neden çoğunluğu dikkate almıyorsun da, 14 asır sonra ve binlerce km öteden, islamın aslında öyle olmadığını iddia edebiliyorsun?

İşte bu dini savunmak insanı böyle akıl ve mantıktan yoksun bırakır.    

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...