Jump to content

Ateistlere bir soru


Recommended Posts

  • İleti 402
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

37 dakika önce, Strong Agnostik yazdı:

Korkudan giremiyordu, basligimi gorunce dayanamadi ahahaha

:lol:şaka bir yana

Binbirsurat,forumun renklerinden 

biraz da ayarını tuttursa iyi olacak diyeceğim,

ama ,bunun kabahati değil,ayarı bozuk doğmuş:lol:.

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 dakika önce, Strong Agnostik yazdı:

Bir kere "haklisin, yanlis dusunuyormusum, beni mat ettin" deme hatasini gosterdikten sonra, artik her tartismada sikisinca "ben tutarsizim, dansozum, ahlaksizim, serefsizim" diyerek aklinsira dustugun acizlikten kurtulmaya calisiyorsun ahahahhah ne gartisma duzleminden bahsediyorsun?

Acizlik ne olaki ulan?

Bir kere değil bin kere desem ne yazar?

Bin kere sana sen yavşaksın deyince de alınıyor musun?

 

Mesela sana yavşaksın dedim diyelim bu başlıkta.

Sonraki başlıkta insansın dedim.

Sana insansın dediğim zaman sen yine bu şekilde "bir kere bana yavşak dedin, beni yavşak olarak kabul etme hatasını gösterdin artık insan desen de kabul olmaz" mı diyeceksin?

 

Ben sana bildiğim kadarıyla binlerce şey dedim

Neden dediklerimden birini kafana taktın?

Aciz sensin bence.

Ben bu forumda her şey oldum.

Buna O.Ç. olmak da dahil.

Ama sen daha acizlikten kudrete geçemedin :)

Link to post
Sitelerde Paylaş
26 minutes ago, Güçlü Ateist said:

 

Çatışma çatışmayı doğrur. Patlamaların etkisi  Belirli bir süre sonra azalır.

Sen kendi çoluğunun çocuğunun ırzını koruyamayacak kadar acizsin diye tüm insanlar böyle değil.

Senin gibi kendini koruyamayanların ardına saklandığı bu kanunlar, ahlak vb duvarlar yüzünden zayıflar hayatta kalıyor.

Kaplumbağanın kabuğu onun etrafındakilerin kaplumbağaya geçtiği kıyak veya dokunmamazlık anlaşmasıyla oluşmadı.

O kabuk oluşana kadar yem oldular. Ezildiler. Hem birbirlerini yok ettiler hem de düşmanları onları yok etti.

Ama her şey ne kadar pamuk ipliğine bağlı

Tüm bu kanunlar, ahlak denilen sözleşmeler otoritenin ve paranın gücüne bağlı.

Otorite veya parada aşağı doğru güç kaybı başladığında kanunlar denilen zsizin gibi zayıfları koruyan demir parmaklıklar kalkıyor.

Aynen bir hapishanedeki otomatik düğmeye basılmış gibi.

Unutma, otorite ve para.

İkisi de soyut, sen ne kadar korumaya çalışırsan çalış bu soyut şeyler küçük bir kanat çırpmasıyla tersine dönüyor :)

4 ile 100'ün karesi aynı olmaz.

Sen gerçeklikte 4 tane belirleyicinin farkında vardın diye gerçeklikte en az 100 tane belirleyiciyi farketmiş bir materyaliste kafa tutamazsın.

Farenin mik mik mik sesi gibi kalıyor verdiğin örnekler.

Birbirimizi anlıyoruz diye beni de kendin gibi düşük seviye işlemcili bir embesil sanma

Senle sadece aynı iletişim aracını kullanıyorum

 

 

       Mato ne kadar megalomansın. Herkes zayıf sen süpermensin, herkes aptal bir sen zekisin. Hezeyan denizinde yüzmeye devam et. Söylediğim hiç bir şeye cevap veremediğin gibi  bir sürü zırva sıralamışsın. Otorite ve para zayıfladığında ahlak ve kanunlar bitip senin gibi güçlülerin mi devri başlayacak. Belki o zayıflarla birlikte ilk işi biteceklerden birisi de sensin. Aynada  kendine bak ve dikkatli düşün: Sen üst-insandeğilsin. Kendinle yüzleş ve itiraf et. Sen de diğer insanlar gibi acizsin. Materyalist, üst-insan demek değil...Sen Tanrı değilsin. Felsefe kitapları okuyup hayal alemine dalıyorsun ve kendini Thor zannediyorsun...Diğer insanların başına gelenlerin misli senin de başına gelebilir...Alçakgönüllü olup kendini bilmek en güzeli...Hayal ürünü sahte bir yüksekliktesin, seni gerçeğe çağırıyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bak asagidakiler senin sozlerin..

"Aslında haklısın.Ben kriterleri potansiyel, yapabilme gücü, kabiliyet alınca yaşamın değerli olduğu sonuçlara gidiyorum.Kriterleri potansiyelsizlik, yapamama gücü, kabiliyetsizlik alırsam, değersiz olduğu sonuçlara giderim.Bak bunu farketmemiştim.Buradaki ifadelerinde tamamen haklısın.Değerlendirmeye sokulduğunda hiçbirinin bir diğerine üstünlüğü veya alçaklığı olmuyor.Buna yaşamak ile ölmek de dahil.Bu konuda da hakkını teslim ediyorum."

 

Bu sekilde tutarlilik gozetirsen tartisma duzlemi olur. Sen kalkip ben dansöz de olurum serefsiz de dersen kim senle niye tartissin ki ahahahah

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 06.08.2016 at 00:02, Strong Agnostik yazdı:

Şimdi size göre hayatın mutlak bir anlamı yok degil mi? Herşey fizik kanunları gereği anlamsız ve amaçsız bir şekilde işliyor ve hayatımızdaki anlamlar zihnimizdeki yanılsamalardan ibaret. Öyleyse bir müslümün hayatindan daha anlamlı bir hayata sahip olduğuzu nasıl söyleyebilirsiniz? Tercih edilmesi gereken anlamın sizinkiler olduğunu neye dayanarak savunabilirsiniz?

Simdi oncelikle "anlam(mana), mutlak" gibi yillarca felsefenin tartisma konusu olmus ve farkli fikirler uretilmis kavramlardan bahsediyorsun. Bu kavramlar hala felsefenin tartisma konularidir.

Bize göre hayatin mutlak anlami gercegi aramaktir. Eger hersey maddeden ibaretse bu da bir anlam olabilir. Gercek neyse odur. Varolan bir gerceklik var ve biz bunun arayisindayiz. Kendimize farkli gerceklikler yaratip ona ulasma pesinde degiliz. Gercegi arayis, gelisim ve degisim ile olur. Varsayimlarin ve inanclarin pesinde degiliz. Var olanin pesindeyiz. 

Bizim hayatimiz icin anlamsiz ve amacsiz demen dogru degil. Bizim amacimiz gercegi arayip bulmaktir. 

Teistlerle aramizdaki tek fark su: biz sadece gercegin ne oldugunu bilmiyoruz onlar "biliyorlar."

Pikaacchuu diyerek camdan atlayan cocuk da "gercegi biliyordu."

Etrafinda olmayan insanlar goren sizofrenler de "gercegi biliyorlar."

Fakat biz gercekligin kisiye gore degismeyecegini savunuruz. Gercegi bildigini sanmak senin hayatini anlamli kilmaz. 

Bilmedigin bir seye anlam yuklemek onu gercek yapmaz.

Mesela seni ve 9 kisiyi bayiltip bir odaya kapattim diyelim.odaya da bir suru yiyecek ve icecek koydum. Uyandiginizda kendinize su soruyu soruyorsunuz

"Biz neden burdayiz?"

Bu soruyu bir cok sekilde cevaplayabilirsiniz. Ama aslen bilmiyorsunuzdur. Sadece fikir yurutuyorsunuzdur. Bildiginiz tek sey sadece orada oldugunuz ve cevrenizde gorduklerinizdir. Bir sure sonra neden orada oldugunuza dair fikirler uretirsiniz. 

Fakat bu fikirlerin hicbirinden %100 emin olamazsiniz. 

Bazilariniz soyle diyebilir. "Biz buradayiz cunku sinaniyoruz. Eger birlikte iyi gecinirsek, ölene kadar bizi buraya koyan kisiye yalvarirsak, dua edersek bizi buradan cikaracak ve bizi ödüllendirecek"

Bu bir dusuncedir. Eger bu dusunceyi gercekten oyleymis gibi dusunurseniz artik neden orada oldugunuzu biliyor ve odada yasadiginiz hayati ona gore sekillendiriyorsunuzdur. Artik hayatinizin bir anlami vardir ve bir hedefiniz vardir. 

Fakat bir de geri kalan bir kac kisi vardir ve neden orada olduklarina dair net bir sey soyleyemiyorlardir. Sadece odayi inceliyorlardir, nerede olduklarini anlamaya calisiyorlardir. Inanci gerceklik olarak gormuyorlardir. Bulgularla, kanitlarla ugrasip kesfetmeye calisiyorlardir. 

Aslinda bu odayi dunyaya benzetirsek, daha dunyanin disina cikamadigimiz dönemleri anlatiyor bu örnek. Ve biz insanoglu, bu odanin (dunyanin) disina cikarak, odanin icindeki inanclilari yok ettik. Simdi odanin disini kesfetmeye calisiyoruz ve bu sefer de yeni tur inanclilarla ugrasmak durumunda kaliyoruz. 

Hani gunes tanriydi kardesim?

Hani su tanriydi?

Ne oldu? Onlar tam tanri degil miymis?

Simdi dön de ayni soruyu kendine sor. Kimin hayati daha anlamlidir? 

Ve unutma!d o odadan, o birkac kisi sayesinde ciktiniz.

tarihinde Primatrium tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
10 saat önce, Birko yazdı:

       Mato ne kadar megalomansın. Herkes zayıf sen süpermensin, herkes aptal bir sen zekisin. Hezeyan denizinde yüzmeye devam et. Söylediğim hiç bir şeye cevap veremediğin gibi  bir sürü zırva sıralamışsın. Otorite ve para zayıfladığında ahlak ve kanunlar bitip senin gibi güçlülerin mi devri başlayacak. Belki o zayıflarla birlikte ilk işi biteceklerden birisi de sensin. Aynada  kendine bak ve dikkatli düşün: Sen üst-insandeğilsin. Kendinle yüzleş ve itiraf et. Sen de diğer insanlar gibi acizsin. Materyalist, üst-insan demek değil...Sen Tanrı değilsin. Felsefe kitapları okuyup hayal alemine dalıyorsun ve kendini Thor zannediyorsun...Diğer insanların başına gelenlerin misli senin de başına gelebilir...Alçakgönüllü olup kendini bilmek en güzeli...Hayal ürünü sahte bir yüksekliktesin, seni gerçeğe çağırıyorum...

İçinde bulunduğum gerçekliğin simülasyonunda hepinizden ilerideyim.

Mesela sen evren nedir, zaman nedir, enerji nedir, neden bir şeyler oluyor, nedne farklı frekanslarda parçacık birliktelikleri var vs vs vs bunların hiç birini anlamadığın bilmediğin gibi, bunlara yönelik simülasyon yaratacak seviyede gelişmiş bir bilince sahip değilsin. Değilsin diye kesin biliyorum çünkü düşünce tarzın, yazdıkların, şurada nelere dikkat çekmeye çalıştığın hepsi senin bilincinin şifrelerini veriyor. Ben de senin dediklerinden içinde bulunduğun gerçekliği ne derece simule etme becerisine sahipsin görüyorum.

Bu megalomanlık değil, bu gerçek. Ben gerçekliği hatasız simule edip anlayabiliyorum.

Sen ise zekamı formüllere döküp, kafamda nasıl simule ettiğimi 3 boyutlu olarak bu formüllerle diğer insanlara göstermediğim için beni hezeyan içinde sanıyorsun.

Bunu yapmamamın nedeni sadece uğraşmak istememem. Sonuçta senin zeki sandığın insanların kullandığı semboller ve harfler bu dünyadan, ve hepsi de en faz 200 farklı bileşenin birbiriyle kombinasyon haline getirilip diğerlerine bir fiziksel veya kimyasal olayı anlatmak için.

Kabaca Einstein dediğin adamın yaptığı da budur. Bir şeyler düşünüp anlamak ve sonra 5 yılını harcayıp düşünüp anladığını sayfalarca yazıyla diğer insanlara tarif etmek.

Bu tarifi de herkesin anlayamayacağı bir dille yapmak.

Senin ve insanların zeki sandığı adamın gerçekte yaptığı iş bu.

Sana bugüne kadar öğretilen ahlak ve ön değerlendirme kuralları sana benim gibilerin kötü, dinlenmemesi, dikkate alınmaması gerektiği yönünde.

Bu otomatik refleksin bu yüzden.

Yazdıklarımda okuduğun, kendimi üstün diğerlerini alçak görme tarzı sende kurulu olan bir ahlak düzeneğini harekete geçiriyor.

Kimse kendini üstün görmemeli. :)

Bu benim gerçeği söylediğimi değiştirmez. Sonuçta ben senle karı koca oyunu oynamıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
38 dakika önce, Primatrium yazdı:

 

Arkadaş sen olayı anlamıyorsun.

Bu başlık altında bulunan bilinçler şöyle:

Non-Teistler (Agnostik deist vb türevleri) Zayıf Ateistler (Agnostik takılan ateistler, var mı yok mu bilemeyiz diyenler) Nihilistler (Gerçeklikte her şeyin hiç olduğunu söyleyenler)

Bu başlığı açan Nihilist. Senle aynı kategoride yer almasına rağmen (ikiniz de sanrılılar kategorisindesiniz) hiçleştirme davranışı hariç senden daha gelişmiş bir bilince sahip.

Yani hiçleştirme davranışı hariç, bu adam değil sen yanılıyorsun. Senin de bu kadar sofistike bir düşünce seviyesine çıkabileceğini sanmıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 dakika önce, Strong Agnostik yazdı:

Gercegi bilmiyorsan kulube hosgeldin, sen de benim gibi agnostik oluyorsun. Ateist gercegin madde oldugunu ve hicbir anlam barindirmadigini bildigini soyleyen kisidir(:

Anlam hiçleştirmesi bu. Bu Nihilistin Ateistliği.

Materyalist temelli Ateist anlamı gündem yapmaz. Yani manaları dikkate alıp bir de onları analiz etmez. Tanımaz. Robot gibidir. Orijinal olması gereken şekli budur.

 

Ama toplumsal etkileşim, baskı, erozyon, korozyon, taciz ile bu orijinal yapı değiştirilir. İlk değiştirmeye başlayanlar anne babadır.Anne babadan sonra toplum ele alır baskı erozyon korozyon işini.

Sonunda ortaya çıkan ürün artık olması gereken prototip değildir.

 

Yani orijinal Ateist tarifine uyan kimse yoktur.

Ancak burada amaç toplumsal yönleri bırakıp bilimsel alanlarda robotlar oluşturmak.

Yani bilimsel konularda robot gibi, objektif orijinal Ateist tipleri oluşturmak. Şu anda yapılabilir tek şey bu olduğu için bu da bir başarı.

 

Sonuçta ahlak, aile, sevgi, mutluluk gibi kavramların her ne kadar sanrı olduklarını tespit etsek de, insanın dönüp dolaşıp gittiği her yerde bu kavramlar var.

O yüzden tek yapılabilecek şey, kayıt düşmek.

Belki gelecekte kendini bu kavramlardan soyutlamak isteyen insanlar için kayıt düşmek. Ben ve benim gibilerin yapamadığı Droid insan tiplerini onlar oluşturabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 dakika önce, Strong Agnostik yazdı:

Gercegi bilmiyorsan kulube hosgeldin, sen de benim gibi agnostik oluyorsun. Ateist gercegin madde oldugunu ve hicbir anlam barindirmadigini bildigini soyleyen kisidir(:

Ateist oyle birsey soylemez. Materyalizm oyle birsey soyler. Materyalizmin kavramsal iddiasini ateizme yamamak dogru degil. Ateizm inancin kanit olmayacagini soyler. Buna sen de katilirsin. Ateistler ikiye ayrilir negatif ve pozitif olarak. Ben negatif ateistim. 

Ruhani seylerin olma ihtimali cok dusuktur.eger bir gun bunlarin var oldugu bilimsel tezlerle kanitlanirsa zaten vardir diyecegiz. Ama dinlerin ve ruhani varliklarin bu zamana kadar ki dunyadaki tarihine bakarsak var olma ihtimali cok dusuktur. Richard dawkins kendini 7 skala icinde 6.9 da goruyor. Ben de en azindan 6.5 ve ustu goruyorum.ama sen ruhani seylerin var olma ihtimaline benden daha cok ihtimal veriyorsun. Hatta senin icin %50. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, Strong Agnostik yazdı:

Bak asagidakiler senin sozlerin..

"Aslında haklısın.Ben kriterleri potansiyel, yapabilme gücü, kabiliyet alınca yaşamın değerli olduğu sonuçlara gidiyorum.Kriterleri potansiyelsizlik, yapamama gücü, kabiliyetsizlik alırsam, değersiz olduğu sonuçlara giderim.Bak bunu farketmemiştim.Buradaki ifadelerinde tamamen haklısın.Değerlendirmeye sokulduğunda hiçbirinin bir diğerine üstünlüğü veya alçaklığı olmuyor.Buna yaşamak ile ölmek de dahil.Bu konuda da hakkını teslim ediyorum."

 

Bu sekilde tutarlilik gozetirsen tartisma duzlemi olur. Sen kalkip ben dansöz de olurum serefsiz de dersen kim senle niye tartissin ki ahahahah

Tartışmaya ihtiyacım mı var?

Aslanlarla zebralar yer tartışması yapar mı?

Aynı gezegende isek, ben böyle isem, sen başka isen, birbirimize karşı bir şeyler geliştirmeliyiz değil mi?

Benim gibilerle iletişim kurulamayacağını anlaman seni benim gibilere karşı silah oluşturmaya iter.

Benim gibiler de senin gibilere karşı silah oluşturur.

Bu çatışmanın sonunda birimiz hayatta kalır diğer grup yok olur (anlam mana peşinde koştuğundan muhtemelen yok olan senin grup olacaktır ama kesin de değil)

Anladın mı demek istediğimi? Biz insanların yaşam alanı simulasyon yetenekleri.

Bu yeteneklerin hepsinin hayatta kalması gerekmiyor.

Sadece çatışmadan galip çıkanlar hayatta kalmalı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
9 minutes ago, Primatrium said:

Ateist oyle birsey soylemez. Materyalizm oyle birsey soyler. Materyalizmin kavramsal iddiasini ateizme yamamak dogru degil. Ateizm inancin kanit olmayacagini soyler. Buna sen de katilirsin. Ateistler ikiye ayrilir negatif ve pozitif olarak. Ben negatif ateistim. 

Ruhani seylerin olma ihtimali cok dusuktur.eger bir gun bunlarin var oldugu bilimsel tezlerle kanitlanirsa zaten vardir diyecegiz. Ama dinlerin ve ruhani varliklarin bu zamana kadar ki dunyadaki tarihine bakarsak var olma ihtimali cok dusuktur. Richard dawkins kendini 7 skala icinde 6.9 da goruyor. Ben de en azindan 6.5 ve ustu goruyorum.ama sen ruhani seylerin var olma ihtimaline benden daha cok ihtimal veriyorsun. Hatta senin icin %50. 

 

Bu siniflandirmayi senelerdir ben de soylerim ama buradaki ateistlerin cogunlugu kabul etmez. Ben de buranin geneli icin bu tanimlamayi kullaniyorum. Sen ustune alinma(:

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 dakika önce, Primatrium yazdı:

Ateist oyle birsey soylemez. Materyalizm oyle birsey soyler. Materyalizmin kavramsal iddiasini ateizme yamamak dogru degil. Ateizm inancin kanit olmayacagini soyler. Buna sen de katilirsin. Ateistler ikiye ayrilir negatif ve pozitif olarak. Ben negatif ateistim. 

Ruhani seylerin olma ihtimali cok dusuktur.eger bir gun bunlarin var oldugu bilimsel tezlerle kanitlanirsa zaten vardir diyecegiz. Ama dinlerin ve ruhani varliklarin bu zamana kadar ki dunyadaki tarihine bakarsak var olma ihtimali cok dusuktur. Richard dawkins kendini 7 skala icinde 6.9 da goruyor. Ben de en azindan 6.5 ve ustu goruyorum.ama sen ruhani seylerin var olma ihtimaline benden daha cok ihtimal veriyorsun. Hatta senin icin %50. 

 

 

2 dakika önce, Strong Agnostik yazdı:

Bu siniflandirmayi senelerdir ben de soylerim ama buradaki ateistlerin cogunlugu kabul etmez. Ben de buranin geneli icin bu tanimlamayi kullaniyorum. Sen ustune alinma(:

İnsan bilinçlerinin hepsi iki kategoriden birisinde sınıflandırılır.

Bu kategoriler gerçekliğin tanımına bağlı oluşur.

1. kategoriye İdalizm denir. Bunlar insanların %99'unu oluşturur. Bu kategoriye göre gerçeklik gözlemcinin gözlemine bağlıdır. Yani bir mana ve anlam maddeyi tanımlar.

2. kategoriye materyalizm denir (bu gerçek tarif). Materyalistler insanlardan nadirdir %1'ini zor oluşturur. Materyalizmde gerçeklik gözlemciden bağımsızdır. Yani maddeyi tanımlayan bir mana ve anlam yoktur.

 

Agnostisizm, Agnostik Ateizm, Nihilizm, Teizm, Spirütüalizm, Uzya dinleri, fal, büyü, ufo inançları, kuantum inançları vs ne kadar inanç varsa 1. kategorinin ürünüdür.

İkinci kategoride şu anda sadece Güçlü Ateizm ve bir oranda da Realizm bulunur (ancak realistlerin hepsi tam materyalist değildir)

Teknik açıklaması bu.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, Strong Agnostik yazdı:

Bu siniflandirmayi senelerdir ben de soylerim ama buradaki ateistlerin cogunlugu kabul etmez. Ben de buranin geneli icin bu tanimlamayi kullaniyorum. Sen ustune alinma(:

Evet bu siniflandirmayi kabul etmeyen ateistlerle ben de cok karsilastim. Pozitif ateistligin teist kafasini nasil negatif ateiste yamamaya calisabilirler. Bunu yaparak ateizmin tum dusuncelerinin tesitler tarafindan "din" olarak gorulmesine neden oluyorlar. Evet pozitif ateizm bir dindir ama negatif ateizm suanki ulastigimiz ve elimizdeki verilerin tam karsiligidir. 

Kimse bir Tanrinin var olmasinin imkansiz olacagini soyleyemez. Kimse de hir Tanri kesinlikle vardir diyemez. Sadece eldeki verilere, insanoglunun deneyimlerine, dunya tarihine ve sosyolojik olaylara bakarak deneyimin bize sundugu verileri kullanabiliriz. 

Mesela bu zamana kadar butun insanlik beyaz kugu gormustur diyelim. Hu deneyime bakarak hir sonraki gorecegimiz kugunun beyaz olma ihtimali cok yuksektir. Ama kesinlikle beyaz olacagini soyleyemeyiz. 

Pozitif ile negatif farki budur ve cok buyuk bir farktir. Agnostik de sanki gecmiste hic beyaz kugu gormemisiz de bir sonraki kugunun renginin beyaz renk kadar diger renklerin de ayni ihtimalde oldugunu soyler. 

Suan cok yogun bir sekilde bu yazilari yaziyorum. Yanlis seyler de soyleyebilirm. Ufak hatalarimi goz ardi ederseniz sevinirim

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, Strong Agnostik yazdı:

Burasi bir tartisma yeri, belip konu aciyor binlerce ileti yaziyorsan, tartismaya ihtiyacin var demektir. Tartismak icinde mantiksal tutarliligi gozetmek zorundasin. Bir dedigin bir dedigini tutmazsa sktr git derler adama(:

Burası bir tartışma yeri değildir. Kaynak oluşturma yeridir.

Tartışma yeri olsaydı yazılanlar tarih ve kategori olarak kaydedilmezdi.

Tartışma yerlerinde Chat programı olur. Karşılıklı veya grup halinde yazışırsın.

Burada gerçek ne ise onu olduğu gibi kaynağa kaydedersin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 06.08.2016 at 21:56, Strong Agnostik yazdı:

Ne nihilizmi? Tanri yoksa; hayatin hicbir anlam barindirmadigini, maddenin amacsiz eylemlerinin zihnimizde anlam yanilsamasi olusturdugunu kabul etmek zorundasin. Madem dayatamazsin diyorsun, buyur hayata dair anlamlarimizin gercekte nasil varolabilecegini acikla..

3 yaşındaki bir bebeğe tecavüz etmemenin sebebi nedir ? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Misafir
Bu konu kapalıdır ama konuya cevap yazmaya yetkiniz var görünüyor.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...