Jump to content

Muhammed ve Fethullah Gulen


Recommended Posts

Son 2-3 yildir (15-27 Aralik sonrasi) ilahiyat profesorleri tarafindan Fettos'un sahsina karsi bir linc kampanyasi basladi. Bu linc kampanyasi ozellikle de 15 Temmuz sonrasi doruga ulasti. Masallah din alimleri birden Fettos'un yalanci oldugunu, cahil bir vaiz oldugunu, yeni bir din yaratmaya calistigini, takiyye yaptigini, insanlari guzel sozlerle kandirdigini, vaaz verirken rol yaptigini ve agladigini, guya Allah ile konustugunu, insanlara sozde mucizeler gosterdigini, kendisine inanmayanlari da korkuyla ya da makam, mevki ve para ile orgutune uye yaptigini, insanlari kendinden olan ve olmayanlar olarak boldugunu, kendinden olmayanlara itaat ettirene kadar zulmettigini, itaat etmeyenlerin mal varligina el koydugunu, devleti ele gecirmeye calistigini.......vs kesfettiler.

Buraya kadar kendilerine katilmamak elde degil. Zaten laik ve sekuler kesimden bir cok insan da yillardir bunlari dile getirdigi icin ya mesleklerinden uzaklastirildilar, ya hapislere tikildilar ya da Necip Hablemitoglu gibi suikasta kurban gittiler.

Simdi isin siyasi, tiyatral ve komplo yonunu birakip dini yonunu ele alalim. Fettos'un bu yaptiklari muslumanlara tanidik gelmiyor mu? 

 

1- Allah'tan vahiy aldigini aciktan soylemese de peygamberden ve Allah'tan ruyasinda direktif aldigini soylemek (Fettos) = Allah'tan vahiy almak ve melek denilen hayali bir varlikla konusmak.

2- Cahil bir vaiz olmak (Fettos) = Okuma yazma bilmeyen bir coban olmak.

3- Vaaz verirken topluca aglamak, cemaatin kendinden gecmesi (Fettos) = Sahabenin kendisini dinlerken aglamasi.

4- Bir mucize olarak guya herseyi bilmesi ve soylediklerinin hep dogru cikmasi (Fettos) = Ayi ikiye yarmasi, burak ile ucup gogun katlarina yukselmesi.

5- Fettos'a inanmadigi halde basina bir sey gelmesinden korkup cemaate girenler (Fettos) = Kendisinin elde ettigi gucten etkilenip, yenilgi sonrasi kendisine tabi olan Mekke'nin ileri gelenleri

6- Ozellikle medya, yargi, emniyet ve orduda daha iyi bir yere gelebilmek icin FETO'ya katilanlar (Fettos) = Baska diyarlardan savasmak, ganimet, kadin ve kole elde etmek icin kendisinin ordusuna katilmak icin gelen mucahitler.

7- Kendisine tabi olmayanlari hapislerde surundurmek, mal varliklarina el koymak, suikast duzenlemek (Fettos)Allah’a ortak koşan müşrikleri nerede bulursanız öldürün, yakalayın, hapsedin, bütün geçit başlarını tutun. Eğer tevbe ederler, isyandan vazgeçerek Allah’a itaate yönelirler, namazı âdâbına riayet ederek, aksatmadan âşikâre kılarlar, vicdanlarını, servetlerini, sosyal bünyelerini arındıran, berekete vesile olan zekâtı verirlerse onları serbest bırakın.

8- Devleti ele gecirip, kendi devletini kurmak, ihtilal yapmak (Fettos) = Arabistan yarim adasini ele gecirip kendi devletini kurmak.

9- Kadini erkegi kandiran bir seytan, katalogdan secilen bir geysa olarak gormek, aseksuel bir hayat yasamak (Fettos) = Cariyeleri haric 10-15 kez evlenip digerlerine uyguladigi 4'e kadar evlenebilme yasagini kendisi icin uygulamamak, asiri kadin duskunu olup, gelinine, kuzenlerine ve diger akrabalarina Allah emretti adi altinda el koymaya calismak, arkadaslarinin cocuk yasta kizlarini koynuna almak.

 

Sizce de cok benzer yonleri yok mu? Yeni bir peygamber mi doguyor? Inansak mi acep?

 

tarihinde Put tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...