Jump to content

mehdimi üstündür yoksa muhammedmi???


Recommended Posts

yoldaşlar bugün akşam saatlerinde arkadaşımın ısrarıyla bulundugum sehırde suleymancıların sohbetıne goturdu beni..

ortam bayagı sıkıcıydı ama 2 saate yakın oturduk...

adam konuşmasının bir bölümünde gelecek olan mehdının muhammedden üstün oldugunu söledi..

 

muhammedın allahtan cebraıl aracılıgıyla söz aldıgını..

 

fakat mehdının allahla dırek konusacagını soledı...

aslında ahir zamandan bahsedıyordu...konu buralara gelınce bunları söledi..

 

bana tuhaf geldi..

 

islam ınancına gore mehdının muhammedden ustun oldugunu soledı

Link to post
Sitelerde Paylaş

 İslamda Muhammed, Allah'tan bile daha yetkili ve daha kutsal iken, mehdi nasıl ondan üstün olabilir ki..?

Ancak "Allah'ı zaten babalarının malı yapmışlar. Allah'tan üstün olmak önemli değil..." diyorsanız, o zaman başka.

Neticede Allah'ı, arabın sözünün dışına çıkartabilen görülmedi. Tüm insanlığın tanrısı, ama nedense hakkında sadece bir kişi söz sahibi?

Sözde evrenin tanrısı, sakallı sarıklı adamların iki dudağı arasında yokolup gitti. 
 

           

                                 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, Mindsurfer yazdı:

 Allah'ı, arabın sözünün dışına çıkartabilen görülmedi.                       

Türk halkı bayağı yoğun bir şekilde deizm yolunda ilerliyordu. Bunun bilincinde olarak değil, kendilerinin deist olduklarını bilmiyorlardı ama öyleydiler. Yani tanrı mikrobundan kurtulmadan önce, din mikrobunu bir etkisiz hale getirelim de bünye güçlensin, sonra bakarız anlayışı vardı.

Olmadı. Nixon'ın ağzıyla bizzat itiraf ettiği gibi halkı Müslüm ülkelerin bu mikroptan iyileşip modernleşmelerine asla göz yumulamazdı. Yoksa bunları gütmek zorlaşırdı. Bir daha asla Atatürk gibi bir devrimcinin Müslümler içinden çıkmasına izin verilmeyecek, Atatürk de yozlaştırılarak yok edilecekti. Türk devrimlerinin Müslümlere örnek olmasına asla izin verilemezdi.

Bu halk bu zokayı aptal gibi salak gibi afiyetle yuttu ve hızla araplaşmaya başladı. Araplaştıra Araplaştıra sonunda arap, Afrika ligine küme de düşürdüler, modernlik, çağdaşlık liginden hatta insanlık liginden bile küme düşmüş durumda şu an. Korkunç ama yıllardır sürdürülen Araplaştırma, Araplaşma operasyonlarının bu sonucu vermesi gayet doğal...

İlkel, yobaz, geri, yoz bir muz cumhuriyeti gibi, eline bir helikopter, iki uçak, dört tank geçirenin darbeye kalkıştığı kepaze bir rezalet çukuruna dönüşmesi bu sayede gerçekleşti. Bu utanç uzun yıllar silinemeyecek. İbre önce yerinde saydırıldı, sonra hızla geriye döndürüldü.

AB üyeliği adayı ülkenin düştüğü konuma bakar mısınız... Görüşmeler olumlu, AB üyesi oluyoruz diye havai fişekler atılarak kutlamalar yapıldığı günleri hiç anımsayan var mı... Varsa da acı, buruk, silik bir hayal, bir serap, bir sanrı...

Bu ülkenin bu kadar düşmesi çok acı ama korkarım filmin devamı daha trajik olacak. Bu halk aklını başına almamakta, Araplaşmakta ve laikliği rafa kaldırmakta inat etti. Darbe yapacaklar diye yalan, sahte suçlamalarla tasfiye edilenlerin yerine getirilen ve darbeye kalkışan dincileri ben general yapmadım herhalde değil mi... Özür dilerim beni keklemişler demekle de olmaz, keklendiysen hata yapan ceremesini çeker. Ben hata yapar kırmızı ışıkta geçersen cezamı ödüyorum değil mi... Bu kek ise özür dilerim beni keklemişler deyip keklemeye devam... Bu rezil tiyatrolara onay verirse bu halk, daha çok tiyatrolar görür. Ama bu tiyatrolar komediden drama, oradan trajediye dönüşür, onu söyleyeyim.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...