Jump to content

Türk Toplumunun Zeka Düzeyi.


Recommended Posts

  • İleti 319
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Kıtaların birleşiminde bir çok kıta parçası suya gömülüp çıktılar. Anadolu, kara olarak kalan bir durumda. Tabi petrol olmaması vb durumlara baktığımızda bunu görebiliriz. 

Yine kuşların veya ipek yolunun geçtiği bir bölge. Özetle dünya tarihinin köprü ülkesi. Halen de bu özelliğini korumaktadır. 

Bildiğiniz gibi evrim ve çeşitlilik demek, daha fazla olasılık demektir. Mesela doğum açısından üst seviylerdeyiz. Kadın erkek oranı açısından ideale yakın durumdayız.

Bırakınız insanı, türkiyede ki sokak köpekleri bile avrupadakinden zekidir. Türkiyedeki kuşlar dahi çoğu kıtadan zekidir. Bunun sebebi çeşitlilik, adaptasyon gibi meseleler.

6000€ maaşla 500€ kira vererek yaşıyorsanız belki çözüm bulmak kolaydır. Hadi ortalama bir almanı 1500 maaşla 750 lira kira ile istanbulda yaşatalım. Görelim dört işlem ve zeka düzeyini.

"Türk insanı zekidir." sözünün arkası bir ırkçılık değil, aşağılanmaya veya manupule edilmeye çalışılan bir milletin onurudur. 

Dün, fesli karikatürler ile bizi aşağılanmaya çalışmadır mı? Her gün sırtında 20 km odun taşıyan karadeniz kadınlarını düşünün, her gün yerin altında kömür kıran işçileri düşünün; bu milletin insanlarının mücadeleleri karşısında ne üdüğü belirsiz anketlerde ki bilmem ne bilimsel çalışmasının zerre değeri olamaz.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 15.08.2016 at 13:39, democrossian yazdı:

Yani, konu açık ve net aslında. Harita üzerinde bölgelendirme ve zeka yüzdesi atamaları yapılmış. Nedeni ne olursa olsun, dağılım bu şekilde denmiş. Oralarda da zeki olanlar varmış da öbür tarafa gidiyormuş, orası karıştırılmamış ki... O ayrı bir tartışma konusu.

Daha haritayı görür görmez ırkçılar "atıl kurt" :lol: yaygarasını bastı! :D 

Çok Battal gazi ve Tarkan izlemenin, üstüne bir de üstelik arabesk izlemenin :huh: zeka üzerindeki olumsuz etkilerini konu eden bilimsel bir araştırma şart! :lol: Bu bence fatal mix! Bu ikisi asla karıştırılmamalı, karışım ölümcül oluyor. Irkçılıkla arabeskin karışımı kadar bitirici bir zehir daha bilmiyorum. 

Irkçı sensin!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Iq testleri biraz tartışmalı bence. soruların niteliği teste göre değişebilir.

Zaman sınırlaması da, bu testleri tartışmalı hale getiriyor. Halbuki büyük keşifler ve sanat eserleri zaman sınırı olmaksızın üretiliyor.

 

Bazı ülkelerin geride kalmasının temel sebebi, gelenekçilik. Din de gelenekçiliğin paralelinde gelişiyor.

Gelenek, örf anene, adet, töre ve din... bunların hepsi dogmatizmin bir sonucu ve cehaletin temel sebebidir.

Sonuçta toplumun tartışılmaz olarak dayattığı herşey, insanların düşünce yeteneğine zarar vermektedir.

 

                      

                                

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 hours ago, jumanji35 said:

hala cevap yok. 

tabiki yok.

 

madem aynı zekadasın neden cebindeki para avrupanın kat be kat altında?

 

cevabını verin kapatalım konuyu

Cevap veriyorum. Dikkatli dinle.

Türkiye'de faaliyet gösteren Amerikan şirketleri var. Spesifik görevleri bir tarafa bırakıyorum. Diyelim ki McDonald's'da sipariş alan çocuklar. Bu çocuklar dünya üzerindeki bütün McDonald'slarda aynı işi yapar. Yaptıkları işte ekstra bir zeka, beceri, eğitim falan gerekmez. Basit bir iş. Şimdi meselenin bam teli geliyor, iyi oku. Peki bu çocuklar dünya üzerindeki bütün McDonald'slarda aynı ücreti mi alır?

ABD'de McDonald'sda çalışan çocuk ile, Türkiye'de McDonald's'da çalışan sipariş alan çocuk niçin birbirinden farklı ücret alır? Ben bunun cevabını biliyorum. Sana da bir zaman tanıyorum. Samimi bir insan isen bu sorumu iyi düşün ve araştır. 

Ha, ilk cevabı hemen eleyelim. ABD McDonald'sda çalışan çocuk, Türkiye'de aynı işi yapan çocuktan daha zeki olduğu için daha yüksek bir ücret almıyor. Bunu eleyelim. Diğer cevapları sen bul. Bulamazsan Max abi benim kafa harbiden tıntınmış. Bulamadım diye delikanlıca gel söyle, hemen açıklarım aslanım. Oldu mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş

tavırlara bak ya (:

 

mc donaldstan banane zeka düzeyini tartışıyoruz hamburgeciden örnek veriyorsun. senin toplumun aynı düzeyde ise sen açaydın mc donalds ı o zaman? spesifik örneklerle sulandırıyorsun konuyu bu kadar basit düzeyde tartışmayı sevmem. diyorum ki aynı düzeyde ise zeka seviyen neden cebindeki para diğerlerine göre çok daha az. fast food zincirleri madem senden çıksaydı. bak adamlar bulmuş parayı kırıyor, çokta lezzetli. siz düşünseydiniz madem arkadaşım?

olmadı mı?

 

çırpınıyorsun ama boşuna. bilimsel konularda nasıl ki dine yer yoksa ırkçılığa da yer yok. bizler birer türk olarak bunları tespit edebilecek seviyedeyiz ve burada kimsede gocunmuyor. itiraz etmek yerine detaylarla ilgilenilirse mesafe alınabilir. sürekli bir karşı eleştiri var toplumunuzda. şu şöyle, ama şu var. onlar gerçek müslüman değil... 

 

içgüdülerinizi bir kenara koyup gerçekleri görebilmelisiniz artık. zira aradaki fark çok fazla. emin olun.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

@jumanji35 Aboo. Sen Türkleri aptal sanmakta haklıymışsın birader. Ama özneyi biraz daraltmak gerekiyor. Türkler değil Türk. O da sensin. Sen bayağı aptalmışsın be. Örneği anlamamışsın. 

Halbuki dikkatli oku diye not yazmıştım başa. Demek ki hissetmişim aptal olduğunu ama tahminimden de aptal çıktın. Daha basitleştirerek yazıyorum. İyi oku. Bir daha yazmayacağım.

Amerika McDonalds'da kasa başında sipariş alan George isimli 16 yaşında bir çocuk ayda 1000 USD para kazanıyor. 

Türkiye'de McDonalds'da kasa başında sipariş alan Ahmet isimli 16 yaşında bir çocuk ayda 300 USD para kazanıyor.

Soru şu; aynı işi yapan bu iki çocuk niçin aynı parayı kazanmıyor? George Ahmet'den daha mı zeki? Ahmet kasa başında sipariş almayı beceremiyor mu? Aradaki ücret farkını yaratan şey nedir?

Anladın mı? Anlamadıysan harbiden umutsuz vakasın.

+ Sen 80 milyonluk bir halka aptal diyorsun bilimselci oluyorsun, ben buna karşı çıktığım için ırkçı oluyorum öyle mi? Senin beynini çıkarıp köpeğe versek yemez biliyor musun? Kokmuş bir beynin var. Tabi o minik şeye beyin denebilrse...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Quote

 

Ülke çapında, plakası FG olan araçlardan bu plakaları söküp atma furyası başladı. Üstelik resmi makamlar da bu gerzekliğe destek veriyor. Ücretsiz olarak başka plaka verilecekmiş.

Çok yakındır: Türk alfabesinden F ve G harflerinin çıkarılıp ABCDE..ĞHIİJKLMNOÖPRSŞTUÜVYZ biçiminde düzenlenmesi önerisi de gelecektir.

Biz yanılmışız: Bizim toplumun zeka düzeyi meğer çok yüksekmiş de biz görememişiz. Özür dileriz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

kendi kendini ele veriyorsun rob salağı. orada mc donaldsta çalışan neden burdakinden fazla alıyor? çünkü ekonomileri gelişmiş. o ekonomiyi geliştiren kim? yine oradaki insanlar. sende asgari ücret 1 se orda 3. beyinsiz onu diyoruz bizde. bak millet kurmuş düzenini sağlam sende aynı seviyede olsan sende 3 kazanırdın. adam savunmaya çalışırken bile aslında konuya örnek oluyor farkında değil.

tarihinde jumanji35 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, jumanji35 said:

kendi kendini ele veriyorsun rob salağı. orada mc donaldsta çalışan neden burdakinden fazla alıyor? çünkü ekonomileri gelişmiş. o ekonomiyi geliştiren kim? yine oradaki insanlar. sende asgari ücret 1 se orda 3. beyinsiz onu diyoruz bizde. bak millet kurmuş düzenini sağlam sende aynı seviyede olsan sende 3 kazanırdın. adam savunmaya çalışırken bile aslında konuya örnek oluyor farkında değil.

Bir başka başlıkta Atatürk'e duyduğun saygıyı ortaya koyduğun için, sana hakaret içeren ifadeler kullanmayacağım. Aramızdaki görüş ayrılığı çok derin değil. O yüzden sakin bir tonda yazacağım.

Kafanda şöyle bir denklem var; batılalar bizden zengin çünkü onlar bizden zeki.

Peki bu denklem başka türlü kurulamaz mı? Örneğin batılılar bizden daha zengin çünkü onlar hırsız ve gaddar. 

Şöyle düşün, diyelim sen hayatın boyunca çalışıp bir ev aldın. Adamın biri senin çocuğunu rehin alıp senden fidye istedi. Sen evini satıp fidyeyi verdin ve çocuğunu kurtardın ama beş parasız kaldın. Hırsız senden daha zengin oldu. Bu durumda hırsız senden daha mı zeki oluyor? 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şöylede bir şey var: Biz entel kesim kendimizi diğerleri ile eşit görmeye daha eğilimliyiz. Burada da güzel bir "onlar yapmış biz niye yapamadık?" konusunu tartışıyoruz.

Ama benim yeni fark ettiğim bir şey var: Muhafazakar kesim (tıpkı batıda olduğu gibi) kendini farklı görüyor. Örneğin "biz batılılar gibi olamayız", "onlar Hıristiyan, Bizim nüfusumuzun 100%'ü Müslüman" gibi yanlış algılar ve asla onlar gibi olamayacağımız, farklı olduğumuz inancı var. (Halbuki en ufak şans versen hepsi ailesi ile beraber gidip Almanyaya/Belcikaya yerleşir)

Bir de bir kibir/üstünlük kompleksi var. Üstünlük kompleksi psikolojide aşağılık kompleksinin kılık değiştirmiş halidir. Yani çocuk gibi bir "Onlar beni almazlarsa ben de İslam'a sığınırım" veya "İslam her şeyden üstündür." veya "Onlar beni NATO'dan Çıkartırsa ben de Rusya'ya Şangay Beşlisine yaklaşırım" gibi tutumlar var.

- Bir de bizim demokrasimizin hasaslığından, tepeden inme olmasından, özellikle halk kesiminin bunu halen anlayıp benimseyememiş olmasında kaynaklanan sorunlar var. Geçmişteki anti-demokratik, Türkiye'Yi her seferinde 20 sene geriye çekmiş askeri müdaheleler var. Bunu da Batı'yı "Hırsıza" benzetmek konusunda söylüyorum. AB asla bir Hıristiyan topluluğu değildir. Ama Türkiye'de medyanın yıllardır kabul etmediği bir sürü anti-demokratik uygulama var. Bizde 80'lerde, 90'larda da yazarlar öldürülür, kitaplar toplatılır, bir sürü anti-demokratik uygulama olurdu. TV kanalları kapatılırdı, Gazeteler, İnternet Siteleri kapatılırdı. Tarihimizde örneğin Ecevit gibi çok olumlu çabalar harcamış insanlar olsa da, Güney Amerikanın diktatörce uygulamalarına benzer uygulamalar oldu. Bunlar Bizde halen oluyor, Yunanistan'da Portekizde, en son 70'li yıllarda oldu. Bulgaristan'da da 90'ların başında korkunç şeyler oldu, Ama bizim demokrasi faturamız çok kabarık, halen de kabarmaya devam ediyor. Yani kendimizi biraz daah uydurmuş olsak AB'ye belki girecektik.

 

Emperyalizm konusu da şöyle: Osmanlı imparatorluğu, Tıpkı ROma/Hitit imparatorluğu bir toprağı alır, kendi toprağına katardı. Bunlar deniz aşırı sömürgelerde daha çok ticaret, hammadde ve insan kaynaklarına önem verdiler. Yani gittikleri yerlere bir yandan yerleştiler, bir yandan bu işten para kazanma yolları geliştirdiler, bu anlayışı da bugüne kadar sürdürdüler. Bugün Çin'de, benzer şekilde Afrika'Ya göz dikmiş durumda, Hatta Petrol konusunda ihtiyacını karşılamak için Suriye, Iran rejimleri ile yakınlaşma çabası içinde. BU Kapitalist/emperyalizm. Yani tam emperyalizm de sayılmaz. Bizde Sanayi geliştikçe aynı şeyi biz de yapıyoruz. Örneğin MAvi, Beko, Arçelik vs. Çinde üretim yapmaya başlamıştır diye düşünüyorum.

Bilimsel/entelektüel üstünlük olayı da var. Yazarları öldürmek yerine teşvik edersek aynı şey bizde de olur.

Bu yüzden benim varsayımım: 90'larda başlayan ve 11 eylül 2001 saldırılarıyla doruğa ulaşan bu siyasal islam modasının altında Rusya veya diğer güçlü yapıların emperyalist girişimleri olabilir. Çünkü Siyasal İslam ülkeleri batırma makinesi gibi bir şey. Girdiği ülkede ne üretim kalıyor, ne insanlık kalıyor, ne barış kalıyor, ne gelişme kalıyor. Sunni aleviyi kırıyor, milliyetçi solcuyu kırıyor, yetmeyinde Yemendeki gibi ülke ülkeyi kırıyor, Ortalık rezil kephaze oluyor, Hepsi allah adına olduğu için cehennem korkusundan insanlar bir şey de diyemiyor.

 

Yani AKP'nin bu kadar anti-emperyalist olduğunu da bilmezdim. Hatta El-Kaide, Bin-Ladin, Müslüman Kardeşler, Iran, bunlar da akılları sıra anti-emperyalist. Ama Atatürk'ün dediği gibi çalışmadan, üretmeden, dua ile anti-emperyalist olunmaz. Anti-Emperyalist isen ya Rusya gibi asgeri gücünü, bilimsel gücünü öne çıkartırsın, Ya Çin/Japonya, Hindistan gibi sanayini geliştirirsin, araba, roket, uydu, uçak üretirsin, Onu da yapamıyorsan Brezilya gibi, Meksika gibi elinden geldiği kadar tıbbi malzeme, biber gazı filan üretirsin. Bunu yapmanın da iki yolu var: Rusya/Çin gibi otoriter bir parlamenter düzen kurarsın ama bu otoriter/ğparlamenter düzen kimseye çalışmaz, ülkenin iyiliği için çalışıp karşı çıkanları cezalandırır (Mao'nun 50 milyon insanı katletmesi gibi). Ya da Brezilya, Güney-Amerika ülkeleri gibi, kör topal da olsa bir demokrasi sistemi getirirsin, sonra başa doğru dürüst adamları seçip o şekilde gelişirsin.

Yoksa Iran gibi zibidi bir ülke olup ortalıkta dolaşırsın. Ben öldürme yanlısı da değilim, ama her türlü siyasal islam hareketi, bütün Müslüman ülkelerde okul, eğitim, siyaset hayatından yasa ile çıkartılmak zorunda. Tayyibi tıktıkları gibi hepsini 1 ay 2 ay içeri atacaksın, akıllanmazsa 1 ay sonra yine içeri atacaksın. Hatta türban konusunda bile "bura Amerika mı?" deme hakkı bence vardır. Kamu kurumlarında, üniversitelerde yasaklarsın. Gitsin Peruk taksın. Plajda Burka giyme olayını Fransa yasaklamış biz niye yasaklamayalım. Gitsin evinde burka ile duş alsın.

Bunlar 90'Ların sonunda çok konuşulurdu. Buna rağmen geçen 16 senede ülkede güçlerini arttırıp bu hale gelmeyi başarmışlar. Bence bütün Müslüman ülkelerde bunlara karşı tedbir alma hakkı ve zorunluluğu vardır. Ne zamana kadar? bu "siyasal islam" meselesinin özünde ne olduğunu anlayıncaya kadar. Hiçbir seküler/laik ülkede ibadet etme, oruç tutma yasağı olmadığı gibi birçok yabancı havayolu şirketinde domuz eti içermeyen menü bile vardır. Laik bir ülkede dinini yaşayamayan adam Taliban gelince mi dinini yaşayacak?

- o da şöyle bir şey: Bunların bazıları herkesi kendilerine benzetme, diğer mehzepleri kendilerine benzetme, ateist, liberal kesimi zorla kendileri gibi yapma isteğine ve inancına sahiptirler. Onlara kalsa Almanya'yı Müslüman yapacaklar. İkidebir Oradaki türklerin üreyip, üreyip ülkeyi ele geçireceğinden filan böbürlenirler. Şimdi sokaktaki adam böyle olabilir. Ama hiçbir ülke böyle olamaz (yani tayyibin idam konusunda söylediğinin tam tersi geçerlidir) Hatta böyle bir eğilim olan yerde, Pakistandaki gibi her şeye el koyarsın, "demokrasi/memokrasi yok size" dersin ondan sonra halkın aklı başına gelinceye kadar beklersin. İstanbul'da serseriler "oruç tutun" diye konser yerini filan basmışlar. Dİnde öyle zorlama filan olmaz. Allahla arama da kimse giremez. O yüzden o olaydan sonra o gençleri bulup gözaltına almayan poliste polis değildir. Ne biliyorsun? Belki konserdeki adamlar Şamanist. Sen nereden karar verip de zorla oruç tutturuyorsun.

 

Yani yazdıkça da bitmez. Sİyasal islamın hiçbir siyasette yeri yoktur.

 

Bu da İŞİD'İn Yezidi Kadınlara neler yaptığıyla ilgili bir rapor (Ben onların toynağını Z.m)

http://abcnews.go.com/International/wireStory/raped-tortured-yazidi-women-recover-germany-41609071

tarihinde leonardo18 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

leonardo18 Batıda demokrasiye nasıl geçildi? Türkiye'de demokrasi tepeden geldi diyorsun ama batıda bu işler nasıl oldu? Referandumla mı demokrasi geldi sanıyorsun? Demokrasi tarihi Türkiye'de bilinmiyor. Bütün devrimler kılıçla gelir. Bunun irkiltici olduğunun farkındayım ama dünyadaki bütün uygulamalar bu şekilde olmuştur.

Batı en eski anayasa olarak Magna Carta'yı kabul eder. Kralın yetkilerini sınırlayan bir belgedir. Kral halk oylaması sonucu çıkan karara göre mi bu belgeyi imzaladı? Hayır. Onun iktidarına ortak olmak isteyen lordlar kralın kafasına kılıcı dayayınca adam imzalamak zorunda kaldı. Halkın buradaki rolü sıfırdır!

Halk kimsenin umurunda değildir. Halkın bir fikri falan olmaz. Afedersin ne yerlerse onu sçarlar!

Şu tepeden inmecilik ifadesini terk edin kardeşim. Sizin gibi kardeşlerimizin ağzına bu laflar yakışmıyor. Bu laflar Türk aydınlanmasını bir türlü hazmedememiş olan hamamböceği, taşkafalı sağcıların lafıdır. Halk adına fayda sağlayacak bütün uygulamalar tepeden inme olarak gelir. İşin doğası budur. Bunu negatif bir durum olarak algılamayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, Robespierre yazdı:

Bir başka başlıkta Atatürk'e duyduğun saygıyı ortaya koyduğun için, sana hakaret içeren ifadeler kullanmayacağım. Aramızdaki görüş ayrılığı çok derin değil. O yüzden sakin bir tonda yazacağım.

Kafanda şöyle bir denklem var; batılalar bizden zengin çünkü onlar bizden zeki.

Peki bu denklem başka türlü kurulamaz mı? Örneğin batılılar bizden daha zengin çünkü onlar hırsız ve gaddar. 

Şöyle düşün, diyelim sen hayatın boyunca çalışıp bir ev aldın. Adamın biri senin çocuğunu rehin alıp senden fidye istedi. Sen evini satıp fidyeyi verdin ve çocuğunu kurtardın ama beş parasız kaldın. Hırsız senden daha zengin oldu. Bu durumda hırsız senden daha mı zeki oluyor? 

Kimse kusura bakmasin. Hirsiz dediginiz batida ben 40 senedir yasiyorum, bugüne kadar 1 centime zarar veren, calan olmadi. Vatanima gittigimde, beni soymak icin belediyesinden tutunda, dairemin yönteiciligini yapana kadar sirada bekliyorlar. Bu ne yeni bir durum, nede eski. Türk milleti bence seytanliga kafasi calisan en zeki millet. Cogu okadar uzmanlasmislarki, hakli oldugunuz bir konuda sizi 2 dk icinde laf cambazligi ile kandirmalari mümkün. Siz dogal düsünmeye alismisken, onlar 5 adim sonrasinin pilanini yaparak hayatlarini yasiyorlar. Ben asla böyle bir millete akil olarak geride kalmis diyemem.

Ben bu sahtekarlik üzerine sergilenen zeki davranislari hic bir alman vatandasinda daha görmedim, yasamadim. Bunun böyle olmasi anca toplumun genel yasantisi, devlet kurumlarinin calisma yöntemiyle mümkündür. Sonucda düzene ayak uydurmayanin ayakta kalma sansi dogal olarak azaliyor. Sartlar en akilsiz insani bile akilli yapabiliyor.

Eger saydigim bu meziyetleri akilcilik, zekilik olarak görüyorsaniz, bu sadece türkiye icin gecerli bir özellikten öteye girmeyecektir. Bu davranislar dogrultusunda hirzsiz dediginiz aurupa, abd icin alsa gecerli bir akil belirtisi degil. Global halini almis, gelismis olan ülkeler icin türkler böyle devam ederse hic bir zaman refah, huzur icinde hak sahibi olarak gelismeleri mümkün degil. Düsürt olmayan politikacilarin oldugu bir ülkede insanlarinda cogu dürüst olmayacagina göre, istedikleri kadar zeki ve akilli olsunlar hic bir degeri yok, olmayacakta. Azinlikta olan dürüst insanlarimizi ayri tuttugumuda belirtmek istiyorum. Konu zaten geneli ve cogunlugu kapsiyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 hours ago, cevizkabugu said:

Kimse kusura bakmasin. Hirsiz dediginiz batida ben 40 senedir yasiyorum, bugüne kadar 1 centime zarar veren, calan olmadi.

Batılılar kendi vatandaşlarının malını çalıyor demedim ki. Başka halkların doğal kaynaklarını, emeklerini çalıyorlar dedim.

Batının zenginliğinin kaynağı, Amerika kıtasından kamyonlarca çalıp getirdikleri altın, Afrika'dan çaldıkları bin tonlarca maden, Güney Asya'dan çaldıkları mallar ve Ortadoğu'dan çaldıkları petroldür. 

Avrupalılar Amerika kıtasına çıkmadan önce bitlerini ayıklayıp yiyorlardı. Amerika kıtasına çıktıklarında, tarihsel gelişme açısından kendilerinden çok geri halklar ile karşılaştılar. Onları keklik gibi avlayıp topraklarına ve madenlerine el koydular. Toprakları işleyecek işgücü yoktu. Afrika'dan insanları hayvan gibi toplayıp getirdiler, Amerika'nın verimli topraklarında köle olarak çalıştırdılar. Sanayi devrimi ilk olarak seri üretime geçen dokuma tezgahları ile başladı. O dokuma tezgahlarında kullanılan pamuk Amerika kıtasındaki devasa pamuk tarlalarından geliyordu. Tabii Afrikalı kölelerin kan ve gözyaşı ile yoğrulmuş pamuklardı bunlar.

Batılılar bütün dünya halklarının doğal kaynaklarına, ürünlerine, emeklerine el koyarak zenginleşti. O zenginlik zekalarının değil, biraz şanslarının bolca da kandökücülüğünün eseridir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Robespierre yazdı:

Batılılar kendi vatandaşlarının malını çalıyor demedim ki. Başka halkların doğal kaynaklarını, emeklerini çalıyorlar dedim.

Batının zenginliğinin kaynağı, Amerika kıtasından kamyonlarca çalıp getirdikleri altın, Afrika'dan çaldıkları bin tonlarca maden, Güney Asya'dan çaldıkları mallar ve Ortadoğu'dan çaldıkları petroldür. 

Avrupalılar Amerika kıtasına çıkmadan önce bitlerini ayıklayıp yiyorlardı. Amerika kıtasına çıktıklarında, tarihsel gelişme açısından kendilerinden çok geri halklar ile karşılaştılar. Onları keklik gibi avlayıp topraklarına ve madenlerine el koydular. Toprakları işleyecek işgücü yoktu. Afrika'dan insanları hayvan gibi toplayıp getirdiler, Amerika'nın verimli topraklarında köle olarak çalıştırdılar. Sanayi devrimi ilk olarak seri üretime geçen dokuma tezgahları ile başladı. O dokuma tezgahlarında kullanılan pamuk Amerika kıtasındaki devasa pamuk tarlalarından geliyordu. Tabii Afrikalı kölelerin kan ve gözyaşı ile yoğrulmuş pamuklardı bunlar.

Batılılar bütün dünya halklarının doğal kaynaklarına, ürünlerine, emeklerine el koyarak zenginleşti. O zenginlik zekalarının değil, biraz şanslarının bolca da kandökücülüğünün eseridir.

Senin hic kafan calismiyor mu Rob ? Hayat senin sandigin gibi toz pembe degil sen istiyorsun ki dunyada devletler arasi hic hirsizlik olmayacak, somurge yapilmayacak, kan dokulmeyecek ve refah seviyesine ulasilacak ? :D Bak belki bu dedigin teorik olarak mumkun olabilir cunku dunyada %1'lik kismin kalan %99'luk kisimdan zengin oldugu soyleniyor iste bu paylasilabilir ama suna emin olabilirsin ki muhakkak aralarindan bir devlet bir digerinin ensesine cokme plani yapiyor olacaktir ya da paylastirma esnasinda sorun olacak, biri itlik yapacaktir. Cunku canlilarin 2 amaci var = hayatta kalmak -- soylarini devam ettirmek. Fakat insanda durum farkli tamamen beynin yansimasi olan tarih, sanat, sinema, felsefe, din, eglence.. vs.. gibi bir takim ugrasilacak seyler bulunmustur (beyinde ona gore evrimlesmistir) ve binlerce yilin mirasi olan plan yapma, taktik gelistirme gibi olaylarda biz insanlarda diger canlilara oranla cok gelismistir. Bundan dolayi insanlarin her birinin birbirine dost olmasini bekleme, boyle bir mekanizma yok. Hep iyi olanlar, kotu olanlar, kurnaz olanlar, saf olanlar olacaktir.

Yani demek istedigim olay su: ABD, Ingiltere, Almanya,  Fransa... bu ulkelerin diyelim ki hicbir somurge yapmadi bu sefer farkli devletler yapacaktir, Afrika'daki zenginleri cikartip, Orta doguda petrole el koyacaktir. Cunku bunlarin olmadigi bir dunya mumkun degil  insanligin alt yapisi musait degil en azindan bizim bu gecmisten gelen canli kimliklerimizle bunlar olmadan mumkun degil. Muhakkak bir devlet daha fazlasini isteyip bu ise girecektir ve digerlerinden 1 adim onde olacaktir.

ABD, Ingiltere gibi ulkeler bunu gordugu icin onlar somurgede, kan dokmede sinir tanimayip ne buldularsa almislardir cunku bayragi niye baskasina kaptirsinlar ki? Ingiltere dunyanin bir ucundan diger ucuna kolonilerini dagitmistir ve o topraklarda suan medeniyet hep en ust seviyededir.  Ingilizler ordaki vahsi ilkel halki adam etmislerdir evet bu barbarca gelebilir ama gun sonunda olacagi budur, somurge olsada dunyanin vazgecilmezi bunlardir. Ayrica bu sekilde Anglosphere grubunda temeli atilmis oldu.

Senin dusuncelerin cok yanlis ve ilkel. Benim gozumde yaratilisci destekcilerinden farkli gozukmuyorsun canliligin bir amaci olmadigi ne kadar gercekse ve acimasiz doga yasalari isliyorsa dunyaninda korkunc olmasi gercektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, Robespierre yazdı:

Tam bir salaksın.

Batılı devletlerin niçin zengin olduğunu açıklıyorum. Ağlayıp sızlamıyorum. İlk fırsatta o hırsız köpeklere bütün yediklerini kusturmak için fırsat bekliyoruz. Sıkıntı yapma sen.

Ilk firsat diye bir sey olmayacak ha pis islamcilarla sansinizi deneyebilirsiniz seninde dusunce sistemin pek sakalli soytarilardan, ilkel ahlaksizlardan farkli gozukmuyor.

Batida insan gibi muamele gorebiliyorsun ama ortadoguda, geri kalmis yerlede kopek gibi yasayip devlet tarafindan somuruluyorsun. Sen zannediyor musun ki Batiyi yiktigin zaman herkes hakkini bulacak ? :D Hayir tabikide yukarda dedigim gibi bu insanlarin daha dogrusu canlilarin mekanizmasina ters bir sey hatta dogada isler boyle toz pembe gitmiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 dakika önce, Asisvénia yazdı:

Senin hic kafan calismiyor mu Rob ? Hayat senin sandigin gibi toz pembe degil sen istiyorsun ki dunyada devletler arasi hic hirsizlik olmayacak, somurge yapilmayacak, kan dokulmeyecek ve refah seviyesine ulasilacak ? :D Bak belki bu dedigin teorik olarak mumkun olabilir cunku dunyada %1'lik kismin kalan %99'luk kisimdan zengin oldugu soyleniyor iste bu paylasilabilir ama suna emin olabilirsin ki muhakkak aralarindan bir devlet bir digerinin ensesine cokme plani yapiyor olacaktir ya da paylastirma esnasinda sorun olacak, biri itlik yapacaktir. Cunku canlilarin 2 amaci var = hayatta kalmak -- soylarini devam ettirmek. Fakat insanda durum farkli tamamen beynin yansimasi olan tarih, sanat, sinema, felsefe, din, eglence.. vs.. gibi bir takim ugrasilacak seyler bulunmustur (beyinde ona gore evrimlesmistir) ve binlerce yilin mirasi olan plan yapma, taktik gelistirme gibi olaylarda biz insanlarda diger canlilara oranla cok gelismistir. Bundan dolayi insanlarin her birinin birbirine dost olmasini bekleme, boyle bir mekanizma yok. Hep iyi olanlar, kotu olanlar, kurnaz olanlar, saf olanlar olacaktir.

Yani demek istedigim olay su: ABD, Ingiltere, Almanya,  Fransa... bu ulkelerin diyelim ki hicbir somurge yapmadi bu sefer farkli devletler yapacaktir, Afrika'daki zenginleri cikartip, Orta doguda petrole el koyacaktir. Cunku bunlarin olmadigi bir dunya mumkun degil  insanligin alt yapisi musait degil en azindan bizim bu gecmisten gelen canli kimliklerimizle bunlar olmadan mumkun degil. Muhakkak bir devlet daha fazlasini isteyip bu ise girecektir ve digerlerinden 1 adim onde olacdagitmistir ve o topraklarda suan medeniyet hep en ust seviyededir.  

Nedir bu batı hayranlığı bu millette?

tarihinde Tatar-Hatun tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...