Jump to content

Türk Toplumunun Zeka Düzeyi.


Recommended Posts

Hangi zeka türüne sahipsiniz?  

1- Sözel zeka:
Kelimeleri etkili kullanma yeteneğidir. Dinleyerek öğrenmeyi sever, duygu ve düşüncelerini sözel ifadelerle aktarırlar. İyi yazarlar, iyi anlatırlar, kitap okumayı, kelime oyunları severler. Kavramlarla ve kelimelerle düşünürler. Sözel zekaya sahip insanlar daha çok yazar, gazeteci ve politikacı olurlar.


2- Sayısal zeka:
Sayısal zekası yüksek olanlar sebep-sonuç ilişkisi kurmayı, “neden” demeyi severler, çok soru sorarlar. Olayları kategorize ederek bağlantılar kurmaya kafa yorarlar. Hesap yapmayı, bir makineyi söküp nasıl çalıştığını görmeyi severler. Nedenini bilmediği şeyi fazla akılda tutamazlar. Bilim adamı, matematikçi ve bilgisayar programcısı olma ihtimalleri yüksektir.


3- Görsel zeka:
Görsel zekası yüksek olanlar işittiklerini değil de, gördüklerini akıllarında daha iyi tutarlar. Film ve slayt gösterileri eşliğinde öğrenmeyi severler. Hayal dünyaları geniştir. Resimli kitaplara, sanatsal etkinliklere yatkındırlar. Renklere çok hassastırlar. Mimar, fotoğrafçı ve dekoratör olabilirler.


4- Müzik zekası:
Ritim, nota, ses tonu, ahenk, melodi gibi müziksel unsurlara aşırı duyarlıdırlar. Müziksel unsurları hemen fark ederler, değerli bulurlar ve ifade ederler. Nota, solfej bilmeseler bile, melodileri hemen akılda tutarlar. Müzik eşliğinde çalıştıklarında öğrendiklerinin kalıcılığı artar. Tempo tutma, mırıldanma, ıslık çalma, eşlik etme, müzik dinleyerek kitap okuma sevdikleri şeylerdir.


5- Bedensel zeka:
Bir sorunu çözmek, bir model oluşturmak, bir şeyler üretmek için bedenlerini, ellerini, parmaklarını kullanabilme gücüdür. Bedensel zekası yüksek olanlar, duygu ve düşüncelerini dokunarak, hareketlerle anlatmada beden dilini kullanmaya çok yatkındırlar. Koşmayı, zıplamayı, mimik ve jestleri kullanmayı, bir yerler inşa etmeyi çok severler. El becerileri iyidir, tamir işlerini çok rahat yaparlar. Başkalarının mimik ve jestlerini kolayca taklit ederler. Sporcuların, aktörlerin, heykeltıraşların çoğu bedensel zekası yüksek olan insanlardır.


6- Sosyal zeka:
Çevresindeki insanların duygularını, isteklerini, ihtiyaçlarını anlama, ayırt etme ve karşılaştırma gücüdür. Sosyal zekası yüksek olanlar, insanları tanıma konusunda çok başarılıdırlar. Liderlik özellikleri vardır. Yüz ifadelerine ve seslere, insanlardaki farklılıklara duyarlıdırlar. Yüzleri çok iyi okurlar. Analiz etme, yorumlama ve değerlendirme kapasiteleri yüksektir. Sözlü ve sözsüz iletişimde yetenekleri üstündür. Organize etmeyi, lider olmayı, başkalarına yardım etmeyi, empatik iletişimi ve öğretmeyi severler. Genellikle danışman, öğretmen ve siyasi lider olurlar.


7- İçsel zeka:
Kendi ile ilgilenme, kendini tanıma, güçlü zayıf taraflarını fark etme yeteneğidir. Kim olduğu, neyi yapmak istediği, nelere yönelmesi gerektiğini, nelerden uzak durması gerektiğini bilme kapasitesidir. Bir şeyi düşünürken kendi duyguları, ilgisi, ihtiyaçları ve istekleriyle amaçlarını bağdaştırmaya çalışırlar. Bağımsız olma, kendilerini açık ve net dile getirme, olaylardan ders almaya yatkındırlar. Psikolog olmaya yatkındırlar.


8- Doğal zeka:
Çevre, doğa olayları, ekolojik unsurlara aşırı duyarlıdırlar. Düşünürken doğa formları, hayvan-bitki figürleri ile düşünürler. Hayvan beslemeyi, doğayı, toprakla uğraşmayı önemserler. Mevsimler, iklim olayları ile ilgilenirler. Hava tahmin konularına ilgi duyarlar

 

Zeka testleri
Cattell Zeka Testi: Kültürden arınmıştır ve soruların belli bir zaman içerisinde cevaplanması istenir.


Alexander Pratik Zeka Testi: İlkokulu bitiren çocukların teknik becerilerinin belirlenmesi ve daha ileri sınıflara (özellikle sanat okullarına) yöneltmek için geliştirilmiştir. Testte tahta kutular, boyalı küpler verilerek çeşitli problemlerin çözümü istenir.


Porteus Labirent Testi: Zeka fonksiyonunun özel bir şekli ölçülür. Örneğin, temkinli davranmak, ileriyi görmek, çeşitli engellerden kendini korumak gibi. Bu test özellikle insanın günlük yaşamındaki davranışlarda gösterdiği beceriyi ölçer.


Binet-Terman Testi: Sözlü bir testtir. Okul, aile bilgisine ve kültürüne dayanır.


WISC-r Zeka Testi: Açılımı Welcher Intelligence Scale for Children olan, 6-16 yaş arasındaki çocuklara uygun olarak hazırlanmış, iki ana hat ve 12 alt testten oluşan, Türkiye'de en yaygın olarak kullanılan ve günümüzün en geçerli IQ testidir.

 

 

Bütün zekayi kaplayan bir zeka testi yoktur. 

Insanin boyu, kilosu gibi IQsu %100 belirlenemez.

Ayrica herkesin birer Einstein olmasi beklenemez.

Bu yüzden ben "firsatlar esitligini" daha önemli buluyorum.

Ve yazarin da yazdigi gibi "becerinin ödüllendirilmesi"

OECD ülkelerinde ortalama olarak beceri seviyesi arttıkça istihdama katılım da artıyor. Bu durumun istisnası Türkiye! Bizde beceri seviyesi artınca istihdama katılım artmıyor! Yani işsizlerimizin beceri setiyle iş sahibi olanların beceri seti neredeyse aynı! Ancak işin daha vahim bir boyutu var: OECD ülkelerinin aksine Türkiye’de aynı beceriye sahip insanlar birbirinden çok farklı gelire sahip olabiliyor. Bir başka ifadeyle, başka ülkelerin aksine bizde düşük beceri seviyesinde bir kişi, üstün beceri seviyesindeki bir kişi ile aynı gelir seviyesine rahatlıkla sahip olabiliyor. Durum böyle olunca da temel becerileri geliştirmek yerine, bireyler kendilerine hayatta başarı getirecek “başka” becerilere yöneliyor. Sonuçta da ortaya nüfusunun yalnızca yüzde 1’i modern ekonomide rekabet edecek beceriye sahip bir ülke çıkıyor.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 319
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

17 saat önce, Robespierre yazdı:

Hade lan ordan. Resmen PKK'lısın işte. Şimdi kıvırıyorsun. 

Bön örnök olsun diyö vördüm. Sge!

Kürtler gümbür gümbür geliyor diyordun bir önceki mesajında. Ne oldu? O gümbürtü senin alt taraftan mı geliyormuş meğerse?

Müslüman Türk faşistiymişim. Ulan Türk ve Müslüman yazmışsın zaten, dibine niye faşist ekliyorsun ki? Senin gibi devşirme yalamaların dilinde Türk ve Müslüman zaten faşist anlamına gelmiyor mu? Beni aforoz ediyor aklısıra. Dingil.

Ulan ateist silahlı örgüt mü olur? Ateizm bir toplum projesi midir? Ateizmin bir ekonomik programı mı var? FARC devrimci sosyalist bir örgüt. O adamlar ateizm uğruna değil, eşitlik uğruna savaşıyor. Ateizmin uğruna savaşılacak bir ütopyası mı var? 

Hayır, kendini bu kadar övüp duruyorsun, bugüne kadar ne yaptın, ne başardın, ne skime derman oldun ki bu kadan önemli bir bok oldun sen? Batı ajanlarının attığı havuçları yalayıp yutmuş bir salaksın. Beni güneş sisteminden silecekmiş. S..imin kurma kolu. Güneş sisteminden silmek değil de boş geyiğinle beni forumdan soğuttun. En büyük cürmün de budur.

Embesil,

PKK'lı olup da değilim diyen mi var bu dünyada?

Yani Türkiye embesilleri olarak böyle caydırıcı gücünüz mü var? :D

 

Kardeşim senin anlamadığın çok şey var.

Sen bu embesillerle birlikte vir vatan, bir millet kavramı, bir komşuluk duygusu falan geliştirmişsin de, bu embesillerin artık ne itibarı, ne de gücü kaldı.

Dünyanın en küçük ülkeleri, pasifikteki ada devletleri bile skine takmıyor.

 

Sen diyorsun ya PKK'lısın işte itiraf et falan.

Ulan korkan mı var ki bir şey saklansın?

 

Benim kimliğimi gizlememi de sakın TC kanunlarından veya resmi otoritelerindne korkuyormuşum gibi algılama.

Benim kimliğimi gizlemem bile bu pislik gurubun güçlüyü ele geçiremediğinde sevdiklerine saldırması, onları hayatından bezdirmesi, işten atması gibi kalleşlik yapmasından dolayıdır.

 

Sen bana orospu çocuğu muamelesi yapıyorsun da, senin birlik bağı hissettiklerinin eline ben su dökemem bu anlamda.

Düşmana güç yetiremeyince onun bebeğini bile tedavi ettirmeyip ölüme terkedecek kadar sert oynayan bir grup senin bu gönül bağı kurduğun grup.

DÜşmanımın düşmanı, düşmanım yok olana kadar benim dostumdur.

O yüzden bu toplulukla kim savaşırsa şavaşsın, bu topluluk yok olana kadar benim dostumdur :)

 

Ayrıca Kürtlerin bağımsız olmasını istenmemesinin bir diğer nedeni de ne biliyor musun?

Doğuda PKK yaptı diye köy yakıp, çoluk çocuğu kurşuna dizen bir devlet bu devlet.

Bağımsız bir Kürt devleti o suçlardan da sen ve senin topluluğunu şikayet edecek. Hak arayacak.

İkinci bir mini soykırım davanız da yolda :D

 

Sırf televizyonlara haber sevkiyatı yapmak için doğuda aileleri katletmiş lan askerler. Ben bu adamları nasıl desteklerim?

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

      Yahu bu ne geri zekalıca bir yargıdır böyle. Kürtlerin bağımsızlığının istenmemesinin nedeni, bağımsız olunca Türkiye'nin sözde yaptığı katliamların şikayet edileceğinden korkulmasıymış. Şimdi şikayet edemiyor musunuz? Bütün batı arkanızda zaten. Bu bile çoluk çocuk katliamlarını PKK'nın yaptığını ispat eder. Kendinizin suçlu çıkabileceğiniz bir şeyden Türkiye'yi şikayet edemezsiniz. Ermeniler gibi batının şımarık çocuğu olma hayalinden vazgeçin. Doğu ve güneydoğu Anadolu Türkiye'nin elinden çıkarsa, çoğuna Ermenistan el koyacak zaten.Asıl geri zekalının kimler olduğu da ortaya çıkacak böylece.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 hours ago, Güçlü Ateist said:

Ayrıca Kürtlerin bağımsız olmasını istenmemesinin bir diğer nedeni de ne biliyor musun?

Doğuda PKK yaptı diye köy yakıp, çoluk çocuğu kurşuna dizen bir devlet bu devlet.

Bağımsız bir Kürt devleti o suçlardan da sen ve senin topluluğunu şikayet edecek. Hak arayacak.

İkinci bir mini soykırım davanız da yolda :D

Sırf televizyonlara haber sevkiyatı yapmak için doğuda aileleri katletmiş lan askerler. Ben bu adamları nasıl desteklerim?

 

Eyvaah. Adam deli çıktı.

İkinci soykırım davamız yoldaymış. Biz kimiz, sen kimsin? Sen vatan haini misin?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 22.08.2016 at 22:15, Robespierre yazdı:

Trump

Bir kere Trump daha seçilmedi. Diyelim seçildi. Yine daha bir şey belli olmaz. 

Burdaki vaka öyle böyle bir god vakası değil yani. Aynısı şekilde Trump'un god olması mümkün değil ki "kulu" olsun! Bunun godluğuna kimse yetişemez. Kimse bunun kadar god olamaz. Dolayısıyla godinin kulu olmak öyle kolay zenaat değil.

Arada kıyas bile olmaz yani o derece... Burdaki godinin kullarının dünyanın herhangi başka yerinde olabileceğini düşünemiyorum bile... Bu eşi benzeri görülemez bir zeka düzeyi! Daha düşüğü yok ve olamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Teyzeyi anlamadı millet... Teyze aslında entel bi teyze. "Onun godunun yani tanrısının kuluyum diyor. Millet yanlış anladı teyzeyi. Teyze entel ama şiveyi düzeltememiş işte ordan kaybediyor. Durum böyle. Halk aslında çok zeki ve entel bir halk da... Anlayan yok... Anlamak için hipnozla çocukluğuna iner gibi halkın zeka düzeyi ile hipnotik eşitleme yapmak gerekiyor, o da zor işte! Hipnozu çok derinleştirmek lazım. Çok derine inince vurgun yeme riski oluyor.

Vurgunu yeyince anlıyorsun aaaa meğer ne zeka varmış bu halkta beeee diyorsun!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş

http://haber.sol.org.tr/toplum/izmit-ve-derincede-trafik-kilitlendi-168829

Bayram tatili için yollara çıkanlar, daha bayrama 3 gün varken yolları kilitlemişler.

Aynı adamlar, çok değil, iki ay önce de tatile çıkmış ve aynı vukuatı işlemişlerdi.

Tam yüksek zekalı bir topluma uygun davranışlar. Nazar değmesin.

100920161003335010610_2.jpg?itok=JXY2fm_

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 hours ago, democrossian said:

Bir kere Trump daha seçilmedi. Diyelim seçildi. Yine daha bir şey belli olmaz. 

Burdaki vaka öyle böyle bir god vakası değil yani. Aynısı şekilde Trump'un god olması mümkün değil ki "kulu" olsun! Bunun godluğuna kimse yetişemez. Kimse bunun kadar god olamaz. Dolayısıyla godinin kulu olmak öyle kolay zenaat değil.

Arada kıyas bile olmaz yani o derece... Burdaki godinin kullarının dünyanın herhangi başka yerinde olabileceğini düşünemiyorum bile... Bu eşi benzeri görülemez bir zeka düzeyi! Daha düşüğü yok ve olamaz.

Hade lan ordan. Seçilmese bile % 50 civarında oy alacak. Yetmiyor mu bu rakam?

Önyargılı bir dangalaksın. Türk insanı ortalama bir batılıdan en az 5 kat daha zekidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, satsuma57 said:

http://haber.sol.org.tr/toplum/izmit-ve-derincede-trafik-kilitlendi-168829

Bayram tatili için yollara çıkanlar, daha bayrama 3 gün varken yolları kilitlemişler.

Aynı adamlar, çok değil, iki ay önce de tatile çıkmış ve aynı vukuatı işlemişlerdi.

Tam yüksek zekalı bir topluma uygun davranışlar. Nazar değmesin.

100920161003335010610_2.jpg?itok=JXY2fm_

Evet ya. Halbuki yüce batılılar o yollara çıksalar hiç trafik tıkanmazdı. Adamlar gerekirse arabalarını uçurur, denizden yüzdürür ama yine de o tıkanıklığa sokmazlardı.

Ulan yıllarca demiryolu, denizyolu taşımacılığı diye kendimizi paraladık. Senin familya ne yaptı? Karayolu özgürlüktür dedi. Senin ağababaların yani liberal puşt sürüsü, senelerce televizyonlarda demiryolu ve denizyolu taşımacılığı aleyhine konuştu. Niye? Ülkemiz petrole bağımlı olsun, batılıların otomobillerini satın alsınlar diye. Bu sonuç senin gibi vatansızların eseridir. Boşuna bik bik etme.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Depresyonda ama tedavi olmaya bir türlü yanaşmayan bu klinik olaya uyup yanıt filan tabii ki vermeyeceğim.

Gelelim mevzuya... Şimdi aslında bakıyorum da god kulu teyze, yürüyen merdivenin filan bilincinde. Merdiven yürür mü filan dememiş. Bu teyze muhtemelen uzay mekiği nedir onu bile biliyordur!!! Zeka düzeyi hiç de fena değil! :lol:  Bu teyze sorsan download nedir biliyorsa şaşırmamak lazım! :lol: Muhtemelen biliyordur. Hatta update nedir biliyorsa bir de!!! Çok fazla şey beklemeyelim neyse ama yürüyen merdiveni biliyor ya, bravo! Daha da ne bilsin!

God kulu mod kılı ama yürüyen merdiveni biliyor! Yani daha ne olsun ama değil mi... Çok da haksızlık etmeyelim. :D Ya "merdiven yürür müymüş kıyamet alameti mi çıktı üleee" dese ne yapacaktık ama değil mi!!! :D 

Link to post
Sitelerde Paylaş
5 saat önce, satsuma57 yazdı:

daha bayrama 3 gün varken yolları kilitlemişler.

Yolların kilitlenmesi önemli değil de, normalde olabileceğinden çok daha fazla kaza oluyor. Bu kadar çok kazanın olmaması gerekiyor. Bunun nedeni cahillik, kadere inanç, aptallık gibi nedenler. Bu açıkça görülüyor. İnsanlar dogmatik olduklarında eğitim yarar sağlamıyor. Üniversite bitirmiş ama körkütük cahil, beyni dogmalarla örümcek ağı gibi örülmüş o kadar fazla insan var ki ülkede, bu bir utanç yani, yüz karası. Böyleleri üç değil beş değil, her yerde bot yığını gibi yığılılar. Normalde olabileceğinden çok çok fazlalar. Etrafıma baktığımda tamam bazı insanlar cahil ve duyarsız olabilir de, bunların sayılarının bu kadar çok olması, her adım başı bunlarla karşılaşmak çok fazla diyorum. Trafikte kuralsız sollamaya çalışan sürücü normalde olabileceğinden çok aşırı şekilde fazla. Bu kadarı çok fazla, normal değil. Tek tük olsa tamam insanların hepsi düzgün olamıyor dersin de, çok aşırı fazlalar. Kabul edilebilir düzeyin çok çok üstünde.

Link to post
Sitelerde Paylaş
19 saat önce, Robespierre yazdı:

Eyvaah. Adam deli çıktı.

İkinci soykırım davamız yoldaymış. Biz kimiz, sen kimsin? Sen vatan haini misin?

Sen müslüman bir kitlenin ampülüsün. Kıçına ne takarlarsa taksınlar onlar için yanarsın.

Vatan dediğin nedir ki?

Müslüman toprak ağalarının çitlerle çevirdiği büyük toprak parçası mı?

Sen o kadar beceriksiz misin ki üçüncü sınıf bir akla sahip adamların kurduğu çitleri sahipleniyorsun?

 

Ben onlardan daha iyi çitler çekerim, çevrilen çitleri tanımıyorum. Ben kimseye ait değilim. Ben bir topraktaki sığır değilim.

Sen öylesin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, Güçlü Ateist said:

Sen müslüman bir kitlenin ampülüsün. Kıçına ne takarlarsa taksınlar onlar için yanarsın.

Vatan dediğin nedir ki?

Müslüman toprak ağalarının çitlerle çevirdiği büyük toprak parçası mı?

Sen o kadar beceriksiz misin ki üçüncü sınıf bir akla sahip adamların kurduğu çitleri sahipleniyorsun?

 

Ben onlardan daha iyi çitler çekerim, çevrilen çitleri tanımıyorum. Ben kimseye ait değilim. Ben bir topraktaki sığır değilim.

Sen öylesin.

Sen o "gümbür gümbür" Kürtleri niçin yıkayıp yağlıyorsun o zaman? Ne yapıyor o kekolar? Suriye'de, Irak'da nüfus idaresi ve tapu dairelerini yakarak Mars'a adam mı gönderiyorlar?

Bu söylediklerini samimi bulmam için emperyalizmin kara gücü olan o "gümbür gümbür"lere de siktir çekebilmeliydin. Onu yapsaydın, hah işte ahlaki olarak vatan kavramını ret etmiş bir babayiğit var burada derdim. Ama öyle yapmadın Güçlü. Sağa sola bel kıvırıyorsun Güçlüü. Fark edilmiyor sanıyorsun ama değirmen taşı gibi dönen kalçaların kabak gibi görünüyor panpa.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi gelelim şu bu ülke için savaşma muhabbetine...

Bu şimdi elbet düşündürücü bir mevzu. Bu savaş bir kurtuluş savaşı olacaksa düşünecek bir şey yok elbet. Yani Atatürk'ün yaptığı gibi emperyalizmden, arap dogmasından kurtuluşsa düşünecek bir durum yok. Ama Atatürk ilke ve devrimlerine ihanet sürdürüldüğü sürece düşünülmesi gereken haller mevcut. Kayıtsız şartsız her koşul ve durumda sürüyü izlemek elbette insanın değil koyunun yapacağı iş...

Halife Vahdettin ise ne savaşması... Lider Atatürk ise başka elbet. Şimdi de durum aynı olur, ilerde de...

Link to post
Sitelerde Paylaş
12 saat önce, satsuma57 yazdı:

http://haber.sol.org.tr/toplum/izmit-ve-derincede-trafik-kilitlendi-168829

Bayram tatili için yollara çıkanlar, daha bayrama 3 gün varken yolları kilitlemişler.

Aynı adamlar, çok değil, iki ay önce de tatile çıkmış ve aynı vukuatı işlemişlerdi.

Tam yüksek zekalı bir topluma uygun davranışlar. Nazar değmesin.

100920161003335010610_2.jpg?itok=JXY2fm_

 

Sen 57 yaşındasın değil mi?

Bence acilen kendine bir huzurevi arayıp..

Orada geberip gitmelisin..

Çünkü vatana millete hiçbir faydan yok..

Vatana millete geçtim, dünyaya hiçbir faydan yok...

Anca fotosentez yapıp duruyorsun...

Çünkü senin gibi tipler...

Götlerinden eğri bok çıksa

Bunun için sorumlu ararsınız...

Sorumluyu arayacaksan uzaklara gitme..

Baban bakkaldan delik şapka almasaydı...

Senin gibi mal dünyaya gelmeyecekti...

Acı ama gerçek budur..

Mal herif...

Link to post
Sitelerde Paylaş

bütün araştırmaları inceliyoruz tr nin yeri aşağı yukarı bu. böğürenler itiraz edenler tam olarak bu araştırmalara dahil olanlar aslında. allhtan biz varız da biraz ortalamanız artıyor.

 

benm kendi sınıfımda en basit 4 işlemi yapamayan vardı. ki bölüm de bankacılık!

 

kuzey ve batı avrupadan 6 yaşındaki bir çocuk çoğunuzdan daha zeki, akıllı

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, jumanji35 said:

bütün araştırmaları inceliyoruz tr nin yeri aşağı yukarı bu. böğürenler itiraz edenler tam olarak bu araştırmalara dahil olanlar aslında. allhtan biz varız da biraz ortalamanız artıyor.

Burda böğüren biri varsa o sensin. Senin gibiler ortalamayı artırmaz , düşürürler. 

 

1 hour ago, jumanji35 said:

benm kendi sınıfımda en basit 4 işlemi yapamayan vardı. ki bölüm de bankacılık!

Eh normal, tabiiki de...

 

1 hour ago, jumanji35 said:

kuzey ve batı avrupadan 6 yaşındaki bir çocuk çoğunuzdan daha zeki, akıllı

Senden daha akıllıdır o 6 yaş övdüklerin.  Bankacılık , embesillerin okudugu bölümdür. Bana göre embesil aşağı bölümlerden biri. 

Beni soruyorsan ;  Kuleli Askeri Lisesi > sayısal birincisiyim / Okullar >  Kuleli +Hva Harp-endüstri mühendisliği + İstanbul üni-ekonomi 

Yani, benim karşımda hiçbirşeysin. Senin gibileri gerçek hayatta ezip geçerim. Ancak sanal ortamda böğürürsünüz. 

Turkiyedeki topluma hakaret eden embesiller ; genelleme söylemlerde bulunanlar ahmaktırlar. 

Önmcelikle, bu toplumda bir din dayatması var. Burada, bulundukları topluma hakaret eden şerefsizler; arabistanda doğsalar idiler; buyuk ihtimalle islam savunucusu, işidci şerefsizlerin teki olacaklardı. Daha bunun farkında değiller. Kişinin doğduğu , yetiştiği çevre kültür vs.. birçok etmen çok önemli. 

Ülkede, bir din dayatması var. Ki ben ,şahsen bu dayatmada yetişmiş biriyim. Ki, kurtulmam oldukça kapsamlı bir araştırma neticesinde oldu. 

Turkiyede yetişen insanların büyük çoğunluğu, küçükten kendisine söylenen din yalanları ile büyüyor. Ve bu kişiler, bu yalanları doğru olarak kabul ediyorlar. Sanal ortamda böyle kişilere yaptığınız bir eleştiride, bu kişilerin size küfretmeleri de bu sebeptendir. İnanç hastalığından kurtulmak o kadar basit değildir. 

Dogmatik zihinler yetiştiriliyor. Burada da bazı embesiller, çıkıp, turk toplumu aptaldır,ahmaktır gibi sözler söyleyip kestirip atıyorlar. Sosyoloji,psikoloji gibi konularda hiçbir bilgisi olmadan ahmakça yorumlar yapıp, üstelik bu gerizekalılıklarını savunmak için kçlarının yırtıyorlar utanmadan. 

Buradan, turkiye halkı zekidir ,çok akıllıyız gibi bir çıkarım da yapmıyorum. Ancak, şu halk embesildir,gerizekalıdır tarzında genel söylemlerde bulunamazsınız. Bilimsel olmayan, ve sadece kişisel egonuzu tatmin etmek için sözlediğiniz sözleri bitarafınıza sokarım. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

yesinler seni (:

 

kuleli askeri lise fetö cü değilmiydi la? (:

 

neyse. ben topluma aptal falan demedim, bu tarz araştırmaları sindiremeyen ve kabullenemeyenlere lafımız. önce ne seviyede olduğunuzu bileceksiniz. türk toplumunun resmini çekebilmek çok zor değil. bu araştırmalardan yığınla var ve türklerin yeri belli. sürekli mana bulmaktan bıkmadınız. yeminden mi suyundan mı bilemem ama bazı toplumlar diğerlerine göre daha akıllı, zeki, bilgili. bunda gocunacak birşey yok. bizde bu toplumda yaşıyoruz bütün çevremiz belli. kalkıpta alınma gücenme olmuyor. neyse o. yani ben çekemezsem toplumun resmini, kimse çekemez. yok çünkü o malzeme. birkaç iyi adam.

 

konu sadece din değil, yeterli gelişim yok toplumda. spesifik bir örnek olacak ama şu an aklıma geldi;

kaaaç yy dır kim milyoner olmak ister yarışması var, ln 1 kişi bile alamaz mı mk?

hepi topu 12 soru, hadi 6 tanesi zaten balık soru, geri kalan 6sı nı sallasan istatistiksel olarak bile yine birine denk gelir alır.  o son soru 1 kere açıldı sadece.

 

burada gücenecek birşey yok. bilimsel temelli araştırmalara yediremiyorsanız girmeyin abi. yani siz alınırsanız mozimbikli napsın mk!

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...