Jump to content

Bu dünya üstünde hiç kimse bu 5 sorunun cevabını bilemez


Recommended Posts

  • İleti 42
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Burdaki sorular birbirlerine çok yakın.Ancak şu anki devirde bütün bu soruların cevaplarını biliyoruz.Anne rahmindeki çocuğu ultrasonla gözlemliyoruz.Meteoroloji istasyonlarıyla yağmurun nerde ne zaman yağacağını biliyoruz.Yarın için kendimize bir plan program hazırlayıp uyguluyoruz.Hastanedeki hastanın ne zaman ne şartlarda öleceğini biliyoruz.

Kısacası işte sana tüm sorularının cevapları.Başka sorun varsa yazmaktan çekinme lütfen...

Link to post
Sitelerde Paylaş
Hastenede olan hastalarında ne zaman öleceğide biliniyor,

Hırtonun biri engellemezse yarınki iş proğramımda biliniyor.

Sonuçta dediğin şeyler biliniyor.

Bunlar çocuk masalları sen hala ordamısın.

sorumu güncellemekteyim...

ben ne zaman öleceğim?

sen ne zaman öleceksin?

tam dakikası dakikasına zamanı verebilirmisin?

tarihinde Erlikhan tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
ü

insanların bunları önceden bilmesini/öğrenmsini sağlayan Allah tır.çünkü teknoloji hayatımızı kolaylaştırmakta,tıp alanı iyice gelişerek hastalıkların bir çoğu tedavi edilmektedir.

bunlar hep bi vesiledir.aynı hasta olan birinin doktora gitmesi gibi.hasta olmasa doktor olmazdı.e. dokor nasıl emkeğini kazanacaktı?

herşeyin bi sebebi,her sebebinde bi yaratıcısı vardır..ünkü dünya sebebler dünyasıdır ve sebebler zinciri ile yürür.

korkarım bu zırtapoz ilerde ikinci bi fettoş olur

çünkü fettoşun tüm özelliklerini barındırıyor

aptallık yüzsüzlük sapıklık cahillik inatcılık egoizm

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bu beş gayb bilgisini Peygamberimiz de şu şekilde belirtir: "Gaybın anahtarları beş tanedir ki, onları Allah'tan başka kimse bilemez.

"Yarın ne olacağını Allah'tan başka hiç kimse bilemez.1

"Anne rahimlerinde neler bulunduğunu Allah'tan başka hiçbir kimse bilemez.2

"Yarın hayır ve şer olarak ne kazanacağını hiç kimse bilemez.3

"Ne şekilde öleceğini hiç kimse bilemez.4

"Yağmurun ne zaman yağacağını Allah'tan başka hiç kimse bilemez."5

"Allah'tan başka kimse" ifadesi hatalı. Allah İslam'a göre "kimse" değil, yaratıcıdır. Bence ya peygamber "5 anahtar"ı açıklarken pot kırmış ya da çeviride bir hata var... Sorulara gelince...

1. (Varsa) "Kadir-i mutlak" olduğu iddia edilen yaratıcı, "oluşlar"daki sonsuz alternatiflerden her birinin gerçekleşmesiyle ortaya çıkabilecek tüm yarın alternatiflerini biliyor olmalıdır. (Muhammed'in kapasitesi "tek bir yarın"dan sonrasını kaldırmıyor muydu acaba?). Oysa kitaplı dinlerin tanrısı iblise "şu et ve kemik torbasına secde et" dediğinde iblisin secde etmeyeceğini de biliyor olmalıydı. Bunu dahi kestiremediğinin işareti olan ayetleri insanlara göndermesiyse kendisini hepten küçük düşürmektedir.

Her şeye gücü yeten Allah Kuran'da o kadar aciz tasvir edilmiştir ki sözgelimi "ol" deyince her şeyi oldurduğu iddia edilmiş olmasına karşın dünyayla ilgili her faaliyetini belli bir sürede (Faaliyetin dünyadaki süresi x 0,001) gerçekleştirebilmektedir. Sözgelimi dünyada 1 gün süren bir faaliyeti onun 1,44 dakikasına* denk düşer. (Bkz. Secde Suresi 5. Ayet). Kısaca Allah yaratttığı mekan ve zaman kavramlarıyla iç içe geçmiştir. Kuran'da krallığı / arşı göklerde, göklerin yedi katından sonra gösterilen; kısaca dünyadan çooook uzaklarda oturan Allah'ın yarını bildiği dahi - yine Kuran'a göre - tartışmalıdır.

2. Bugün anne rahimlerinin içerisinde neler bulunduğu kolayca ve herkes tarafından görülebiliyor. (Bkz. Jinekoloji) Ne o, yoksa Allah bir gün insanların tıpta ileri gideceklerini, rahimlerin içinde neler bulunduğunu göreceklerini kestirememiş mi? E hani yarını biliyordu?

3. "Yarın hayır ve şer olarak kazanılacak olanlar" kümesi "Yarın gerçekleşecek olanlar" kümesinin alt kümelerinden biridir. (Bkz. Matematikte Kümeler.) Peygamber bu basit bunu bile görmekten acizmiş demek ki...

4. En basitinden intihar etmeye karar veren biri ne şekilde öleceğini - bir aksilik olmaz ise - belirlemiş ve de bilmiş olacaktır ki bu açık bir çelişkidir. Ayrıca Allah eğer kadir-i mutlak ise kendisini öldürebilmeli ve elbette kendisinin ne zaman öleceğini de biliyor olmaldır. (Bkz. Paradoks)

5. Yağmurun ne zaman yağacağını belli bir yanılma payıyla önceden kestirmek mümkündür. (Bkz. Meteoroloji) Ne o, yoksa Allah bir gün insanların bilimde, teknolojide ileri gideceklerini; her türlü hava olayının ne zaman gerçekleşeceğini hesaplayabileceklerini kestirememiş mi? E hani yarını biliyordu?

Kısaca ya peygamberiniz yanılmış, ya Kuran'da gösterilen Allah pek de "kalıbının tanrısı" değil, ya da her ikisi birden.

*: 1/1000 gün x 24 saat x 60 dakika = 1,44 Allah dakikası (1 "dünya günü"ne eşittir).

Link to post
Sitelerde Paylaş
sorumu güncellemekteyim...

ben ne zaman öleceğim?

sen ne zaman öleceksin?

tam dakikası dakikasına zamanı verebilirmisin?

Bunu tam olarak veremeyiz ama diğer soruların cevapları hemen hemen kesin olarak verilebilir... Yani demode bir kitapla karşı karşıyayız artık...

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Yarın ne olacağını Allah'tan başka hiç kimse bilemez.

Bu olay, öznel olarak geçerli değildir. Ben bana yarın ne olacağını bilebilirim. Hatta kendim bile planlayabilirim. Önüme çıkacak olan aksilikleri planyalabilir, o'na karşı bir yol bile çizebilirim.

"Anne rahimlerinde neler bulunduğunu Allah'tan başka hiçbir kimse bilemez.

Buna çocuklar bile güler. Çok kur'an okudunuz herhalde..

"Yarın hayır ve şer olarak ne kazanacağını hiç kimse bilemez.

Bugün piyangodan 2 milyon lira para kazandım. Yarın gidip bankadan paramı alacağım. Giderken herbir önlemimi alıp, kapkaççılarada izin vermeyeceğim. Gerekirse zırhlı arabayla giderim. Sonra aldığım parayı direkt bankaya yatırırım. Benim yarınım bu şekilde. Dahada plan yapabirim.

"Ne şekilde öleceğini hiç kimse bilemez."

Şuan elimde tabancam var. 10 dakika 2 saniye sonra intihar edeceğim. Silah tutukluk yapmasın diye elime 2 tabanca ya da 4 tane tabanca alacağım. Biri tutukluk yaparsa 1 saniye farkla, 10 dakika 1 saniye sonra öleceğim.

"Yağmurun ne zaman yağacağını Allah'tan başka hiç kimse bilemez."

Buna çocuklar bile güler.

Zec.

Link to post
Sitelerde Paylaş

müslümanlardan ses soluk çıkmadı,

bari ben bişeyler yazayım:

şimdi,

bi şehadet alemi var,

bir de gayb alemi.

gayb alemi yalnızca allahın bilebileceği şeyleri kapsar.

mesela evtenin yaratılışın üzerinden geçen falanca saniyedeki,

falanca boyuttaki,falanca atomaltı parçacığının kordinatları ne olacağı gibi.

yada yağmurun ne zaman yağacağı gibi.

şehadet alemiyse müşahade edilebilecek,

bilinebilecek şeyleri kapsar.

peki biz yağmurun ne zaman yağacını nasıl bilebiliyoruz?

yağmurun yağmadan ne zaman yağacağını bilmemiz

gaybı bilmek olmaz.

çünkü bize yağmurun yağacağını gösteren belirtiler

artık gayb aleminden çıkmıştır.

şahadet almine girmiştir.

biz de sebp-sonuç ilşkisine bakıp

yağmurun zamanını tahmin edebiliriz.

gaybı bilmekse

mesela yarın sokağa çıktığınızda,

153. adımınızda karşıdan gelen arabanın plakasının

ne olacağını bilmektir.

hatta sebep sonuç ilişkisinden,özel bi durum da varsa

arabanın plakası da önceden tahmin edilebilir.

ancak netice itibariyle bilim ileledikçe,

gün be gün gaybın alanı daralmaktadır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
ancak netice itibariyle bilim ileledikçe,

gün be gün gaybın alanı daralmaktadır.

Biz de onu diyoruz, her şeyi bilen Allah kendi tekelinde olan bilgilerin bir gün bilim tarafından birer birer işgal edileceğini neden göremedi? Gaybın alanının sürekli daralacağını bilmiyor muydu da "şunları şunları Allah'tan başkası bilemez" şeklinde iddialar atıldı ortaya? İşte doğa budur, Tanrı da olsanız iki vakte kadar iddialarınızı çürütür...

Link to post
Sitelerde Paylaş

BEŞ BİLİNMEYEN HANGİLERİDİR?

Bu beş gayb bilgisini Peygamberimiz de şu şekilde belirtir: "Gaybın anahtarları beş tanedir ki, onları Allah'tan başka kimse bilemez.doğrudur

"Yarın ne olacağını Allah'tan başka hiç kimse bilemez.evet insanın beklemediği şeylerin önüne çıkması gibi trafik kazaları ölüm falan vs..

"Anne rahimlerinde neler bulunduğunu Allah'tan başka hiçbir kimse bilemez.evet. burad allahın kanununa tabi olan kız veya erkek iki kulaklı iki ğöz değildir.bunlar zaten bir kanundur.rötkenle ise bunları bilir iki ayak iki kol falan.bunlarda beli bir seviyeden sonra ancak. . ama hiç kimse nasıl bir kişiliğe nasıl bir şahsiyete nasıl bir hayat sürdüreceğini allahtan başka kimse bilmez.nerde olecek nasıl bir rızıkla karşılaşacak nasıl bir simaya sahib olacak onu kimse bilemez.yüzbinlerle rötgen gibi insanların fikri birleşse o insanın bu hallerini bilemez.nerede kaldıki birde nasıl duygu ve hislere sahip olacağını bilmek.

"Yarın hayır ve şer olarak ne kazanacağını hiç kimse bilemez.bu kesindir.eğer herkes bilseydi ona göre hareket eder. hiç kimsede hata zarara gömezdi

"Ne şekilde öleceğini hiç kimse bilemez.evet hangi hastalık hangi sebepten dolayı önceden bilmez.yanlız netlik kazandıktan sonra doktrlar bilir. ama bazen ölecek dediği adamlar ölmediği kesindir.yatak başında hastasının ölümünü beklerken astası iyleşmiş ama kendisi ölmüş çok kişi vardır.

"Yağmurun ne zaman yağacağını Allah'tan başka hiç kimse bilemez."Rasadhanelerdeki aletle, bir yağmurun başlangıcını hissedip vaktini tayin etmek, gaibi bilmek değil, gaibden çıkıp görünen aleme yaklaştığı vaktinde bazı başlangıcından haberdar olma suretinde bilmektir.buna rağmen çok defa yağur yağacak dedikleri halde yağmaz. yağmurun vakti hiç bir zaman belli değil .eğer belli olsaydı güneşin doğuş saatleri gibi belirlenirdi.yağmur mulutları belirlenmede kimse bilmez.hatta herkes bu sene yağmur beklerken kıtlık geldi buda bir kanuna tabi olmadığının delilidir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

herşeyi kılı kırk yararak çürüten bu ateistler neden kuranı kerimimizi bukadar ince düşünmüyolar.meal itibariyle herşeyin en doğrusunu Allah bilir.ultrasonda mühendislerde hava tahminleride bir gün yanılabilir ama Allah yanılmaz.bunu demek istıyo meal..sanki hiç sürprizlerle karşılaşmıyosunuzda..şimdi biri çıkar derki doğumgünü sürprizi der.. :angry:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...