Jump to content

Darbe Konusunda Hacı'dan Yeni Bir Kuram....


Recommended Posts

3 dakika önce, Robespierre yazdı:

Masonlar mı?!!!

Abi, kusura bakma sesli güldüm. 

Hadi, burda biz bizeyiz dışarıda bir yerde böyle masonlar falan deme abi. Aman diyim. Sevdiğimiz bir abimizsin, adama gülerler.

Abi Türkiye'de masonların bir toz zerresini oynatacak mecali yoktur. Türkiye'de masonluk satanistlik gibi birşeydir. Bırak devlet, ordu içinde örgütlenmeyi, sokakta görüldüğünde süpürge ile dövülür abi bu adamlar. Ne darbesi?

Bilmediğin konuda yorum yapıyorsun. Türkiye'de masonlar oldukça güçlüdür. Çünkü kimliklerini gizlerler. Üniversite rektörlerinden tut, gazetecilere, albay ve generallere kadar Türkiye'de binlerce mason vardır. On binlerce mason vardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 47
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

2 saat önce, haci yazdı:

Şu kadarını hemen söyleyim...Darbeyi Fethullahçılar yapmış olamaz. Çünkü ortada bir bildiri var. Bir manifesto var.

O manifesto açıkça Kemalist bir eğilimin darbe yaptığını söylüyor.

Siz hayır o bildiri takiyedir diyorsunuz. Elinizde delil yok. Ayrıca o manifesto takiye olamaz.  Çünkü darbe başarılı olsaydı, ordu içinden ve dışından bütün Atatürkçüler ortaya çıkacak ve ülke yeni bir döneme adım atacaktı. Atatürkçüler Fethullahçılara ülkeyi ellerine geçirme olasılığı asla tanımayacaklardı. Ortada takiye falan yok. Açıkça Atatürkçü bir darbe var... Onu göz ardı etmek demek olaylara Tayyip itinin gözünden bakmak demektir. Adam hepinizin gözünü boyamış...

Gelelim bu başlığın konusuna.. Darbede Atatürkçülere kimler katıldı ve onları kimler teşvik etti?

O da şöyle bana göre. Eskiden Fettulah okullarında okuyan bir arkadaşım da vardı. Büyüyünce kafayı üşütüp şizofren olmuştu. AKP nasıl "ılımlı islam" ise, Fettulahçılar da öyle. Öyle olmadan geniş kitlelere kendilerini satmaları mümkün değil. Ayrıca yabancı basında Fettulah gülen Tasavuffu, sufizmi seven, liberalizme yakın, dini hoşgörüyü savunan birisi olarak tarif ediliyor. Atatürkçü olması da imkansız değil. Böyle şeyleri cemaatin içinde olmadan bilemeyiz. Ayrıca Fettulah Gülen yandaşları AKp gibi cahili cühella değiller. Çoğu Üniversite mezunu. Fakir ailelerden gelen okumuş tipler. Bunların duruşu/psikolojisi şahsen tanımadan anlaşılamaz. Üç beş yıldır bizimki "paralel yapı" filan konuşuyor ama ben diktatör/dini siyasete alet eden kişilerin sözüne güvenmem. Öyle bir adamın yönettiği ülkenin medyasına da itimat etmem. Türk meydyası açısından bakarsak darbeyi uzaylılar da yapmış olabilir. Ben o kadar güvensizin bu konuda. Dış basında ise, kimse Fettulah Güleni özmüyor. Ama 1) Ortada Fettulah Gülen'İn darbede yer aldığına dair kanıtın olmadığı konusu üzerinde duruluyor. 2) Darbeyi kimin yaptığı bilinmiyor ama bunun AKp ve Erdoğana çok büyük fayda sağladığı üzerinde duruluyor ve artık "diktatör", "seçilmiş diktatör" bütün yayın organlarında rahat rahat kullanılıyor. 3) Bu işin iç yüzünü Türk basınını takip edenler daha iyi tahmin edebilir diye düşünüyorum. Ben böyle saçma sapan darbe de görmedim. Tayibin uçağını indiremeyen adam mal gibi benim tepemde sonik patlama filan yapıyordu. O gece darbe değilse bile suikast yapılabilirmiş (duyduklarımdan anladığım kadarıyla) O zaman niye yapılmadı?

Sonuç: Ben böyle işin A.K.

4) "Atatürkçü" kelimesi bir kamplaşma/kutuplaşma kelimesidir. Cumhuriyetçi/Laik olmak için Türk olmak bile gerekmiyor. Cumhuriyet İslama karşı değildir. Bu bir yönetim biçimi/rejimdir. Yani bu açıdan okumuş/Üniversite bitirmiş hatta subay olmuş kişilerin, dini bir tarikata mensup da olsalar, Tayyibin kitleleri gibi cumhuriyetin anlamı ve cumhuriyet'İn her türlü inanca izin veren, inanç özgürlüğü sağlayan bir rejim olduğu konusunda bilgi sahibi olmamasına imkan yok. Yani bu anlamda evet Atatürkçü olabilirler. Büyük olasılıkla da öyledirler. Bu konuda benim aklımda kalan askeri mahkemeye çıkartılmayan subaylar, başının arkasından (bağlı olduğu halde) vurulan askerler, 18 yaşında veletleri kırbaçlayan sakallı herifler (o herif türk mü bilmiyorum) Boğaz köprüsünde bayrak sallayan son model range rover'in arkasında Ninjintsu öğrencisi kadınlar (bunların da japon olduklarına inanmıyorum)

-Yani ben böyle işin ta A.K.

Başka bir şey söylemiyorum.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Abi gizlilik insanın kendini kandırmasıdır. 19. yüzyılda yaşamıyoruz.

Bu çok gizli ve çok güçlü masonlar nasıl adam topluyorlar? Hangi yayınları kullanıyorlar? Toplumu etkilemek için nasıl faaliyetlerde bulunuyorlar? En önemlisi gelir kaynakları nereden sağlanıyor? Fethullahçıların 5-6 tane televizyon kanalı, yerel gazeteler dahil 10'dan fazla gazetesi, 3-4 tane yayınevi, kendilerine ait kitapçıları, yüzlerce internet sitesi ve binlerce trolü ve en önemlisi 36 milyar dolarlık bir ekonomik gücü vardır. Bu güç karşısında, beline kuşak bağlayan üç beş hayalperestin esamisi okunmaz.

İskoç Ritine bağlı masonluk, 19. yüzyılda kalmış paslı bir tüfektir. Ancak müzede sergilenir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, Robespierre yazdı:

Abi gizlilik insanın kendini kandırmasıdır. 19. yüzyılda yaşamıyoruz.

Bu çok gizli ve çok güçlü masonlar nasıl adam topluyorlar? Hangi yayınları kullanıyorlar? Toplumu etkilemek için nasıl faaliyetlerde bulunuyorlar? En önemlisi gelir kaynakları nereden sağlanıyor? Fethullahçıların 5-6 tane televizyon kanalı, yerel gazeteler dahil 10'dan fazla gazetesi, 3-4 tane yayınevi, kendilerine ait kitapçıları, yüzlerce internet sitesi ve binlerce trolü ve en önemlisi 36 milyar dolarlık bir ekonomik gücü vardır. Bu güç karşısında, beline kuşak bağlayan üç beş hayalperestin esamisi okunmaz.

İskoç Ritine bağlı masonluk, 19. yüzyılda kalmış paslı bir tüfektir. Ancak müzede sergilenir.

Sen Masonluğu hiç bilmiyorsun. Bu önyargılara sahip olduğun için sana masonluğu anlatmam mümkün olmayabilir. Ben şahsen mason değilim ama mason arkadaşlarım var. Bazıları masonluklarını saklamıyorlar. Diğerler ise saklıyorlar. Onların nasıl düşündüğünü ve davrandığını az çok biliyorum.  Bu teoriyi ciddiye almanızı tavsiye ederim. Ama sonuçta değişen bir şey yok. Darbeyi kimin yaptığı hiç bir zaman kesinlik kazanmayacak ve teori olarak kalacak. Bu arada sana masonluğu iyi bir kaynaktan öğrenmeni tavsiye ediyorum. Belki mason olmak bile istersin öğrenirsen. Bana cazip gelmedi. Benim için en itici tarafı çıkara önem veren bir örgüt olması... Onun dışında topluma yararlı olabilir. Tabii gizli bir örgüt olması da itici bir özelliği...

Link to post
Sitelerde Paylaş
KAMUOYU DAHA NE KADAR FETO İLE ALDATILACAK?
15 Temmuzdan beri FETO ve yandaşlarının takibatı, gambazlanmaları, açığa alınmaları ve tutuklanmaları devam ede dursun, AKP iktidarı önceden hazırladığı proğramı hiçbir zorlukla karşılaşmadan son sürat uygulayıp gidiyor. Daha doğrusu atı alan Üsküdar’ı geçiyor, bizlerde gündem dışı sürmanşet yapılan haberler ile uyutuluyoruz.
 
„NE VAKTE KADAR BU GAFLET UYKUSU! BU KADAR ZAMANDIR GÖZÜ AÇIK UYUDUNUZ.“  Namık Kemal
 
Nedir mi kaş ile göz arasında çabucak uygulanan! Şu ana kadar çeşitli nedenlerden satılamayan kıyıda köşede kalmış Cumhuriyet kazanımlarını bir an önce elden çıkartıp, bizleri şırça vatan topraklarında bırakmaktan başka bir şey değildir.
 
TSK SIFIRLANIYOR
Amerika yandaşları tarafından ktidara getirildikleri ilk günden beri ana hedeflerinden biri de ordumuzdu. Orduyu her ne pahasına olursa olsun sıfırlamaktı. Ülkenin kaderini değiştirecek bu girişimi yaparlarken ve Ergenekon, Balyoz vs davalarının yalan, yanlış sahte delillerini hazırlarken FETO ile aralarından su sızmayan iktidar çevreleri, şimdi kalkıp daha büyük yıkımları gerçekleştirebilmek için halkı FETO’nun ardına takıp, ülkeyimiz bölüp, parçalamaya devam ediyor. Askeri tesisler yandaşlarına peşkeş çekilirken, orduya karşı duydukları kini de dışa vurmakta hiçbir sakınca görmüyorlar. Bunu nasıl mı yapıyorlar? Bakın şu ordunun elinde bulunan tesislere, İstanbul’un en güzel yerlerini zapt etmişler ve yıllardır kendi keyfleri için kullanmışlar. Buna artık son vermeliyiz. Bu değerli yer ve arazileri satar ve kasamıza (olmayan) paralarımızı bir güzel ayakkabı kutularına doldururuz. Yahuuu Allah’tan korkun Peygamberden utanın! Bu düşman gibi saldırdığınız bizim ordumuz; yani karşındaki MEHMETCİK’ten başkası değil, bu kadarına da artık insaf. Halk arasın da böylesi aç gözlülere, gözünü toprak doyursun deyimi sık sık kullanılır, ama nerdeee!
 
TAVŞANA KAÇ, TAZIYA TUT MİSALİ
Artık gündem de FETO çetesini kovalamaktan başka hiçbir şey yok. Sanki bu adamlar düne kadar hiç yoktu. Kolkola verip vatanı bölmeye soyunanlar sanki kendileri değillerdi. Bu kovalamacayı iğrenerek izlerken, aklımdan İngiltere’de yapılan köpek yarışlarını bir türlü çıkarıp atamıyorum. Bu yarışlar nasıl düzenlenir, bilir misiniz! Parkurda köpeklerin önünde bezden yapılmış bir tavşan süratle çekilir, köpekler yaklaştığında tavşanın hızı otomatik olarak arttırılır ve böylece köpekler ulaşamayacakları tavşanın ardından koşup dururlar. Lütfen satırlarımı çarpırtmadan anlayın. Sonra kalkıpta, sen bizi nasıl köpek yerine koyarsın diye suçlamalar gelmesin. Ben kesin kes Türk halkını (buna kendim de dahilim) köpek yerine koymuyorum ve böyle bir hedefim de yoktur. Ama sizlerin dikkatini bu uygulanan oyuna çekmek için bu örneği verdim. Her iki olayda da sunulan oyun aynı: köpekler yapmacık tavşana ulaşamıyor; bizlerin de Pensilvanya’da yaşayan Fetullah Gülen’e ulaşma imkanının ne kadar gerçekci olduğunu hesaplamayı siz saygıdeğer okuyuculara bırakıyorum.
 
NASREDDİN HOCA’YI ANIMSAMADAN YAPAMAYACAĞIM
Hoca bir gün dükkanında otururken yanına bir tanıdığı gelmiş. Hoşbeşten sonra hocanın ahbabı; vallahi hocam nasıl söylesem bilemiyorum diyerek ezilip büzülürken dururken, hoca dayanamayıp; yahu şu dilinin altındaki baklayı artık çıkart, demiş. Adam hocaya; benim hanım senin hanımı g. . . . . evinde görmüş, haberin olsun istedim. Hoca istifini bozmadan, madem benim hanımın gittiği yer bu kadar yüz kızartıcı; pekiii senin avradın orada ne işi var, diyerek ahbabını kapı dışarı edivermiş!
 
 
HOCAM DÖN YURDA, BU HAHASRETLİK BİTSİN NİDALARINI NE ÇABUK UNUTTUNUZ!
Teşbihte hata olmaz babında; yıllardır içtiğiniz su ayrı gitmezken, şimdi kalkıp haktan yanaymışınız gibi tavır takınıp ortağınızı suçlayıp durmanıza ne demeli!
 
Böylesi konular da aceleme etmemek gerekir; sizin de sıranız elbette gelecektir ve Sayın Metin Feyzioğlu’nun artık sizin savunuculuğunuza soyunduğuna kanaat getirdik (iyi bir hukukçu olduğundan, savunmanızı üstlenebilir), dile getirdiği gibi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine falan gitmeniz gerekmez, Türkiye Cumhuriyet’inin Ceza Hukuku karşısında hesap verirsiniz, olur biter!
 
 
Saygılarımla
Tufan BOZDOĞAN
Link to post
Sitelerde Paylaş

TSK da Ergenekon Balyoz vs. davalarindan sonra Atatürkcü subay kalmadi. Kalanlar ise eski kafa putperest Atatürkcü subaylar degiller. Iyi egitim almis ufuklari genis Atataürk'ü vatanlarini seven insanlar. Orduda zaten mason bulunmamaktadir disaridan katkisi olabilecek masonlarda yok.

Son 20 senede TSK ya her sene 4000 tegmen harb okullarindan girer ve tüm arastirmalar veriler 4000 tegmenin 3000 nin fetoscu olduklaridir. Sorularin calinmasi ve diger sahtekarliklarla bunu basardilar. Dört senedir özel savcilar ve askeri savcilar bu arastirmalarini sürdürmektedirler.

3000 tegmen ve 20 sene demek TSK nin % 70 i demektir ve kesin rakamlardir. Konu hakkinda bu isin uzmanlari daha net bilgiler vermektedir. Örnegin emekli askeri savci albay A.N. Ücok tüm gercekleri bilimsel argümanlar ile kanitlamaktadir.

Emperyalist dis basin insanlari aldatmaktadir. Türkiye basininda da abartmalar mevcuttur fakat su anda tv programlarinda konusan emekli yüksek rütbeli subaylarin anlatimlarindan olay acik ve net olarak anlasilmaktadir.

Darbe gerceklesseydi yönetimin basinda kimler olacakti? Bu konuda acikliga kavusursa olay daha da netlesecektir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Önemli olan masonların darbede rolü olması değil. Önemli olan bir grup vatanseverin darbeye katılması ve darbe yapacak subayları teşvik etmesi. Onların arasında kesinlikle masonlar vardır ama. Ben Türk ordusunda, üniversitelerin üst kademelerinde ve diğer aydınlar arasında çok sayıda mason olduğundan eminim. Orduda Atatürkçü kalmadığı iddiası da desteksiz bir iddia. Orduda tonla Atatürkçü subay var ama, onların darbe yapacak gücü eskisi kadar etkili değil artık Yine de emin olamayız Çünkü onların şu anda ne planladıklarını bilmiyoruz.

Bu arada darbeyi yapanlar ve onları destekleyenler Tayyip itini gaza getirip, Fethullahçıları temizlemekle meşguller..Bırakın temizlesinler.. Atatürkçülerin onlara ihtiyacı yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yukarida ki yaziyi yazan Tufan BOZDOĞAN  putperest  birisidir ve TSK hakkinda yazdiklari gercekleri yansitmamaktadir.Eskiden yüksek rütbeli subaylarin eslerinin cocuklarinin mehmetcikleri köleler gibi islerinde kullandiklarindan sanirim haberi yok. Ordu evlerini tatil kamplarini acaba gördü mü?

Elestirilerde adaletli olunur ve taraf tutulmaz ama bunu Türkiye'de kimseye anlatamazsiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

TSK da eski kafa Atatürkcü subay kalmadi ve artik sivillerle birlikte bir yapidan bahsedilmektedir.Darbeler ve siyasetlerle ugrasmak istemiyorlar. Simdiye kadar orduda mason bir askeri görmedim son zamanlarda yurtdisina gelen askeri ateseler bile dindardi.

15 Temmuz darbesini ahmakca fetoscular yapmaya calistirlar ama Tayyip'in ekmegine bal sürüldügü bir gercek ve.Isin icinde isler var diye düsünüyorum. Fetoscularin temizlenmeleri memnun olunacak bir durum ama sonra? Süleymancilar ve diger tarikatlarla mi isbirligi yapilacak? Örnegin Süleymancilarin fetosculardan bir farklari yok onlarinda yaklasik 2500 okulu var ve bir cok bürokratlari.

Bakalim neler olacak...

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
56 dakika önce, cigi yazdı:

Yukarida ki yaziyi yazan Tufan BOZDOĞAN  putperest  birisidir ve TSK hakkinda yazdiklari gercekleri yansitmamaktadir.Eskiden yüksek rütbeli subaylarin eslerinin cocuklarinin mehmetcikleri köleler gibi islerinde kullandiklarindan sanirim haberi yok. Ordu evlerini tatil kamplarini acaba gördü mü?

Elestirilerde adaletli olunur ve taraf tutulmaz ama bunu Türkiye'de kimseye anlatamazsiniz.

Bu da nereden çıktı. Tufan Bozdoğan neden putperest olsun?... Belki şeytana tapandır...

Onu çok iyi tanıdığına göre oğlancı olması da mümkün...

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, cigi said:

Yukarida ki yaziyi yazan Tufan BOZDOĞAN  putperest  birisidir ve TSK hakkinda yazdiklari gercekleri yansitmamaktadir.Eskiden yüksek rütbeli subaylarin eslerinin cocuklarinin mehmetcikleri köleler gibi islerinde kullandiklarindan sanirim haberi yok. Ordu evlerini tatil kamplarini acaba gördü mü?

Elestirilerde adaletli olunur ve taraf tutulmaz ama bunu Türkiye'de kimseye anlatamazsiniz.

Hümanistlik kasma..

Sizin gibi yavşak liberaller yüzünden hergün Türk halkı bombalarla patlıyor..

O kadar vatansever askeri balyoz,ergenekonla yaktınız,

Sizin yüzünüzden ülkeyi sahiplenecek adam kalmadı!

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'ün Mason localarını kapatmış olmasına rağmen Türk masonları Atatürk'ü severler. Çünkü çoğu ileri görüşlü, aydın insanlardır. Her ne kadar gizli bir örgüt olmaları şimşekleri üzerlerine çekmelerine neden oluyorsa da, etkinlikleri malign değildir. Ülkenin yararınadır. Türkiye'de masonluk oldukça yaygındır ve masonlar son derece dürüst insanlardır. Yalana yalnız kendilerini ve masonluğu koruma söz konusu olunca baş vururlar. Gizli bir örgüt oldukları için ordudaki Atatürkçü subayları nasıl etkilediklerini bilmemiz mümkün olmayacaktır. Ama bu etkinin hala devam ettiğinden ve subayların aralarında kurdukları ilişkilerin bozulmadığından eminim. Yeni bir darbe mümkündür. Ama ne zaman ve nasıl bilmiyoruz..

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bozdoğan'ın yazısı hiç fena değil. Bende öyle düşünüyorum.

- Yalnız bir de mason konusuna gireceksek bundan sonra bende 51'inci bölgeden söz etmeye başlayacağım. Çünkü bıktım artık. Sıradan insan CIA, Fettulah konusuna inanma eğiliminde olabilir. Gizli/saklı bilinmeyen şeyler insanları çekiyor. Ama gerçekte olan AKP'nin kendi saltanatını resmen ilan etmiş olması ve bir sürü gazetecinin işlerini yapamadıkları için yabancı ülkelere sığınmaya başlamış olmalıdır.

- Bozdoğan'ın ordu ile ilgili gözlemi de önemli. Şimdi bu ülkedeki askeri liseler Fettulahçı mı yetiştiriyordu? -Orduyu biraz olsun bilen adam böyle bir laf etmez. 2) Askeri liseler olmadan, komutanların yarısı hapisteyken ordunun gücünü nasıl koruyacaksınız? Savaş ihtimalinde ne yapılacaktır? Rant meselesini de çok güzel anlatmıştır. Dünyanın her ülkesinde askerlerin kendi liseleri, hastaneleri, tesisleri vs. vardır. Dahası Mısırdaki Sisi gibi bir karşı darbeden korktukları bellidir. (benim kafamda başarılı bir darbe yapılmıştır, Darbe AKP/Dinci işbirliği ile yapılmıştır, karşı darbe yapabilecek bütün kurumlara da saldırıyorlar).

Ve yine söylüyorum. AKP'in kontrolündeki basını takip etmek ile olayları hiç takip etmemek arasında bir seçimim olsaydı herhalde hiç takip etmemeyi seçerdim. bilmemek yanlış bilmekten iyidir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, haci said:

Bu da nereden çıktı. Tufan Bozdoğan neden putperest olsun?... Belki şeytana tapandır...

Onu çok iyi tanıdığına göre oğlancı olması da mümkün...

Bu tarz ifadeler size yakismiyor ayrica sitenin admini olarak hic yakismiyor.! Bu sekilde bir tepkide bulunmak konu hakkinda bilgisizlikten ileri gelir.

Sizi bu sekilde gören üc bes tane sanal sefili de durmadan ona buna küfür ederek ego tatmini yapmaktadirlar ve onlara herhangi bir yaptirimda bulunulmuyor.

Atatürk'ü put haline getirenleri sizinde tasvip etmediginizi biliyorum özellikle son üc bes yazinizda okudugumu hatirliyorum. Putperest derken bunu kastedmistim. Buyrun fasizanlik putperestlik adina ne ararsaniz bulabileceginizi saniyorum diger söyleminizi de siz arastirmalisiniz cünkü insanlarin cinsel tercihleri ilgi alanim degildir.

https://istihbaratveanaliz.wordpress.com/tag/tufan-bozdogan/

Link to post
Sitelerde Paylaş

akp kontrolünde olmayan bültenler de var. hangisi hangisinden denebilir ama bu ayırt edilebiliyor. şimdi esas konu, sadece 1 kitap okuyup bütün sentezi ona göre yapma gafleti. abi sağı da oku solu da oku, dış basını oku, liberali dinle, muhafazakarı zaten biliyoruz falan. hepsinden aldığın bilgileri kendin sentezle. forumda da ne yazık ki 1 tarafa yoğunlaşınca aykırı düşünemeyenler var, bunlar görece aydın kesim. 

 

ben bilgi alanımı geniş tutuyorum, gözlemliyorum ve ona göre sentezliyorum. sırf halk tv yi dinleyip sonuç çıkarmıyorum veya beyaz tv... benim görebildiğim, sadece orduda değil tüm kurumlarda fetlh yapılanmasının olduğu. bu açık. elde var. darbe teşebbüsü de, bunların liderliğinde cesaret edebilen diğer kesimlerin hep beraber giriştikleri bir olay. ama lider tayfa fetllahçılar. yani olaya masonları falan dahil etmek abuk sabuk haber sitelerinde yorum kısımlarında ki cahil kesimin yazılarına benziyor. bunlar hep mason bunlar hep komplo hep amerika hep cıa... çok klişe. daha somut veriler var görülen. gerek yok buraya girmeye.

 

ayrıca ata ya put gibi tapmak, inançların en güzeli olsa gerek bu coğrafyada.

tarihinde jumanji35 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

 Atatürk'ü putlaştırma bir kavram olarak ne ifade ediyor? Bunun Atatürk ilkelerini benimseme ile ne alakası var?

Atatürk'ün putlaştırıldığını iddia eden ahmakların önce bu sorulara cevap vermesini bekliyorum.

Atatürk'ü putlaştırmak ne demektir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, haci yazdı:

 Atatürk'ü putlaştırma bir kavram olarak ne ifade ediyor? Bunun Atatürk ilkelerini benimseme ile ne alakası var?

Atatürk'ün putlaştırıldığını iddia eden ahmakların önce bu sorulara cevap vermesini bekliyorum.

Atatürk'ü putlaştırmak ne demektir?

Ben gençken (90'lı yılarda) bunu çok konuşurduk. Cumhuriyet devrimleri ABD, Fransa ve İngiltere'de yapıldı ama onlar demokrasi kurucularını paralara basmak, onlar adına anıt yapmak, büyük meydanlara bu kişilerin ismini vermekle yetinirler. Arkadaş ortamında ben de "niye her yerde Atatürk resmi var? Atatürk sevgisi niye bu kadar abartılıyor? Okullarda niye her sabah tören yapılıyor?" filan diye konuşurdum. Yabancı ülkelerde bu tür şeyler belki 100 senedir yok. 

Olayın iç yüzünü, yani İnönü döneminde de sürdürülen kültür devrini, zayıf bırakılmış bir halka Cumhuriyet ilkelerini 0'dan başlayarak anlatma, açıklama çabalarını sonradan anladım. Hatta Türk ordusunun siyasetteki yerine de ben oldum olası karşıydım. Son olaylardan sonra, bunu savunma noktasında olmasam da, onun ardındaki mantığı/gerçeği de anlamış haldeyim.

 

Diğer bir konuda. Çok güzel özet makaleler denk geliyor. İsteyen bakar, ekliyorum:

http://www.e-ir.info/2016/08/23/conservative-authoritarianism-in-turkey/

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, haci yazdı:

 Atatürk'ü putlaştırma bir kavram olarak ne ifade ediyor? Bunun Atatürk ilkelerini benimseme ile ne alakası var?

Atatürk'ün putlaştırıldığını iddia eden ahmakların önce bu sorulara cevap vermesini bekliyorum.

Atatürk'ü putlaştırmak ne demektir?

birincisi konu o değil. niye işine gelen kısmı alıyorsun?

2- ahmaklık, elde doğru dürüst hiçbir veri yokken, ısrarla bir konuyu savunmak olsa gerek. 50. iletin oldu fethllahçılar yapmadı yazdığın.

 

49 dakika önce, leonardo18 yazdı:

Ben gençken (90'lı yılarda) bunu çok konuşurduk. Cumhuriyet devrimleri ABD, Fransa ve İngiltere'de yapıldı ama onlar demokrasi kurucularını paralara basmak, onlar adına anıt yapmak, büyük meydanlara bu kişilerin ismini vermekle yetinirler. Arkadaş ortamında ben de "niye her yerde Atatürk resmi var? Atatürk sevgisi niye bu kadar abartılıyor? Okullarda niye her sabah tören yapılıyor?" filan diye konuşurdum. Yabancı ülkelerde bu tür şeyler belki 100 senedir yok. 

Olayın iç yüzünü, yani İnönü döneminde de sürdürülen kültür devrini, zayıf bırakılmış bir halka Cumhuriyet ilkelerini 0'dan başlayarak anlatma, açıklama çabalarını sonradan anladım. Hatta Türk ordusunun siyasetteki yerine de ben oldum olası karşıydım. Son olaylardan sonra, bunu savunma noktasında olmasam da, onun ardındaki mantığı/gerçeği de anlamış haldeyim.

 

Diğer bir konuda. Çok güzel özet makaleler denk geliyor. İsteyen bakar, ekliyorum:

http://www.e-ir.info/2016/08/23/conservative-authoritarianism-in-turkey/

fransa ingiltereyle bu cahil coğrafyayı örneklemek ne kdr ucuz. o saydığın yerlerde 50 tane atatürk çıkar. çıktıda zaten. bu coğrafyada var mı ''gökten indiği sanılan kitaplara inanmam'' diyen bir lider? o ilkeler inkîlaplar japonyada ingiltere de olsa neyse, bu kdr geri kalmış bir toplumda bunları becerebilmek ne demek tahayyül edebiliyor musunuz? bırak ata yı putlaştırmayı evlerde her odada heykeli olması lazım. nasıl bir yapıdan ve nasıl bir coğrafyadan böyle bir insanın çıktığını görebiliyor musunuz?

 

kaldı ki o put kavramını mecazi olarak söyledim, ha zaten ne olacaktı ki? yok arkadaşlar toplanıyoruz türlü ritüellerle ata heykelinin etrafında değişik şeyler yapıyoruz. sonra birbirimizin parmaklarını kesip heykele kanımızı sürüyoruz.

 

şimdi bu son paragraf sonuç kısmı ama yazmıcam. çünkü 50 paragraf yaz son yazdığın kısım kadar akılda kalıyor belliki. demet akalın demişti sanırım ben kitapların son sayfasını okurum çünkü bütün mesele orada bitiyor diye, demek cahili aydını aynı. (:

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...