Jump to content

iman hakkında bir sorum var


Recommended Posts

22 dakika önce, copyPaste yazdı:

bi felsefi soruya parmak bastın elliot. sevgi mi daha büyük motivasyondur korku mu

korku daha büyük bir motivasyondur.çünkü insanın doğasında önemli olan kendi çıkarıdır. ve sevginin özünde de çıkar vardır. iyi hissetmek için severiz. ama korkarken iyi hissedemeyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
İman'ın en büyük gereği, korkulara hapsolmuş, sabit fikirli bir zihin yapısına sahip olmaktır. İmanı kuvvetli insanlar korkmayı, düşünmek zanneder. 
 
İnancını sevgiyle ele alan kişiler ise, daha özgür bir düşünceye sahip olacağı için, esnek düşünür ve "iman" denilen zihin prangasını çok fazla önemsemez.
 
 
 
tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dünyevi illegal işlerde önce rüşvet teklif edilir, rüşveti yemezse tehdit edilir.

Dini mevzu olduğunda ise iş değişir. Dinde önce tehdit esastır. Dine girmezsen öldürürüz, ölünce ateşi boylarsın filan... Rüşvetler, cennetti huriydi carttı curttu teşvik içindir. İkincil önemde öne sürülür.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 25 August 2016 at 23:34, ElliotAlderson said:

İman denilen şey gerçekten tanrı sevgisi midir? yoksa özünde yanmak korkusu mudur?

bu konuda en güzel kaynak, Machiavelli - the Prince. 

Machiavelli de kitabında bir egemen için halkı tarafından sevilmek mi daha iyidir, yoksa korku duyulması mı diye soruyor ve daha sağlam bir iktidar için korkunun daha önemli bir etken olduğunu söylüyor. İslam içerisinde bulunan onca rezilliğe rağmen müslümlerin vazgeçememesi de buna bağlı olmalı.

Aslında bunun güzel bir örneğini adli yıl açılışında da gördük. Hakimlerin hepsi Tayyip girdiğinde ayağa kalktı ve alkışladı. Bu Tayyip sevgisi değil, çok afedersiniz g.t korkusu. "aman beni de fetöcü diye hapse atarlar" düşüncesi ile koşulsuz biat.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...