Jump to content

2-BAKARA


Recommended Posts

şu 124000 peygamber meselesi benim kafamı daha fazla kurcalıyor. Ademle havvadan bu yana 5000 yıl geçtiğine göre bir yıla ortalama 25 peygamber düşüyor. Aslında muhammetten bu yana 1400 yıl geçmiş bunu düşersek 34 yapıyor. Hadi ortalama diyelim 29 filan. Bir aya 2 den fazla düşüyor.Herhangi bir kayıt kuyut olması gerekmiyor mu*

İslam tarihinde buna benzer kıyaslar ne kadar çok olduğunu göstermek amacı ile söylenmiştir.Tam olarak rakam vermek doğru değil zaten çoğu kitapta 124000 kadar denilmektedir.Aynı örnek 70 yıllık yol da önrek verilebilir.Dünya'nın coğrafyasına bakacak olursak pekte çok görülmemektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 181
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sexyhuri aynı şey Hristiyanlarda da var ,Güzel bir noktaya değinmişsin..

Adem günah işlemiş Günah'ı İsa çarmıha gerilerek çekmiş..Adem'le İsa arasındakiler ne için çabaladı acaba..

hz isa çarmıha gerilmedi ki nereden uyduruyorsun ?

allah ona benzer birini çarmıha gerdirtti hz isayı ise göğe yükseltti ..

Nisâ(*) Sûresinin 156,157 . Ayetinde

Bir de inkarlarından ve Meryem’e büyük bir iftira atmalarından ve “Biz Allah’ın peygamberi Meryemoğlu İsa Mesih’i öldürdük” demelerinden dolayı kalplerini mühürledik. Oysa onu öldürmediler ve asmadılar. Fakat onlara öyle gibi gösterildi. Onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, bu konuda kesin bir şüphe içindedirler. O hususta hiçbir bilgileri yoktur. Sadece zanna uyuyorlar. Onu kesin olarak öldürmediler

tarihinde aspendos1 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
ben hıristiyan olsam isanın çarmıha gerildiğine inanırım . alıntıladığım kurandan dır .

Hristiyanlığa göre çarmıha gerilen İsa..Ve 3 gün sonra da dirilen..Kuran'ın İsa hakkında ne düşündüğü hristiyan inancını bağlamıyor..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İki konu var:

1) Hiçbir zaman hiç kimseye hazır veya vahiy yoluyla gökten kitap indirilmemiştir. Tevrat ve İncil'in kitaplaştırılması, Musa ve İsa'dan sonra gelen ardılları tarafından 'Tanrı esiniyle' yazılmıştır şeklinde izah edilir. (Sırf Kuran'da yazıyor diye, Zebur adında bir kitaptan da bahsediliyor: Aranızda Zebur'un nasıl bir şey olduğunu bilen var mı, anlatsın?)

2) İsa'nın çarmıha gerilmesi konusunda Hıristiyanlık dışı tarihi kanıtlar var. Adamların bütün felsefesi buna dayalı. Sembolleri bile haç... Kuran öyle diyor diye, İsa'nın çarmıha gerilmediğini iddia etmek tam bir at gözlüğü takma olayı. Allah peygamberlerini kurtarır, değil mi? İsa'dan önceki peygamberi Yahya'yı niye kurtarmamış öyleyse: Yahya, Yahudiye kralı Hirodes tarafından kafası kesilerek öldürülmüştür. (Hadi, deyin: Kafası kesilen Yahya değil, bir başkasıydı !!)

Link to post
Sitelerde Paylaş
(Sırf Kuran'da yazıyor diye, Zebur adında bir kitaptan da bahsediliyor: Aranızda Zebur'un nasıl bir şey olduğunu bilen var mı, anlatsın?)

Davud'un ilahileri olan mezmurlar için zebur deniyormuş..

http://tr.wikipedia.org/wiki/Zebur

tarihinde herakles_ tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Aranızda Zebur'un nasıl bir şey olduğunu bilen var mı, anlatsın?)

Bu konuda daha önce de yazmıştım. tekrar edeyim.Zebur , tevrat içinde bir kısımdır. Kaybolduğu filan yoktur.MÖ 1000 yılında israil devleti kurulduğunda başında kıral davut vardı. Bu arada yahudiler psalm=mezmur denilen kaval eşliğinde söylenen ilahiler okuyorlardı.Bunlardan 74 tanesini kıral davut yazmış. Diğerleri anonim. Ancak bir araya toplanıp kitap haline gelince buna the book of psalms= mezmurlar kitabı= ziebur denildi.

tarihinde convert tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu 1nci mezmur:

Ne mutlu o insana ki, kötülerin öğüdüyle yürümez, Günahkârların yolunda durmaz, Alaycıların arasında oturmaz.

Ancak zevkini RAB'bin Yasası'ndan alır Ve gece gündüz onun üzerinde derin derin düşünür.

Böylesi akarsu kıyılarına dikilmiş ağaca benzer, Meyvesini mevsiminde verir, Yaprağı hiç solmaz. Yaptığı her işi başarır.

Kötüler böyle değil, Rüzgarın savurduğu saman çöpüne benzerler.

Bu yüzden yargılanınca aklanamaz, Doğrular topluluğunda yer bulamaz günahkârlar.

Çünkü RAB doğruların yolunu gözetir, Kötülerin yolu ise ölüme götürür.

tarihinde convert tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

bu da ikinci mezmur:

Nedir uluslar arasındaki bu kargaşa, Neden boş düzenler kurar bu halklar?

Dünyanın kralları saf bağlıyor, Hükümdarlar birleşiyor RAB'be ve meshettiği krala karşı.

Koparalım onların kayışlarını" diyorlar, "Atalım üzerimizden bağlarını."

Göklerde oturan Rab gülüyor, Onlarla eğleniyor.

Sonra öfkeyle uyarıyor onları, Gazabıyla dehşete düşürüyor

Ve, "Ben kralımı Kutsal dağım Siyon'a oturttum" diyor.

RAB'bin bildirisini ilan edeceğim: Bana, "Sen benim oğlumsun" dedi, "Bugün ben sana baba oldum.

Dile benden, miras olarak sana ulusları, Mülk olarak yeryüzünün dört bucağını vereyim.

Demir çomakla kıracaksın onları, Çömlek gibi parçalayacaksın."

Ey krallar, akıllı olun! Ey dünya önderleri, ders alın!

RAB'be korkuyla hizmet edin, Titreyerek sevinin.

Oğulu öpün ki öfkelenmesin, Yoksa izlediğiniz yolda mahvolursunuz. Çünkü öfkesi bir anda alevleniverir. Ne mutlu O'na sığınanlara!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah, Yahya peygamber gibi babası Zekeriya peygamberi de kurtarmamış !!

İsa'yı 'çarmıhtan kurtaran' Allah, nedense diğer peygamberlerini kurtarmıyor. Daha önce Yahya'nın kafası kesilerek öldürüldüğünden söz etmiştik. Şimdi de onun babası Zekeriya'nın başına gelenleri görelim.

Bir İslamcı siteden alıntı:

Zekeriyya (a.s) bu şekilde ömrünü ibâdetle geçirdi. Daima insanları Yüce Allah'a inanmaya ve O'nun yolunda yürümeye cağırdı. fakat azmış olan, küfre dalan ve önünü görmeyecek kadar gözü dönenler, onu şehid ettiler (Taberî, et-Tarih, Mısır 1326, II, 16; Ahmet Cevdet Paşa, Kısus-r Enbiyâ, İstanbul 1966, I, 41).

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bakın daha dün üye oldum ve siz ateistlerde gördüğüm en büyük sorun tartışma adabını bilememek ya da uygulayamamak. Olmuyor ki kardeşim böyle. Ne olur sanki dilin mi büzülür düzgün ifadeler kullansan?

Bir başlıkta demişssiniz ki niye bizimle şöyle bilgili bir müslüman konuşmuyor sorularımıza cevap vermiyor? Siz bu şekilde konuşursanız elbette size cevap verilmez; zira ahmağa verilecek en güzel cevap susmaktır düsturunca hareket edilir; ama yeter ki seviyeli, düzgün ifadelerle dolu olan bir sohbet olsun size cevap verecek biri bulunur.

Siz çevirin o ayeti görelim okuyalım ve diyelim ki tamam bugüne kadar yaşamış o büyük ulema, fukuha ve müçtehidler yanlış çeviri yapmış soktares arkadaşımızınki doğruymuş

Dibe not: Forumumuzda film paylaşmak yasak mı? Sizinle ilgili bir film var elimde ve eski bir film telif hakkının artık gözetildiğini sanmıyorum

:)

Bak bunlar böyle bu ateistelr sürekli küfür ederler sürekli hakeret ederler ezildikleri zaman mesaj silerler bunlar böyle merak etme hoşgörüden bahsederler ama bir bi güzelliği kabul etmezler çünkü içleri pisliklerle dolmuş

Link to post
Sitelerde Paylaş
:)

Sağ olun Hoş buldum

Evet, İncil de bir zamanlar hak bir kitaptı ve Allah tarafından Hz. İsa'ya vahyedilmiştir

:)

Benim bildigim,

Incil Isanin olumunden (boyle biri yasamissa tabi) 300 yil sonra 4 tane apostol tarafindan yazilmistir.

Yani Isa diye birine hayattayken kitap defter falan indirilimemistir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İsa diye biri yaşasa neyse.İsa , krishna ' nın yahudiler tarafından uydurulmuş bir kopyasıdır. O devirde judea işgal edilmiş , yahudilik yok olma noktasına gelmek üzere idi.Yahudi ve yunan grupları ortak operasyonlarla hristiyanlığı roma imparatorluğunda yaymışlar ve bu sayede pompaladıkları milliyetçilikle imparatorluğu milletlere bölüp dağtmışlardır.Aşağıda isa ve krishna arasındaki benzerlikleri veren bir link var:

http://www.infidels.org/library/historical.../16/chap32.html

Link to post
Sitelerde Paylaş

İncil'deki gospellerin ilk yazılmaya başladığı tarih İsa'nın doğduğu iddia edilen tarihten öncedir. İsa'ya atfedilen hikayenin aynısı İsa'dan önce pekçok efsaneye konu olmuştır. Bakire doğurur, bu çocuk tanrının oğludur, suda yürür, hastaların iyileştirir, ölüleri diriltir, çarmıha gerilir, sonra yeniden dirilir, sonra tanrı katına geri çekilir. Bu özellikler aynen daha başka 10 ayrı hikayede başka karakterler için tekrarlanır. İsa'nın hikayesi bu gospellerin içine oturtulmak için yazılmış eski pagan efsanelerinden üfürtme bir hikayedir.

İşin güzel kısmı bu uyduruk İsa hikayesini Kuran hafif bir tesfiye ile aynen tekrarlar. İsa çarmıha gerilmemiş, direk göğe çekilmiştir. En önemlisi tanrının oğlu değildir, "lem yelid velem yuled" ya Allah; oğlu olamaz bu yüzden... Hem İsa Tanrı'nın oğlu olursa Muhammed ikinci planda kalır, ayrıca kendisi habibullahtır.

Yeter artık yemeyin bunları...

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...