Jump to content

Atatürk'ü Putlaştırmak Ne Demektir?


Recommended Posts

  • İleti 57
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

T.C.'de Atatürk'ü putlaştıranlar 'Atam sen kalk ben yatam' sloganları çok duyulur, genellikle belli başlı makamdakiler bunu en samimiyetsiz şekilde dile getirirler.

Atatürk'ü putlaştırmak demek, Türkiye'de iyi bir yere gelmek için merdiven çıkmak yerine ASANSÖR kullanmaktır.

Benim kendi görüşürüm, iyi birisi olarak anlatılıyor, zaten Atatürk benim sözlerim bir gün bilime ters düşerse bilimi seçin demiş..

Ölüyü putlaştırmak BİLİM'le ne kadar bağdaşır, onuda size bakıyorum...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı kavramı içerisine Allah da girer Zeus da, Şiva da... niye Atatürk girmesinki.
Atatürk'ü yaratan Allah'ın adıyla.
Allah'ı yaratan Muhammed'in adıyla.

Atatürk'ün dosdoğru yolu allah'ın sıratı müstakim yolundan binlerce kata daha doğru bir yol olduğu 1923 den bu yana meydanlarda işlek vaziyette. Herkes görüyor bu farkı. Hemde Türk siyasetinin olağanca yanlışlıklarına rağmen... Atatürk'ün dosdoğru yolu, allah'ın sıratı müstakim yoluna baskın geliyorsa, apaçık ki Atatürk'ün dosdoğru yolunu seçmeliyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Atatürk'ü putlaştırmak ifadesi, kesinlikle kötü niyetli ve cumhuriyet karşıtı bir slogandır.

Put, başlı başına sorunlu ve aptalca bir kavram. Ne demek put? İnsanın bir nesneye tapması, ondan yardım istemesi falan. Yani dindar insanların tanımlanamaz ve algılanamaz tanrısının yerine bir nesnenin konulması. Atatürk put mudur değil midir tartışmasından önce, tarihin herhangi bir döneminde insanlar bir nesneye tapmış mıdır, onu sorgulamak gerekiyor. 

Tüylü primatlardan ayrılarak beynini daha katmanlı kullanma özelliği kazanmış hiçbir insan ya da insansı birey, bir nesneye tapmamıştır arkadaşlar. İnsan sadece korktuğu şeye tapar. bugün tanrı inancını besleyen en büyük duygu, korkudur. Ölüm korkusu olmasa, dinler bir futbol stadyumunu dolduracak insan toplayamazlar.

Cumhuriyetçiler Atatürk'ün onları öldükten sonra cennete sokacağını, hayatta iken evde kalmış kızlarına koca bulacağını falan mı düşünüyor? Cumhuriyetçiler gündelik hayatlarında başlarına gelen herhangi bir iyi ya da kötü olayı Atatürk'e mi bağlıyor? Öldükten sonra Atatürk'ün onları hesaba tutacağını ve yakacağını mı düşünüyor?

İslamcı gerzekler, insanların Anıtkabir'e toplanmasını ibadet etmekle bir tutuyor. Anıtkabir'e toplanan insanlar Atatürk'e dua ederek, Atatürk'ün mezarından kalkmasını, elinden şimşekler fırlatmasını ve şeriatçıları helak etmesini mi istiyor? Bedeni yok olup gitmiş olan Atatürk'ten somut bir eylem mi bekliyor o insanlar? Tabii ki hayır. Atatürkçülerin yaptığı bütün toplantı ve eylemler, bir İslamcı'nın yaptığı herhangi bir siyasi faaliyet gibidir. İslamcılar AKP mitingine gitmek ile cuma namazına gitmeyi bir tutuyorlarsa, cumhuriyetçilerin Anıtkabir'i ziyaret etmelerini de cuma namazına gitmek ile bir tutabilirler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslümanların, kutsal saydığı semboller (ki müslümanlık ta kutsallık yoktur) Kabe, hac, namaz, başörtüsü(ki baş örtüsü de ayrıca tartışmaya açık), cami vb.

Bunlar, cumhuriyetçiler tarafından da kutsaldır. Cumhuriyetçilerinde hemen hemen hepsi Müslümandır.

Psikolojik harp gibi; islami kesimce; cumhuriyet bu kutsallara karşı propagandası yapılmıştır. Belki 50 -60 yıl. 

Kabe-anıtkabir, tören-ibadet gibi halkı karşılaştırmaya itmişlerdir. Başarılı olunmuştur. 

Ayrıca deccal Mesih efsanesi de bu bağlamda işlenmiştir. Atatürk deccal ilan edilmiştir. Buda başarılı olmuştur.

Sonuçta, akıl ve bilimsel kavramlar ile düşünenler; dine bakışı sapkın olmayanlar, milliyetçi ruh yapısına sahip olanlar, emperyal karşıtı sol görüşlü olanlarda olmak üzere; bu psikolojik operasyonlara karşı durmuşlardır. Atatürkü ve Cumhuriyet ilkelerini savunmuşlardır.

Bu savunma karşısında her iki tarafta müslüman olduğundan bir kesim diğer kesimi Atatürkü put yapmakla suçlamaktadır.

Bu suçlayan yapılar, genelde cemaatsel, tarikatsal, örgütler yapılar olup kendi hayali düşmanları ile savaşarak kendi kendilerini güçlendirerek yok etmektelerdir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
22 hours ago, NoOneCares said:

Birileri için "popişinin gılıyım, Karım kızım sana feda olsun, Kendimi Ona hediye ederim" gibi ifadelerde bulunan çok insana denk gelmişsinizdir.

işte Atatürk ü putlaştıranlar, bunlar ile aynı kefededir. Yani Bir Tarihi karakteri putlaştırmak, o karaktere popiş kılı olmak demektir!

Umarım anlatabilmişimdir :)

Edit= Yani demem o ki, Atatürk ü putlaştırmak demek, Atatürk e ilahi-doğa üstü sıfatlar yükleyip kesinlikle en ufak eleştiriyi bile kabul edememektir!

 

Kahraman bir Lider ola bilir. Büyük işler yapmış ola bilir. Fakat bunlar hiç bir şekilde eleştirilemeyeceği YADA hiç bir şekilde hatalı yaptırımı olamayacağı anlamına gelmez!

 

 

Çok akıllıyım sanıyorsun değil mi? Hiçbir moral değeri olmayan bulaşık suyu gibi bu insanlar nereden türedi ya?

Bak kardeşim, eleştiri laf olsun diye yapılmaz. Bir amacı vardır. Atatürk'ü eleştirenler hangi amaçla eleştiriyor? Niyetleri nedir? Senin için bunların bir önemi var mı? Yok tabii, salla gitsin. 

"Benim hiçbir moral değerim yok" demeyi çok havalı birşey sanıyorsunuz. Beyninizde bu cümle dışında tek bir fikir kırıntısı yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Son yıllarda  düşünce ve inanç bazında birbirleri ile bağdaşmayan iki grup Atatürk'ün putlaştırıldığını ileri sürmektedirler.

İlki malum Müslüman putlaştırmasıdır.. Klasik Müslüman putlaştırması...  Çoğu kere Atatürk'ün heykellerinin yapılması, Atatürk'ü koruyan kanunların yapılması şeklinde tezahür eder bu putlaştırma iddiası.. Her ne kadar bazı Müslümanlar Atatürk'ü sevmezlerse de bu tür putlaştırmanın kendine göre az çok mantıklı bir anlamı vardır. Müslümanların Atatürk'ten nefret etme nedeni İslam'ın bir yaşam tarzı olmaktan çıkarılması ve laikliğin devlet tarafından kabulüdür. Müslümanlar bunu açıkça söylerler.

İkinci şekli ahlaksız, değersiz, kompleksli, aşırı liboş, kendilerini ateist kabul eden pisliklerin Atatürk'ü putlaştırmasıdır. Bunda ne mantık vardır ne de bu putlaştırma herhangi bir anlam içerir. Bunda Atatürk nefretinin nedeni elbette din değildir. Ayrıca bu nefretin doğası kriptiktir. Gizli bir nefrettir. Bu aslında Atatürk ilkelerine karşı olan bir eğilimdlr ama, bu nefret açıkça belirtilmez.  Aslında bu Atatürk düşmanlığının Müslüman Atatürk düşmanlığı ile dolaylı da olsa ilginç bir ilişkisi vardır. Atatürk'ün yeterince demokratik olmadığı ve halka baskı yapığı şeklinde bir inanç taşır. İslam'dan henüz kendini soyutlayamamış genç bir cumhuriyetin çağdaş demokratik ilkelerle yönetilmemesi eleştirilir. Bu nefreti AKP'nin Atatürk eleştirilerinde de görmek mümkündür. Atatürk'ün putlaştırıldığını ileri süre bu görüş AKP'nin dümen suyunda giden ve Atatürk ilkelerinden rahatsız olan Tayyip veya AKP usulü demokrasi hayranı ateistlerin de inancıdır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Putlaştırılan Atatürk'ün başarılarına kısa bir göz atalım.

1. Yunan ordularını yenerek ülkeyi düşmandan temizlemesi.

2. Türkiye'nin batı tarafından istila edilmesini önlemesi.

3. Cumhuriyeti kurması

4. Osmanlı teokrasisine son vermesi.

5. Halifeliği lağvetmesi.

6. Lausane barış antlaşması

7. Kıyafet ve şapka kanunları

8. Kapitülasyonlara son vermesi.

9. Gregorian takvimi uygulamaya koyması.

10. Arapça alfabesinin yerini latin alfabesinin alması

11. Ezanın türkçeleştirilmesi

12. Kadın hakları...

13. Anayasa mahkemesine bir kadının seçilmesi

14. Hatay'ın ilhakı

15. Poligamiye son vermek.

16. Bilimsel kodları adapte etmek.

 

Müslümanlar bu başarıların çoğunu, hatta hepsini reddedebilirler. 30 Ağustos'u bile kutlamayı reddetmekten çekinmeyecek iç düşmanlarımız olabilir.  Ama yobaz Müslümanların dışında kimler bu başarıların putlaştırıldığını ileri sürebilir?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 2 Eylül 2016 at 19:47, haci said:

Hepsi bu kadar mı? Yalnız iki yorum.. Ağzınızdan düşürmediğiniz bir suçlama idi Atatürk'ü putlaştırma...

Ben konuyu tartışmaya açınca sesiniz soluğunuz kesildi... Ne oldu size?

Atatürk'ü putlaştıranlar kafatasçı,faşist ve dinci unsurlardır.

Çünkü bu ilkel hareketler putları olmaksızın halkı etkileyemezler..

Put,manipüle edilebilir bir olgudur,iki put uzmanı tutup halkı bu put uzmanlarıyla dizayn edebilirsin..Allah putuyla imamlar ve hocaların halkı dizayn etmesi gibi..

Faşistler diğer diğer değerleri yok etmek ,dinciler zayıf olduklarını anladıkları için ve güçlenmek adına mağduriyet yaratmak için Atatürk'ü putlaştırdılar.

Dinciler şu an yarattıkları mağduriyeti çok güzel kullanıyorlar..

Faşistler ise bu ülkenin güzel, aydın insanlarını yok ettiler,dinci sultaya hizmet ettiler

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 dakika önce, Tremor yazdı:

Atatürk'ü putlaştıranlar kafatasçı,faşist ve dinci unsurlardır.

Çünkü bu ilkel hareketler putları olmaksızın halkı etkileyemezler..

Put,manipüle edilebilir bir olgudur,iki put uzmanı tutup halkı bu put uzmanlarıyla dizayn edebilirsin..Allah putuyla imamlar ve hocaların halkı dizayn etmesi gibi..

Faşistler diğer diğer değerleri yok etmek ,dinciler zayıf olduklarını anladıkları için ve güçlenmek adına mağduriyet yaratmak için Atatürk'ü putlaştırdılar.

Dinciler şu an yarattıkları mağduriyeti çok güzel kullanıyorlar..

Faşistler ise bu ülkenin güzel, aydın insanlarını yok ettiler,dinci sultaya hizmet ettiler

 

 

Atatürk zaten hep fikirlerinin ve eylemlerinin arkasındaki ideolojiyi/yaklaşımı görebilmemizi istemiştir. cumhuriyetçilik bunu gerektirir.

Mesela biz niye Türkiye'de "Yaşasın cumhuriyet" diyemiyoruz. Fransızlar Charlie Hebdo olaylarından sonra "Allah büyüktür, Cumhuriyetimiz de büyüktür" yazılı pankartlar taşımışlardır. Tabi benim bu dediklerim belki 1950'lerin Avrupa'sında, Hippi hareketinden filan önce olan şeyler. Şimdi kimse öyle kolay kolay "Yaşasın Fransa/Yaşasın Cumhuriyet" filan deyip, milli marş filan okumaz. Bunu biraz demode bulurlar. Bende öyle düşünüyorum.

Bizde de işte Atatürk var. Onuncu yıl marşı var, gençliğe hitabe var. Ama örneğin Ukrayna'da olduğu gibi, bu olay bizde halen çok canlıdır. Kimileri öyle kalması gerektiğini düşünüyor, ben düşünmüyorum. Dİnci unsurları ayıklayıp siyaset yapma güçlerini sonlandırmak daha kolay geliyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Değerli olduğu düşünülen hiç bir eğilim ortaya atıldıktan sonra kendi kendine gelişmez, ilerlemez, yayılmaz. Dışardan yardım ister.  Taze kan ister. Aksi takdirde yok olmasa bile geriler ve yozlaşır. Atatürk'ün putlaştırılması bir yerde O'nun ilkelerinin geliştirilmeyip, ilerletilmeyip, yozlaşmaya terkedilmesi demektir.  Kendi haline terk edilen Atatürk ilkeleri için putlaştırılmışlardır diyebilirsiniz belki ama Müslümanların ve liboşların kastetdiği bu da değildir.  Kendi hallerine terkedilmelerine rağmen yukarda 16 madde olarak  özetlediğimiz Atatürk'ün başarıları ilginç bir şekilde zaman aşımına ve erozyona uğramamışlardır. Bir istisnası dışında Türkler hala latin alfabesi kullanmakta, kadınlar hala seçmekte ve seçilmekte, poligami son yıllarda hortlatılmaya çalışılmasına rağmen rağbet görmemektedir. Onların hiç biri putlaştırılan başarılar değillerdir. Ama son zamanlarda sürekli saldırıya uğramaktadırlar. Zaman aşımına uğrayan ve yozlaşmaya terkedilen 6 okla simgelenen ilkelerdir. Türk aydınları onları savunmada ve geliştirmede başarılı olamamışlardır. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
21 hours ago, NoOneCares said:

Birinin moral değerinin olmaması ne demektir?

Benim moral değerim olmadığını nereden çıkardın?

Birinin moral değerleri olması kısaca tek kelime ile özetlenebilir: sorumluluk sahibi olmak.

Beni teistlikle suçluyorsun değil mi? Teist olmayı bir suç olarak gördüğüne göre, sen nonteistsin. Peki bundan çok değil, 100 sene önce nonteist insanlar Türkiye'de bunu ifşa edebiliyorlar mıydı? Hacı Abi'nin sıraladığı listeye iyi bak. O listede yazanların hepsi son 150 senede Türkiye'de serbest ve meşru hale geldi. Atatürk bütün bu sürecin simgeleşmiş ismidir. Atatürk ismi bir simgedir. Neyin simgesi? İşte o yukarıda yazılı olan hak ve uygulamaların gerçekleşmesinin ve yaşatılmasının sembolüdür.

Sen bana 14 yaş tepkiselliği ile çemkirmeden önce, aydınlanma ve yurttaşlık devrimi hakkında ne bildiğini, bunun ne kadarının senin hayatını ilgilendirdiğini düşün. Atatürk ismi ile simgelenen sürece ne borçlu olduğunu, nasıl bir sorumluluk sahibi olduğunu düşün. Moral değer sahibi olmak budur. Bu tip sorumlulukları hissetmektir.

Sen Müslüman bir ailede doğmadın mı? Ama bugün nonteistsin. Peki yolda birisi seni çevirip, niye namaz kılmıyorsun diye sorabiliyor mu? Bugün için soramıyor. İşte o sorunun sorulmasını engelleyen tek şey Atatürk ile simgelenmiş olan süreçtir. Hayat tarzının ve kafandaki felsefenin tek yasal dayanağı Atatürk'tür. Başka hiçbir dayanağın yok. Atatürk yıkılırsa, sen ancak Avrupa ve ABD silahlarının koruması ile bu ülkede yaşayabilirsin. Başka tek bir dayanağın yok.

Eleştirmek... Eleştirmek dünyanın en kolay şeyi. Sen inandığın değerleri bana söyle, iki dakika içinde seni madara ederim. İnandığın herşeyi yerle bir ederim, bunu yapamazsam alay ederim. Marifet mi bu?

Türkiye okumuşları son 15-20 senedir, böyle 14 yaş zekası ile yapılan yüzeysel eleştirileri çok fazla önemsedi. Herşeye küçümseyerek bakmak, herşeye kulp takmak çok büyük bir entelektüel faaliyet olarak algılandı. Hatta öyle ki herhangi birşeyi beğenmek, herhangi bir düşünceye angaje olmak alay konusu oldu. Bu bir marifet değildir. İnanmıyorsan yaz buraya inandığın değerleri. İki dakikada madara edelim seni.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, NoOneCares said:

Al bak bir daha oku! Abuk subuk ithamlarda bulunan seni uyaran ben olmama rağmen, hala abuk subuk yakıştırma ve ithamlarda bulunmaktan vazgeçemeyip laf salatası yapıyorsun!

Bak tekrar edeyim (bilale anlatır gibi anlatıyorum)

Benim mesajımın özü "Kim olursa olsun, eleştirilebilinir. Eleştirilemez demek putlaştırmaktır" Bu mesajıma karşı yazdıkların ve ithamların ortada! 

Bu itham ve tonla "şöylesin, böylesin, siz şöylesiniz" gibi tonla laf sayan teistlerden bıktım ki bu teist kafasıdır "dinsizler şöyle böyle yapar çünkü korktukları bir tanrı yok" gibi laflar ile ithamlarda bulunan teistlere denk gelmediğini söyleme bana! 

BU; TEiST KAFASIDIR. SEN DE 1 tek mesajımdan (eleştirilemeyen, kusursuz vs gibi iman edilen putlaşmıştır) tonla alakasız laf saydığın için sana "ya teistsin, ya kafan teist gibi çalışmaktan kurtulamamış" dememe bile ALAKASIZ yazmışsın ve yine tonla itham var!

Senin herhangi bir eleştirini duymadık ki. Eleştir bakalım, nasıl eleştiriyorsun. Sen ilkesel olarak "eleştirilebilmeli" diyorsun. Buna itiraz eden yok.

Tabii ki bunu söylerken "popişi olmak" gibi çirkin bir ifade kullanmışsın. Bu ifadeyi kullanmış olman, senin hakkında kafamda bir düşünce oluşturdu. Ne demek "popişi olmak"? 

Şimdi mesajına bakıyorum, editlemişsin. Muhtemelen kullandığın, Atatürk'ün popişi olmak gibi çirkin bir ifadeyi daha sonra değiştirmek ihtiyacı hissettin. Ama ben onu gördüm. 

Bu mudur senin o yüce özgürlük ideallerin? Çok komik ve kreatif olduğunu sandığın ipe sapa gelmez sözleri söyleyebilmek mi? Çok mu önemli bu? Ne oldu şimdi bu çirkin ifadeyi kulanınca? Ne elde etmiş olduk?

Ben de bir bilale anlatma denemesi yapayım.

Sen kolu olmayan bir insanı, kolu olmamakla "eleştirebilir misin"? Bunun adı eleştiri olur mu? Eleştiri değiştirilebilir durumlara yönelik uyarı ve ikazlara denir.

Çocuğun dişini fırçalamadığı için ağzı kokuyorsa sen onu eleştirebilirsin. Dişini fırçalar. Ama diyabet olduğu için ağzı kokan bir insanı eleştiremezsin. Çünkü bu değiştirilebilecek bir durum değildir ve senin yaptığın şey çirkin bir davranış olur. Hakaret etmiş olursun.

Atatürk'ü eleştirelim. Peki eleştirelim. Ama bunun bir amacı olmasın mı? Sadece eleştirmek için mi eleştireceğiz? İyi ama Atatürk bugün Türkiye nüfusunun en az %40'ının gündelik hayatını ilgilendiren hayati konulardaki meşruiyetin tek dayanağı. Yani bu alanda bir hassasiyet olması sana çok mu garip geliyor?

Gerçekten işe yarayacak bir eleştirin varsa, anlat dinleyelim. Ama bir işe yarayacak ve içinde geçtiğimiz dönemdeki sorunlara çare olacak birşeyler söylemeye çalış. Aksi takdirde apartmanın zillerine basıp kaçan terbiyesiz oğlan çocuklarından bir farkın olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kimsenin Atatürk'ü putlaştırdığı falan yok. Bu Atatürk düşmanlarının uydurduğu bir kavram. 

Koruma kanununu çıkaran da Menderes denen Amerikan köpeği liboştur. Atatürk'ü sevdiği için çıkarmamıştır.

tarihinde Türk Torunu tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Din\teizm varolduğu için dinlerin kanıtsız iddialarının karşısına a-teizm çıktığı gibi, siyasal islamın karşısına da Atatürkçülük bir mecburiyetten çıkmıştır. Atatürk hakkında kuvvetli önermelerde bulunuyorsak bu, ortamda çokca siyasal islamın argümanları dolaşmasından ötürüdür.
 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...