Jump to content

toplu hayvan katliamı bayramı yaklaşırken sizden bir ricam var


Recommended Posts

Nereden editleniyormus bilmiyormus...cok Komik!!

 

Kiznarkasini dönümde

senim yaradana kurban

 Derse ne edeceksin ¿?¿?

,,.,............................................................

 

 

Islama gecireyim dedin,,,agzina yüzüne bulastirtin

 

Beceriksiz ateist!!¡

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, NoOneCares yazdı:

Mesajımda "popiş resminin esprisi var mı yoksa yanlışlıkla araya kaynak mı yapmış" yazmıştım fakat geri sildim:)

Ama komik resim yaw 

Bu arada hayvanlar için ekleme yapmaya gerek yok hocam. Zaten sürekli herkesin görmesine rağmen afiyet ile mideye indirdiği hayvanlar.

Midem bulansa da, istifra edecek safhaya gelene kadar et yerim ki bu safhaya gelmeme genelde kokusu yetiyor. Bazen de birkaç lokmaya kadar zorluyorum. 

Sizin resimlerdeki tepkinin nedeni sadece eziyet gibi görünse de, bana kalsa hiç bir kayvan kesilmesin derim. 

Bir gün ol deyince olduran bir tanrı olur isem, önce bu karmaşayı çözecem SÖZ!

Hala silemiyorum :)))

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 dakika önce, maupiti island yazdı:

insan etçil mi gerçekten, hep bahsedilir ya bağırsaklar çok uzun etçil yapıda değil vs. şeklinde.

İnsan açık kesin net biçimde etçildir. Bunun kriteri çok net. Bir hayvan selülozu sindirebiliyorsa otçuldur. Sindiremiyorsa etçildir. Bu kadar... Etçil hayvan selülozu değişiklik olmadan atar. Otçul hayvan ise selülozu parçalar, sindirir ve bünyesine alır.

Bunu dolaylı yollardan yapar, sonuçta selüloz ve bileşenleri hayvan bünyesine yerleşecek yapıda moleküller değildir. Hayvan bünyesi protein yapıtaşları olan aminoasitlere ihtiyaç duyar. Selülozu parçalayıp bileşenlerini bünyesine alamaz. Peki nasıl oluyor? Bu işi hayvanın kendisi değil, sindirim sistemindeki bakteriler yapıyor. Bu, evrimin geliştirdiği gerçekten etkili bir çözüm. Bakteriler selülozu parçalıyor ve evrimin bu en eski, o yüzden en gelişmiş canlıları, selüloz bileşenlerinden protein yapabiliyorlar. Bakteri deyip geçmemek lazım. Bakteri dünyanın en eski canlısıdır ve ölümsüzdür. Bakteriler dünya yok olmadan ölmezler. Yaşamın temeli bakterilerdir. Bakteriler temelinde yaşıyoruz bu gezegende. Bu gezegen yok olsa bile bakteriler başka gezegenlere taşınmış olabilir. Bakteri bu kadar önemli bir canlıdır. Dünyaya yaşam bakterilerle uzaydan taşınmış da olabilir.  

Otçul bir hayvan dolayısıyla eti de sindirebilir. Bir koyuna et yedirebilirsiniz ve sindirir, bünyesine alır. Otçul otu sindirir, eti de zaten sindirir. Ama etçil otu sindiremez, değiştiremeden selüloz halinde atar. Kriter bu.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kitabında öfkeyi tatmin etmeyi, insan öldürmek için normal sebepler arasında sayan bir zihniyetin, tapınmak için hayvan boğazlamak istemesine çok şaşırmamak lazım. 

 

Kurban, tüm zamanların en ilkel geleneklerinden biridir. Burda amaç, aç insanları doyurmak filan değil. öyle olsa hayvanın kesilmesi üzerinde durulmazdı. ne şekilde olmasına önem vermeden, aç insanlara besin sağlanması istenirdi.

Zaten bunu yılda bir defa düşünen kişi, açlarla ilgilenmiyor demektir.

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran kurban kesme anlamında "venhar" sözcüğünü kullanır ki skandal yani, ilkellik. Hiç öyle fakirlere et dağıtın filan demez. Bu sözcükte v bağlaçtır, sözcüğün köküne dahil değildir. Geriye nhr harfleri kalır ki en baştaki fe ile birlikte bir iş yapılmasının istendiği anlaşılır. Bu istenen iş aynen bu kökten türeyen "nehir" sözcüğü ile aynı anlama gelir. Kan akıt diyor bu ilkel vahşi insanlığın yüz karası metinde!!! 

Utanç yani, yapılacak işin özünü kan akıtmak olarak açıklıyor ki kepazelik, rezalet, utanç kaynağı bir ilkel vahşet! Hayır da bu din denen bir şeyin bir aslı astarı olsa, hadi diyelim önceden bozuk dinlere yerleşmiş bir alışkanlık olsa, bunu son din nasıl kaldırmaz! Bu utanç verici bir yüz karası, kepazelik yani, rezalet...

Tabii ki köleliği, inanca, cinsiyete dayalı ayrımcılığı kaldırmamış bir olaydan bahsediyoruz, elbette olanaksız kurbanı kaldırması filan da, hani olmayana ergi yöntemi, eskiler farzımuhal derdi...

Bu dine yalan değildir gerçektir, allah diye bir tanrı göndermiştir demek için aklını kaçırmış olmak lazım. Başka mümkün değil. Her müslim az veya çok kaçıktır. Bunun başka yolu yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu kuran pasajı tabii ki kevser denilen kısa bölüme ait. Orada venhar ile birlikte söylenen "salli" sözcüğünü de değerlendirmek isterim.

Şimdi bu sözcük lügatı arabide "destek" anlamına geliyor. Ama nasıl destek... Arşimet'in dünyayı yerinden oynatmak için istediği destek gibi değil. Bu, çadırı ayakta tutan direğin gördüğü iş anlamında. Yani namaz dinin direğidir derken de bunu kastediyorlar. Namaz olmadan din ayağa kalkmaz, ayakta durmaz anlamında.

Şimdi ne namaz, ne oruç, ne aptes hiç birinin arapça olmaması ve kuranda geçmemesi bir yana...

Tamam burda ve Iran'da namaz denen şeye araplar salat diyor (fesalli bu kökten işin yapılmasını bildiren sözcük) buraya kadar okey.

Iyi de birader, "innallahe ve melaiketehu yusallune alen nebi" ne oluyor yahu!!!

Ülen bu nebiye sallanacak şeye, hani salla nebiye bi salavat diyorlar ya! Ülen buna başka bir sözcük mü bulamadınız geriler!

Çok acayip yani, nebi allaha sallıyor, allah nebiye sallıyor, bu ne ya? Bu yusalli, fesalli ne sallamaksa, bu bildiğimiz namazsa, bunu allah ve meleklerin nebiye yapmaması lazım!!! Hayır yani allaha yapılan tapınma, yani namazsa bu, işte secdeli rükulu tapınma, nebiye sallanan şeye başka bir isim bulmaları lazımdı! Şimdi nebiye salavat yolluyor ya bunlar, buna başka bir sözcük bulunması gerekiyor, bulamamışlar. Salla gitsin, salat işte, salavat deyip geçmişler. 

Hayır namazlar çoğul olarak da salavat olarak geçiyor, "hafizu ala salavati" var. E nebiye sallanan da salavat!!! Bu nasıl iş yahu!

Her zaman derim, bu Kuran'ı inceleyip de müslim kalmak olanaksız !

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...