Jump to content

Dindar Bir Ailenin Evladı Olarak Sonunuza Kadar Arkanızdayım.


Recommended Posts

Merhaba sevgili arkadaşlar, ben dindar bir ailenin çocuğu olarak yetişmeme rağmen bir dine inanmıyorum.

Bunun için Aklıma ve babama borçluyum. babamı akıllı bir insan olarak görüyorum hep bana herşeyi araştırarak öğren demesi beni derinden etkiledi ve hayatımda sıkıntılar yaşadıkça sorgulamaya başladıkça bakış açım çok değişti.

Kendime artık inananamıyorum desem yeridir fakat kendimden son derece gurur duyuyorum.

İyiki Dinleri ve hayata dair herşeyi sorguladım.

Şuanda 1 yıldır hiçbir dine inanmıyorum ve son derece rahat ve düşüncelerimin sonuna kadar haklı bularak akıllılık ettiğimi düşünüyorum.

Din konusunda birkaç söz etmek istiyorum.

Şuanki Müslümanların sıkıntıları ve aptalca düşünceleri hiçbir şekilde araştırmaya yönelik hareket etmemeleri hiçbir şekilde bilim ileri görüşcülük olmadığından islam'a karşı gelir oldum.

Şimdi müslümanlar bana diyecek ki müslümanlara sen bakma gerçek müslümanlık öyle değil. yahu arkadaş sen batı ülkelerine bak bakayım örneğin ingiltere halkına halkın %45'i hiçbir dine mensup değil ve  refahlık o kadar yüksek ki her vatandaşın hakkı çok iyi düşünülmüş örneğin boşanan bir bireyin devlet tarafından ev eşyası vs tüm herşeyi karşılanıyor.

Öte yandan müslüman ülkelere kıyaslayınca islama ve müslümanlığa bakış açım daha kötüye gidiyor. gerçekden bunu göremeyen çok fazla müslüman var.

İkinci Demek İstediğim ise dünyadaki bütün müslüman ülkelerinin yaptığı ihracatın almanyanın ihracatında fıs kalmasıda sinir etmiyor değil.

Ben şahsen dindarken atatürk'den nefret eden bir insandım. ama gerçekleri öğrenince gerçekten bakış açım çok değişti.

Gerçekten Atatürk gibi ileri görüşlü bilim ve gelişmeye yönelik yollardan gitmemizi sağlayacak birisi lazım.

Bu nedenle sonuna kadar sizlerin ileri görüşçülüğüne ve atatürk'ün ileri görüşçülüğünü destekleyerek bu ülkeye faydanız olabileceğinizden hiç şüphe görmüyorum.

 

 

 

 

tarihinde Panzehir tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Uğrola Panzehir; ... Din,
A-) belirli bir ahlaki birikime ulaşmak için mi islam dini gerekli görülüyor ve kullanılıyor,
B-) yoksa belirli bir sermaye ve insani birikime ulaşmak için mi islam gerekli görülüyor ve kullanılıyor,
şıklarından, islamın doğuşu ve Araplar için a şıkkı ve islamın genişleyerek yayılması ve Türkler için her iki şık da geçerlidir.

Türkiye'de siyasetin çıkarları, halkın beslendiği dini çıkarlarından bağımsız kalamadığı sürece islam dini bizi sövüşlemeye devam edecektir. Elbette bizler de bu duruma karşı, ilahi dinlerin bizleri inandırma kuruntularına karşı, gerçeğin taa kendisini merak ederek, islamın çürüklüğünü ortaya çıkarmak için çalışacağız.

14292293_571070286427785_722790698661935

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinsel eğilim ağırlaştıkça veya koyu dindarlık çoğaldıkça diyelim, toplumsal suçlarda göreli azalma gözlenmesi gerekirken bunun tam tersi oluyor. İsveç, Norveç, Finlandiya gibi kuzey ülkeleri en hafif dindarlıklarını yaşarken suç istatistikleri en azda seyrediyor. İslam toplumlarına doğru güneye geldikçe, dinde koyulaşma ve suçlarda artış gözleniyor. Bu da dinlerin suç ve kaos getirdiğini ve dinsizliğin toplumsal sakinliğe ilaç gibi geldiğini kanıtlıyor. Bu kanıt bizi, Türkiye'de barış ve huzur istiyorsak hepimizi, islamın karşısında olmaya itmektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu benim de yarama parmak bastı. Ben de Atatürk hakkında yalanlarla iftiralarla kandırılmıştım çocukken. N.F.K. denilen bir fitne yuvası beyinli bir herifin kitabını okutmuşlardı bana, böyle gerici yobaz hain alçak öğretmenler türedi, cumhuriyet öğretmenlerinin yerine, lanetler olsun bu yobaz pisliklere.

Bu kitabı okuyunca İskilipli Atıf denen herife çok acıdım, hiç suçu yokken sırf hocalara gözdağı verilmek için idam edilmiş mazlum, melekler gibi masum bir zavallı mağdur portresi çiziliyordu. Pis yalancı alçaklar... Bunlardan artık nefret ediyorum.

Sonra bu herifin, Atatürk'ün katlinin vacip olduğu fetvasına imza koyduğunu, imzalamadan önce de bu itin gebertilmesi farzdır gibi bir şerh koyduğunu öğrendim. İtin zoruna bak hele! Öğrendiğim başka bir konu, bu fetvaya imza koyması Said Nursi'den de istenmiş fakat o reddetmiş. Kurtuluş savaşına hiç bir katkı yapmadan İstanbul'da İngilizlerin kucağında aynı şimdikinin penisülvanilyalı kucakta oturduğu gibi oturup bekleyen bu adamı Atatürk bu imza koymayı reddetmesinin hatırına affetmiş.

Hata tabii... Acımayacaktı. İmza koymadıysa almıştır bir tüyo kucağında oturduğu İngilizlerden. Bu herife acıyıp affetmese belki bugün yaşadığımız bir kısım sorunları yaşamazdık. İttir olur giderdi ülkenin geleceğinden yobaz herif. Gerçi bunlar temizlemekle bitecek gibi değil de... Benim zoruma giden, acıma duygumuzu sömürüp böyle iğrenç yalanlara başvurmaları. Böyle yalanlarla aldatılmak ve bu yalanlara kanmış olmak çok zoruma gidiyor.

Tamam bilemezdim, bir şey bilmiyorken önüme konan yalana inandım. Çocuktum, öğretmenlerim bir bok biliyor zannediyordum. Ülen nerden türedi bu yobaz hocalar böyle yahu! Allahınız keşke olsa da bin türlü belanızı elvan elvan verse aşağılık yalancılar... Yok ki, olsa! Yok damına kiremit koyduğumun allahı, yok! Sinirim bozuldu işte... Çocukken de olsa Atatürk'ten hoşlanmadığım bir dönemim olduğu için utanç duyuyorum. Çocuk aklımla bile olsa anlamalıydım bu aşağılık yalanların iğrenç iftiralar olduğunu...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Katılıyorum, ama insanlar gerçek din bu değil demeye devam edecekler tartışarak çözemiyoruz bu problemi insanlar okuyup öğrenecek, gerçekler bizden yana o nedenle okuyup araştıran herkes yola gelecek. Bu arada bende dindar ailenin çocuğuyum 3 yıl önce beş vakit namaz kılardım beni de kandırmışlardı ama geçti o günler gerçeği arayan buluyor.

tarihinde charm tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Aynen, ben de küçükken bir kere mahalle hocasına gittim, sadece bir kere ve tekrar gitmeyi reddettim. Ne yaptılarsa gönderemediler, çok inat bir çocuktum. Hocadan nefret etmiştim. Başka bir yaz, başka bir hocaya da gönderemediler. Ben kuran muran öğrenmem, istemiyorum diye direttim. Kesinlikle kuran öğrenmeyi sürekli biçimde reddettim.

Allahı da rüyamda görmüştüm ve hiç hoşlanmamıştım. Tepeden bakan, kukuletalı, yüzü karanlık, siyah pelerinli, uğursuz bir şeye benziyordu. Sonra muhammedi de gördüm rüyamda. O da pek hoşuma gitmedi. Fakat işte şu yukarıda bahsettiğim yalancı sözde öğretmen olacak şeriatçı hocalar yok mu... Bunlar hangi damarımdan yakaladı bilmiyorum. Aslında biliyorum, merhamet damarımdan yakaladılar. Çocukluktan beri aksi inat huysuz mendebur bir çocuktum ama çok merhametliydim. Acıma duygum aşırı fazlaydı. Bu çocuk sorunlu olur, böyle her şeye acıyarak ömür mü geçer diyorlardı. Acı çeken bir canlı görmeye kesinlikle dayanamayıp ağlıyordum.

Yedisinde neyse yetmişinde de o. Aslında islamdan da müslimler hurilerle şarap içip zevk ederlerken kafirler ebediyen azap çekecekler dediği için nefret ediyorum. Bunu ben asla kabul edemem. Ben orada millet ateşlerde azap çekerken hurilerle filan eğlenemem. Hele bunun sonsuza kadar olmasına asla razı olamam. Sokarım öyle dini öyle allahın bir tarafına! 

Neyse bu amanin işte muhammede şöyle eziyet etmişler, müslimleri böyle ezmişler ayaklarından bir an için merhamet damarımdan girdi bu yalancı sahtekarlar ve ben de bir süre namaz filan kıldım yani... Bir an acıdım her şeye acıdığım gibi. Allah da öyle sonsuz filan yakmazdır canım olur mu hiç öyle diye kendimi kandırdım. Ama Kuran'ı okuyunca... Hepsinin orada gerçekten yazdığını görmek acı koydu. Tabii okur okumaz anında çıktım islamdan... Durur muyum... Herif bana inanmayanı sonsuza kadar işkence edeceğim diyor ülen! Sokarım cehennemine, kendi girsin buşon...

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ufak da olsa dini bir eğitime, geçmişte sahip olup sonradan din ile yolları ayırmak, fonksiyonel olarak ateizmin yolu değil ama dini eğitimin kazandırdıklarını üstünden atan birisinin, tekrar eskisi gibi dini inançta olamayacağı gözlenen bir durum. Panzehir arkadaşımız 1 yıl gibi zamanda büyük iş başarmış. Bazı insanlar din ile aralarına mesafe veya soğukluk girince, boşluğa düşmüş gibi hissediyorlar ve bazıları aşırı ağlak çıkıyor bunların. Sosyolojik bir varlık olarak insanlar dinsiz daha rahat ve daha mutlu yaşıyorlar halbuki. Dünya mutluluk raporuna göre 2016 yılı itibariyle dünyanın en mutlu ülkesi Danimarka iken Türkiye dünya mutluluk raporunda 78. sırada yer almaktaymış. Türkiye'de 2016 yılı için gözlenen din etkisinin ne derece yoğun olduğunu hepimiz biliyoruz. Buna göre dinden uzaklaştıkça mutluluk frekansı artarken, dinden kopan bazı insanlar, nasıl oluyor da psikolojik sorunlar yaşıyorlar anlayamıyorum ben.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bir kızla oturup bir konuşma ortamı doğmuştu geçenlerde, kız başı filan örtülü böyle, ama biraz eteği filan dar, yani öyle tam da tesettür değil, dur şunu bir yoklayayım dedim.

Direk dinden girmeyeyim, şimdi allahım peygamberim der sinirimi bozar, tadı kaçar dedim. Hayır hiç de gözünün yaşına bakmam yani tepemi attırırsa... Güzel zarif de bir kız, kırmayı da hiç istemiyorum. Şuna en iyisi güncel siyasi konulardan gireyim bakayım neyin nesi, siyasal dinci değil, siyasi olarak başını örtmüyorsa sinirim kalkmayabilir belki, katlanabilirim dedim. Olur hani belki aileden dolayı örtmek zorunda filandır, çünkü yasak savmak için örtmüş gibi, eteklik hiç öyle tesettür demiyor. Gerçi bu manzaralara alıştık artık, dar etekten geçtik, tayt giyiyorlar, mini etek artık giymezler ya yuh diyordum, onu da gördüm!

Hayır yani şimdi ama bu olacak bir şey değil ya... Şu bu derken kız aniden patladı: "Her olayda müslümanların üzerine geliyorlar, her olayda Müslümanlara zulmediyorlar değil mi!" demez mi! Lan nerden çıkarıyor, hiç öyle bir örnek vermedim!  Tam tersine İslamcıların neden olduğu olumsuzluklara değindim. Hayır laf da böyle kuyruğundan tutulmaz artık ya!

"O türbanı kafanın içinde beyin olmadığı anlaşılmasın diye mi örtüyorsun" dedim artık daha ne diyim! Ama tabii içimden dedim. Hayır şimdi, şartlanmışlık anca bu kadar olur. İşlerin olumsuz gitmesi = müslümlere zulüm edilmesi. Ortam iyi değil = ahirzaman, zaman kötü. Haksızlık adaletsizlik var = müslümler baskı altında!

Lan yediniz ülkeyi, karun oldunuz, firavun oldunuz, bi yeterin artık, hâlâ mağdursunuz hâlâ mağdur, bu ne ya?

Bir de darbedâr oldum darbedâaaar... Perişanım paramparça... şarkısı tutturdu mu bunlar artık, üüüü, sittin sene de bu edebiyat gider artık!

"Kandırdılar beni allahım affetsiiiiin!!! Üüüüüü! Kandırdılar beni milletiiim, kandırıkmış bunlarrr... Ne istedilerdi de vermediydik kandırmışlaaaarrr..."

Ülen ben kırmızı ışıkta geçince allahım affetsin mi diyorum be! Paşa paşa bedelini ödemiyor muyum! Eğer bu millette mercimek kadar beyin varsa ben aynştaynım!

Hay allahınız olsa da bin türlü belanızı verse be!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
5 saat önce, leonardo18 yazdı:

Türkiye'de en iyi yöntem budur. Önce inkar et, kurtul. Sonra yaşın ilerleyince tekrar ele alıp kendine göre anlamaya çalışabilirsin. Bunlar hep dinin siyasallaştırılmasından kaynaklanan durumlar.

Ya bir siktir git mk.Artık sana cevap vermeye üşeniyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...
On 12.09.2016 at 18:44, Panzehir said:

Şimdi müslümanlar bana diyecek ki müslümanlara sen bakma gerçek müslümanlık öyle değil. yahu arkadaş sen batı ülkelerine bak bakayım örneğin ingiltere halkına halkın %45'i hiçbir dine mensup değil ve  refahlık o kadar yüksek ki her vatandaşın hakkı çok iyi düşünülmüş örneğin boşanan bir bireyin devlet tarafından ev eşyası vs tüm herşeyi karşılanıyor.

Batıdaki din Hıristiyanlıktıktır Dikkatinizi Çok acaib celbederim. Bunu atlamayın sakın eddünüzkübilah

Bakınız artı: Batıda islam ise bir din olarak görülmez. Onlar Ne ibrahime Ne Nuh'a Davut'a Luh'a Musa'ya Harun'a İsa'ya İnanılar hatta Onlar Allah'a bile inanmazlar, Arabistandaki siyah taşa tapalar denir. O yüzden hiç bir ateist İslamı araştırılacak bir din olarak asla görmez.

21. yüzyılda ettenden kandan kemikten bir Allah tanımanın aptallık olduğunu gören Batılılar, ateist oldukça yaşayış tarzları tamamen kilise dininden uzak olduğundan gelişmiş medenileşmişlerdir. Bu gelişmiş ve medeniyetleşmiş İnsanlar eğer kuranı okurlarsa Kuran medeniyetin karşısında, kendi medeniyetlerinin vahşet olduğunu anlayıcak ve derhal müslüman olucaklardır.

Zira "Bir düğmeye basmakla milyonla adamı bir anda öldürmek medeniyet değildir"

Kur'an medeniyeti İnsalığın suçunu yüzüne vurmamak ayağı kaymışsa gerdanlığını altına koyup kalk demek düşman dahi olmuş olsa bilemedinde bana bu vesiyeti aldın tut elimi dedirtten bir medeniyettir

Kuranı okuyanlar 32 yerde namaz ve zekat (zengini fakirle kardeş eden) ve bir iki yerde oruç ve hac emri olduğu yerde 72 yerde infak emri düşeni kaldırın emri vardır. 

Batılılar Kur'anı okudukları an derhal müslüman oluyorlar, o yüzden batıda islam öcü bir din gösterilip onlar Allaha bile inanmıyorlar deniyor

o yüzden çok az kişi islamı araştırılacak bir din görüp yahut tesadüfen 10 sene önce hediye edilen Kur'anı eline alıp "hadi okuyım, hiç içimden gelmiyor ama canım sıkılıyor bütün kitapları okudum bunuda bir iki sayfa okuyunca bırakırım herhade ama napıyım canım sıkıldı" diyip okuduğu anda kur'andaki Allah'ın kendi şahsi uslubunun tesiri altında büyülenip "ben yeryüzünde bir halife yaratacağım dediği zaman melekler yeryüzünde kan dökecek birini mi yaratıcaksın halbuki biz seni tenzih ederiz" dediler. Ayetini okuyanlar ağlarayak bütün kuranı okuyor ve allahtan bir kitap gelmiş olsaydı bu kitap kesinlikle KUR'AN olurdu diyerek Elhamdülillah müslüman oluyorlar kamoon

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ne inkar et kurtulu, ne saçmalıyor bu ya? Din uğruna tersyüz etmeyecekleri gerçek yok bu yalancı sahtekar allahçıların... Gerçek bunun tastamam 180 derece tersi. İnan geç git, kurcalama, inanmakla bir şey kaybetmezsin mantığı var. Yani mantıksızlığı. Sen tut salak gibi inkar edip kurtulma anlayışı var de! Yalancılığın da artık bu kadarı!

Toplumun neredeyse tamamına yakını inanıyorum deyip geçip gidiyor. Kimmiş bu inkar edip kurtulanlar yahu? İnkar edenler öldürülüyor heeeey, salak olmanın artık bir dibi olmalı. Dibe de vurmuyor ki bu salaklar sarsılıp uyansalar! Bunların salaklığında bir dip yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Lisenin 1. Sınıfında agnostik olmuştum. Otobüste giderken jeton düşmüştü. Şimdilerde müslümanlarla boş tartışma yapmamak için ateistim diyorum. Cidden güzel bir rahatlık ve his veriyor. Zaman geçtikçe insanların ne kadar saf olduğunu görüyorsun buna inandıkları için.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam gerçekse bile inkar ederek İslamdan kurtulmak Türkiye de yaşayan birisi için ölüm tehlikesi taşımıyor ama diğer 50 islam ülkesinde İslamı inkar etmek ölüm demektir. İslamı inkar edenlerin çoğu, en az bir İslami kaynağa, bazen de bir taneden fazla islam kaynağını araştırdıktan sonra İslamdan kurtulabiliyorlar. Ama müslüman olanların hepsi, 50 tane islam devletinin dışındaki herhangi bir devlette doğsalardı, o doğdukları devletin dini, onların gerçek dini olacaktı ve o dine inanmayanları da, inkar ederek dinin vecibelerinden feragat etmekle suçlayacaklardı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...