Jump to content

Düşünce ve ifade özgürlüğü din ile dalga geçmeyi de kapsar mı?


Düşünce ve ifade özgürlüğü din ile dalga geçmeyi de kapsar mı?  

16 oy

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

3 saat önce, leonardo18 yazdı:

Siz galiba dünyadaki fanatizmi İslam ile eşitliyorsunuz. Yine de bu kadar katı olmanızın nedenini anlamadım.

Bu fanatizm, islamı yaratanların zihniyetine paralel olarak gelişmiş bir durum. Müslüman, inanıyor olmayı yeterli görmez. herkesi, kendisi gibi inanmaya zorlamak için her türlü ayrımcılığı yapar.

En basitinden, kendisi gibi inanmayanla iş yapmak veya onlara iş vermek istemez. Aile yaşantısına bile engel olmaya çalışır. insanları sevdiklerinden ayırmayı bile kutsal bir görev sayar. "kafir, cehennemlik vs" diyerek aşalar, "küfre girersin, çarpılırsın" diye bağırarak susturmaya çalışır. Yani en insaflısı bu şekilde.
 
Bu ayrımcılıkları yapmayanları zaten "müslüman"dan ziyade insan olarak tanımlamak gerekir. Onlar kitaplara değil, vicdanlarına bağlıdır.
Burda dikkat ederseniz şiddet kullananları, tehdit edenleri ve kanunları bu karanlık emellerine alet edenleri saymadım bile..
 
 
 
 
tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dalga geçmek ne hakarettir nede sövme.Hakaret ise bir insana asılsız maddeyi mahsusa tayin etmektir.Binlerce yıl öncesi yaşadığı farzolunan  hayatta olmayan  Peygamberlere karşı hakaret ve sövme(Küfretme) suçu işlenemez.Olsa olsa halkın dini inançlarını tahkir gibi saçma sapan suçlar uydurulur.Buda dine dayalı Devletlerin bir nevi varlıklarını koruma mücadeleleridir.Dine dayalı toplum ve Devlet olmamalıyız!

Link to post
Sitelerde Paylaş
20 saat önce, impressivo yazdı:

Hadi ya.. Kim karar veriyor,bu aynı seviyeye gelme meselesine ? Where is the Dünya-genel-karar-mekanizması ?  Amma zırvalamışsın. Harbi zırvacısın yani. Herkesle,herşeyle dalga da geçilir tassak da !

Hiçkimse ve hiçbirşey  eleştiri ötesi değildir !!! Bi geçin şu saygı maygı hikayelerini. 

hersey ile tassak gecebilirsin bu senin bakıs acın. elestirmek tassak gecmek değildir ve elbette hersey elestirilebilinir. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, zırvacı said:

hersey ile tassak gecebilirsin bu senin bakıs acın. elestirmek tassak gecmek değildir ve elbette hersey elestirilebilinir. 

Bal gibi de öyledir,task geçmedir .İslama , dışarıda gerçek hayatta eleştiri yaptın mı hiç ? İlk söyleyecekleri sözlerden biri:  İnanmıyorsan saygı duy. Eleştiriyi; dalga geçmek olarak,alay olarak algılayanlar da var. Herkesin algısında bile farklılıklar var. Bunun bakış açısı ile alakası yok. Sen iyi niyetli bakış açınla eleştiri yaparsın; karşı taraf seni kötü niyetli olarak algılar.

Eleştiri de herkese göre birçok anlama gelebilir. Mesela, suriyede işid kampına gidip iyi niyetle eleştiri , ne olacak ? Gerçekten eleştiri olarak algılayacaklar mı bakalım ! 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yalnız Kuran'da diger inanclarla dalga geçme yok denmiş yukarıda. Var bilirsiniz Midraştan alınan kopyalanan Kuran öyküsünde Ibrahim diğer insanların inançlarına saygısızlik yaparak put denilen Tanrı heykellerini kırar kim kırdı diye sorduklarinda da en büyük olanın eline baltayi koymuş olduğu munasebetiyle en büyüğü kırdı der. Sonra onların sizi duyduğuna inaniyosunuz da size yardım ettiğine inaniyosunuz da baltayla kiracagina mi inanmiyisunuz diyip o insanlarla dalga geçer.

 

Yani islam ve kuran diğer inançlarla alay etmektedir hatta o insanlara akilsiz, eşek, aşağılık maymun gibi yakıştirmalarla hakaret etmektedir. Dolayısıyla eğer Islam'da kissasa kisas varsa bizde de vardır ve bizle alay edenle alay eder hakaret edene hakaret ederiz.

tarihinde Tanah-Gospel Theologist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Bu tür şeyler inanca dahil insanların gelişmemişliği dışında bir şey kanıtlamıyor bence. Biri benim inancımla dalga geçiyorsa ben de o gazeteyi okumam, ya da web sitesini ziyaret etmem. Mısır'daki imamlar Charlie Hebdo olaylarında bu yönde açıklama yapmışlardır. "O gazeteleri okumayın, görmezden gelin" çağrısı yapmışlardır.

Yoksa adam benim gömleğime filan da gülebilir. Ben o gömleğin içinde rahat hissediyorsam bana ne? gülsün.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...