albatillademir 0 Oluşturuldu: Eylül 26, 2016 Raporla Share Oluşturuldu: Eylül 26, 2016 Bu konuda insanlarin yuzde doksani ayni lafi soyleyip duruyor : "Kimsenin bu vatani bolmesine izin vermeyecegiz." , " Biz biriz, ayni gemideyiz". Bu tur ifadeleri slogan olarak Akpliler kullansa da yavas yavas muhalefet de kullanmaya basladi. Ben iki kesimin de bu tur ifadeleri samimi olarak kullandigina ve buna inandigini dusunmuyorum. Nedir bu ortak vatan, ya da icinde bulundugumuz ayni gemi? Boyle bir sey olabilir mi? Bir Islamci icin vatan algisi Muslumanlarin yurdudur, bir sekuler icin ise Ataturk turkiyesinin topraklaridir. Peki bu algilar bu kAdar farklilik gosteriyorken, ortak bir noktada bulusmamiz nasil mumkun olsun? Bunu biz istersek onlar isteyecek mi? Onlar isterse biz usteyecek miyiz? Aslinda birlik vs yok, zaten kimlikleri yaratan catismadir, otekilestirmedir, bu gercek ortadayken 'dincileri asalim, keselim' diye ofke nobeti geciren sekuler/kemalist kesim ile sabah aksam cumhuriyete, Ataturk'e kufreden islamci/muhafazakar kesimin birlik olmasi utopyadir hatta birlkk olmamasi bir gercektir. Gucu ele geciren kitle her firsatta obur kesimi ezmeye ve yok etmeye calisiyor bu ulkede, bu ulkenin gercegi bu. Bununla yasamaya devam edecegiz, cunku bir ulke gercegi. Link to post Sitelerde Paylaş
leonardo18 0 Eylül 26, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 26, 2016 gönderildi Demokrasi olduğu sürece farklı kitleler bir arada yaşayabilir. Putinist bir AKP'de ülkeyi kolay kolay böldürtmez. Ama ülke artık ilerleyemez. Batı'dan gitgide uzaklaşır. Modern ülke olmaktan çıkar. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 26, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 26, 2016 gönderildi Evet.. Burası ortak vatan... Aynı toprakları başkaları ile paylaştığımız bir vatan... Aynı dili konuşuyor ve aynı gelenek ve görenekleri paylaşıyorsak, aramızda görüş farkları da olsa bu vatan hepimizindir. Link to post Sitelerde Paylaş
Engse Hohol 0 Eylül 26, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 26, 2016 gönderildi (düzenlendi) Türkiye'nin ortak vatan olmasını islam dini bozuyor, müminler engelliyorlar bu amacı, bu ereği... Müminler, Türkiye'de yaşayan herkes için Türkiye'nin ortak vatan olmaması için çalışıyorlar. Herkes islam üzerinde mutabık olsun ve islami kenetlenme sayesinde ortak yaşam kültürü oluşsun istiyorlar ve bu da imkansız. İslam sayesinde ortak payda sağlamak mümkün değil, siyasal islamcılar anlasınlar bunu. Çünkü islamın kime ne pay dağıttığı apaçık belli iken, islam sayesinde ortak paydada buluşulamaz. Eylül 26, 2016 tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
albatillademir 0 Eylül 26, 2016 gönderildi Yazar Raporla Share Eylül 26, 2016 gönderildi 2 saat önce, haci yazdı: Evet.. Burası ortak vatan... Aynı toprakları başkaları ile paylaştığımız bir vatan... Aynı dili konuşuyor ve aynı gelenek ve görenekleri paylaşıyorsak, aramızda görüş farkları da olsa bu vatan hepimizindir. Haci, ulkenin gercegini gormuyor musun? Ulkede deger, inanis,yasam tarzi bakimindan aralarinda ucurum olan iki kesim var, iki kesim de birbirini yok etmek istiyor, tahammul edemiyor bu ulkede olmalarina. Seriati getirelim diyen bir insan ile bir kemalistin nasil vatani olabilir, vatan ruhu, birlik ruhu ancak zorlama ile de yarim yamalak da olsa ancak laik ve demokratik devlet otoriyesiyle saglanabiliyor. Turkiye'de kimsenin demokrasi istedigi yok, seriatcilar istemez, ataturkculer de laik olsun da isterse diktatorluk olsun, demokratik diktatorluge de raziyiz dusuncesinde. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 26, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 26, 2016 gönderildi 2 dakika önce, albatillademir yazdı: Haci, ulkenin gercegini gormuyor musun? Ulkede deger, inanis,yasam tarzi bakimindan aralarinda ucurum olan iki kesim var, iki kesim de birbirini yok etmek istiyor, tahammul edemiyor bu ulkede olmalarina. Seriati getirelim diyen bir insan ile bir kemalistin nasil vatani olabilir, vatan ruhu, birlik ruhu ancak zorlama ile de yarim yamalak da olsa ancak laik ve demokratik devlet otoriyesiyle saglanabiliyor. Turkiye'de kimsenin demokrasi istedigi yok, seriatcilar istemez, ataturkculer de laik olsun da isterse diktatorluk olsun, demokratik diktatorluge de raziyiz dusuncesinde. Görüyorum elbette. Aramızda ve içimizde hain çok. Onlar bizi ortak vatan kavramından uzaklaştırıyorlar. Sorun yalnız onlar değil. Bizde de sorun var. Onlarla ortak paydalar oluşturamıyoruz. Bu ortak paydalar ne olabilir diye sorabilirsin... Onların en başında ekonomi gelir. Ekonomik olarak kuvvetli bir vatan kavramı oluşturabiliriz. Ama onu beceremiyoruz. Çünkü hırsız ve ahlaksız, halkı haksız vergilerle soyan, birbirlerini kayıran ve bir çete oluşturan Müslümanlar tarafından yönetiliyoruz. Halk aldatıldığını biliyor ve ona tepki gösteriyor. İçinde sen ve ben de varız bu halkın. Kürtler de etkileniyor bu haksızlıklardan ve ona tepki gösteriyor. Büyük haksızlıklara uğrayan, ezilen, sürülen, dilini kullanmasına izin verilmeyen bir azınlık Kürtler. Diğer azınlıklar da arada bir homurdanıyorlar ve durumlarından memnun olmadıklarını belirtiyorlar. Kimse durumundan memnun değil. Çünkü herkes aç ve geleceğe umutla bakmıyor. Halk umutsuz.. Böyle durumlarda ortak vatan kavramı bütün esprisini kaybediyor. Demokrasiye gelinceye kadar yanlış giden o kadar çok şey var ki.. Link to post Sitelerde Paylaş
haci 0 Eylül 26, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 26, 2016 gönderildi ABD 50 eyaletten oluşan bir devlet. 325 milyon insanı bir arada tutan ortak payda nedir? Vatan sevgisi midir? Din ve gelenekler midir? Dil midir? Ekonomi midir? İnsan haklarına ve özgürlüklere saygı mıdır? Korku mudur? Korku haricinde bunların hepsinin ABD'nin bir vatan olmasından sorumlu olduğunu düşünüyorum. Bizde ise korkunun bizi bir arada tuttuğunu tahmin ediyorum. Bizde sevgi ve saygının eseri bile yok. Özgürlük ve insan haklarından bahsetmeye bile gerek yok.. Yüzlerce yıldır onlarsız yaşıyoruz. Link to post Sitelerde Paylaş
Kuranınizinde 0 Eylül 26, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 26, 2016 gönderildi Ben bi iç savaş görüyorum türkiyede. Çünkü türkiyede korkunç bir kutuplaşma var. KORUYAMİCAZ ÜLKEMİZİ Ama bu kadar da umutsuz olmak istemiyorum. Link to post Sitelerde Paylaş
Mindsurfer 0 Eylül 27, 2016 gönderildi Raporla Share Eylül 27, 2016 gönderildi (düzenlendi) İç savaş hepimiz için felakettir. normal bir olaymış gibi bahsedemeyiz. Mutlaka bölünme olacaksa, bu iç savaş olmadan gerçekleşmeli. ancak bunun tartışması ve anlaşması nasıl yapılacak. o biraz zor. O yüzden kutuplaşmayla mucadele etmek şart. Dindarlar ile batılı özgür yaşamdan yana olanlar, laiklik paydasında birleşecek... Kürt ve Türkler "hepimiz insanız" diyecek... en akıllıca çözüm budur. Bunun dışında ülkeyi kutuplaşmaya sürükleyen, AKP MHP gibi partileri saf dışı bırakabilecek yeni oluşumlar da şart. Medyanın da sürekli en kötü olayları haber yapıp reyting peşinde koşmak yerine "olması gerekenler" üzerinde yönlendirme yapması gerekir. Eylül 27, 2016 tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts