Jump to content

Tavsiyelerinizi bekliyorum


Recommended Posts

Tavanarası'na pek girilmiyordur diye konuyu buraya açtım. Umarım taşınmaz. 

Kötü bir lise döneminin sonucu olarak şu anda dandik bir bölümde okuyorum. Ne olduğunu söylemeyeceğim ne olur ne olmaz ifşa falan olmamak için. Eğer benimle konuşmak isteyen varsa özelden söylerim.

Herneyse tahmin edebileceğiniz gibi işsiz kalma ihtimalim yüksek. O yüzden bölümümü değiştirmeyi düşünüyorum. 

Geçen sene ikinci kez hazırlanacaktım ama vakit bulamadım. Bu yıl tekrar deneyeceğim.

Aklımda 3 bölüm var.

1- Bilgisayar Mühendisliği 

2- Matematik

3- Psikoloji

Bunlardan en risksiz ve garanti olanı hangisi acaba? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

garantiye bakma. Bi kere türkiyedesin garanti diye bşy yok. şahsen özel eğitimdeyim bu sene son ve senin gibi garanti olduğu için yönlendirildim değilse şimdi veterinerlik okuyodum mis gibi yani istediğim bölümlerden biri ve severek yapacağımı düşündüğüm bi bölümdü. Ama şuan pişmanım işi kıvırırım, yaparım o ayrı ama daha az severek yapacağım ve bu işi ömrün boyunca yapıcaksın. şimdi mezun olur olmaz biyoloji öğretmenliği okumayı planlıyorum, atanmak için bu bölümden istifa falan ederim.

Garanti arıyosan özel eğitime gel psikolojiden daha garanti ama tavsiyem severek yapacağını düşündüğün bi bölüme git, basit bi tavsiye gibi görünüyo ama ilerde pişman olabilirsin, hemen kavranılmıyo bu tavsiye.
 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, Bilmeyen Adam said:

ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Koç. Bilgisayar mühendisliği istiyorsan bunlardan birine gitmek çok önemli. Ben birinde bilgisayar mühendisliği okuyorum, çok da memnunum. Ama kazanmak çok zor. Odtü için 3500, İTÜ için 4500, Boğaziçi içinse ilk 2000'e falan girmen gerekiyor.

Bu saatten sonra imkansız zaten 20 puanım da kırılacak. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Üniversiteyi söyleme de, hangi branşta eğitim gördüğünü söylemende bir sakınca olmamalı diye düşünüyorum. Neyse... 

İnsanın sevmediği bir dalda eğitim görmesi sıkıcı ve zaman kaybı olarak düşünülebilir haklısın ama, yeterince çabalamayacak, istediğin bölümlere girmek için gereken eforu sarfetmeyeceksen eldekini de gözden çıkarmak pek doğru olmaz. 

Sıraladığın bölümleri severek okuyacağına ve o branşlarda ileride de başarılı olacağına emin misin? Meslek tercihine karar verirken üzerinde düşünülmesi gereken en önemli detay bu çünkü... En iyi iş, en iyi yapacağın iştir. Senin de kıstasın bu doğrultuda olmalı bence.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...