Jump to content

Recommended Posts

GÖSTERE GÖSTERE

Yüzme hocası , Temel'e bağırmış;"Çabuk malzemelerini topla seni takımdan atıyorum!"
Temel cevap vermiş;
"Ne sebeple atayisun?"
"Havuza işediğin için!" demiş hocası.
"Havuza işeyen pir tek pen miyum da?" diye diklenmiş Temel.
Hocası ya sabır çekip cevap vermiş; "Ulan şerefsiz ! Havuza işeyen bir tek sen değilsin de , tramplene çıkıp oradan göstere göstere yapan bir tek sensin!"

Bu fıkrayı bir kaç kez yazdım. Bu gün yine yazma ihtiyacı hissettim.
Kurulduğundan beri Atatürk Cumhuriyetini içine sindiremeyenler , onun içine edenler hep olmuştur. Ama bu yaptıklarına hep bir kılıf uydurmaya çalışmışlardır.

Ancak artık kılıf uydurmak falan gibi bir dertleri bile kalmamış durumdayız.

Açık açık ; "Atatürk Cumhuriyetine Osmanlı'nın reklam arasıdır!" denmiştir.

OHAL bahanesi ile önce Yozgat'ta şimdi de Bolu'da içki satışları yasaklanmıştır.

TBMM Başkanı;" Anayasadan laiklik çıkarılmalıdır." demiştir.
Bu örnekler çok artırılabilir.

Ama beni bu yazıyı yazmaya iten asıl sebep dünkü Hürriyet Gazetesinde okuduğum küçük bir haberdir.

Kendisi küçük olsa da tehlikesi büyük olan haber şöyle;
Milli Eğitim Bakanımız sayın İsmet Yılmaz'ın ziyaret ettiği okulun duvarındaki kocaman panoda Abdurrahim Karakoç'un bir şiiri varmış.

Şiirin son dizesi ise daha büyük harflerle yazılmış;

"TÜRK'ÜN ANAYASASINA,
HAK YOL İSLAM YAZACAĞIZ!"

Bu şiir bir ilkokulun duvarında asılı.

Milli Eğitim Bakanımızın ziyaret ettiği bir ilkokulun duvarında...

Bizler 15 Temmuz'dan beri FETÖ darbe girişimini tartışıp duruyoruz. Asıl darbenin elbirliği ile Atatürk Cumhuriyetine indirildiğini görmeden.

Yapılanı ben size açıkça söyleyeyim; Bu bir karşı devrim hareketidir. Atatürk Cumhuriyetini yok etmeye yöneliktir.

Evet, seçimle gelmişlerdir,
Evet, geldiklerinden beri her seçimden galip çıkmışlardır.
Ama bu durum, yaptıkları şeyin niteliğini değiştirmez.

Fıkramıza dönecek olursak;
Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren içine edenler hep olmuştur.
Ama hiç bir zaman, bu son 14 yılda olduğu gibi Temel misali göstere göstere, gözümüze soka soka yapılmamıştır.

İlk seçimlerde bu gidişe dur diyemezsek, bugün ilkokul duvarına yazdıkları Hak Yol İslam'ı ,
yarın gerçekten Anayasaya yazmaları kaçınılmaz olur.

Bu da Atatürk Cumhuriyetinin en temel kavramı olan Laikliğin sona ermesi demektir.

O yüzden önümüzdeki erken ya da olağan süresinde yapılacak genel seçime; "Fikri Bir Kurtuluş Savaşı gibi hazırlanmamız şarttır.

Devir; "Ben ne olacağım?" sorusuna değil,

"VATANIM VE MİLLETİM NE OLACAK? " sorusuna cevap aranacak devirdir.

Ulvi Puğ

FB_IMG_1475919111285.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Bakın bunlar yarın birgün cumhuriyeti de yıkabilirler. Bunlar meydanı iyice noş buldular. Akılları sıra anayasayı değiştirip atatürkü bu ülkeden silecekler. YAHU BUNLARIN GÜCÜ YETMEZ. BAKIN SABRIMIZI SINAMAYIN. SUSUYOSAK EDEBİMİZDENDİR. BİZ SOKAKTAN GELİYORUZ BİZE BUNU YAPTIRTMAYIN. EĞER YAPARSAK HEPİNİZE YAZIK OLUR GİDERİZ BASARIZ SARAYI. YIKARIZ SİZİN SALTANATINIZI.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kendine müslümanım diyen Türk halkının %92'si kuranı türkçe olarak okumamış..

Kuranda ne yazdığını bilmiyorlar ama mükemmel bir kitap olduğuna ve müslümanların özel insanlar olduğuna inandırılmışlar.

Bu yüzden her türlü manipülasyona da açıklar..

Bir din tüccarı kolaylıkla bu cahil halkı manipüle edip istediği sistemi kurabilir..

Gizli gizli yapmaya gerek yok ki?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Bir saat önce, Kuranınizinde yazdı:

Bakın bunlar yarın birgün cumhuriyeti de yıkabilirler. Bunlar meydanı iyice noş buldular. Akılları sıra anayasayı değiştirip atatürkü bu ülkeden silecekler. YAHU BUNLARIN GÜCÜ YETMEZ. BAKIN SABRIMIZI SINAMAYIN. SUSUYOSAK EDEBİMİZDENDİR. BİZ SOKAKTAN GELİYORUZ BİZE BUNU YAPTIRTMAYIN. EĞER YAPARSAK HEPİNİZE YAZIK OLUR GİDERİZ BASARIZ SARAYI. YIKARIZ SİZİN SALTANATINIZI.

yavaşş dur sakin :D 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cok kisa bir zaman kaldi. Az kaldi şeriata. Umarim şeriat gelmeden bir ayaklanma olur. Karsi devrim gerceklesmek uzere. Yuz yili gecer baska bir cumhuriyet devrimini daha gerceklestirmek. Yeni ceza infaz kurumlari bosuna yapilmiyor. Solcular sokaga cikarsa eger, sagcilar ve hukumet ile polisleri solculara saldiracak. Yakalanan ceza evine gonderilecek, sonra bir de idam getirilir, devleti ele gecirme sucu yikilip idam edilir nekadar solcu varsa. Bunlar hayal degil arkadaslar, bunlar karsi devrimin asamalari, olmazsa olmazlari. Bugun gec, yarin cok gec olacak. Birlik olma, cumhuriyeti kurtarma vakti geciyor. Ya bugun toplanip konusacagiz, ya da susup dayatilana razi olacagiz. Sonra da kimse sikayet etmesin!

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, yeniçeri53 said:

Benim şahsi gözlemim şudur:Sol İşçi sınıfını kaybetmiştir! Adam DİSK e kayıtlı ama seçimlerde AKP ye rey veriyor.Tıpkı Avrupadaki işçilerin orada Sol partileri desteklerlerken Türkiyede AKP yi desteklemeleri gibi.

Mantikli.. 

Insanlarin inandiklari seyin yanlis oldugunu anlatmak, o yanlisa inandirmaktan daha zor..

Link to post
Sitelerde Paylaş

İç savaş çıksa tatlı su müslümanlarıda Atatürkçülerin yanında olucak çünkü kendi akrabalarımdan ve çevremden biliyorum müslümanda olsalar bu ülkeyi yobazlara bırakmazlar Atatürkü seviyorlar.

Ümidinizi yitirmeyin bu bir avutma değildir ? Er yada geç bunların amk caz.

Bunların saltanatı buraya kadar her devrin bi başlangıcı ve bitişi vardır.         Bu devrin sonu yaklaştı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Görüntüyü çok çarpıtıyorsunuz bazen.

Türkiye eskiden beri bir baskılar ve geri kalmışlık ülkesiydi. Ayrıcı tek özelliği Batı'ya doğru ilerlemek istemesi ya da ilerliyormuş gibi görünmesiydi. Cumhuriyet devriminin ilkeleri de artık halk tarafından anlaşılmaya benimsenmeye başlamıştır. Gericiler hep vardı, hep olacak. Bundan sonra ne yapacaklarını bende merakla bekliyorum. Uzay çağında, Cezayir gibi, barları marları kapatıp zorunlu baş örtüsü filan getirirler mi bilmiyorum. Gerçekteki olay şudur. Aliyev Azerbaycan için neyse, Rusya'nın planına göre, Tayyip de Türkiye'de öyle bir şey olacaktır. Putin ABD'den çıkıp kendi özel soytarısı olmamızı istiyor. AKP'de aha bunların vitrinidir. Feto Meto kafa bulandırmaktan başka işi gücü yok.

- Darbe harbiden iyi de gelebilirdi. Mısırdaki gibi, millet ne olduğunu anlardı.

Ben kendi açımdan AKP'Nin kendi rızasıyla gitmesi gerektğini düşünüyorum. Yabancı basının filan diline düştük artık. Almanya'da Tayyibe küfür eden Jan Bohmmerman filan mahkemeden beraat ettirildi. Yani siyaset adamının yapmaması gereken şeyler yapılmaya başlandı. Halk ister %40 ister %50 olsun. Halkın bu mesajının da alınmış olması gerekiyor. Halk hastane, gelir, iş, eğitim düzeyi filan istiyor.

Yani öngörü değil. Ama politik uzlaşma da halen mümkün. Halk aç-sefil olmak istemiyor, özellikle liberal kesim bu konuyu anlarsa, gelecekte mantıklı bir siyaset de olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 08.10.2016 at 12:39, yeniçeri53 yazdı:

Çok doğru bir yazı.Ama ne gelir elden Bu halk Mööööslüman! Möööslümanlık! dedikten sonra.

vay yeniçeri seni gördüğüm iyi oldu.

memurlar forumdaki aynı nickle yazan senmisin?

senin orda müslümanları destekleyen islamı öven yazılarını görüyorum.

2 yüzlülük etmiyorsun demi

orada müslüm burda atecilik.

:)

yaşar nurinin ölümünden etkilenmiş birisin nede olsa:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
 

Yaratıcı bir güç varsa neden kitap yazsın? Hadi yazdı diyelim atomlardan nötronlardan Elektronlardan Cansız maddelerden nasıl canlı maddelerin çıktığından,Virüslerden ışık hızında canlıların dayanabileceği araçların yapımından ........v.s bahsederdi.Ve tek bir mushafta yetmezdi.İlahi kitap dediğimiz bu kitaplar İnsan bilincinin parçalarının sembolize edilip Masallaştırılarak anlatımıdır.Ve baştan aşağı semboliktir.Tıpkı "Doğruyu söyleyen 9. köyden kovulur" atasözünde 9 rakamı sayı yada adeti temsil etmeyip bir başka anlatımın şifrelendirilmesi gibi.

Bumu hangisi?

facebook.png twitter.png linkedin.png google.png
excerpt.pngAlıntı yap positive.png negative.png
Toplam 56 mesaj
123
alt.gif
 

 

facebook.png twitter.png linkedin.png google.png
excerpt.pngAlıntı yap positive.png negative.png
Toplam 56 mesaj
123
alt.gif
Kısa cevap :    Yeni cevapGelişmiş cevap
eksen.gif
8.jpg
10.jpg
2_tarih_dn.jpg
 
Kısa cevap :    Yeni cevapGelişmiş cevap
eksen.gif
8.jpg
10.jpg
2_tarih_dn.jpg
 
Link to post
Sitelerde Paylaş

rkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinde hiçbir zaman yedi düvele karşı savaşmamıştır. Toplam nüfusu 800.000 olan yeni kurulmuş Yunan devletinin ve ordusuna karşı savaşmıştır. Bunun haricinde Türkiye Cumhuriyeti kendi içerisinde daha fazla savaşmıştır. Yani yedi düvele değil, kendi vatandaşlarımızla savaştık.2- Düne kadar ne İstanbul'un fethi, ne Çanakkale zaferi bu ülkede önemli bir gün olarak kutlanmazdı. Sonra k.ç dona sığmayınca zoraki olarak Çanakkale Zaferi hatırlandı, onada Atatürk yaptığı görevden daha fazla bir rolle monte edilmeye ve bu vesileyle Çanakkale Zaferi Türkiye Cumhuriyetine maledilmeye çalışıldı ama oda yemedi.

3- 600 yıllık tarihimizi, sanatımızı, dil birikimimizi, arşivimizi kaybetmemiz için harf inkılabı yapıldı. Binlerce kelimemiz yokoldu. Uzman olmayan kişilerin tarihimizi okuyup anlaması engellendi. Oysa bugün bakıyoruz Çin, Japonya, Kore, İsrail, Rusya vs gibi güçlü devletler latince kullanmadıkları halde teknoloji ve ekonomide oldukça gelişmiş düzeydeler. Bu alfabe değişiminin tek amacı köklerimizden kopmamızı hızlandırmaktır.

4- İngilizlerin İstanbul'u tek kurşun sıkmadan terketmiş olması başlı başına muammadır. Tek bir tatmin edici açıklaması yapılmamıştır. İşte bu muammaların cevabı lozanda gizlidir.

5- Savaşı yunanlılarla yaptık, anlaşmayı İngilizlerle. ???

6- Osmanlının devlet arşivlerini hurda kağıt olarak sattık, yaktık. ???

7- Sevr anlaşması ne meclis, ne de padişah tarafından resmen onaylanmamıştır. Padişah ne için zaman kazanmaya çalışmıştır?

8- Gavurun şapkası için rize gibi mert insanlarımızın yaşadığı bir şehrimize uyarı için bile olsa denizden top atışı yapılmıştır. O Rize'liler kaç şehit verdi bilir misiniz?

9- İstiklal mahkemelerinin meşruluğu araştırılsa 100 koli mağduriyet ortaya çıkar.

10- Kazım Karabekir Paşa gibi kahraman İdamla yargılanmıştır.

11- İzzet Bey (Trabzon), Ali Şükrü Bey (Trabzon), Halid Paşa (Ardahan) cinayetlerinin hesabını vesayet ne zaman verecek?

CHP ve vesayetin yazdığı yalan tarihe masumların kanı mürekkep olmuştur. Bu hesabı millet soracak ve sormayada başladı zaten.


hilal.bizimdir, 2 gün önce - Alıntıya git

1-Kuvva Fransızlarla savaşmış ve onları Ankara anlaşması yapmaya zorlamıştır.Doğudada Ermenilerle savaştık.

2-Ona bakarsanız İstanbulun İngiliz işgalindende kurtulması kutlanılmıyordu.İstanbulun kurtarılması en az Fethi kadar kanaatımca önemlidir.Çanakkale zaferi Türkiye Cumhuriyetinin kurucuları olan zabitanın zaferidir.

3-Eski yazı bilirmisiniz? Hele hele Osmanlının geliştirdiği Arap harfleriyle yazılan yazının okunması çok zordur.İşte onun için Okuma yazma oranının Ülkede gelişmesi için okunması kolay olan Latin harflerine dayalı yazı devrimi yapılmıştır. Ve bundada çok muvaffak olunmuştur.Cahil bir toplumdan Okur yazar bir toplum olunmuş,aynı zamandada bütün Osmanlı zamanı kitapları Latince yazıya çevrilmişlerdir.3 sene İmam hatipte oku yinede Osmalıca yazılmış eski yazıyı anlayamazssın.Uğraşta uğraş!!

4-İngilizin İstanbulu tek bir kurşun sıkmadan terk edişi bir sır falan değildir.

a-Dünyanın en güçlü ordusuna sahip ol bir yeri işgal ettiğinde oranın halkı seni istemiyorsa Ordun orada fazla kalamaz.Alacağını alır defolur gitmek zorunda kalırsın.Onun için Osmanlı alacağı yere Bektaşi tekkeleri kurar oranın halkı ile uzlaşmaya bakardı.Devşirme ve batılı olan Yeniçeri alevi değildiler ama neden sunni Müslüman olacağına Bektaşi müslüman yapıldılar?Hiristiyan halka hoş görünmek içindir cevabı.Hoş görülü gülen (İshaki) Müslümanlıktır Bektaşilik.Bakın ABD ordularıda Bağdatda fazla kalamadılar değilmi?Çünkü oranın Şii arap halkı onları istemiyordu!

b-Bizde insanın fazla kıymeti yoktur ama batılı farklıdır. İngiliz halkı artık ölmek istemiyordu! Ve Bir askeri dahi ölse İngilterede vaveyla kopuyordu!

c-Kuvvayı Milliye Ordusu sayı bakımından İngilizlerden fazla ve Kaçan Yunan Ordusunun silahlarınıda kendi bünyesine katmıştı!

5-Hayır anlaşmayı Fransa İngiltere Yunanistan İtalya ile yaptık ve Kurulan Yeni Devleti bu Devletlere tanıttık .Bak KKTC yi T:C dışında hiç bir devlet tanımıyor!Onun için Yedi düvel kelimesi kullanılır.

6-Hayır hiç bir arşiv belgesini yok etmedik.Aksi takdirde Tarihimizi bilemezdik.Türk Tarih Kurumunu Atatürk kurdurmuştur!

7-Sevri Osmanlı Hükümeti imzalayarak onaylamıştır.Bende size o soruyu sormuştum:VAHDETTİNİN 1.CİHAN SAVAŞINDA KAYBETTİĞİMİZ TOPRAKLARI ALMAK İÇİN BİR PLANIMI VARDIKİ ATATÜRKÜ KÜÇÜMSEMEKTENDE ÖTE İNGİLİZ AJANI OLDUĞUNU İLERİ SÜRÜYORSUNUZ?Olsaydı şayet bunu hatırat olarak yazardı.Aksine Vahdettin akrabalarını dahi Mustafa Kemal Atatürk aleyhine konuşturmamıştır. Üstelik Ümmetçilerin hepsi padişahçıda değildi.Onlarında büyük bir kısmı Kuvvaya katıldı. TBMM ine girdiler.Orada Atatürk ve arkadaşları ile mücadele verdiler. Ali Şükrü bunlardandı!Hilafet ve Saltanat kalsın dediler,İçki yasağı çıkardılar,Kadınlara Ferace mecburiyeti çıkardılar!Ali Şükrüyü vuran Topal Osmanın kafası kesik cesedinin mezarından çıkarılıp ayaklarından asılması gibi saçma sapan insaniyetle bağdaşmayan kanunlar çıkardılar.Ve UYGULADILAR!

8-Devletin Egemenlik hakkı vardır.Devlet hiçbir isyanı kaldıramaz ve bastırmakla mükelleftir. Rizede 17 Mürteci asılmıştır.Şapka kanunu ise Devlet memurları içindir. Avans parasınıda Devlet ödemiştir.Ama kılık kıyafet devrimi yapılmıştır Fes Sarık Cübbe ve Ferace ve Çarşaf ile dolaşılamaz!Kaldıki Fesde Müslüman işi değildir! Ona karşıda çıkılmıştı?Kabakçı Mustafa Pantul giymem gavur işidir diye isyan etmemişmiydi?Şimdi siz AKP liler neden pantulla dolaşıyorsunuz?

9-Şimdi FETO ile mücadeledede aynı şeyler oluyor! Napalım yani ? Kuldur hata yapar.Önemli olan bu hataların minimize edilmesidir.

10-Kazım Karabekire Kahraman diyorsunuz Güzel çok güzel !:) O hem bir Bektaşi hemde Atatürkten dahada ileri bir DEVRİMCİYDİ.Kraldan çok kralcımı oldunuz?Tekkeler kapatılırken "Ben olsam Şeyhleri çağırır Rakı ikram ederim. İçmeyenlerin tekkesini kapatır. İçenleri serbest bırakırım" demiştir.

11-İzzet bey Trabzon Milletvekilidir .Ankaraya giderken Çarşamba yakınlarında Eşkiyalarca öldürülmüştür.

Ali Şükrü bey Hilafetçi ve Saltanatçı bir Milletvekiliydi.Atatürkün muhafız komutanı Topal Osman tarafından öldürüldü.Topal Osmanda T.C Jandarmaları tarafından direnince öldürülüp kafası kesildi.TBMM inin çıkardığı kanun gereği Cesedi mezarından çıkarılıp ayaklarından umuma asılarak teşhir edildi!

DELİ Halid paşa: Trablusgarp savaşından beri didiştiği Ali Kemal (KEL ALİ) ile TBMM inde kavga etti .Kargaşa çıktı.Silahına davrandı Kel Alide davrandı.Düello oldu ve kaybetti!Kel Alide meşru müdafan dolayı beraat edildi!

Neyin hesabı?

Gerçek olan tarih budur. Gerçek Olmayan 9.uncu köy tarihini Mısırdaki Maraş dondurmacısı kılıklı o Şakkaban yazmaktadır.Ama gerçekler asla Seçimlerle alınan oylarla ortaya çıkmaz!

enişeri sen sarhoşsun:)

ne içtin söyle bize:)

biz onu içmeyelim.

aşk şarabı mı ilahi bade mi yoksa yeni rakımı:)

senin ki 70lik gibi duruyor:)

azaltarak bırak veya yardım al:)

.**

artık her cümlemi mesnevi tarzında yazıp açıklıyor:)

tabii bizim cümleler süzme yoğurt:)

direk yenilmez sulandırılarak yenir ve o yüzden çoğalır:)

yeniçeri sen sulandırma konusunda ustasın:)

fazla içme:)

.


shining diamond, Dün - Alıntıya git

Kusura kalma ama sizler zom olmuşsunuz çünkü doğa kanunlara değil maddi mucizelere inanıyorsunuz .Gelelim ne içtiğime:Maddi alemde içeceksem Rakıyı tercih ederim.Sen merak etme sulandırımda.Ama maneviyatın içkisi farklıdır.Onu senin beynin üretir.Bil bakalım nedir o ?:)Aynen onuda sulandırırsın.Ama tabiki bunları anlayabilmen için mana nedir ? onu bilmen gerekir.Sizler madde ile manayı karıştırıyorsunuz.Manevi sözleri maddi olarak anladığınız içinde Hurafecisiniz hiç kusura kalma.Sizin gittiğiniz yollardan geçtimde dönüyorum artık:)

Yoksa bunlarmı?:)

facebook.png twitter.png linkedin.png google.png
excerpt.pngAlıntı yap positive.png negative.png
facebook.png twitter.png linkedin.png google.png
excerpt.pngAlıntı yap positive.png negative.png
Toplam 23 mesaj
12
alt.gif
Kısa cevap :    Yeni cevapGelişmiş cevap

eksen.gif
8.jpg
17.jpg
1_tarih_sb.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...