Jump to content

Recommended Posts

  • İleti 352
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Sen gökten kağıda yazılmış olarak indimi sanıyorsun ki Orijinali diyorsun?

 

Bak O'nun orijinali hafıza kayıt bölümündedir.Orjinali hafizlarda hem de ayrı ayrı.Bir kelimesi silinirse hafizadan.Diğer bir çok "hafız"da aynı orjinali vardır.Orjinal hali budur.O kadar hafıza da orjinali var zaten.ok

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 minutes ago, DeepBlue said:

Daha kuranın orjinalliğini bilmiyorsunuz.

 

Orijinali var mı yok mu?

Varsa hani nerede?

Traşı kes de cevabı yaz.

 

Kuran kitap olana kadar zaten seksen tane cendereden geçmiş, hani kimin eli kimin cebinde belli değil misali düzülmüş. Orasını biliyoruz..

De mesele o değil.

 

İlk kuran, orijinal kuran nerede?

Hani?

İlk "kitap"

tarihinde teflon tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
19 minutes ago, DeepBlue said:

Ilk kuran Peygamber hafızasında idi.Sonra hafizlar peygamberden ezberledi zaten.Namazda okudu vs. Orjinali hafızalardan kağıda aktarıldı.İşte böyle.

 

Kitaplaşmış ilk hali nerede diyelim o zaman,

Yordun beni.

Böyle sündüre sündüre nereye gider ki bu.

Ne sorduğumu çok iyi anladın.

 

Sen kadiri mutlak, sonsuz bir tanrı olarak bir metin oluştur

sonra kalk onu insan aklına emanet et.

Oldu mu şimdi.

İsterse bin tane olsun ezberleyen

Hiç tanrıyla bir olur mu?

Garantisi olur mu?

Hata payını azaltırsın en fazla, ama sıfırladım da diyemezsin.

Mesele de burada kapanır.

 

Ancak tanrının kendisi kitaplaştırmışsa mükemmel olduğunu iddia edebilir

İlk kitap da elindeyse, sonrakilerle kıyaslayabilirsin.

Bu kadar basit.

Bak orhun kitabelerine. Orada duruyor işte.

 

Ferrari'ye, buggati'ye falan lpg'li 1,6 motor takmak gibi birşey bu.

Ya da direksiyonuna ehliyetini yeni almış bir eblehi koymak.

 

O ezberlerin mükemmel olduğuna dair dayanak ve kıstas ve de garanti nedir?

Ki bu da bir söylencedir. Öyle adamlar varmış ki, mesajı eksiksiz ezberlemişler..Vuuu!!

Ula bu kitap neden ezberlenmeye muhtaç kalıyor bir kere en başta onu sormak lazım?

 

Bizim, kuranın değişimediğini, ilk halinin nasıl olup olmadığını yargılayabileceğimiz referans noktası nedir, nerdedir bu işin velhasılı..

Ben ıkınıp da çıkaramadığın cevabı ilk elden vereyim:

Yoktur!

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 saat önce, Mega Ateist yazdı:

Kabul etmedikleri "Muhammedin yanıldığı gerçeği" 

Muhammed yanlış söylemez , çünkü o peygamber ve Tanrı var.

Eğer Muhammedin söyledikleri yanlış çıkarsa ; Din sorgulanmaya başlayacak.

 

Nereden Prim yapacaklar ? Dine siyaseti nasıl alet edecekler ?

3 Kadınla nasıl beraber olacaklar ?

 

Başka bir izahı yok değerli @Mushinronsha hoş geldin.

Benim sözüm Deep Blue adlı kişiyeydi ama bana ayriyeten mi demek istedin anlayamadım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 saat önce, teflon yazdı:

 

Bizim, kuranın değişimediğini, ilk halinin nasıl olup olmadığını yargılayabileceğimiz referans noktası nedir, nerdedir bu işin velhasılı..

 

 

BaHSETTİĞİN NOKTa 2 dir.

1- Allah kelamını koruyacağını beyan ediyor.

2-Müslümanlar korum A k için gerekenleri y A pıyor.

meydAn boş bırAkılmAdı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

nasıl? olucak bu iş  kuranın ispatı yok? ortada cebrailde yok ortada allahta yok. hadi herşeyi gectım. trol yapmıyorum :D e nazından şu orjınal dedıklerı kitabı bir görseydık. :D  milyonlarca meal var ama ne? gariptırkı  gerçek kuranın bir müzede sergılenmesı gerekmıyormuydu?   haaaa azızım  ..

 

muhammedın hırkaı şerifi oldugu söylenen paltosuda onamı? ait  gerçekten hanı nerde? ispatı belkıde o paltoyu sıradan bir çobam giymıştır medınede çok fazla çoban hırkaı serıf giyiyiordu o dönemde.. 

 

ispat yoksa biz kazanırız müslümanlar.. bu paltonun muhammede ait olduğunu ispatlıyan bir parmak yada el izi dna ispatı varmı? yada  sacından dna testı ispatı yadaaaaaa  tırnagından haz mahonun yaşı bile bulunur. ama ne gariptırkı ortada bir palto var ve bu paltoyu öpen    kafadan  kontak müslümler... aooa aooo bize rivayet değil  müslümcukler ispat gerekıyor...  

 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, mystic yazdı:

       ortada cebrailde yok ortada allahta yok.

 

bak bu sözün 1 açıdan doğru 1 açıdan yanlıştır. Ben bu sözü söylesem de İslam’dan çıkmam. Ama sen bu sözün sadece yanlış açısını kabul edip diğer doğru açısını kabul etmemekle İslam dışı oluyorsun.

Benim burda sana cevap yazmam ise sadece kurduğun mantığının yanlışlığını göstermek. V e bu noktadan sonra senin önünde 3 tercih açılıyor:

1-ister mantığını düzelt  Allah’a inan..

2- ister mantığını düzelt Allah’a inanma..

3- ister mantığını düzeltme  Allah’a inanma..

 şu a n: …Ben 1. tercihteyim sen 3. desin. Tercihini değiştirmesi gereken ise sensin.

Misal senin evinin ortasında ben yokum. Bu gerçek benim kendi evimin ortasında olmadığım anlamına gelmez.

Ya da kışın ortasında güneş yok…… demekle güneşin zatını yok kastedemeyiz . sadece onun sıcaklık vasfının yok luğunu söyleriz. Ancak güneş hem zatıyla hem sıfatı olan sıcaklığıyla vardır.

güneşin mahluk varlığı  gibi Allah’ın Halık varlığı vardır .fakat görünmek gibi vasfı DÜNYa ortasında  güneşin kışın görünmeyen sıcaklık vasfı gibi yoktur.

Aslında görünmek vasfı  vardır ama ONU ahirette GÖRECEĞİZ.

Bunlar tabi mecaz: Allah  hiçbir halde güneşe benzemez.. MECaZ HaKİKaTİN KÖPRÜSÜYMÜŞ. Geçmezsen o köprüden sorumlusu sensin..

Bir söz de bu y azıyı al ay a al ac akl ar a : Aklımın ortasında gülen inAnçsizdA yok kAlbiimin ortasında AlAyA AlA n inAnçsız dA yok..

Link to post
Sitelerde Paylaş
50 dakika önce, FETİH yazdı:

 

ben herkes için dolu lAf ederim

Hiçkimse...

  • Advanced Member

için boş.

konu : muammed yaşadı mı yaşamadı mı iddası. konu buyken allah şöyle dedi muhammed böyle dedi diyemezsin. çünkğ zaten sorgulanan konu o (gerçibunu kafan basmaz diye düşünüyorum.) örneğin iki kişi arasında bi anlaşmazlık varsa ve bunun için 3. kişiye denışılıyorsa bu iki kişinin de söyledikleri şüpheli demektir. 3. kişi buna karar verecek anlamına gelir ki, bu noktada senin allah böyle dedi ve müslümanlar da korumak için ne gerekiyorsa yaptılar lafı saçma sapan bi durum içeriyor. verilecek cevap yok çünk zaten muhammed yaşamadıysa allahın varlığını idda eden önerme ortadan kalkmış oluyor.

ama son yazdığın cümle de senin bu cevabı sırf bişeyler söylemek için söylediğini gösteriyor ki acınası bi durum. kendince din düşmanlarına cevap yetiştirmiş olduunu zannediyorsun. bu sırada da saçmalamaktan geri durmadığının farkında değilsin. 

muhammed yaşadıysa ne olur yaşamadıysa ne olur: 

yaşadıysa bi ton saçmalıkları muhammed yapmış olur ki yine din adına yapılmış olan halen yapılan ve yapılacak olan saçmalıkların sebebi muhammed olmuş olur

 

yok eğer muahmmed yaşamadıysa ozaman din adına yapılan bu saçmalıkların sebebi başkalarıdır. senin anlayacağın muhammedin yaşamış olması veya olmaması dindeki saçmalıkları örtmez.

tarihsel açıdan bakıldığında neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmek insanoğlunun ortak hafızası adına önem arz eder sadece. 

bu konuyu tartışanlar olaya bilimsel açıdan yaklaşarak aydınlatmaya çalışmışlardır. genel bilimsel uygulamalr çerçevesnde objektif olarak nasıl değerlendirilebilir ona bakmak lazım senin anlayacağın. 

önerme şu: tarihi kyıtlara bakıldığında muhammedin yaşadığını idda eden bi tek islam kaynakları. bunun dışında yaşadığına delil olarak gösterilebilecek bi kaynak bulunamadığından muhammedin yaşamamış olabileceği herhalde her mantıklı kişinin aklına gelebilecek bi olasılık.  

neyse fazla uzatmayayım. sümer yahudi hristiyan çakması bi dinden söz ediyoruz en nihayetinde. tarihsel inceleme bu yüzden önemli zaten. konuya doğru mu yanlış mı çerçevesinden bakmak zorunda bırakılmak üzüyor beni sadece. neyse doğrusu o çıksın ortaya. biz de tarihi acaba benim kutsal saydıklarımı yalanlayacak mı endişesiyle incelemek zorunda kalmayalım.

 

ama sen de sağlam malsın vesselam :))))

Link to post
Sitelerde Paylaş
48 dakika önce, Hiçkimse... yazdı:

 

önerme şu: tarihi kyıtlara bakıldığında 

 

ne tarihi kayıtlarda ne de günümüz kayıtlarında senin mal olmadığına dair bir kanıt bulunmuyor..

 

ayrıca attığım mesaj için konuya bağı olmadığına dair bir ton laf etmisin . oysa 2 mesaj üste baksaydın anlardın. şayet bakıp da anlamadıysan durum daha vahimm.

Link to post
Sitelerde Paylaş
18 saat önce, FETİH yazdı:

 

bak bu sözün 1 açıdan doğru 1 açıdan yanlıştır. Ben bu sözü söylesem de İslam’dan çıkmam. Ama sen bu sözün sadece yanlış açısını kabul edip diğer doğru açısını kabul etmemekle İslam dışı oluyorsun.

 

Benim burda sana cevap yazmam ise sadece kurduğun mantığının yanlışlığını göstermek. V e bu noktadan sonra senin önünde 3 tercih açılıyor:

 

1-ister mantığını düzelt  Allah’a inan..işte mantık hatası allah ispatlanmadı daha  

 

2- ister mantığını düzelt Allah’a inanma..bir üsttelı mantıga göre asıl mantık hatası bu soru olmuş 

 

3- ister mantığını düzeltme  Allah’a inanma..ispatı olmuyan allaha inanmamak bana göre mantıklıdır 

 

 şu a n: …Ben 1. tercihteyim sen 3. desin. Tercihini değiştirmesi gereken ise sensin.bana göre sende mantık hatası oluyorsun kurdugun mantıksal teorılerde bile mantık hatası var bir gözden gecır istersen yada beynın yok diye düşünüyorum 

 

Misal senin evinin ortasında ben yokum. Bu gerçek benim kendi evimin ortasında olmadığım anlamına gelmez.söz konusu tanrı  olunca tanrıyı bir insanla kıyaslaman yıne mantık hatası olmuş belkıde çünku kendı kendını ele verıyorsun olmayan bir allah aslında orda olduğunu iddia ediyorsun bu çok komık bir mantık :D  

 

Ya da kışın ortasında güneş yok…… demekle güneşin zatını yok kastedemeyiz . sadece onun sıcaklık vasfının yok luğunu söyleriz. Ancak güneş hem zatıyla hem sıfatı olan sıcaklığıyla vardır.günes dedıgımız olgu fiziksel bir olgudur. bunu metafızık bir olguyla bagdastırmak bana göre akıl israflıgıdır zerre kadar aklın olmadığın ispatladın   :D  

 

güneşin mahluk varlığı  gibi Allah’ın Halık varlığı vardır .fakat görünmek gibi vasfı DÜNYa ortasında  güneşin kışın görünmeyen sıcaklık vasfı gibi yoktur.yine bir mantık hatası daha :D günes görecelı bir gözlemdır ama tanrı görecesız bir gözlem bile değildir.  tanrıyla güneşi kıyaslaman sana birşey kazandırmaz böyle mantık kurarsan hiç birşeyi ispatlıyamazsın :D:D  

 

Aslında görünmek vasfı  vardır ama ONU ahirette GÖRECEĞİZ.işte bunu beklıyordum. cennet daha ispatlanmadı :D tıpkı allah gibi ispatı yok. sadece hurafe bir inanış tıpkı rerenkarnasyon gibi düşn 

 

Bunlar tabi mecaz: Allah  hiçbir halde güneşe benzemez.. MECaZ HaKİKaTİN KÖPRÜSÜYMÜŞ. Geçmezsen o köprüden sorumlusu sensin..hahaha mecazı anlam demek ispatlanmamış  anlam demektır. ben hala tanrı hakkında nasıl? yorum yapman gerektigini bilmenı ve ögrenmenı beklıyorum . sen bu akılla fazla yaşamazsın 

 

Bir söz de bu y azıyı al ay a al ac akl ar a : Aklımın ortasında gülen inAnçsizdA yok kAlbiimin ortasında AlAyA AlA n inAnçsız dA yok..hangi? dil bu  arapçamı? :D  auuauauauaaiiaaaiiiaaii eşekmı? anırdı yoksa :D 

 

 

tarihinde mystic tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 06.12.2017 at 22:09, FETİH said:

BaHSETTİĞİN NOKTa 2 dir.

1- Allah kelamını koruyacağını beyan ediyor.

2-Müslümanlar korum A k için gerekenleri y A pıyor.

meydAn boş bırAkılmAdı.

 

Sorduklarımla alakasız ve altı boş beyanatlar bunlar.

Ve ne gariptir ki, ilgili mesajın dikkate almadığın önceki bölümü zaten bu sorduklarının cevabını içermekte.

İronik değil mi :) Asıl cevap yazman gereken yerleri geçip, zaten onların eleştirdiği kısımdan bir cevap üretmense daha garip..

O yüzden cevap yazdığın mesajın ilk kısmını bir döngü şeklinde bu mesajına cevap olarak ekliyorum, buyur:

Sen kadiri mutlak, sonsuz bir tanrı olarak bir metin oluştur,

sonra kalk onu insan aklına emanet et.

Oldu mu şimdi?

İsterse bin tane olsun ezberleyen

Hiç tanrıyla bir olur mu?

Garantisi olur mu?

Hata payını azaltırsın en fazla, ama sıfırladım da diyemezsin.

Mesele de burada kapanır.

 

Ancak tanrının kendisi kitaplaştırmışsa mükemmel olduğunu iddia edebilir

İlk kitap da elindeyse, sonrakilerle kıyaslayabilirsin.

Bu kadar basit.

Bak orhun kitabelerine. Orada duruyor işte.

 

Ferrari'ye, buggati'ye falan lpg'li 1,6 motor takmak gibi birşey bu.

Ya da direksiyonuna ehliyetini yeni almış bir eblehi koymak.

 

O ezberlerin mükemmel olduğuna dair dayanak ve kıstas ve de garanti nedir?

Ki bu da bir söylencedir. Öyle adamlar varmış ki, mesajı eksiksiz ezberlemişler..Vuuu!!

Ula bu kitap neden ezberlenmeye muhtaç kalıyor bir kere en başta onu sormak lazım?

..................................

 

Üzerine üstlük bir de şu meşhur "7 kuran" meselesi var.

Üzerine üstlük bir de, Warsh ya da Qalun gibi farklı mushaflar meselesi var.

Kuranın kitaplaştırılma süreci karanlık. Şüpheli.

Bunlarla ilgili ne diyecen diyecem ama

Elinizde orijinali bulunmadan bunun üzerine gık dahi edemezsiniz.

 

Ben ilk kuranı soruyorum, sen şaka gibi "içinde allahın koruduğu yazıyor" ya da "müslümanlar gerekeni yapıyor" gibisinden absürd cevaplarla geliyorsun.

 

Şimdi;

Orijinal kuran var mı, yok mu?

Biz bunu soruyoruz.

Cevaben geyik muhabbeti alıyoruz. Kusura bakmayın.

Yoksa susun bir zahmet. Bu kitabın korunduğunu falan iddia etmek haddinize değil çünkü.

Orijinali olmayan şeyin orijinalinin korunduğu iddiasındasınız yahu. Pes. İnsaf. Biraz akıl, biraz izan!

 

Arkadaş biz zaten kitabın gerçekliğinden şüphe ediyoruz

Sen kalkıp onun içerisinden beyan getiriyorsun allaha mallahın koruyacağına dair.

Birinin alıntı sahtekarlığı falan yapıp, sonra o alıntının içerisine "bu alıntıyı ben yazdım" eklemiş olarak savunmasına benziyor bu.

Şu kadarcık şeyi de akıl edemiyor musunuz? Kimse sizi buralara kadar gelip yazmaya zorlamıyor ki..E yazacaksanız da bir farkınız olsun be..

 

Bak bir de müslümanlar gerekeni yapıyor buyurmuş.

Neyle ilgili gerekeni yapıyor? Neyi  koruyor? Koruduğunu nasıl biliyor?

Olsa olsa "elindekini" koruyor. E peki elindekinin aslı astarı var mı?

Yok.

Konu kapanmıştır.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...