Jump to content

"Ateistin cevap veremediği sorular" iddiası


Recommended Posts

Birçok ortamda "ateistin cevap veremediği sorular" olarak, bazı iddialar ortaya atılır.
ve bu söylemlerle dinler ve islam doğrulanıyormuş gibi bir uyanıklık yapılmaya çalışılır.
 
Peki ateistlerin cevap veremediği sorular var mıdır, varsa sebebi nedir...?
 
Bazı konulara henüz cevap verilememiş olmasının gayet doğal bir sebebi var;
Ateist, bilimi referans alır. Bilimin ise henüz çözemediği konular var.  yazının bulunması bile 5 bin yıl civarında bir geçmişe dayanıyor. insanlığın önünde ise milyonlarca yıl var.
 
Dinciler ise insanlığın henüz çözemediği bu konuları bahane edip, bunları "ateistlerin cevaplayamadığı sorular" olarak etiketlemektedir. olay bundan ibarettir.
 
Bilimsel çıkmazlarla ilgili soruları en başta, bir ateistin müslümana sorması gerekirken, burda çoğunluğu fırsat bilerek rol kapmaya çalışmaktadırlar. ve bu aynı zamanda bilimi sömürme çabasıdır.
örneğin "düşünceler sayısal veri olarak gösterilebilir mi...?" gibi sorulara, kendileri hiçbir açıklama getirmeden, başkalarından cevap beklerler. 
 
 
Mesela bigbang olayını ele alalım...
Bu büyük patlamaya sebep olan enerjinin, neye ait olduğu konusunda şu sorulara müslümanlar cevap verebilmiş midir :
 
1-) Bu enerjinin, tüm evrene hakim olağanüstü bir güce ait olması gerektiğini neye göre tespit ettiniz...?
 
2-) Bu gücün tek bir varlık olması gerektiğini hangi göstergelerle ortaya koydunuz?
 
3-) Bu varlığın hiçbir yaşamsal unsura ihtiyaç duymadığını........ 
zamana....  uzaya.... fizik kanunlarına....  suya oksijene azota atmosfere ve atomlara.... 
enerjiye, besine.... uykuya, dinlenmeye, üremeye bölünmeye çoğalmaya....  tüm bu yaşamsal unsurlara hiçbir şekilde ihtiyaç duymayan bir varlık olmasının şart olduğunu..... hangi bilimsel bulgularla ispatladınız?
 
4-) Bu varlığın ölümsüz olması gerektiğini ne ile tespit ettiniz?
Ayrıca yukarıda saydığım unsurlara ihtiyaç duymayan bir şey, yaşayan bir varlık olabilir mi....?
Bir tarafta, düşünen, tasarlayan, duyguları olan bir varlık iddiası ........
Diğer tarafta, yaşamsal hiçbir özelliği olmayan ne olduğunun açıklanması mümkün olmayan garip birşey !
 
5-) İnsanda oluşan aklın canlılara ait ve evrenin kendi potansiyelinde bulunan bir özellik değil de, sadece tanrılara ait olması gerektiğini, hangi bilimsel bulgulara göre izah etmektesiniz...?
 
6-) Bu varlığın her şeyi yoktan varetmesinin, çok normal sıradan, bilimsel olarak her zaman ispatlanabilir bir durum olduğunu ne zaman ve hangi bulgularla insanlara açıkladınız..?
 
7-) Bu varlığın, görünmez, hissedilmez, duyulmaz, hiçbir şekilde algılanamaz ve ölçülemez bir varlık olmasının mutlak bir bilimsel zorunluluk olması gerektiğini, hangi delillerle ortaya koymuş durumdasınız...?
 
8-) Ve bu varlık tek başına ne yapıyordu..., güçlerini hangi kaynaktan elde etti... herşeye gücü yetiyorsa neden 14 milyar yıl bekledi.... kendisi oluşmadan varolabiliyorsa evren neden bir oluşum süreciyle varoldu...?
 
..... gibi, birçok soru da bunlara eklenebilir.
 
Görüldüğü gibi, aslında sorulara cevap veremeyen kendileridir.
Ki burada dinin büyük çelişkileriyle ilgili bir soru da yok. o durumda zaten cevap verilemeyen sorular çok daha uzun. ve cevaplanması yalan ve çarpıtma dışında zaten mümkün olamaz.
 
 
 
 
tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Tabii burada ateizmi genel olarak ele alıyorum. ateizmle ilişkili felsefelerde durum biraz farklı olabilir.

Mesela materyalizm konusunda ortaya atılan bazı iddiaların geçersiz olması bu sorunu etkilemez. 
 ( bu tarz iddialar gerçekten materyalizme ait midir, o da ayrı bir konu? )

Ancak materyalist bunu ispatlamak zorunda değildir. çünkü bu konuda insanlara ayrımcılık ve düşmanlık ortaya koymaz.
bu sadece bir düşünce farkıdır. örneğin siz hiç, kızıyla evlenmek isteyen birine, "sen herşeyin madde olduğunu kabul etmiyorsun. bu evlilik olamaz" diyerek insanları ayırmaya çalışan birini gördünüz mü:)

Ancak islam, toplumda her tür ayrımcılık ve tehditle dayatıldığı için, ispatla yükümlü olması gereken müslümanın kendisidir.
Tabii eğer adil insanlar ise..?

Ateist "dinler ve tanrılar uydurmadır" der. Bence buradaki asıl mesele "inanmamakta haklı mıyız, değil miyiz" sorusudur? 
Tanrılar ve dinler adına yapılan savaş katliam ve zulümler dahi inanmamak için haklı bir sebeptir.
Ve tanrı denen şey, milyonlarca yıl sözde yarattıklarıyla ilgilenmediyse, bu açık gerçeğin bile "tanrı yok" demek için haklı bir sebep olarak kabul edilmesi gerekir. 

Sonuçta tanrı zaten ortamda yoktur. insan hayatında anlamı ve değeri de yoktur.

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Mesela "Hayat nereden geldi?" sorusu da ateistlere yöneltilmektedir. Burda en azından abiyogenez teorisi olarak bilimsel bir açıklama çalışması bulunuyor.

Müslüman ise bu konuda hiçbir teori üretmez. çünkü böyle bir şeye ihtiyaç duymaz. Herşeyi "Allah" adı verilen bir tanrı yaratmıştır. zaten bu konuda herşeyi bilmektedirler ve asla yanılmazlar !

Dünya nasılsa yokolup gidecektir, onlar için... dünyadaki tüm güzellikler gelip geçicidir. o yüzden insanlığın geleceği için de fazla çalışmaya gerek yoktur. Şurada kıyamete ne kaldı, öyle değil mi? (!)

Herşey gelip geçici, dünya fani olmasına rağmen... dolayısıyla insanların yaşadığı acılar ve haksızlıklar da gelip geçici olmasına rağmen, her nedense hayatın anlamını onlar bulmuş olur. Anlamsızca yokolup gitmeye inanan hiçbir zaman kendileri olmaz!

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateistlerin yanıt veremediği hiç bir soru yoktur. Müslümlerin yanıt verebildiği de hiç bir soru yoktur. Kafadan atmaya yanıt denmez. Kafadan at bir tanrı, her soruya uyduruk tanrı ile yanıt ver, öyle şey olmaz.

Ateistler nasıl her soruya yanıt verir, eğer bilim yoluyla somut bir yanıt veremiyorsa, (ki bu normal, bilim somut kanıta dayalı konuşur, her konuda ise somut kanıt bulunamaz) bu durumda akılsal ve mantıksal kanıtlarla konuşan felsefe ile yanıt verir.

Yani somut laboratuar deneyi yapamıyorsanız düşünce deneyi yaparsınız. Birincisine bilim, ikincisine felsefe diyoruz. İki tane yol var. İnsanlık kültürü bu iki ayak ile ilerler. Üçüncü ayak olarak çıkartılmış din ise baston gibi anca yürüyemeyen adım atamayanlar için bir dayanaktır. Onlar ona dayanmaya çalışır, yürüyemezler.

Örnekleyeyim, dünyamızdan başka bir gezegende hayat var mı sorusuna uzay araçları, radyo teleskoplar ile somut kanıt ararsın. Bulamıyorsan başka gezegende hayat yok demek değildir, olup olamayacağını felsefi olarak değerlendirirsin. Bu budur yani, böyle olur, böyle yapılır. Amana efenim işte kuranda şu yazıyor ot yazıyor püsür yazıyorla olmaz. Uydurmadan kanıt çıkmaz.

Bilimsel verilerle çelişmeyen mantıksal çıkarımlarda bulunacaksın. Oyunun tek kuralı bu... Saçma sapan uyduruk dogmatik saçmalıkların bit değil bitin yavşağı kadar değeri olmadığını bileceksin. Olay bu yani, bu kadar net.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şöyle açıklayayım: Bilimsel yanıtlar bağlayıcıdır, örnekleyeyim, adli tıp laboratuarı örnek sanığa ait derse sanık mahkum edilir. Bunun gibi...

Felsefi yanıtlar ise bağlayıcı değildir. İlla somut kanıt gerek. Felsefe ile kimseyi mahkum edemezsiniz.

Dine geldiğimizde, o zaten oturuktan teyyare... Ciddiye bile alınması komiktir, saçmadır. Kafası basmayan, anlamayan, cahil kişiler dinden yanıt arar. Din kökten, temelden yalandır, uyduruktur, hiç bir doğru yanıt üretmesi olasılığı yoktur. Kökten, temelden uyduruk olan bir şey doğru bir yanıt üretemez.

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, Mindsurfer yazdı:
 
Ateist, bilimi referans alır. Bilimin ise henüz çözemediği konular var.  yazının bulunması bile 5 bin yıl civarında bir geçmişe dayanıyor. insanlığın önünde ise milyonlarca yıl var.
 
 
 
 

Konunun özeti budur. Böyle aklı başında insanların bir şeyler paylaştığında okumaktan haz duyuyorum.

Kalemine sağlık.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Her seye verecek cevabi olanlar "bilmedigini bilmeyen" kimselerdir. Bu tip insanlar da en korkulacak insanlardir. 

Dogru soru "Ateizmin yanlis cevap verdigi sorular nelerdir?" olmali. Bu sorunun cevabina gore ateizm iyi veya kotu mu diye tartisilabilir. Ateizmin cevap veremedigi seyler uzerinden saldirmak "Ateizm neden A ile basliyor?" diye saldirmak kadar sacmadir.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Buradaki çok acayip yanlış, ateistin sanki bir şeye cevap vermesi gerekiyormuş gibi bir baskının savunulmasıdır.

Ateistin hiç bir şeye cevap vermesi falan gerekmez. Bir cevap vermesi gereken teistlerdir. Ve basit, çok yalın, tek bir soruya, adam gibi bir cevap vermeleri kafidir:

Nerde lan bu tanrı?

Bunun ötesindeki sorular, boş laflardır. Amanda big bang? Banane yahu, kainat nerden geldiyse geldi, nerden çıktıysa çıktı, ne umrumda olur ki? Ha, özel merakım olur, gider bakarım nerden gelmiş. Buda teisti hiç bağlamaz zaten.

Teistler denen budala veya üçkağıtçı sürüsünün, yapmaya çalıştığı, bir şeyler cevapsız kalacakta, amanda işte tanrı var diyecekler. Geçsinler artık bunu bir zahmet.

KAinatın nasıl var olduğunu bilmiyorum, evet, cidden bilmiyorum. Bunu bilmediğimi de hiç çekinemeden söylüyorum işte. Ha, bunun nasıl olduğuna dair bir takım görüşler var, onları belki herkesten iyi de biliyorumdur. Ama bunu bilmediğim için, amanda işte kainatı tanrı yarattı diyorsan, ben de sana, "Sen ne çektin ki, olmayan tanrının nasıl olup ta bir şey yarattığını iddia edebiliyorsun" derim sadece. Olmayan bir şey hiç bir şey yapamaz, bu, bu kadar basittir, ötesi de osuruktan teyyaredir. Birsini bir şeyin, adına tanrı desin, ruh desin, cin desin, ne derse desin, bir şey yaptığını iddia edebilmesi için, önce onun varlığını ispatı gerek şarttır.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yanıt vermek zorunluluk değil gönüllülüktür. İstemeyen elbette yanıt vermez. Ama konu ateizm olduğunda yanıt veremeyeceğim hiç bir soru yoktur. Zorunlu olarak değil, ama yanıt veririm. Niye veremeyeyim yahu? Yanıtı olmayan ne gibi bir soru olabilir ki? Herhalde Andromeda galaksisindeki kaç yıldızın yörüngesinde kaç gezegen var diye sorulmayacaktır! Buna bile bir yanıt verilir. "Sen git önce kedinin postunda kaç tüy var, bir say gel, ondan sonra ben sana yanıt vereyim" denir. Hatta bunlara bile bilim istatistiksel bir yanıt üretir, yaklaşık yani, tam rakam verip de bir halt mı olacak zaten, ne yapacaksın, çetelesini mi tutacaksın!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Müslüm salaklarının her soruya yanıt veririz demeleri ise, akılları sıra her şeyin cevabının allah olduğu saçma sapan uydurmasından kaynaklanıyor. "Bu niye böyle? "E allah!" "Peki bu?" "E  o da allah!" "Peki bu niye böyle oluyor?" "E Allahtan!" "Bu da mı Allahtan!" "Heee  o da!" Lan salaklar, böyle keçi de her şeye yanıt verir be!

"Bu niye böyle? " "Me e e e e eee!" "Peki bu?" "Me e e e e eee!" "Peki bu niye böyle oluyor?" "Me e e e e eee!" "Bu da mı Allahtan!" "Me e e e e eee!" Salak değilseniz nesiniz siz Müslümler?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Burada şu konu bence önemli; Dikkat ederseniz, tanrının hiçbir yaşamsal ögeye ihtiyacı yok.
Bir canlı olabilmenin herhangi bir özelliğini de taşımıyor...?

Bu durumda bu tanrı, özellikleri itibariyle yaşamayan bir şey olması gerekir !

Yemeyen, içmeyen, hiçbir enerjiye ihtiyaç duymayan, uyumayan dinlenmeyen, acı çekmeyen, üremeyen, oksijene azota suya atmosfere, ısı ve basınç dengesine, zamana ve uzaya hiçbir şeye ihtiyaç duymayan....
oluşmayan, oluşamayan, gelişemeyen, görünmeyen duyulmayan, algılanamayan, ölçülemeyen....... bir şey...!?

Şimdi tanrı için bu özellikler zorunludur, öyle değil mi........? 
Bunlardan birine ihtiyaç duysa zaten tanrı olmaz........ hele hele Allah, hiç mi hiç olmaz.....!

E o halde sonuç........ bu şey nedir.....?    Gerçekten "şey" bile olabilir mi.......? 
"Varlık" tanımına girer mi.... girmiyorsa bu nasıl bir komedidir..... yoksa birileri insan aklıyla dalga geçmeye mi çalışıyor? 

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
13 dakika önce, Mindsurfer yazdı:

 birileri insan aklıyla dalga geçmeye mi çalışıyor? 

 

 

Insan akliyla anlasilamazliktan söz ediliyor!!

 

Cok zor bir konu !!

Sen mantik yürütüyorsun..senin\benim\baskasinin mantigi yetmez deniliyor!!olagin üstülükten söz ediliyor..

 

Manyak bir konu !!

Link to post
Sitelerde Paylaş
25 dakika önce, Bitburger yazdı:

Insan akliyla anlasilamazliktan söz ediliyor!     Cok zor bir konu !!

Sen mantik yürütüyorsun..senin\benim\baskasinin mantigi yetmez deniliyor!!olagin üstülükten söz ediliyor..      Manyak bir konu !!

Bilime ve felsefeye hiç kimsenin böyle saçma sapan kurallar koymaya hakkı yoktur ! 

Burada paslı çivilerle çakılmış prangalı zihinlerin ürettiği dogmaları değil......, gerçekleri konuşuyoruz.

Ne demekmiş insan aklı ermez..... İnsan aklı evrenin tüm sırlarını çözme potansiyeline sahipken, bu evrenin nereden geldiği konusunda akıl yürütemeyeceğimiz iddia ediliyorsa..... o iddia sahibi ya sahtekardır.... ya da cahil bir ahmak !

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Dinlerin tanrısını dikkate alırsak, buraya şunu da eklemek lazım....;

Hiçbir enerjiye ihtiyaç duymayan, uyumayan dinlenmeyen, yorulmayan, hastalanmayan... acı çekmeyen, üzülmeyen.... oksijene azota suya, atmosfere ısı ve basınç dengesine.... zamana ve uzaya hiçbir şeye asla ihtiyaç duymayan.....
ancak gel gör ki......,  inanılmaya ve tapılmaya ihtiyaç duyan, öfke ve kin dolu bir ucube karakter !! 

 

 

tarihinde Mindsurfer tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Burda özetle şöyle denilebilir....;

Ateistlerin cevap veremediği konular = İnsanlığın/bilimin henüz çözemediği konular
    ..... ki, bunları "ateistlerin cevap veremediği soru" şeklinde sunmak, bir düzenbazlıktır.

Müslümanın cevap veremediği sorular = dogmaların ve düşünmekten korkmanın getirdiği doğal bir sonuç !

 

                           

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ateist veya dinsizlerin evrene dair cevap verebilmeleri için yaptıkları çalışmalar var. Örneğin bir kuyruklu yıldıza inen ilk uzay aracı olarak tarihe geçen Rosetta ve Rosetta uzay aracına bağlı Philea modülü, dinin hazır cevaplarından ayrı, evrende bilimsel cevaplar bulmak için varış noktası Churyumov–Gerasimenko kuyruklu yıldızına ulaşması 11 yıl sürdü. Ama dinin verdiği hazır cevaplar, hep insan sözü olarak hazırda var olarak bulunan cevaplardır ve dinciler bu hazır cevapları öne sürerek kendilerince bir emek sarf etmezler. Çürümüş peygamber beyninden elde ettikleri hazır cevapların doğruluk sağlamalarını da almamışlardır ama kalpten inanıyorlar tabi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...