Jump to content

İslam,sınav ve bu düzende ki ilahi sınavın geçersizliği


Recommended Posts

Müslümanlar hep der ya.Bu yeryüzü,sınav için yaratılmıştır diye.Ama hiç kendilerine sormazlar böyle bir düzen de sınav olur mu diye.Bir örnek vermek istiyorum.İslamın egemen olduğu toplumda doğup,atalarının dinine uyan müslümanlar,İslam ordusuna katıldı.Başka bir dinin egemen olduğu toplumda doğanlar ise,kendi devletlerinin ordusuna katıldı.Bu iki ordu bir yerde karşı karşıya geldi ve savaştı.Ölen müslümanlar cennete,ölen gayrimüslimler ise cehenneme gidecek.Halbuki iki kesimde atalarının dinine uymuş,atalarının dinini seçmişti.İslam ordusundakilerin avantajı,atalarının onlar için doğru dini seçmesiydi,islamın deyimle hak dini seçmesi.Gayrimüslim ordunun dezavantajı ise atalarının yanlış dini seçmesi.Bu da büyük bir adaletsizliğe,haksızlığa neden oluyor.Ne yani atalarının dinini seçen,gayrimüslim ordusunun askerlerinin sınavı bu mu,atalarının dinini seçen müslümanlar tarafından kesilip,cehenneme gönderilmek mi?

Böyle bir düzende ,sınav olamaz,böyle bir düzende yapılacak İlahi bir sınav geçersizdir,mantıksızdır,adaletsizdir.Dinlerin kuşaktan kuşağa aktarılır olgular olması,insan yığınlarının atalarının dinine uyması,atalarının dininin sınav notunu belirlemesi,bu düzende neden ilahi bir sınav olamayacağını bize gösteriyor.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Aynen öyle... Gerçekte herkes geldiği toplumdaki din büyüklerine itaat ederek, başka insanlara düşman oluyor. Böylece "doğruyu bulduk" diyorlar.
 
"Gelin biraz daha düşünelim ve insan olduğumuzu hatırlayalım" dediğimizde ise, "kafir" ve "düşman" ilan ediliyoruz !
 
İşte din insanı böyle akıl ve vicdandan uzaklaştırıyor.
 
 
 
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 7 months later...

Bir müslüman diğer bir müslümanın sınama tahtası olabiliyor. islam böyle bozuk temele oturmuş problemli bir din. Yahudileren çok kendi aralarında savaşmışlar ama yahudilerle müslümanlar arasında çıkacağını iddia ettikleri büyük savaşı malzeme yaparak kenetlenmeye çalışıyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ya sakat 5 parasız ezik doğan çocuklar , Afrika da açlıktan ölenler?   onlar ne olacak?  Sahaya 50 -0  galip gelen milyoner çocukları ile aynı maratonda mı koşacaklar?

ve sınavı istemeyen insanlar da var. Mesela ben bu sınava girmek istemedim hiç.  Ne olacak?

Link to post
Sitelerde Paylaş

1492 yılında Amerika keşfedildi. 

1400 yıl once müslümanlık vardı ve müslümanlık çıktıktan sonra, ortalama  875 yıl bu kıtada yaşayanlar ne islamdan haberleri oldu ,ne de islamın emirlerinden ... Local, kendi içinde bile tutarsız olan bir kitabın ne  evrenselliği vardır ne de sınav hükmü.

 

İsteyen istediği mucizeden bahsetsin, kelimeleri don lastiği gibi bi taraflara çekip, kuran mucizesi gibi göstermeleri ancak cahil , at gözlüğü takmış çomarları etkiler... 

 

Ben sınava girmiyorum.

tarihinde Taykob tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...