Jump to content

KURAN'I YERLE BİR EDEN BİR BAŞKA ÇELİŞKİ: HARUN'UN KIZKARDEŞİ MERYEM


Recommended Posts

4 hours ago, Dindarr said:

ya demakrosyon sen her gün dermason kuru fasulye mi yiyorsun ya bu kadar saçmalanmaz her gün her gün ya

eddünüzü kilah

şimdi Kuranda zeyd Hani Allahın nimetlendirdiği ve seninde nimetlendiriği zeyd

Şimdi Bu cümleler dikkat edin

Allahın kendisni nimenlendirdiği diyince boşa mı konuşuyor allah burada

ne demek

 

ben sana söyliim

Meşhur bir hadistir Bir gün Resülüllah Zeyde Bu akşam nasıl sabahladın diye soruyorlar

-İman ile sabahladım

-her şeyin bir hakikati vardır senin imanının hakikatini nedir.

Zeyd başlıyor anlatmaya işte gece cennete gittim şöyle oldu oraya gitim

dur duramıyor kendinsini zevk ile anlatıyor herkese.. Y aresülüllah ashabın zuhriyetinden kimlerin cennete kimlerin cehenneme gidecekleri haber vereyim mi diye devam ederken

durduramıyor kendisini

Peygamberimiz "Ya zeyd Elini sözden uzak tut" buyuruyorlar

Aaa Ona ne demek valla öyle demişler peygamberimiz ben bilmem  Oda ayrı bir ilim. 

Zeyd neden o ilmi biliyor ben bilmiyorum. Çünkü sen o ilmi bilsem dedeni beğenmezsin

ufacık bir malumat sahibi olursun babanı dedeni beğenmezsin

hulasa i klema ALlahın zeydi nasıl nimenlendirdiği anlatmıuş bulunmakla berabar

şunuda şöyleyeim bu dinde köle sınıfı çok çabuk yükselmiştir.

mesela Zeyd gibi mesela hz. Bilal gibi

Ömer gibi ehli beytten başkasına yüz vermeyip ayağa kalmayan Zat Bilal için şöyle demiştir

Hazreti Bilil efendimizi Ebu bekir azad etti

aman allahım ya allah bismillah allahu ekber

kamooon

 

 

 

Satatü önemlidir.Statü Hukuki mevkiidir.Kölenin durumu bellidir.Ama sen ona efendi olarak iyi muammele edersin o başka birşeydir.Malesef Araplar ve Osmanlılarda Uzak tarih değil 1.cihan savaşı sıralarında dahi kölelik vardı.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 85
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

1 hour ago, yeniçeri53 said:

İşin bir diğer yönü Muaviye pedofiliciliği ,Gılmancılığı hadislere geçirmişde neden acaba Kurana geçirememiş?Öyle ya Güç onda! Cesaret edemezdi diye düşünelim.Peygamberin torunlarını oğlu Yezit kıtır kıtır keserken nasıl cesaret etti o zaman?Yahu Müslüman değilim deyip Kuranıda bir kenara pek ala atabilirdi.

Tam iki saat önce şu kendinden emin sözlerini okuyunca bir haftalık corablarımı ayağımdan çıkardım ve evet kokladım :D 

Yani senin şu sözlerini bırak Kallabi islam tarihini bilenler, azıcık dahi islam tarihini okuyup bilenler duysa, ya katıla katıla gülerler yada susarlar, kendine cici bak derler tebessüm ederler el sallarlar ve görüşürüz derler ve by by derlerdi:D

Quote

 

Tora Tevrat değildirde Kuranda Kuran değildir.Çünkü Kendi diyor :Yazılmaya kalkınılsaydı Okyanuslar mürekkep ağaçlar kalem olsaydı yetmezdi.

 

Burada da çok dikkatsiz bir hataya imza atmışsın zira ilgi ayet de "Cennet'e girenlerden bahsedip ve oradan çıkmak istemezler" diyip ardında denizler mürekkep dağlar kalem olsa mürekkepler biter Allahın kelamı bitmez buyurarak cennet'e de girseniz,konuşma biter mi ? Bitmez manasını işaret etmişlerdir

Teşekkür ederim sevgi ve selamlarımı iletirim iyi günler diler esslatü cümle aleme aleyküm :D

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
16 saat önce, Tatarka yazdı:

Bu nasıl bir savunmadır ? bu kadar yalan söylemek ve kıvırmak olur mu ? 

Buradaki Harun, İsrailoğulları tarihinde salahati ve iyiliğiyle meşhur bir şahıstır. Eskiden beri güzellikler için örnek olarak gösterilen bir kişiydi. Hz. Meryem, hep saliha bir kadın olarak bilindiği için ona -benzetilmek üzere- nispet edilmiştir.

"Bu zat, bildiğimiz Hz. Musa’nın kardeşi olan Hz. Harun’dur. Burada “Harun’un kız kardeşi” ifadesi, onun gibi iyi ve sempatik olduğuna işaret edilmiştir.

https://sorularlaislamiyet.com/yuce-kitabimiz-kuranda-hz-meryemin-hz-harunun-kiz-kardesi-olduguna-dair-ayetler-var-oysa-meryem-oglu

Onun gibi sempatik ve iyi biriymiş, buna işaret edilmiş ! :lol:ahahahahhahaa...... Artık müslüman kelimesi duyunca aklıma "kıvıran" kelimesi geliyor. Ya da dansöz :lol: ahahhahahahhaaaa...... 

Çok güzel bir konu. 

 

Ben bu kadar saçma bir savunma görmedim dindarr da aynı mallığı yapıyor ya deliriyorum bunlarla uğraştığıma .

 

 

Bu teorinin de Kur'an'ı eleştirilerden koruyamadığını gören bazı çevreler ise bu sefer yöntemde köklü bir değişikliğe giderek, İmran merkezli alternatif okumalar yerine, Harun merkezli okumalar geliştirmeyi tercih etmişlerdir. Bu yeni teorilerden pek yaygın olmayanına göre Kur'an'ın 19. Suresi'nde Meryem'e "Harun'un kız kardeşi" diye hitap eden kişiler, aslında Musa'nın kardeşi Harun'u değil de başka bir Harun'u kastetmişlerdir! İsmail Hakkı İzmirli'nin bir dönemler çok tutulan meal çalışmasında söz konusu ayete dipnot düşülerek bu ifadenin "Harun adındaki kötü bir adamın kız kardeşi, yani fahişe" veya "Harun adındaki doğru bir adamın kız kardeşi" anlamına geldiği iddia edilir (s. 308).4 Daha detaylı olarak açıklamak gerekirse, bu "farklı Harun" teorisine göre Meryem'in İsa'yı doğurduğunu gören Yahudiler, Meryem ile kötü bir nam sahibi Harun isimli kişi arasında akrabalık bağı kurarak Meryem'in iffetsizliğini dolaylı olarak dile getirmek istemişlerdir. Bu teorinin zıt uçta bulunan ikinci versiyonuna göre ise Harun aslında herkes tarafından iyi nam sahibi biri olarak tanınmaktadır ve İsa'nın doğumuna kadar Meryem de pek çok İbrani kadın gibi Harun'un akrabası olan iffetli bir İbrani olarak görülmüştür.

Bir birine tamamen zıt iki seçeneği bulunan bu farklı Harun teorisinin çok da güçlü bir savunma argümanı olmadığı açıktır; zira ayette adı geçen Harun'un, Musa'nın erkek kardeşi Harun ile aynı kişi olmadığını kanıtlamak imkansız gözükmektedir. Kaldı ki, Meryem'in döneminde yaşadığı varsayılan Harun'un dürüstlük veya ahlaksızlık timsali olduğunu bilmek de mümkün değildir. Hepsinden önemlisi, iffetsizlik suçlaması için bir kadının meçhul Harun'un kız kardeşi olarak tanıtılması Yahudi kültüründe bulunmayan bir uygulama olup tamamen varsayımlara dayanmaktadır. Gerçekten de, Yahudi kültüründe ne Musa'nın kardeşi Harun'a ne de başka bir Harun'a kadınların namuslu olup olmadıklarını dolaylı biçimde belirtme görevi yüklenmiştir.

tarihinde Tanah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Biraz kafası çalışan Müslümler, Kuran'ın Emeviler tarafından değiştirildiğini söylerler. Kuran'ın da aslının hiç bir kitap gibi korunamadığını kabul ederler. Allahın hiç bir konuda hiç bir garanti vermediğini ve zaten de vermeyeceğini söylerler.

Fakat bir çıkmazları vardır: O zaman ya yeni bir kitap daha gelecek, ya kıyamet kopacak. İkisi de olmuyor. Burada biraz zorlanırlar. Sonra da insanlık artık allaha muhtaçlıktan çıktı, evrensel insan haklarını geliştirdi, dolayısıyla artık allahın kitabından öğrenecekleri bir şey kalmadı derler.

Yani doğru ama şimdi... Allah diyelim var ve yeni bir kitap gönderdi. Bunda bizim bildiklerimizden iyisini yazması olasılılığı sıfır! Ne yani, füzyon reaktörünü nasıl yapacağımızı ve yıldızlara nasıl gideceğimizi mi tarif edecek bu kitapta?

Emeviler ise Kuran'ı değiştirmedi, zaten onlar yazdı. İlkel, öncül protokuranlar elbette vardı. Bunlar da tıpkı Yahudilikten yeni bir mezhep yaratılıp bunun da ayrı bir dine, yani Hristiyanlığa dönüşmesi gibi ortaya çıktı. Yani bir çok İnciller vardı deniliyor ya, Kuranlar da vardı ve tekleştirildi. Bu işi yapan da Emevilerden başkası değil.

İşin doğrusu, benim de islamdan çıkmadan önce son inandığım şey, buydu. Kuran'ı Allah gönderdi ama Emeviler bozdu. En son buna inanıyordum. Sonra İslam hakkında hiç bir şeye inanmadığım şu anki durumuma kısa sürede geldim. Şu an İslamın baştan aşağı tümüyle yalan olduğunun bilincindeyim. Tamamen yani, tümüyle yalan. İçinde en küçük bir gerçek yok. Baştan sona tamamen uyduruk bir senaryo. Ne aslı var ne astarı.

tarihinde democrossian tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, democrossian yazdı:

Yaaaa anlatamamış geri salak çöl yağmacıları beee! Durun ben düzeltivereyim! :D

Şimdi bu Meryem kucağında bebekle gelmiş ya, bunu abisi görünce vaaaayyy kız kardeşim beni rezil etti diye uzaktan görüp hışımla o tarafa doğru gelmeye başlamış. Bunun pek hayra gelmediğini gören Meryem'in annesi de Meryem'e: "Yaaaa uhteha, Run!" demiş yaaa! :D

Yani "ey onun, yani şu hışımla gelen oğlumun kız kardeşi! Kaç!" Ya tamam da run İngilizce diyeceksiniz. Ya işte o ara ana kız İngilizce dersleri alıyormuşmuşlar, geliştirelim diye aralarında İngilizce konuşma kararı almışlarmış! :D

Tabii şaka bir yana da, bu işin tek çözümü, Musa'nın kardeşi Harun ile Meryem'in kardeşi Harun'un ayrı kişiler olması. Fakat Kuran öyle herkesin adını anıvermez, büyük lütuf yani Kuran'da ismi geçmek! Anca karını boşayıp muhammede takdim filan edecen de öyle Zeyd gibi adını Kurana yazdıracan! Yok öyle beleşe! Peygamber filan değilsen, yalakalığın hasını yapmadıysan olmaz!

Şimdi Musa'nın kardeşi bir Harun'dan bahsetmişsen, hiç bir açıklama yapmadan bir de Meryem'in kardeşi bir Harun'dan daha bahsedemezsin! Bu bir açıklamayı gerekli kılar. Ha, tabii ki "yalnız bakın bu Harun başka Harun, bu bildiğiniz Harunlara benzemez" filan demeyecek. Ama dolaylı ustaca bir usturupla bunun başka Harun olduğunu belli ediverecek.

Ama tabii nerden o söz sanatı bu cahil çöl yağmacılarında... Eşşek parfüm kokacak... Ölme eşşeğim ölme... 

Başka Harun'un adı sanı bilinmeyen meçhul bir kişinin isminin Kuran'da yer almayacağını babam bile bilir o yüzden bu bahsedilen Harun ünlü biri olmalı Zeyd veya adı 4 kez geçen Muhammed gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş
26 minutes ago, Tanah said:

Al mk dindarı bu başka kapak sana :

 

 

Sayın Tanah Turan dursun forumdaki Nickinizle Sayın Word ! Mesih yanlısı olduğunuzu Turan dursun forumdaki yazılarınızı takip edenler çok iyi bilirler Neyse bu konulara girmeyelim eskus mi. Yukarıda vermiş olduğun videoyu tamamen izlemedim bölük bölük baktım hepsi hırsitiyan propagandası üzerine kurulu
düşünsene tora da Lut şarhoş olup kızlarını s.kiyor davut tam zinacı entirkacı kalleş Yakup desen hileci bunlar ameraknaın en azılı aranan suçlularından daha beterler... 

Bunu pisliği örtebilmek için Kuranda bizi tasdik eder iftirasını atıyorlar 21. yüzyılda çünkü Bugünkü müslümanlar eski zamandaki müslümanar gibi dinlerini iyi bilmiytorlar eski zaman müslümanları tevrat ve incilin değiştirildini bozulduğunu söylemişlerdir bu bilinen bir gerçektir

fakat videodaki dingil müslümanalrın cahilliğinde istifade edip iftiralar atıyor

halbuki eski büyüklerimiz tevrat ve incil değiştirilmiş demiş ama bunları kurandan öğrenmiştir

bakınız kuran ne diyor.

Kur'an-ı Mübinde bir çok tekrarlar vardır ve bu tasdik ederim ayetlerininde Tora denilen kitaptan zerre bahsetmez

bir yerde Toradan bahseder ve şöyle der  "Min el kitabi"

Min kelimesi dünyanın neresine giderseniz gidin hangi araba sorarsanız sorun "KISMİYET" İFADE EDER

Peygamberimiz zamanındaki Tora ile bugünkü Tora bileolmasa bile Kuran "Min el kitabi" lafzıyla bunlara Şoklamasına darbeyi indirmiştir

Min el kitabi demek: Kitabın tümünü değil kitabın içindekinin bir kısmını demektir.

Elmalı hamdi yazır beyin tefsirinin bir yerinde naklettiği hadisi şerifte şöyle der

peygemberimiz "Yahudi ve Hıristiyanların ellerinde bulunan kitapları hepsini tasdikde etmeyin inkarde etmeyin. ipst eden ayetlerde vardır tağyir ü tahrif olmuş ayetlerde vardır" buyurmuşlardı şimdi Kur'an'ı okuyalım hadile nasıl uyuştuğunu görelim

Maide 48 "Ey peygamberim Sana da Kur'anı hak ile Onların ellerinden ki  "Min el kitabi" KİTABların içindekilerinin bir kısmını tasdik edip ve Onu tahrif ve tağyirini beyan edecek bir şekilde koruyucu ve gözetici olarak indirdik Sende onlar arasında hükmet"""

görüldüğü gibi  asrı saadette ki Tora ile bugünkü tora bile olsa farketmez 

Kaldıki Bozulmayan tahrif göryen Tevrat ve incil ancak kuranı kerimde beyan edilen tevrat ve incildir yoksa Yahudilerin ellerinden bulunan TORA ve Evangeller değildir

Zaten Yahudilerin ellerindeki kitabın ismi ile kuranın bahsettiği kitabın ismi bile farklıdır

tora, tevrat

evengel İncin

Evangel : müjde demek iken

İncil: Neclden Oğul demektir. 

Ümmel kitap: ana kitap onun katındadır. İncilde O kitaptan ayrılıp geldiğinde Necldir yani İncildir

yahudilerin ve hıristiyanların ellerinde bulunan kitaplar Allahıma yemin edeirm ki isminde bellidir ki Tevrat ve İncil değil Tora ve evangeldir. Daha buradan o kitapların içeriğini Kur'anın tasdik etmediği aşikarül kerimdir nokta

Link to post
Sitelerde Paylaş
26 dakika önce, Tanah yazdı:

Başka Harun'un adı sanı bilinmeyen meçhul bir kişinin isminin Kuran'da yer almayacağını babam bile bilir o yüzden bu bahsedilen Harun ünlü biri olmalı Zeyd veya adı 4 kez geçen Muhammed gibi.

Yani, elbette. Zeyd peygamber değil bir şey değilken niye adı girmiş, nedenini yazıyor. Karısını muhammede verdi diye isminin anılmasına mazhar olmuş! Yani illa bir bez hevenklik yapacak! Başka olmuyor! Eee bu Meryem'in kardeşi olan Harun ne halt etmiş? Hiç bir açıklama yok! Bu da demektir ki bilinen Harun'dan bahsettiğini sanıyor bu geriler! Harun da bez hevenkse de Meryem'in durumundan o sorumluysa bilemiyorum.

Peygamber olarak anılmayıp da Kuran'a adının girmesinin başka yolunu bilen var mı?  Ya karısını al senin olsun diyecek, ya durduk yerde hamile kalacak, ya öyle bir şey. Ha, bir de Zülkarneyn var ama o da tekine gitmemiştir o güneşin doğduğu battığı yerlere... Ne haltlar karıştırdı oralarda kim bilir... :lol:

Misal Musa'nın oğlanı... Adını vermiyor ama şöyle yaptı böyle yaptı anlatıyor. Artık bu Musa niye yaşına uygun bir yol arkadaşı seçmedi de bir oğlan seçtiyse ne bileyim... Başka kim var, Musa'nın buluştuğu herif zaten sapık, çocuğu kafir olur diye korktuğundan öldürüyor! Bunların hepsi anormal, bir düzgün kişi zaten yok. Biri çocuğunu kesmeye kalkışır, biri madem yapacaksınız alın kızlarımı yapın der...

Link to post
Sitelerde Paylaş
46 minutes ago, Tanah said:

Abi yukarıdaki yorumun çöp olduğunu nasıl anlarsınız dersem milyon tane şey söylenir ama en babası şu:

 

''İncil: Neciden oğul demektir''

 

Yav br siktir git mk cahili .

Ben bunu affersin kıçımdan uydurmuyorum İnternette araştırısan görürsün :)

Bazı tefsirciler Kur'andaki her kelimenin manasını arapçada aramak zorundayız demişler. Çünkü "Allah bu kitabı arapça indirdim" buyurmuştur. Bu yüzden  "Kur'andaki bir kelimenin anlamını öğrenmek için Yabancı bir sözlüğe bakılmaz" denmiştir ve doğrudur da!

Ayet: Allah diyor ki: "Ümmül" kitap onun katındadır  

Sayın Tanah "Ana" Kitapsa  "İncil" de pek ala Ana kitabın Oğludur. Bunlar üstü örtülemez tokat gibi gerçeklerdir zavallım Hıristiyan dünyasına :D cevap vermezler sıçmaya başlarlar yok "müjde" demektir "incil" yunancadan alıntıdır derler

Ulan Kur'an'daki bir kelimenin anlamını öğrenmek için "Yunanca sözlüğe bakılması lazımdır" diyen aptaldır aklındab zoru vardır manyaan :D

Allah bize gerçekleri anlatmak için İsa'ya İnen kitabın adının "müjde" değil "İncil" olduğunu dolayısyla "baba ana oğul"dan kastın

Baba: İsmullah

Ana : Ümmel kitap

İbnde: İncil olduğunu

fakat Hırsitiyanların bu cümlenin Zahirine atfederek Hakkaten "baba ana oğul" manası aldığını gözler önüne sermiştir. 

Hulasa sayın tanah veya world afferdersin kıçınıda yırtsan Allahın bahsetiği kitabın ismi "Oğul"dur yani "İncil"dir  "Müjde" değildir Nokta

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
7 hours ago, Dindarr said:

Tam iki saat önce şu kendinden emin sözlerini okuyunca bir haftalık corablarımı ayağımdan çıkardım ve evet kokladım :D 

Yani senin şu sözlerini bırak Kallabi islam tarihini bilenler, azıcık dahi islam tarihini okuyup bilenler duysa, ya katıla katıla gülerler yada susarlar, kendine cici bak derler tebessüm ederler el sallarlar ve görüşürüz derler ve by by derlerdi:D

Burada da çok dikkatsiz bir hataya imza atmışsın zira ilgi ayet de "Cennet'e girenlerden bahsedip ve oradan çıkmak istemezler" diyip ardında denizler mürekkep dağlar kalem olsa mürekkepler biter Allahın kelamı bitmez buyurarak cennet'e de girseniz,konuşma biter mi ? Bitmez manasını işaret etmişlerdir

Teşekkür ederim sevgi ve selamlarımı iletirim iyi günler diler esslatü cümle aleme aleyküm :D

 

O İslam tarihide aynen Yahudi tarihi gibidir.Mısırdan çıkış ,Filistine yerleşme Yeşu ,Hakimler devri Simson ve Dalila ,Davut Süleyman İsrailin ikiye ayrılması Babil sürgünü Nabukadnezar ,....v.s hepsi doğmatik hikayelerdir. Keza Romanın kuruluşu Romüs ,Romülüs ,onlara süt veren Kurt,Keza Türklerde Ergenekon,Yani aynı onlar gibi  Doğmaların üzerine kurulu bir tarih!.İslam tarihide Emeviyeye kadar aynıdır,Ondan sonrasına bakacaksın.Kaldıki Emeviler hakkındada çok şey bilinmiyor.Ama bak bir incele bakalım Kuzey Suriyede bulunan Emevi sikkelerini.

 Allah diriler için vardır.Ölünün Allahı falan olmaz.Yaşayan İnsanın nefsinde tecelli eder.Bir yüksek haldir.O yüzden Şah damarından daha yakındır.Cennet ve Cehennemde diriler içindir. Bilinçlerdeki hallerdir.Kaldıki o mealini verdiğim tek bir ayetde değildir.Kuranda iki surede geçer.

Bekleki içersin Şaraben tahurayı öbür dünyada:))Burada iç burada:))Orada bir mok yok.Benden söylemesi.

 

 

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 saat önce, Tanah yazdı:

Ben bu kadar saçma bir savunma görmedim dindarr da aynı mallığı yapıyor ya deliriyorum bunlarla uğraştığıma .

Musa , isanın dayısı mı oluyor ? Meryemin de abisi olur galiba. Kafam karıştı,bu ne ya ? Birşeyi adam gibi yazmayı becerememiş çöl cahilleri ya. Hikaye diye, bu kitabı  okumak istesek bile, insanın kafası karışır :rolleyes:.  Ama bu çok büyük bir hata. Bir de bu hatanın üzerini örtmek için acayip savunmalar var. Ben de çok sinirleniyorum aslında böyle savunmalara. Sonuçta kuran yazarları çok büyük hata yapmışlar. Sonuçta insan yazımı ve 7. yüzyıl kitabı.  Böyle hata olması normal ; bir de 21,yüzyıla bu kitabı uydurmaya çalışıyorlar, gülmekten kopuyorum. Ama bazen sinirleniyorum nedense. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
11 hours ago, yeniçeri53 said:

 

O İslam tarihide aynen Yahudi tarihi gibidir.Mısırdan çıkış ,Filistine yerleşme Yeşu ,Hakimler devri Simson ve Dalila ,Davut Süleyman İsrailin ikiye ayrılması Babil sürgünü Nabukadnezar ,....v.s hepsi doğmatik hikayelerdir. Keza Romanın kuruluşu Romüs ,Romülüs ,onlara süt veren Kurt,Keza Türklerde Ergenekon,Yani aynı onlar gibi  Doğmaların üzerine kurulu bir tarih!.İslam tarihide Emeviyeye kadar aynıdır,Ondan sonrasına bakacaksın.Kaldıki Emeviler hakkındada çok şey bilinmiyor.Ama bak bir incele bakalım Kuzey Suriyede bulunan Emevi sikkelerini.

 Allah diriler için vardır.Ölünün Allahı falan olmaz.Yaşayan İnsanın nefsinde tecelli eder.Bir yüksek haldir.O yüzden Şah damarından daha yakındır.Cennet ve Cehennemde diriler içindir. Bilinçlerdeki hallerdir.Kaldıki o mealini verdiğim tek bir ayetde değildir.Kuranda iki surede geçer.

Bekleki içersin Şaraben tahurayı öbür dünyada:))Burada iç burada:))Orada bir mok yok.Benden söylemesi.

Evet Kuran denilen kitapta Denizlerin mürekkep ağaçların kalem olması Lokman 27 de geçer.Surenin Ondan önceki ayetlerindede Cennetten bahsetmez.Senin bahsettiğin Kehf 109 da geçer Ve DEKi(Kul) ile başlar.Yani Bir fikri anlatır.

قُل لَّوْ كَانَ الْبَحْرُ مِدَادًا لِّكَلِمَاتِ رَبِّي لَنَفِدَ الْبَحْرُ قَبْلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَاتُ رَبِّي وَلَوْ جِئْنَا بِمِثْلِهِ مَدَدًا ﴿١٠٩﴾

Rabbimin sözlerini (ilmini) yazmak için denizler mürekkep olsa ve bir o kadar da ilave etsek (denizlere deniz katsak); Rabbimin sözleri tükenmeden önce denizler tükenirdi

Halbuki Lokmanda bak bakalım cennet nerede?

 

ndilerine, "Allah'ın indirdiğine uyun" denildiği zaman, "Hayır, biz babalarımızı üzerinde bulduğumuz şeye uyarız" derler. Şeytan kendilerini cehennem azabına çağırıyor olsa da mı?  
22. Kim iyilik yaparak kendini Allah'a teslim ederse, şüphesiz en sağlam kulpa tutunmuştur. İşlerin sonu ancak Allah'a varır.  
23. Kim inkar ederse, onun inkarı seni üzmesin. Onların dönüşleri ancak bizedir. Biz de onlara yaptıklarını haber veririz. Allah göğüslerin içindekini (kalplerde olanı) hakkıyla bilendir.  
24. Biz onları (dünyada) biraz yararlandırırız. Sonra da onları ağır bir azaba sürükleriz.  
25. Andolsun, eğer onlara, "Gökleri ve yeri kim yarattı?" diye sorsan, mutlaka "Allah" derler. De ki, "Hamd Allah'a mahsustur." Fakat onların çoğu bilmezler.  
26. Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır. Şüphesiz Allah her bakımdan sınırsız zengin olandır, övülmeye layık olandır.  
27. Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem, deniz de mürekkep olsa, arkasından yedi deniz daha ona katılsa, Allah'ın sözleri (yazmakla) yine de tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.  
28. (Ey insanlar!) Sizin yaratılmanız ve öldükten sonra tekrar diriltilmeniz ancak bir tek insanı yaratmak ve diriltmek gibidir. Şüphesiz Allah hakkıyla işitendir, hakkıyla görendir.  
29. Görmedin mi ki Allah geceyi gündüzün içine ve gündüzü de gecenin içine sokuyor. Güneşi ve ayı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Her biri (kendi yörüngesinde) belli bir zamana kadar akar gider. Şüphesiz Allah işlediklerinizden hakkıyla haberdardır.

 

 

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

1-Deki diyen kimdir?Allahmı? Allahsa neye dayanarak Allah olduğunu iddia edebilirsiniz? İslama göre Cebrail adlı melek Yani bir kuvve? O kuvvenin tasavvuf akıl olduğunu söylüyor

2- Lokman suresinde ağaçların kalem olmasından gayrı hem Deniz diyor .Birde o denize Yedi deniz ekliyor! Yedi deniz nedir?Yedi Nefs,Yedi kat gök? Seb al mesani(Fatiha) nedir bunlar?Nefsi safiye tasavvufta Yedinci nefs mertebesidirki O senin yaptığın bir işte beyninin düşünce zerreciklerinin Birliğini  sağlayıp en iyisini yaptığın ve Başarıyı kazandığın halindirki Buda yetmez! diyor.

Yani Ne Tevrat ne Mezmurlar ne İncil Nede Kuran Allahın sözleri olamazlar.Onlar olsa olsa bir Şahadettirler.Kanaatimce bunun için olsa olsa Yeryüzündeki bütün insanların beyinlerini birleştirip onları en maksimum halde çalıştıran bir Kompütür elde etmeniz gerekirki buda imkansızdır:)

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, Tatarka yazdı:

Musa , isanın dayısı mı oluyor ? Meryemin de abisi olur galiba. Kafam karıştı,bu ne ya ? Birşeyi adam gibi yazmayı becerememiş çöl cahilleri ya. Hikaye diye, bu kitabı  okumak istesek bile, insanın kafası karışır :rolleyes:.  Ama bu çok büyük bir hata. Bir de bu hatanın üzerini örtmek için acayip savunmalar var. Ben de çok sinirleniyorum aslında böyle savunmalara. Sonuçta kuran yazarları çok büyük hata yapmışlar. Sonuçta insan yazımı ve 7. yüzyıl kitabı.  Böyle hata olması normal ; bir de 21,yüzyıla bu kitabı uydurmaya çalışıyorlar, gülmekten kopuyorum. Ama bazen sinirleniyorum nedense. 

Samiri,Haman,Haman'ın kule yapması,Eyüp , Maide 32 hataları da feci.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Maide 32'de kötü birşey yok, bana göre. Düzgün bir ayet. Ancak  Taha suresinde, samiri'den bahsediyor. Ayrıca, Harun ile Musa'nın firavuna gönderilişleri falan.  Resmen hikaye yazmışlar, saçma sapan;  yok sopa yerde yılan olmuş :lol:.  http://www.kuranikerim.com/melmalili/taha.htm 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, Tatarka yazdı:

Maide 32'de kötü birşey yok, bana göre. Düzgün bir ayet. Ancak  Taha suresinde, samiri'den bahsediyor. Ayrıca, Harun ile Musa'nın firavuna gönderilişleri falan.  Resmen hikaye yazmışlar, saçma sapan;  yok sopa yerde yılan olmuş :lol:.  http://www.kuranikerim.com/melmalili/taha.htm 

Yok dostum ben Samiri ve Maide 32 ile ilgili şunları yazmıştım daha önce ayetin kendisinde sorun yok tarihsel hata ve Yahudi teffsir kaynaklarındaki bir kelimeyi yanlış alıntılama var.(Samiri)

 

Maide 32 Konusu: 

 

Samiri Konusu: 

 

 

tarihinde Tanah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...