Jump to content

KURAN'I YERLE BİR EDEN BİR BAŞKA ÇELİŞKİ: HARUN'UN KIZKARDEŞİ MERYEM


Recommended Posts

9 dakika önce, Temple Grandin yazdı:

Eğer Harun'un direkt soyundan gelmiyorsa öyle anılabilir. Meryem'in İmran soyundan geldiği ima edilirken, soyun ünlülerinden olan Harun'a da gönderme yapmak isteniyorsa, Meryem onun kızkardeşi olarak anılmak zorunda...

 

Hayır öyle değil. İmran kızı Harun'un kızkardeşi diyor . Harun'un kızkardeşi olanve İmrna kızı olan bir Meryem var bunun dediğinle ilgisi yok. Hiçcir soy bağı kızkadrdeş veya erkekkardeş alakadarlığı ile kurulmaz . Tevrat'a ve Yahudi geleneğine birebir zıt ifadeler bunlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 85
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

  • 2 years later...

Başlıkdaki iletilerin hepsini okumadım. Okuduğum kadarıyla ayetlerden anladığım:

 

Kuran yazarlarına göre İmran, Harun, Musa, Meryem ve İsa aynı devirde/zamanda yaşamış insanlardır, kankadırlar, birbirlerini tanımakla kalmaz aynı zamanda birbirleri ile yakın akrabadırlar.

 

Şaşırmadım elbette! Yaşamamış masal kahramanlarını akraba yapmışlar.

 

Sevgiler

tarihinde DreiMalAli tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 years later...

Selamlar,

Öncelikle belirteyim, konu ile alakalı tüm mesajları okumadım ama konu hakkında araştırmam ve bilgim var. Şunu görüyorum ki, ateist zihinleriniz "ikna olmamak" için elinden geleni yapıyor. Ne kadar kanıt görseniz de, sizin için hiçbiri yeterli değil, yeteri kadar sağlam değil. Çünkü bu biraz subjektif bir konu. Siz ne olursa olsun zihninizdeki ateizmin parçalanmasını kabul etmemek için elinizden geleni yapıyorsunuz. 

 

Siz ne kadar kabullenmesenizde, Yahudilikte ve İsrailoğullarında, kendi soyundaki büyük, tanınmış isimlerden isim alma geleneği var. İsa as için İncilde "Davud oğlu" dendiğini biliyor olmalısınız. Sizin için ne kadar "yeterli" olmasa da, bu geleneğin kanıtlarından birisi bu hitap şekli. Bunun için, Terrence Y. Mullins atıflı  "Jesus, Son of David" yazısını okuyabilirsiniz. İngilizce bilenler için, İncil'den alıntılar:

"A record of the genealogy of Jesus Christ the son of David, the son of Abraham (Matthew 1:1)"

As Jesus went on from there, two blind men followed him, crying out, "Have mercy on us, Son of David!" (
Matthew 9:27)
 

İncil'e göre İsa, Davud'un şehrinde doğmuştur. Bu da bir etken olabilir, bu türden bir sıfat için:

 

Now after Jesus was born in Bethlehem of Judea in the days of Herod the king, magi from the east arrived in Jerusalem, saying, "Where is he who has been born King of the Jews? For we saw his star in the east and have come to worship him" (Matthew 2:1,2)

Diğer bir etken ise, Harun da İmran da birden çok kişiye verilen isimler olabilir. Bu çok normal bir durum. Bunu neden imkansız gördüğünüzü anlamış değilim. Soyunuzda, Allah'ın elçileri olduğuna, iyi insanlar olduğuna inandığınız insanlar var.. İsimlerini çoluk çocuğa koymak kadar normal bir durum yok. Binlerce yıllık soy içinde, bir kaç tane İmran, bir kaç tane Harun, bir kaç tane İsmail vs ismi verilenler olabilir. İkna olmak istememeniz sizin sorununuz. İncil'de kaç tane ayrı "Mary" var bulmak zor değil:

Mary, the mother of Jesus, Mary Magdalane, Mary of Bethany, Mary of Clopas, Mary of Rome....

Neden, çünkü bakire Mary'nin ismiyle anılmak isteyen bir çok kadın var...

Neyse, mesajı yazmamdaki asıl noktaya geleyim. Muhammed isimli bir şahsın çıkıp, Tevrat ve İncil'den büyük zahmet ve uğraşla kopyalayarak uzun müddet içinde Kur'an'ı oluşturduğunu iddia edip, aynı zamanda acayip basit bir hatayla İncil'de bu kadar çok "Mary" karakteri arasından, gidip de İsa'nın annesi bakire Mary'yi, yıllar öncesine ait Miriam ile karıştırdığını savunmak, büyük tezat. Siz bununla ikna oluyorsanız, kendi önyargınızı tabii göremezsiniz.

 

 

İngilizce bilenler için "Mary - Sister of Aaron" isimli "quransmessage" adresinde yer alan makaleyi tavsiye ederim. Mantıklı bir analiz yapılmış. Orada da yazdığı üzere, Kur'an oldukça güzel bir detayla, Meryem'lerin ve İmran'ların karışmaması için, Harun'un kız kardeşinin ismini hiçbir ayette vermez. "Musa'nın kız kardeşi" şeklinde geçer. Musa ve Harun'un anne babasının ismini de vermez. Sadece İsa'nın annesi Meryem hakkındaki ayetlerde bu isim verilir. Karışıklığın önüne kolayca geçilmiş olur. 

Faydalanmak isteyenler için yazdım. Yüce Allah'ın tüm elçilerine ve salih kullarına selam olsun.
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...