Jump to content

Kuranın indirilişi,kitap haline getirilişi,ebu leheb ve Nisa 82


Recommended Posts

Kuran 23 yıllık bir süreç içinde indirilerek tamamlanmış söylentilere göre,bir kitap durumuna getirilmesi de,muhammedin ölümünden sonra gerçekleşmiş.İlk vahiyin geliş zamanı ise 610 yılında.Ebu leheb ve ebu cehilin ölümü ise 624 yılı.

Hâlâ Kur’an’ı düşünüp anlamaya çalışmıyorlar mı? Eğer o, Allah’tan başkası tarafından (indirilmiş) olsaydı, mutlaka onda birçok çelişki bulurlardı.Nisa 82

Ben bu bilgilerden sonra şu noktaya gelmek istiyorum.Şimdi Kuranda şu yazıyor.Eğer bu kitap Allah tarafından indirilmemiş olsaydı,onun içinde birçok çelişki bulurdunuz.

Ebu leheb,ebu cehil ve müslümanlığı kabul etmeden ölen diğer kişiler,bu durumda,kuranın tüm ayetlerini göremeden,kuranı inceleyemeden,kuran üzerine düşünüp, kafa patlatmadan ölmüşler.Ortada zaten bir kitap yok,kitap tamamlanmamış.Kuran sureleri de muhammedin ölümünden sonra,derlenerek kitap haline getirilmiş.Diğer Kuran nüshalarının da,Kuranın kitaplaştırılma sürecinde yakıldığı söyleniyor.Öyleyse şimdi bu insanlar,hangi kitabı inceleyecekte,o kitapta çelişki,tutarsızlık var mı diye bakacak.

tarihinde Buzul tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

En eski kuran 1350 yıllık deniliyor, ancak bence o da şüpheli.  Pekiala 13 yüzyıl önce yazılmış da olabilir.

Ayrıca bu kitabın bir ön sözü, ve editör düzenlemesi olmadığı gibi, bu kitaba "içindekiler" listesi yapmak da çok zordur

 

Kuran, aslında bir derlemeden ibaret, "kitap" denilmesi de zor. Ve oldukça dağınık ve gereksiz tekrarlı bir derleme. 

"Ayet" denilen metinler ise, aslında kuran'ın uydurma olduğunun ayetleri... yani delilleridir.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Amr bin Hişam kur'an'ın son inen ayeti maide 3'ü dinlemek için konferans yapılsaydı, yine müslüman olmayacaktı. O yüzden kur'an'lı hayatındaki 4 yıl gördükleri mertebesinde hesaba çekilecektir ve onun gibi diğerleri. İlk inen ayette, "hiçbir şeye ihtiyacın olmadığını sanma, kerem sahibi Rabbin adına oku" şeklindeki muazzam ilk ayete inanmamış adamlar, leş yemeyin diyen son ayete mi inanacalardı? Amr bin Hişam'ın zaten yırtıcı hayvanın parçalayıp öldürdüğü leşleri yiyen birisi olduğunu düşünülemez birisiydi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kuran diye elimizde tuttuğumuz metin peygamberin insanlara açıkladığı  Kuran değil bu %100. Kuranda kesintiler var hatta bazi ilk dönem alimleri Kuran 18000 ayetti bile demiş Fatihayi sure değil Dua sayandan Kuran'daki bazı iki sureleri tek sure kabul edenler bile var ilk dönemde.

tarihinde Tanah-Gospel Theologist tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...