Jump to content

10 Kasım - İnsanlar ölür fikirler ölmez


Recommended Posts

4 hours ago, liberaldüşünce1776 said:

Kemoş bozuntusu

Saçmalığı söylemişsim zaten orada.

Atatürk ilke ve inkilaplarının komple yasaklanması gerekir bu ülkede, sizler gibi kendini özgür zanneden, put tapıcıları ortaya çıkmasın.

 

Hadi lan zırtapoz,Size sıçmayı bile Atatürk öğretti.Götünüzü taşla siliyordunuz bee.!

Atatürk put değildir ama manevi mirası puttur.Dangalak herif,köyde eşek dikerken şehre gelip kendini bir bok mu sandın..

Dinci pezevenk..Senin pezevenk bir din tüccarı olduğunu biliyoruz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 68
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

5 saat önce, liberaldüşünce1776 yazdı:

Atatürk ilke ve inkilaplarının komple yasaklanması gerekir bu ülkede, sizler gibi kendini özgür zanneden, put tapıcıları ortaya çıkmasın.

Liberalizmi savunan,  özgürlüğü savunan bir kişi  tutarlı olmalıdır.  Atatürk gibi değerlere saygı duymalıdır,kendisiyle çelişmemelidir.. Liberalizmi savunurken sosyal değerleri, sosyal demokrasinin gereklerini de bilmek gerekir. Ne komunizme kaymak, ne de vahşi kapitalizme doğru gitmek doğru değildir. Dengeli, karma ekonomik bir yapı, kişisel özgürlükler, sosyal demokratik vss. gibi fikirleri savunmayı gerektirir. Hukukta, kuvetler ayrılığı dengesi vs.  Puta tapmak gibi söylemler iftiradır. Böyle bir durum yok. Bu tarz söylemler kişisel olarak, karşı tarafı itibarsızlaştırma amaçlı yapılan hikayeden söylemlerdir. Size tavsiyem,  siz ilkönce liberalizm kavramının ne anlama geldiğini bi kavrayın.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

O zaman size ödev vermek gerekir. Diyorsunuki "Benüm Atatürkçü sen değülsün Atatürkçü"

Ok. Bu da bir başlangıç.

- Ama Atatürk'ün Anıtkabirdeki Kitaplığını hatırlatalım. "Hepsini okuyun, katıksız entel olun" demiyorum. 1930'larda radyo yeni çıkmıştı, TV, İnternet, Facebook'ta yoktu.

Ama bu noktada "Ben yüzeysel Atatürkçü değilim, Ya da Yüzeysel Atatürkçü olmak istemiyorum" diyorsunuz.

Tamam. O zaman buyrun size Aydınlanma felsefesi. Rousseau, Voltaire, John Jocke, Montesquieu, Thomas Jefferson, Kant filan, bu noktadan sonra bunları karıştırıp "Cumhuriyet" ne demek o konuyu araştıracaksınız. Cumhuriyet'İn temeli felsefedir, Masonluk değil. Bu tür ilkeleri anlayıp benimserseniz dört-dörtlük cumhuriyetçi / Dolayısıyla Atatürkçü olursunuz.

Ben de bir de 15 sene önce aldığım Regris DeBay'In "Kızıma Cumhuriyeti Anlatıyorum" diye çok kısa bir kitabı vardır. Yani Cumhuriyetçi yönünüzü de geliştirin.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 13.11.2016 at 15:18, leonardo18 yazdı:

Bir şey demedik. Dikkatsizliğine kızıyorum. Karşı apartmanda kocasıyla oturan yaşlı bir teyze var. Bayrak böyle ip gibi buruşmuk sallanıp duruyor. 5 ay filan olmuştur. Kimse de uyarmıyor, onu anlatıyorum.

- Ham analım hem tartışalım.

fft99_mf2752112.Jpeg

Okuduğum bir dergide cumhuriyet dönemi kadınları ile ilgili çok güzel fotoğraflar var. İnternet üzerinden de böyle bir şey bulup ekledim.

- Atatürk'ün çok yerinde yorumlarına da yer verilmiş. Mesela "Bizim analarımız, bacılarımız, eşlerimiz olan kadınların yüzlerini örtüp, bizden ayrı oturup, bakışlarını sürekli yere indirmeleri medeni bir ülkeye yakışmayan çok barbar bir uygulama değil mi?" demiş. Ve kendisi "islamın reforme edilemezliği" sonucuna da varıp bu yüzden laik bir devlet yönetimi modeline yönelmiş. Bu tarzda çok ilginç bir yazı dizisi okumaktayım. Yani Can Dündr meselesinde olduğu gibi, Atatürk'e karşı gelerek, yine dünya çapında kabul edilmiş bir şahsiyete karşı gelmiş oluyorsun. Atatürk şunu da demiştir: "Beni yok etmeye çalışmak Türkiye'Yi yok etmeye çalışmak demektir."

Yani bu vesileyle biraz da tarih dersi yaparsak, şimdi neyle karşı karşıya olduğumuzu daha iyi anlayabiliriz.

Sen ne anlatıyorsun Leonardo? Ben senden hiçbir şey anlamadım.

Can Dündar dünya çapında kabul edilmiş olsa kaç yazar? Orhan Pamuk da dünya çapında tanınan ve kabul gören bir yazar, üstelik bir de Nobel aldı ama onu da günahım kadar, kitaplarını da hayatta okuyamam. 

Demem o ki, safsataya başvurma. Atatürk'ün dünya çapında kabul edilip edilmemesi gibi bir düşüncem yok, onun değerini kabul etmek için bu tür referanslara ihtiyaç yok. Adam sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya imzasını atmış ve gitmiş.

Bu kadın konusunu kendin açmışsın, tartışalım demişsin; iyi güzel de ben daha tek satır bir şey yazmamışken, konudan haberim bile yokken ve uzaktan yakından değinmemişken Atatürk'e karşı çıktığımı nereden anladın? Ne dedim de karşı çıktım, nerede hangi yazımı okuyup böyle acayip sonuçlar çıkardın?

Yahu sen okuduğun gazete ve kitapları da böyle okuyorsan yandık biz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şu cümlelerin eşsiz ve tek gerçek olduğunu bildiğim için yakama rozet,arabama çıkartma,ruhuma bayrak,boynuma kolye yaparım ve gururla taşırım.Esas Atatürkçülük bu cümlelerin putçuluğunu yapmaktır,Atatürk'ün kendisini değil..

● İstiklal, istikbal, hürriyet, herşey adaletle kaimdir!

● Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak!

● Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk iktisadiyatı, Türk şiir ve edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

● Yurtta sulh, cihanda sulh.

● Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

● Türk Milletinin istidadı ve kesin kararı medeniyet yolunda, durmadan, yılmadan ilerlemektir.

● Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.

● Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır.

● Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların dogmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz.

● Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok, ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır. Ben muhterem hanımlarımızın Avrupa kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım.

● Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye eski devirlerdeki gibi basit değildir. Bugünün anaları için gerekli vasıfları taşıyan evlat yetiştirmek, evlatlarını bugünkü hayat için faal bir uzuv haline koymak pek çok yüksek vasıflar taşımalarına bağlıdır. Onun için kadınlarımız, hattâ erkeklerimizden çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgili olmaya mecburdurlar; eğer hakikaten milletin anası olmak istiyorlarsa.

●Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet halinde varlığı kabul olunamaz.

●Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.

●Toplumdaki başarısızlığın sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır.

● Bütün dünya bilsin ki, benim için bir yandaşlık vardır: Cumhuriyet yandaşlığı, düşünsel ve toplumsal devrim yandaşlığı. Bu noktada yeni Türkiye topluluğunda, bir bireyi bunun dışında düşünmek istemiyorum.

● Dünyada herşey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir. 

• Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır."

Ve bence Atatürkçülüğü en güzel anlatan cümlesi....

● "Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir."

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hem atatürkçüyüm hem müslümanım itirazı olan? Mustafa Kemal Atatürkün kuvayı milliyesi insanları dil inanç gibi tüm farklılıklardan birleştirerek bir milli mücadele vermiştir. Daha sonra kurulm parlamento ülkenin cagdaslasması ileriye gitmesi biseyler üretmesi icin calıstı. Ama mustafa kemalin ölümünden sonra ingilizler ve amerikan derin devleti iktidarı ele geçirdi. Atatürk bu ülkenin tek değeridir. Atatürk bu ülkenin onurudur ve şerefidir. Atatürk dğşmanlığı türk düşmanlığı atatürk düşmanlığı VATAN HAİNLİĞİDİR. Hem müslümanım hem atatürkçüyüm.İtiraz?

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 hours ago, liberaldüşünce1776 said:

Atatürk ilke ve inkilaplarının komple yasaklanması gerekir bu ülkede, sizler gibi kendini özgür zanneden, put tapıcıları ortaya çıkmasın.

Puta tapmak mı?Yav bırak şöyle zırva zırva konuşmayı. Tam akpli MISIROĞLU kafası var sende.Öyle sloganvari konuşup, kafadan sallama önerme kurmak yok. 

Şimdi söyle bakalım akpli liboş........ Atatürk İlkeleri neden komple yasaklanması gerekiyor ? İddiaların neler bakalım.  Sebepleriyle açıklayacaksın. Özgürlüğe, demokrasiye mi , hürriyete mi,  halkın egemenliğine mi zarar getiriyor ? Kafadan sallama önerme kurduktan sonra ben de kurarım. Türkiyede demokrasi mi vardı da, özgürlükten bahsediyorsun ? 

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 saat önce, Tremor yazdı:

Hadi lan zırtapoz,Size sıçmayı bile Atatürk öğretti.Götünüzü taşla siliyordunuz bee.!

Atatürk put değildir ama manevi mirası puttur.Dangalak herif,köyde eşek dikerken şehre gelip kendini bir bok mu sandın..

Dinci pezevenk..Senin pezevenk bir din tüccarı olduğunu biliyoruz.

Haha Atatürk öğretti bize, 

11 saat önce, Deist Adam yazdı:

Sunlari insan yerine koyup cevap yazmaniz bile kabahat.

Adam seriatcilik yasaklansin demiyor Kemalizm yasaklansin diyor.

Eskortlar bile bunlardan cok daha serefli ve onurlu.

Yasaklansın dedim ya, yanlış anlaşıldım sanırsam. 

Ben sadece, devletin insaları zorla Kemalist doktirinlere saygı göstermesini ve tapınmasını yasaklamaktan bahsediyorum.

Yoksa kişisel olarak, isteyen herkes Kemalist dogmalara inanabilir.

Bunda bir beis yoktur.

Şiddete baş vurmadığı müddetçe kimse inancından dolayı yargılanamaz.

Benim anlatmak istediğim, insanları zorla heykelinin önünde saygı duruşunda bulundurmak zorunda bırakılmasıdır.

İnsanların zorla, ölüm yıl dönümü saygı duruşunda bulundurmak zorunda bırakılmasıdır.

İnsanlara, onun dogmalarını zorla benimsetilmek istenmesidir.

Yabancı devlet adamlarının protokol gereği, onun türbesini ziyarete zorlanmasıdır.

Yoksa kişisel olarak onu sevenlerle bir işimiz olmaz bizim.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
13 saat önce, Tremor yazdı:

Hadi lan zırtapoz,Size sıçmayı bile Atatürk öğretti.Götünüzü taşla siliyordunuz bee.!

Atatürk put değildir ama manevi mirası puttur.Dangalak herif,köyde eşek dikerken şehre gelip kendini bir bok mu sandın..

Dinci pezevenk..Senin pezevenk bir din tüccarı olduğunu biliyoruz.

Atatürk ilke ve inkilapları derken, onun dogmalarının topluma dayatılması yasaklansın diyorum.

Yoksa kişisel olarak, sen ve senin gibi düşünenler buna inanabilir ama bunu topluma dayatmaları ve insanları zorla heykellerinin önünde saygı duruşunda bulunmasını istemelerini kast ediyorum.

Zorla onun ilke ve inkilaplarını sevmeye zorlanmasını kast ediyorum.

Yabancı devlet adamlarının protokol gereği, onun türbesini ziyaret edilmesinin zorunluluğunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz

Ya da yeni seçilen bir hükümetin, adli makamın temsilcilerinin, spor klübü başkanlarının ya da başka stk'nın üyelerinin onun mezarını ziyaret etmesini zorunlu kılmamız gerekir.

Uzun lafın kısası onu seven kişesel olarak sever, onu hiçbir şekilde topluma dayatmamalıdır.

Devlet eliyle de onun dayatılmasına karşı çıkmalıyız.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 hours ago, liberaldüşünce1776 said:

Atatürk ilke ve inkilapları derken, onun dogmalarının topluma dayatılması yasaklansın diyorum.

Yoksa kişisel olarak, sen ve senin gibi düşünenler buna inanabilir ama bunu topluma dayatmaları ve insanları zorla heykellerinin önünde saygı duruşunda bulunmasını istemelerini kast ediyorum.

Zorla onun ilke ve inkilaplarını sevmeye zorlanmasını kast ediyorum.

Yabancı devlet adamlarının protokol gereği, onun türbesini ziyaret edilmesinin zorunluluğunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz

Ya da yeni seçilen bir hükümetin, adli makamın temsilcilerinin, spor klübü başkanlarının ya da başka stk'nın üyelerinin onun mezarını ziyaret etmesini zorunlu kılmamız gerekir.

Uzun lafın kısası onu seven kişesel olarak sever, onu hiçbir şekilde topluma dayatmamalıdır.

Devlet eliyle de onun dayatılmasına karşı çıkmalıyız.

 

Kemalist dogma dediğin şey nedir ulan oğlan!

Hele bir anlatsana? Hangi dogmadan bahsediyorsun sen.

Ajanlardan, casuslardan öğrendiğin üç tane cümle ile konuşuyorsun.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Robespierre yazdı:

 

Hele bir anlatsana? Hangi dogmadan bahsediyorsun sen.

Ajanlardan, casuslardan öğrendiğin üç tane cümle ile konuşuyorsun.

Dogma: TDK'ya göre: Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi.

Cuk üzerine oturuyor, hatta taşıyor bile ;))

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎11‎/‎14‎/‎2016 at 20:06, Türk Ateist yazdı:

Sen ne anlatıyorsun Leonardo? Ben senden hiçbir şey anlamadım.

Can Dündar dünya çapında kabul edilmiş olsa kaç yazar? Orhan Pamuk da dünya çapında tanınan ve kabul gören bir yazar, üstelik bir de Nobel aldı ama onu da günahım kadar, kitaplarını da hayatta okuyamam. 

Demem o ki, safsataya başvurma. Atatürk'ün dünya çapında kabul edilip edilmemesi gibi bir düşüncem yok, onun değerini kabul etmek için bu tür referanslara ihtiyaç yok. Adam sadece Türkiye'ye değil, tüm dünyaya imzasını atmış ve gitmiş.

Bu kadın konusunu kendin açmışsın, tartışalım demişsin; iyi güzel de ben daha tek satır bir şey yazmamışken, konudan haberim bile yokken ve uzaktan yakından değinmemişken Atatürk'e karşı çıktığımı nereden anladın? Ne dedim de karşı çıktım, nerede hangi yazımı okuyup böyle acayip sonuçlar çıkardın?

Yahu sen okuduğun gazete ve kitapları da böyle okuyorsan yandık biz.

Benimkisi içgüdü. Forumun yarısının dini okullardan gelme olduğunu varsayıyorum (günümüzde birçok aile çocuklarını bu tür okullara gönderiyor).

Siz Can Dündar'ı takdir bile etmiyorsunuz. "Büyük yazar, saygı duyuyorum, ama şu şu yazılarını/tutumlarını beğenmedim" diyebilirsiniz.

Tremor: Güzel paylaşımın için teşekkürler.

On ‎11‎/‎14‎/‎2016 at 21:23, Kuranınizinde yazdı:

Hem atatürkçüyüm hem müslümanım itirazı olan? Mustafa Kemal Atatürkün kuvayı milliyesi insanları dil inanç gibi tüm farklılıklardan birleştirerek bir milli mücadele vermiştir. Daha sonra kurulm parlamento ülkenin cagdaslasması ileriye gitmesi biseyler üretmesi icin calıstı. Ama mustafa kemalin ölümünden sonra ingilizler ve amerikan derin devleti iktidarı ele geçirdi. Atatürk bu ülkenin tek değeridir. Atatürk bu ülkenin onurudur ve şerefidir. Atatürk dğşmanlığı türk düşmanlığı atatürk düşmanlığı VATAN HAİNLİĞİDİR. Hem müslümanım hem atatürkçüyüm.İtiraz?

Sen diğer tarafta gülücükler filan dağıtarak "kamon evribadi" filan diyerek dinle dalga geçen herif değil miydin?

- Ha pardon, Dindarr'dı değil mi. iyi yaw neyse, neyse...

On ‎11‎/‎14‎/‎2016 at 22:49, BilimDinimdir yazdı:

Sunlari insan yerine koyup cevap yazmaniz bile kabahat.

Adam seriatcilik yasaklansin demiyor Kemalizm yasaklansin diyor.

Eskortlar bile bunlardan cok daha serefli ve onurlu.

Sen avatarındaki herif kim arkadaşım. Ben niye bu bu foruma her geldiğimde paranoid şizofren gibi hissediyorum?

On ‎11‎/‎15‎/‎2016 at 07:05, impressivo yazdı:

Puta tapmak mı?Yav bırak şöyle zırva zırva konuşmayı. Tam akpli MISIROĞLU kafası var sende.Öyle sloganvari konuşup, kafadan sallama önerme kurmak yok. 

Şimdi söyle bakalım akpli liboş........ Atatürk İlkeleri neden komple yasaklanması gerekiyor ? İddiaların neler bakalım.  Sebepleriyle açıklayacaksın. Özgürlüğe, demokrasiye mi , hürriyete mi,  halkın egemenliğine mi zarar getiriyor ? Kafadan sallama önerme kurduktan sonra ben de kurarım. Türkiyede demokrasi mi vardı da, özgürlükten bahsediyorsun ? 

TR'de elitizm vardır. Bazı elitistler kendi elitist ideolojilerini Kemalizm olarak satmışlardır (halbuki elit olmak bir yana, güç bela geçinen bir kitledirler), Millet bunlardan bıkmıştır. AKP tercümanları olmuştur. TR'de seçim barajının düşmesi lazım.

On ‎11‎/‎15‎/‎2016 at 10:55, liberaldüşünce1776 yazdı:

Atatürk ilke ve inkilapları derken, onun dogmalarının topluma dayatılması yasaklansın diyorum.

Yoksa kişisel olarak, sen ve senin gibi düşünenler buna inanabilir ama bunu topluma dayatmaları ve insanları zorla heykellerinin önünde saygı duruşunda bulunmasını istemelerini kast ediyorum.

Zorla onun ilke ve inkilaplarını sevmeye zorlanmasını kast ediyorum.

Yabancı devlet adamlarının protokol gereği, onun türbesini ziyaret edilmesinin zorunluluğunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz

Ya da yeni seçilen bir hükümetin, adli makamın temsilcilerinin, spor klübü başkanlarının ya da başka stk'nın üyelerinin onun mezarını ziyaret etmesini zorunlu kılmamız gerekir.

Uzun lafın kısası onu seven kişesel olarak sever, onu hiçbir şekilde topluma dayatmamalıdır.

Devlet eliyle de onun dayatılmasına karşı çıkmalıyız.

 

Ben gitgide bunun zorunlu olduğuna inanmaya başladım. Şapka devrimini düşünün. Bıraksalardı Pakistan'daki gibi millet fesle, sarıkla, sakalla filan dolaşacaktı. Şimdi hiç olmazsa Kadınların örtüsü hariç, derdimiz yok. Bence okullarda filan buna devam edilmeli. bütün avrupada böyle şeyler kalktı. TR'de bir 50 senesi daha var diyorum.

 

9 saat önce, Robespierre yazdı:

Kemalist dogma dediğin şey nedir ulan oğlan!

Hele bir anlatsana? Hangi dogmadan bahsediyorsun sen.

Ajanlardan, casuslardan öğrendiğin üç tane cümle ile konuşuyorsun.

Yok İsrailli filan değil, ben kendisini şahsen tanıyorum.

- Söylediği şey: Modern eğitim sisteminde artık daha çok serbestlik vardır. Çocuklara felsefe, Tarih filan öğretilir, ama kendi sonuçlarına kendileri varmaları beklenir.

Dediğine ben de itiraz ettim. Ben dedim ki: Ortalıklıkta o kadar dinci okul, tarikat, cemaat, dangalak ve mal yetişkin varken, çocuklara Atatürk ilkelerini vurgulamaya devam etmeliyiz. Bu zararlı bir faaliyet değildir. (bakalım bunu tartışabilecek miyiz?)

8 saat önce, BilimDinimdir yazdı:

Siyasal islamcıları, şeriatçıları, ülkücüleri, apocuları, kılıçdaroğlucuları vs yi hepsini hallettiniz bir tek kemalistler kaldı dimi israf liboşlar?

Lİboş ne hakkaten yaw.. allah allaaaah...

7 saat önce, liberaldüşünce1776 yazdı:

Dogma: TDK'ya göre: Belli bir konuda ileri sürülen bir görüşün sorgulanamaz, tartışılamaz gerçek olarak kabul edilmesi.

Cuk üzerine oturuyor, hatta taşıyor bile ;))

Dogma olarak değil tabi. Ben bir çeşit "sürekli hatırlatma" olmalı diyorum. hem tarihsel olaylar, hem Atatürk'Ün ideolojisi, hem de söylediği şeyler.

- Unutanlar var çünkü. Ben Yabancı okuldan gelmeyim. Kendi kendime öğrendim. Şimdi daha çok saygı duyuyorum. Ama bilmeyenin halini siz bilmezsiniz. Bir sürü başörtüsü, türban okulu var. Bunlarda gerçek tarihle bağdaşmayan, iftira içeren düşüncelerin gizlice yayıldığını ben 90'larda tanıdığım kendi arkadaşlarımdan biliyorum.

Facebook, Twitter filan da bu amaçla kullanılıyor. Yüzeysel de olsa o da hatırlatmadır. Ben eğitimde de olmalı, Üniversitede de tekrarlanmalı diyorum.

- Türbancı okulların da komplesinin gitmesi, imam olmak isteyenlerin üniversiteye gitmesi gerekiyor. Bugün Turist rehberi olmak için 2 yıllık eğitim koşulu konulmuş. İmam olmak isteyen de bi zahmet 4 sene okusun artık.

Konudan konuya atlamadan. işin aslı budur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Can Dündar'ın nesini takdir edeceğiz vatan haininin, ipnenin önde gideni o. Tam bir ikiyüzlü, yavşak, liboş. Sadece o değil onun hocası Birand da öyle. Şirin Payzın, Cüneyt Özdemir vs de öyle. Hepsi ahlaksız, liboş, Atatürk düşmanı birer vatan haini.

Ama içlerinde en şerefsiz olan Can Dündar. Bu it azılı bir Atatürk düşmanı olduğu halde kendini Atatürkçü gibi gösterir sık sık. Mustafa filminde Atatürk'ü aşağılayıp siyasal İslamcı köpeklerin ekmeğine yağ sürmüştü. AKP bunu da diğer liboşlar gibi sümüğünü silip bir kenara attı.

tarihinde BilimDinimdir tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On 15.11.2016 at 10:55, liberaldüşünce1776 yazdı:

Atatürk ilke ve inkilapları derken, onun dogmalarının topluma dayatılması yasaklansın diyorum.

Birinci Dünya Savaşı’nın yıktığı Osmanlı Devleti’nin külleri arasından büyük bir var olma mücadelesi verilerek kurulan Tc için, devletin şekillendirilmesi, temellerini sağlamlaştırma ve çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırma gibi çabaların en büyüğü Atatürk'e aittir. Osmanlı Devleti’nin zayıflayıp yıkılmasına neden olan yanlışları yapmadan, halkın egemen olduğu, çağdaş, ulusal ve her alanda bağımsız bir hukuk devleti oluşturmak Atatürk için temel amaç olmuştur.

Atatürk dönemine ait anayasal gelişmelerden;   
II. TBMM tarafından 20 Nisan 1924 tarihinde kabul edilen 1924 Anayasası (Teşkilat-ı Esasiye Kanunu) ile 1921 Teşkilat-ı Esasiye Kanunu yürürlükten kalkmıştır.  


Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyen bu anayasada ayrıca, Türkiye Devletinin bir Cumhuriyet, resmi dilinin Türkçe, başkentinin Ankara olduğu yer almaktadır.   
Vatandaşlık açısından bir ayrım yapmayan anayasanın 88.maddesinde “Türkiye’de din ve ırk ayırt edilmeksizin vatandaşlık bakımından herkese Türk denir” ifadesi yer alırken, 69. Maddesinde yer alan “Türkler kanun karşısında eşittirler ve ayrıksız kanuna uymak ödevindedirler. Her türlü grup, sınıf, aile ve kişi ayrıcalıkları kaldırılmıştır ve yasaktır” ifadesiyle de vatandaşlar arasındaki eşitlik pekiştirilerek garanti altına alınmıştır.  
Bu anayasa kuvvetler birliği ilkesini benimsemesine rağmen, yürütme yetkisini hükümete, yargı yetkisi ise millet adına hareket edecek olan bağımsız mahkemelere bırakmıştır. Ancak meclis, hükümeti sürekli denetleyecektir. 
1928’de, 1924 Anayasası’nda yer alan laikliğe aykırı ifadeler yenileri ile değiştirilmiştir. 1937’de Atatürk İlkeleri de eklenen bu anayasa, 1960 İhtilali’nden sonra hazırlanan 1961 Anayasası’na kadar çeşitli değişikliklerle yürürlükte kalmıştır...................

Şimdi bu uygulamalardan nasıl bir dogma çıkarılıyor ? Dogmacı ve dogmatik olanlar sizin gibi düşünenler. 

Bu söylediği söz  de, aydın ve ilerici olan Atatürk'ten nefret etmenizin , sebeplerinden değil mi ?

Ne güzel söylemiş ama, ne harika bir adam ! 

"Bizim, devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipler, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutulmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz."  M. Kemal ATATÜRK

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kemalizm bir dogma değildir!

Kemalizm bir dayatma değildir!

Kemalizm, Türkiye'nin bağımsız, akılcı, laik, demokratik bir ülke olmasını istemek demektir. Bunun nesi dogma?

Liberal salak! Atatürk liberalizme de karşı değildi ki. İzmir İktisat Kongresi'nden serbest teşebbüs kararı çıkmıştı. Ülkede yeterli sermaye birikimi olmadığı için devletçi politikalar izlenmiştir. Ben bir sosyalist olarak, cumhuriyetin özel sermayeye gösterdiği teveccühten rahatsızım. Ancak bir bütün olarak Türk Devrimi, tarihin en önemli atılımlarından birisidir. Bu tarihsel olayı ideolojik angajmanlarım çerçevesinde değil, tarihsel rolünü öne alarak değerlendiriyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...