Jump to content

10 Kasım - İnsanlar ölür fikirler ölmez


Recommended Posts

Ölümünün 81. yıl dönümünde bu güzel insanı saygı ve sevgiyle analım.

 

Ben normalde Mustafa Kemal ismini kullanmaktan itinayla kaçınırım, kullanılmasından da hazzetmem. Çünkü bana küçümseyici bir ifade, tavır gibi gelir.

 

Fakat bana göre bugün yalnızca Mustafa Kemal Paşa'nın ölüm yıl dönümüdür, Atatürk'ün değil. 

 

Çünkü Atatürk sözcüğü bir soyisimden ibaret değildir. Atatürk; insanca yaşamayı, aklın rehberliğine olan sarsılmaz bir güveni ifade eden bir sembol ve Türk ulusu için kutsal bir ideal haline gelmiştir. Bilimden başka yol gösterici aramamak, her türlü dogmatik ve kalıplaşmış düşünceyi reddetmek, hür ve eleştirel düşünceye izin vermeyen her türlü gücün karşısında durmak, tam bağımsızlıktan yana olmak, sanata değer vermek, hangi koşul ve şekilde olursa olsun cinsiyet ayrımcılığını kökten reddetmek, çocukları korumak, doğayı ve hayvanları sevmek gibi insanı insan yapan sayısız pozitif özelliği içeren bir nevi bir metafor haline gelmiştir.

 

Dolayısıyla her canlı gibi onun vücudunun da toprak olması fikirlerinin öldüğü anlamına gelmemektedir. Dünyanın sonu gelmedikçe, Türk ulusu da yeryüzünden silinmedikçe Atatürk de hep yaşayacaktır.

 

Ne kadar parmaklarımı yorsam da övgülerim yetersiz kalır biliyorum. Ama benim içimde başka kimsenin dolduramayacağı bir yere sahip bu güzide insan için elimden geldiğince duygularımı ifade etmeye çalıştım. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 68
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Her geçen sürede, değeri, önemi, eşsizliği daha iyi anlaşılan ölümsüz bir önderdir Atatürk...

 

Her bakımdan tükenmiş bitmiş bir güruhtan, geleceğe ümitle bakan diri bir millet yaratmayı başarmıştır. O'nun sırf cehalete karşı mücadelesi veyahut kadınlara iade-i itibar sağlaması dahi kendisini eşsiz kılar... Kendisi tarihin gördüğü en karizmatik liderdir benim gözümde...

 

Modern Türkiye'nin yaratıcısı Atatürk'ü saygıyla, minnetle, özlemle, şükranla anıyoruz...

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, Türk Ateist said:

Saygı, sevgi ve derin bir minnetle bir kere daha andık...

Modern Türkiye'nin kurucu babası, büyük devrimci, aklı ve bilimi tek olarak bilip kullanmış eşsiz bir zeka...

Tayyip harf devrimini hedef aldı 10 kasımda. Sık sık osmanlı vurgusu da yaptı. Atatürkten bahsetmedi bile. Atatürkü silecekler bu ülkeden.

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Kuranınizinde yazdı:

Tayyip harf devrimini hedef aldı 10 kasımda. Sık sık osmanlı vurgusu da yaptı. Atatürkten bahsetmedi bile. Atatürkü silecekler bu ülkeden.

 

Liberaller, Kürtçüler, fethullahçılar ve AKP'liler uzun yıllar boyu Fethullah tipi propagandayla Atatürk'e etmedikleri lafı bırakmadı. Biz bunları adamdan sayıp bir de uzun uzun tarih anlattık, Atatürk tartıştık. Meğer dert başkaymış... 

 

Demek istediğim, onca açık ve Tayyip'ten aldıkları güçle şiddetli saldırı bile Atatürk'ü silemedi, silebilmesi mümkün değildi. Şimdi geldikleri nokta Atatürk. Son bir haftadır, ama özellikle dün ve dünden beri, penguenci yandaş kanallar bile harıl harıl Atatürk övüyor, herkes Atatürkçü olma yarışında.

Bu aşağılık insanları buna zorlayan şeyi iyi tespit etmek lazım. O şey gerçeğin, doğrunun kendisi. Atatürk'ün yolu tek doğru yol. Dinle, şunla bunla toplum yönetilmez, bu çağda bu işler tutmaz.

Halk zorladı bu insanları. Atatürk bu halkı bir arada ve ayakta tutan yegane simge, değerdir. Bildiğimiz başka bir yol, başka bir doğru da yok zaten. Atatürk neticede vahiy almadı, yalnız aklını kullandı ve doğru yolu buldu. Akıl ve bilimden başkası yol olmaz bir topluma. Hayalle halkı kandıran hırsızlar büyük çöküşte. Hepsi de bugün "Atatürk" demek zorunda kaldı, Atatürk övme yarışına girdi. Tayyip de dahil. Öte yandan bir aklı geliyor, Atatürk Osmanlı subayıydı diyor, Türkiye Osmanlı'dır diyor, küçücük kitlesine oynuyor yine. Diğer yandan o Atatürk'ten ve cumhuriyetten zaten nefret ediyor...

Bir şey olmaz. Atatürk'ü silebilmeleri mümkün değil. Tayyip kaç paralık adam ki onun ne dediğinin önemi olsun... Atatürk'e ayyaş dedi, milyonlar meydanlara çıkıp kendisine küfretti. 

Bunlar gidici. Gitsinler, ondan sonra gör sen olacakları...

Herkes gelir gider, Atatürk orada kaya gibi, taş gibi sapsağlam durur. Ona, onun yoluna sırtını dayayan da. Başka da doğru bir yol yok zaten.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Talebelik zamanındaki zorlamalardan kaynaklanıyor sanırım, milli bayramlara karşı ilgisizdim. Arap yalakası bu hükümetin araplaşma-araplaştırma siyaseti sayesinde milli bayramlarımızı kutlamayı da öğrenmiş oldum.

Biz alamancıların kutlama/anma günleri genellikle tam gününe denk gelmez. Hafta sonuna denk getirmeye çalırız ve ya bir kaç gün önce kutlarız milli bayramlarımızı ya da bir kaç gün sonra. Bu sene Atatürk'ü anmamız ama tam gününe denk geldi. Hem konsolostukta anma törenleri vardı hem Türk Toplumu gibi çatı dernekte hem de diğer Türk kökenli derneklerimizde.

 

https://elbe-express.info/hamburg/hamburg-hunderte-gedenken-an-mustafa-kemal-ataturk/

 

Alışılmışın dışında bu sene Anma törenleri erken saatlarda yapıldı ve saat 9:05'e de denk getirildi.

 

10 Kasım'dan 3 gün önce, 7 Kasım günü, Hamburg Kültür Dairesi Hamburg şehrinde bir meydana Mustafa Kemal Atatürk isminin verilmesini kararlaştırdı.

https://elbe-express.info/hamburg/hamburg-mitteye-ulu-onder-mustafa-kemal-ataturkun-ismi-geliyor/

 

Sevgiler

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 11 months later...

Aziz Atatürk! Bükülmez bileklerimizde kuvvet, gözlerimizde ışıksın. Aydın dimağlarımızda ilkelerin, kalplerimizde sınırsız sevgin ve inancın var. Yarattığın her yaştan 82 milyon kahraman ve asil Türk ulusu, acı kaybının 82. yıl dönümüne yasınla başlarımız eğik, bizlere verdiğin azim ve gururla yolunda, ardında dimdik yürüyecek, koşacağız; sana ve idealine mutlaka ulaşacağız.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...