Jump to content

TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR


Recommended Posts

Evet, Arkadaşlar. Ben böyle düşünüyorum dürüstçe.  TANRI yoksa, Hiçbirşeyin anlamı yoktur. (olup olmadığını da bimiyorum) 

Hayatın anlamı yoktur. Yaşamın , onun bunun şunun bunun, benim senin onun, hiçbirşeyin anlamı yoktur. Eğer Tanrı yoksa. 

Anlam kişiden kişiye değişirmiş de,  falan filan fıstık, zart-zurt. Hepsi de boş şeyler. Anlamsız amaçsız ve salakça yaşayan dünyadaki canlılar. 

Tanrı olunca , nasıl bir anlam oluyor diye soranlar olabilir. Tanrıyı bulmaya falan çalışmıyorum. Yani odak noktası burada, Tanrı yok ise. olmadığı durum !!! 

Nihilizm tuzağına düşmemek diye safsata yapanlar da olacaktır, bu sadece kendini kandırmaktır aslında. ateist düşünce= nihilizm olması gerekir bir anlamda ! 

Yazacak çok şey var aslında ama ; sonuçta   TANRI YOKSA,  HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR.   Olay bu yani kısaca. Hayat bu. Hayatın anlamı,  anlamsızlığıdır !!! sonucu çıkar. 

Kendinizi kandırmayın yani. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 451
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Evet yani İnsan: "yükünü Bir saadete nail olayım diye çeker." İnsan hayatda musibetini de, belasını da, sıkıntısını da, bir saadete nail olayım diye çeker

Eğer saadet fikri aradan çıkarsa işte o zaman toplumdaki her fert, insanları inleten kendi saadeti için başkasını ezen geçen insanların yaptığı gibi yapmaya başlar. O zamanda işte insanlıl inim inim inler.

Ve bu kül halinde kabul edilirse Anarşi başlar işte

Bereket versin ki din kuvveti sayesinde Allahın en büyülk nimeti dindir.

herkes böyle düşünmüyor. "hayatın bir anlamı var" diyor.  kader diyor Allah diyor, bakalım ne çıkaracak diyor elinden geldiği kadar belaya musibete sabrediyor, kadere teslim olmaya çalışıyorlar. deseler ki kader yok Allah yok, kesin artık.  O zaman musbitini belasını sıkıntısını çekmez, bu belaya sıkıntıya kimler sebep olmuşsa onların leşini sermeye bakar..

 

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Zaten dini savunanlarda,onun yaşama kattığı anlamı,onun verdiği huzuru,mutluluğu savunur.Din mutluluk veriyor,yaşama anlam katıyor diye de o dinde ki,o dinin kaynağında ki saçmalıkları,mantıksızlıkları,tutarsızlıkları,çelişkileri,o dinin neden olduklarını görmezden mi gelelim.O yüzden diyorum ya,dini olan,yaşama anlam katıyor diye savunan birinin düşüncelerinin hiçbir önemi,değeri yoktur diye.Bu kişi,gerçeği de örter,gerçeği de gizler,eğer de,büker de,Kutsal afyonunu kaybetmemek için.Düşünelim ben kırmızı bir elmaya,bu elma mavidir diyorum.Çünkü mavi olmadığını kabul edersem,o elmaya kırmızı dersem,o elmanın bana verdiği mutluluğu,yaşamıma kattığı anlamı kaybedeceğim.Ha işte dini yaşamına anlam kattığı için savunan biri de,kırmızı elmaya mavi diyip,kendine kandıran kişidir.Bu kişinin iradesi de yoktur,iradesi korkuları tarafından ele geçirilmiştir,korkuları yüzünden bu kişi aka kara da der,elmaya armutta der.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
10 minutes ago, democrossian said:

Nihilizm ile ateizm arasına eşittir koymak salaklığın daniskası. Böyle bir denklem yoktur. Böyle bir denklem kurmak tam bir cehalet ve aptallıktır. At gözlüğü takmaktan beter bir andavallık.

Nihilizm,  ateizm mantığına göre sana gerçeği gösteriyor. Sen gerçekten kaçmak için değişik yollara saparak sadece kendini kandırıyorsun. EEE kandır,, napayım yani ? Zihin yanılsamaların, gerçeğin gerçek olduğunu değiştirmez. Asıl salaklık, senin yaptığın. Çünkü en büyük salaklık, kendini kandırmaktır :) keh keh keh.... 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ben ateistim ve nihilizm ile hiç alakam olmadığı gibi nihilizm benim dinden de büyük düşmanımdır. Nihilizmden dinden de daha fazla hoşlanmam. Bu durumda senin tezin elbette aptalca oluyor. Çünkü senin bu uydurmanın aptalca olduğunun canlı kanıtı benim.

Neden nihilizmden dinden daha fazla hoşlanmam? Çünkü bir dindar saf olup kullanılabilir, bir işe yarayabilir. Bir nihilist hiç bir halta yaramaz. Nihilistten hiç bir şey olmaz, çünkü hiççi zaten adı üstünde. Ateist de olmaz. Hiç bir halt olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Şimdi ; bu reformcu mealciler var piyasada bir sürü. Kole ile hür hiç eşit olur mu kavramindan ;  adam tutar , tüm insanlar eşittir diye birşey çikartir; efendim yok orda öyle demek istemiyor falan da filan da. 

Bunum benzeri bazi ateistlerde de var. Ayni bu mealci, süslemeci cilacilar gibiler. Panteist ateist nihilist naturalist...vs.gibi. Efenim bunlar temelde ayni şeyler. Yok efendim ateizm var; simdi biraz ateizm kavramini süsledik püsledik, determinizm oldu; efendim yetmedi  modern-determinizm var... Daha da yetmez se, kuantumu da ekleriz. Falan filan fistik gibi zirvalar. Yahu; gerçek orda işte. Sen ne kendini kandirmaya devam ediyorsun? Kendini kandirdigini ve sacmalidigini itiraf et işte. Bu kadar zor degil. Anlamsiz ve amaćsiz ve gereksiz canlilariz. Mesela her ekosistemde tüketiciler gereksizdir örneği.... Nihilizm gerçegi gosteriyo; tanri yok ise.  

Link to post
Sitelerde Paylaş

Yine de şöyle bir şey ekleyebiliriz. Yüzeysel dindarlık insana gerçek anlamda bir şey kazandırmaz. örneğin sokakta tanıdığım sıradan bir Türk insanı var. 2 saat bana çocuk sahibi olamadığında (fakir olduğu halde) her şeyi deneyip de bir türlü karısının hamile kalmayışından filan söz ediyor. Bu adam dindar biri mi? herhalde dindar. Din belli bir eksikliği gidermiş mi? - Hayır. Direk en ilkel içgüdülerle hareket ediyor, yani kendini sürdürmek, bir de onun tabiriyle "soyunu sürdürmek".

- Benim anlatmaya çalıştığım bu değil. Bence, herhangi bir dine daha derin yaklaşırsan, kendinle ilgili bir şey keşfetme şansın var. Bu felsefe değil, Siyaset filan hiç değil. Tamamen bireysel, özgün bir durumdan söz ediyorum.

Gelelim İmpresivo'nun dediği şeye. Bu anlamda bir anlam kazan olabiliyor ve bütün inançlarda böyle bir şey olabiliyor. Ama asla bedava da değil, çalışma ve disiplin gerektiriyor. Böyle bir şeyi buradakilere asla anlatamam. Ama benim fark ettiğim şey şudur: çeşitli ibadetlerin, uygulamaların özünde belirli bir amaç bulunmaktadır ve hepsi bu amaca hizmet etmektedir. Tabi öğreti 1000'lerce senelik olunca, zaman geçtikçe sapmalar, düzensizlikler, orijinal mesajın tam tersi sonuçlar da ortaya çıkabiliyor. Benim görüşüm daha çok bu yöndedir. bütün dinler için de söylediğim bir şeydir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
8 minutes ago, impressivo said:

Dindar,  tamam kes :). Islama göre hayatin anlami ne? Dindar, Allah ne vadediyor? Sonucunu bildigi testin, uygulamasi da ne anlama geliyor? Sonsuz yaşam anlamli mi anlamsiz mi? 

Konuyu islama göre değil "tanrının yokluğu hayatı anlamsızlaştırıyor" diyerek açmışsın

Bende evet dedim "Tanrı fikri" olmazsa, dünyada İnsanlar kadercilik Allahcılık oynamazlar ve yüklerini yani sıkıntılarını, musibetlerini ve başlarına gelen belaları çekmezler onlarla savaşmaya başlarlar işte o zaman anarşi başlar dedim

bu sçylediklerimi anlamıyorsan napıyım yani

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, Dindarr yazdı:

Konuyu islama göre değil "tanrının yokluğu hayatı anlamsızlaştırıyor" diyerek açmışsın

Bende evet dedim "Tanrı fikri" olmazsa, dünyada İnsanlar kadercilik Allahcılık oynamazlar ve yüklerini yani sıkıntılarını, musibetlerini ve başlarına gelen belaları çekmezler onlarla savaşmaya başlarlar işte o zaman anarşi başlar dedim

bu sçylediklerimi anlamıyorsan napıyım yani

bu dünyanın hıc bır anlamı yok dındar.

allahınızın cennetı bıle sadece hurı ve sarap.

anlamsızlık hersey.

Link to post
Sitelerde Paylaş
23 minutes ago, cezayakın2 said:

bu dünyanın hıc bır anlamı yok dındar.

allahınızın cennetı bıle sadece hurı ve sarap.

anlamsızlık hersey.

Huri (kişiliktir) İnsan cennete girerken onun nefsini (kişiliğini) alırlar. onun yerine huriler (bir kaç kişilik) verirler. anladın mı

O şarapta, Aklı nara inkılap eden Şarap değil, aklı nura inkılap eden şaraptır. Yani huyunu dahada güzelleştirir daha hoş eder, 
daha daha insanları seversin. Alemde İman zevkinin üstünde bir zevk yoktur kardeşim 

Düşünebiliyor musun? Allah herkesin elindeki herşeyi alıyor, hiç bir şeyini bırakmıyor. Her insanın akıbeti berabat. 
Yalnız diyor Allah, "imanına ilişmiycem" ben şu şu hallerimi ıslah edicem, Allahta bana şunları şunları ihsan edecek verecem hepsini diyor 

Alemde iman zevkinin üstünde bir zevk yoktur. çünkü herkes boynunun altığı bir çukura dolduruyor gidiyor ihtiyarlıyor çürüyor 
hayat cabuk geçiyor.

İnsan ben kimim demeli nerden geldim demeli, siz kimsiniz demeli, beni 100 sene önce tanıyormuydunuz hayır
beni tanıyan kim vardı Allah, o halde ben sizin hepinizin.... der  ve hepinizin akıbeti berbattır. 
AllahdA yemin etmiştir bu kadar kesindir asr suresinde vallahi her insanın sonu berbatttır ihtiyarlıktır çürümüş kokuşmuşluktur pisliktir der
yalnız iman ederler hariç nokta..

O yüzden Allahın belasınada musibetinede yılma satılma dayan derler.. İman belayı bal yapar çünkü

Ne demişler
Hılafından hazer eyle, rızay-ı bariyi gözle.

Mukadderda hata olmaz, hemen yan gel sefa eyle

Ne demişler

hayat içinse bunca gam keder sıkıntı. Değer mi Akıbet adem. (yokluk)

Hayat içinse bunca Hem (iş) bakidir aslı mültezem 

Hüdaya eylerem kasem,(yemin ederim ve onun taksimine güvenirim ki) hayata minnet eylemem

hayatımın zevali var, ne olmak ihtimali var..

tarihinde Dindarr tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Niye hiççi olup da kendimi gizlemek için süsleme yapayım ki? Böyle bir şeye neden gerek duyayım? Dinciler sevap huri kazanmak için süsleme yapıyor. Benim nasıl böyle bir amacım olabilir ki? Ben ne düşünüyorsam onu söylerim. Ne olmasını gerektiğini düşünüyorsam onu yaparım. Hayat hiç de boş ve anlamsız filan değil. 

Bunlar bunalımdır, depresyondur. Senin nihilist olasın var da yerim dar olamıyorum diyorsun. Nihilist olursan depresyonun derinleşecek. Hiç tavsiye etmem. Nihilizm bunalım felsefesidir. Rutin, hep aynı giden işlerle uğraşma. Okey oynamak gibi... Sürekli daha üst bir işle uğraşmalısın. Bu tamam bunu aştım deyip yeni bir uğraş edinmelisin ama üst bir şey olmalı. 

Kendin merkezli sorunlara odaklanma, başkalarının sorunları ile de ilgilen. Yoksa kendini aşamazsın. Amaç olmadan kesinlikle yaşanamaz. Amaçsızlık hayatın sonudur.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 hours ago, democrossian said:

Niye hiççi olup da kendimi gizlemek için süsleme yapayım ki? Böyle bir şeye neden gerek duyayım? Dinciler sevap huri kazanmak için süsleme yapıyor. Benim nasıl böyle bir amacım olabilir ki? Ben ne düşünüyorsam onu söylerim. Ne olmasını gerektiğini düşünüyorsam onu yaparım. Hayat hiç de boş ve anlamsız filan değil. 

Dostum, gerçekte hayat boş ve anlamsızdır. Tanrının olup olmadığını bilmiyorum, bakma olasılık falan veriyorum ama büyük ihtimalle yok galiba. Bu durumda, hiçbir şeyin anlamı yoktur. Yani bir dindar, nasıl kendini kandırıyor ? Öldükten sonra dirileceğine, sonsuza kadar mutlu yaşayacağını, huriler vs... sonsuz zevk,yemek, hiç bitmeyen bu hayallere inanıyor. Kendine göre hayata bir anlam veriyor, yaşadıklarına falan ;  yani aslında ANLAM verdiğini zannediyor. 

Yani demem o ki; çok samimi olarak şöyle söyliyeyim , ben şahsen herşeyin anlamsız olduğunu biliyorum. Herşey boş. Tüm çabalar boşuna. Hayatta belirli hedefler koyuyorum, birşeyler yapmaya çalışıyorum elbette, ama bunları yaparken de ,aslında kendimi kandırdığımın da farkındayım.Bence insan yaşamının gerçek manada tek bir anlamı olabilmesi için,  İnsanlığı evrenin dışına taşıma gücü olma ihtimali olsaydı, ki bu ihtimal imkansız birşey. Sonuçta, bizi koruyan üstün bir güç yok ise, ki büyük ihtimalle yok galiba, o zaman bizler hiçiz ! Yok gibi birşeyiz yani. Sadece kendimizi kandıran zavallı ve bulunduğumuz ekosisteme bağımlı yaşayabilen virüsleriz !!! 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İnsanoğlu zavvallı bir varlık.

Karnını doyurmak, susuzluğunu gidermek, cinsel tatmin, güvenlik ve yalnız kalmamak için dostlar bulma, mal biriktirme gibi kendini içinde bulunduğu bu içgüdüler için zamanını harcıyor.

Acıdan kaçıyor, mutluluk ve zevk istiyor. bunu insan istemiyor, bu insana istettiriliyor.

İnsan zorunlu köledir. Ya arzularının kölesi ki arzular zaten kendi seçimiyle oluşmamış.

Ya zorla korku ile birşeylere köle ettirilmiş veya boş hayallerle köle ettirilmiş.

Öleceğimiz ve herşeyin yokolacağını bildiğimiz halde nasıl yaşayabiliriz.

Ben müslümanım ve salih amellerin yok olmayacağına inanıyorum.

Ve ben inanıyorum ki ben kendi kendime neyin doğru neyin yanlış olduğunu ve neyin benim için iyi ve neyin kötü olduğunu bilemem.

Tek çare beni işitsin yada işitmesin, görsün yada görmesin Tanrıya yönelmek.

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 minutes ago, Cesed said:

Ben müslümanım ve salih amellerin yok olmayacağına inanıyorum.

Ve ben inanıyorum ki ben kendi kendime neyin doğru neyin yanlış olduğunu ve neyin benim için iyi ve neyin kötü olduğunu bilemem.

Tek çare beni işitsin yada işitmesin, görsün yada görmesin Tanrıya yönelmek.

Müslüman olduğuna göre tanrı derken arabın putunu kastediyorsun.

Yerinde olsam o sadist, manyak, tutarsız, dengesiz, psikopat puta çok güvenmezdim, sen şimdi böyle bir puta yalakalık yaptın diye seni cennete yerleştirip koynuna da bir sürü huri, memeleri yeni çıkmış kızlar koyup sonsuza kadar zevk ve sefa içinde yaşatacağını sanıyorsun ama ya putun planları senin istediğin gibi değilse. Ya senin kıçına koca bir kazık sokup sonsuza kadar kebap yapmaya karar verirse ne yaparsın? Kime itiraz edersin?

Ya işte böyle kudreti sonsuz kimseye hesap vermeyen bir tanrı uydurmanın dezavantajları da var, bu tanrı hele Allah gibi dengesiz, manyak, sadist ve psikopat bir tanrı olursa kurtuluş da yok, artık kafasına göre sonsuza kadar seninle kedinin fare ile oynadığı gibi oynar, derini değiştire değiştire sonsuza kadar yakar, sen istediğin kadar ama ben sana çok yalakalık yaptım, seni hep yücelttim, övdüm de, fark etmez, nasıl olsa put kimseye hesap vermiyor, kendisini zorlayan bir kanun falan da yok, istediği gibi at oynatır. Siz müslümanlar hiç bu açıdan düşünmemiştiniz, değil mi?

Aslında müslümanlar da putlarının ne kadar zalim, manyak, psikopat ve sadist  olduğunun içten içe farkındalar sadece kendilerine itiraf edemiyorlar, onun için bu puttan it gibi korkuyorlar, bu yüzden de devamlı dua edip yakarıyorlar, günde 5 kere yatıp kalkıyor, yılda bir ay aç kalıyor, hayvanları ona kurban ediyorlar ki bu zalim sapık, sadist put kendilerini de yakmasın.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 hours ago, Dindarr said:

Huri (kişiliktir) İnsan cennete girerken onun nefsini (kişiliğini) alırlar. onun yerine huriler (bir kaç kişilik) verirler. anladın mı

Nasıl yani lan keko :D ? huri kişilik de ne demek ? Olm ne dediğini anlamıyom, kıızınca da artislik yapıyosun, dümbelek :)  Cennette huri yok mu ? Sen ne saçmalıyon ya ! Yani şu aşağıdakilerden verileceği garanti ise iman edebilirim. Ama emrimde, şöyle bi 500 trilyon tane olsun :) Ayrıca ben tanrıya, tanrı olmak istediğimi söylersem ne olacak ? Ölümden sonra hayata inanıyorsun ya, ahiret zart zurt, sonsuz yaşam. Bunun anlamı ne ? sen onu açıkla........ 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
3 hours ago, sağduyu said:

Müslüman olduğuna göre tanrı derken arabın putunu kastediyorsun.

Yerinde olsam o sadist, manyak, tutarsız, dengesiz, psikopat puta çok güvenmezdim, sen şimdi böyle bir puta yalakalık yaptın diye seni cennete yerleştirip koynuna da bir sürü huri, memeleri yeni çıkmış kızlar koyup sonsuza kadar zevk ve sefa içinde yaşatacağını sanıyorsun ama ya putun planları senin istediğin gibi değilse. Ya senin kıçına koca bir kazık sokup sonsuza kadar kebap yapmaya karar verirse ne yaparsın? Kime itiraz edersin?

Ya işte böyle kudreti sonsuz kimseye hesap vermeyen bir tanrı uydurmanın dezavantajları da var, bu tanrı hele Allah gibi dengesiz, manyak, sadist ve psikopat bir tanrı olursa kurtuluş da yok, artık kafasına göre sonsuza kadar seninle kedinin fare ile oynadığı gibi oynar, derini değiştire değiştire sonsuza kadar yakar, sen istediğin kadar ama ben sana çok yalakalık yaptım, seni hep yücelttim, övdüm de, fark etmez, nasıl olsa put kimseye hesap vermiyor, kendisini zorlayan bir kanun falan da yok, istediği gibi at oynatır. Siz müslümanlar hiç bu açıdan düşünmemiştiniz, değil mi?

Aslında müslümanlar da putlarının ne kadar zalim, manyak, psikopat ve sadist  olduğunun içten içe farkındalar sadece kendilerine itiraf edemiyorlar, onun için bu puttan it gibi korkuyorlar, bu yüzden de devamlı dua edip yakarıyorlar, günde 5 kere yatıp kalkıyor, yılda bir ay aç kalıyor, hayvanları ona kurban ediyorlar ki bu zalim sapık, sadist put kendilerini de yakmasın.

 

Herhangi bir tanrı değil de Allah inanarak senin problemlerini çözmüş oluyorum çünkü Allah'ın  vaadinin gerçek olduğuna, Allah'ın sözünün değişmeyeceğine Allah'a inandığım gibi inanmaktayım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...