Jump to content

TANRI YOKSA, HİÇBİRŞEYİN ANLAMI YOKTUR


Recommended Posts

İddia ayrı birşey, bilimsel gerçek farklı birşey. Mesela, bir canlı hücrenin yaşamsal fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için gerekli minimum 20 element....bilimsel gerçektir, iddia değildir. Bu 20 elementten sadece biri olan ve canlılığı sağlayan karbon atomları.    Karbon atomları olmadan yaşam olmaz. >>>Komik misiniz nesiniz ? Elbette iddialar da olacak yazılanlarda, çünkü herkes iddialarda bulunur. Karbon atomları neden var diye sorduğunuzda bu bilimsel felsefe tarzında bir sorudur. Filozofça cevaplamak gerekir, ya da doğa kanunları neden var gibi soru da, keza aynı.  Tabiiki, verilecek tüm cevaplar spekülasyondur. 

Bilmsel gerçekler mi? 100 milyar sinir hücresinin ve 100 trilyon hücrenin planları tek bir hücrenin DNA’sında mevcuttur.Bir DNA molekülünde yaklaşık olarak 3.5 milyar nükleotid, yani 3.5 milyar harf bulunur.  İnsan hücresinde ise yaklaşık olarak 3 milyar adet gen bulunur. Tabii her genin içinde binlerce nükleotid dizisi var. Vücuttaki 100 trilyon hücrenin her birinin çekirdeğinde bulunan DNA adlı molekül, insan vücudunun eksiksiz bir yapı planını içerir. DNA, her canlı hücresinin çekirdeğinde saklı duran dev bir moleküldür. Canlının sahip olduğu bütün fiziksel özellikler, bu sarmal biçimindeki molekülde şifrelenmiştir.Evrende gelişen rastgele olan olaylar ve insana uzanan evrim teorisi, sıkı bir olasılık hesabına tabii tutulduğunda, ortaya çıkan rakamı bilmek dahi istemezsin.Evet, vereceğiniz tüm cevapların özeti şu tarzda olacaktır ; başlayıp bitmiş bir satranç maçında, hamlelerde geri doğru gitmek mümkün değildir. Şimdi bu söylediğin iddia değil, değil mi ? :) puhahahhaaaa......

Pozitif bilimde tek yönlü nedensellik ilişkisi terkedilmiştir. / determinizme , kuantumdan darbe gelmiştir, determinizm çökmüştür.Sebep ve sonuç ilişkisi felsefi bir çerçeve içinde ele alınabilir. Gerçeği idrak etmemiz için olgulara dayanarak bilgi toplama işleminde,bazı olayların şans eseri ortaya çıkmasına bel bağlamanın faydası yoktur.Ama anlayana....Gerçeği tüm yönleriyle incelemek ne doğa bilimlerinde , ne de sosyal bilimlerde mümkün değildir, maalesef. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 451
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

19 hours ago, sağduyu said:

Hiç de öyle görünmüyor, tanrı şöyle olmalı, böyle olmalı, boyu 100 m. kilosu  13 ton olmalı diyen sensin.

Bir de fizik ötesi falan diye saçmalamaya başladın. Fizik ötesi de ne?

Bilinç ve benlik gibi kavramların sadece fiziksel olgular olduklarına dair kanıtların neler ? Böyle zırvalıyorsun.

19 hours ago, sağduyu said:

Git sen bak, insanoğlu neler yaratıyor, hatta tanrı bile yaratıyor. Ne anlatıyorsun?

yaratmak
  1. 1.
    (Tanrı) olmayan bir şeyi ya da her şeyi oluşturup ortaya koymak, var etmek.     //  Sadece   TANRI'ya özgü :) 
  2. 2.
    zihin ve düş gücünden yararlanılarak o zamana değin görülmeyen yeni bir şey ortaya koymak, yapmak.   // Hayali kavramlar  
     
     
    20 hours ago, sağduyu said:

    Nasıl yanıcı olan hidrojen ile yakıcı özelliğe sahip oksijen birleşip yepyeni bir özelliğe sahip suyu oluşturuyorsa bir çok atom ve molekül değişik miktar ve kombinasyonlarla bir araya gelip bilinci ve canlılığı oluşturuyor. Ortaya bir tanrı veya tanrılar koymadığın sürece gerçek bu. Ama kulağından tutup bir tanrı veya tanrılar ve tanrıçalar ortaya koyarsan durum değişir.

    Boş boş felsefe yapıyorsun.Felsefe yapacaksan, bilimsel felsefe tarzında olmalı. Yukarıda sorduğum sorulara cevap vermekle başlayabilirsin. Tabiiki de veremezsin. Hiçbir bilimadamı bile cevap veremiyor, sen mi vereceksin.  Sadece spekülasyon. O sorulara verilebilecek en mantıklı cevap Tanrı olabilir.

     

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrıyı kanıtlamaya çalışmıyorum deyip tanrı için yırtmadık yerini bırakmamak tanrıcıların tipik özelliği.

Olasılık hesabı ile tanrı kanıtlanamaz. Eğer DNA tek seferde pat diye ortaya çıkmış olsaydı, veya bir canlı, o zaman bu elementler nasıl kendiliğinden bir araya geldi, gelemezler denir. Öyle ya, demir yığını bir anda pat diye otomobil olmaz. Canlı mekanizmalar akıl almayacak kadar uzun zamanda evrilmişlerdir ve evrimin sonuçlarının çok sıkı ve acımasız bir denetleyicisi vardır: Doğal seçilim. Bu yüzden yararlı olmayan mutasyonlar hemen ortadan kalkar ve yok olurken, yararlı mutasyonlar neslin devamını sağlayıp devam ettikleri için, birikimli seçilim sonuçta tasarlanmışlık görüntüsü ortaya çıkarır.

Evrimin süresi ne gezegenimizle, ne evrenimizle sınırlı da değildir. Evrenler de canlılar gibi oluşur, gelişir ve ortadan kalkar, nesilleri devam eder ve evrimleşirler. Evrenlerin genetiğinin karadeliklerde korunduğu düşünülüyor.

Bu bakımdan evrimin süresi sonsuzdur. Kendiliğinden sonsuzdan beri zeki ve güçlü bir şey olamaz, bu saçmadır. Dolayısıyla tanrı olamaz ve kesinlikle de yoktur. Zeka ve güç ancak evrim sonucu oluşur. Kendiliğinden zaten var olmaz, olamaz. Böyle bir iddia gülünç ve saçmadır. Evren kendiliğinden olamıyor ama tanrı kendiliğinden oluyor, üstelik zeki ve güçlü. Bundan daha saçma bir iddia olamaz.

Pat diye ortaya bir kedi çıksaydı, kim yarattı bu kediyi diye elbette sorardık. İlk kedi diye bir şey yoktur. İlk canlı diye de bir şey yoktur. İlk diye bir şey yoktur. Başlangıç diye bir şey yoktur. Son diye bir şey yoktur. Döngü sonsuzdur. Zeka evrilir, ortadan kalkar, yeniden oluşur. Var olmamız için tanrı filan lazım değil, yok olmamak için de tanrı filan lazım değil. Zaten yoktan var olmadık ve yok da olmayacağız. Yok olmak mümkün değildir. Yok olma, yoktur.

Bu ileti az önce yoktu. Onu ben yarattım. Milyar tane yobaz tanrıcı dinci yaratmak tanrıya mahsustur dese sinek vızıltısı kadar kaale alınmaz. Dincilerin tanrıcıların zırvaları deli saçmasıdır. Bunlar evren kendiliğinden olamaz ama tanrı başka, o kendiliğinden var, üstelik zeki ve güçlü diye insanlığın ürettiği en saçma yalanı iddia etmekteler. Bu saçmalığın en küçük olabilirliği yok. Böyle bir şey olanaksız ve tanrı kesin biçimde yoktur. Evrim vardır.

Kuantum yasaları ise makro fizik yasalarından bile daha deterministtir. Determinist olmayan tek bir olgu saptanamadı. Determinizm durmadan indeterminizm kalesini kovaya çeviriyor. Determinizm bu maçı tek bir gol yersem yenik sayılacağım iddiasıyla yapmaktadır. Determinizm: 1000000000000000000000 - İndeterminizm: 1 şeklinde skoru yenik olduğu şeklinde kabul edecek ve sahayı terkedecek. Ama indeterminizm tek bir gol atamadı.

Link to post
Sitelerde Paylaş

 Determinizm  çöktü . Determinizm çöpte, kusura bakmayın;Indeterminizm golü çoktan attı, siz ayakta uyumaya devam edin. Indeterminizmin tek golü, determinizmin yüz milyar golüne eşittir :) Kuantum teorisi,  doğa yasalarının indeterminist yapıda olduğunu gösterdi. Nedensellik öldü. .Çünkü, nedenle sonuç arasındaki ilişki zorunlu değildir. //// Ayrıca,  Tanrısal yasalar hakkında bilgimiz yok ve bunlar bildiğimiz doğa sınırlarıyla sınırlı da değiller.Kendi bildiğimiz doğa yasalarının, Tanrı yasalarına eşit olduğunu düşünmek başlı başına bir hata. Okasyonalizm 

Öncelikle, Makro evrende , olaylar süreklilik gösterdikleri halde, mikro evrende bu süreksizlik; yani madde parçacıkları arasındaki sıçramaların neden ileri geldiği bilinmemektedir. Quantum teorisi de bize bu gerçeği şu şekilde açıklıyor. Mikro fizikte görülen; elektronların aynı anda hem tanecik, hem de dalga özelliğini göstermesi ikili bir durum ortaya koymaktadır. Bu durum,Heisenberg  tarafından bir adım daha ileri götürülerek, belirsizlik ilkesine kadar indirgendi.Bu Heisenberg ilkesine göre, taneciğin yerini belirttiğimizde hızını, hızını saptadığımızda yerini aynı anda kavrayamayız. Böylece Heisenberg’in deyimiyle biz nasıl aynı anda bir dürbünle hem uzağa hem de yakına bakamazsak, taneciğin yerini ve hızını da öylesine aynı anda kavrayamayız.

***Bu gelişmelerden çıkan sonuç, quantum teorisi bize parçacıklar dünyasında küçüğe doğru gidildikçe karşılıklı ilişkilerin önem kazandığını, belirsizliklerin arttığını, yer ve zaman kavramının aynı anda algılanamayacağını göstermektedir. Böylece parçaların özellikleri ancak bütün hareketlerin özellikleri incelendiğinde anlaşılabiliyor.Quantum fiziğinde tek bir doğru yoktur. Aksine belirsizlik öne çıkmıştır. Quantum fiziğindeki gelişmeler doğa olaylarında süreklilik değil, aksine süreksizlik gösterdiği gerçeğine ulaşılmıştır. Bu teori maddenin mahiyeti hakkında var olan düşüncelerimizi pozitif bilimlerde değiştirerek; yeni bir dönüm noktası oluşturmuştur.Kuantum kuramında sadece olasılıklar vardır. Olasılıkların fiziğe girişi ilk olarak entropi yasası ile (19. yüzyılın sonunda) olmuştur; fakat bu yasada olasılıkların oluş nedeni, katrilyonlarca parçacığın Newton mekaniğine uygun hareket etseler de, hesaplanmalarının imkansız oluşundan kaynaklanmaktadır. Ölçme problemi değil ; mutlak belirsizlik var.Yani bizim epistemolojik yetersizliğimizden dolayı entropi yasası olasılıkçıdır. Oysa kuantum teorisinde, Heisenberg’in Belirsizlik İlkesi ile iddia edilen, subjektif indeterminist (bizim epistemolojik yetersizliğimizden kaynaklanan bir indeterminizm) bir evren içinde olduğumuz değildir; objektif indeterminizm evrenin bir gerçeği olarak kabul edilir. Buna göre de evren olasılıklara göre hareket eder. Çünkü, kuantum indeterminizm ortaya konulduktan sonra,  determinist zorunlukçu yaklaşımın modern bilimin görüşü olduğunu söylemek mümkün değildir. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Just now, akıllı maymun said:

Cennette gidildiğinde keyif yapmak için yaşanılacaksa bunu tanrısız dünyada da yapabiliriz.

Kızarmış islam beyninle cevap yazma. Bu bir. İkincisi,  bu dünyayı cennete dönüştürmek ??? bu ne demek ? Haaa, şu diğerleri gibi kendini kandırmaktan bahsediyorsun. Gerçekleri görmezlikten gelmek ve kendini kandırarak ömrü tüketmek. Bilinçsiz genlerin kendini kopyalayıp, amaçsız bir varoluşun gerçekliğinde anlam aramak ??? hhımmm.  çok mantıklı !  Sizin eylemleriniz aynı amaçsızlığa hizmet ediyor, çünkü fizik kanunları gereği genlerini kopyalamak bir amaç barındırmıyor ve bu sebeple biyolojik bir robot olduğunu savunman gerekir,  bunu da kabul ediyorsun değil mi ? alla alla ya  ! 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, impressivo said:

Bilinç ve benlik gibi kavramların sadece fiziksel olgular olduklarına dair kanıtların neler ? Böyle zırvalıyorsun.

yaratmak
  1. 1.
    (Tanrı) olmayan bir şeyi ya da her şeyi oluşturup ortaya koymak, var etmek.     //  Sadece   TANRI'ya özgü :) 
  2. 2.
    zihin ve düş gücünden yararlanılarak o zamana değin görülmeyen yeni bir şey ortaya koymak, yapmak.   // Hayali kavramlar  
     
     

    Boş boş felsefe yapıyorsun.Felsefe yapacaksan, bilimsel felsefe tarzında olmalı. Yukarıda sorduğum sorulara cevap vermekle başlayabilirsin. Tabiiki de veremezsin. Hiçbir bilimadamı bile cevap veremiyor, sen mi vereceksin.  Sadece spekülasyon. O sorulara verilebilecek en mantıklı cevap Tanrı olabilir.

     

Kanıtım sensin, benim, bütün canlılar. Her şey fiziğin içindedir, fizik ötesi diye bir şey yoktur.

Yaratmak insana özgüdür, ortada tanrı, manrı diye bir şey olmadığına göre yaratmak tanrıya özgü diye bir saçmalık da yoktur.

1 hour ago, impressivo said:

Boş boş felsefe yapıyorsun.Felsefe yapacaksan, bilimsel felsefe tarzında olmalı. Yukarıda sorduğum sorulara cevap vermekle başlayabilirsin. Tabiiki de veremezsin. Hiçbir bilimadamı bile cevap veremiyor, sen mi vereceksin.  Sadece spekülasyon. O sorulara verilebilecek en mantıklı cevap Tanrı olabilir.

Hala mal mal tanrı manrı diye sayıklayıp duruyorsun? Ne tanrısı be? Nerede bu tanrı? Herife gerçek hayattan, somut, elle tutulur örnekler veriyoruz, herif bunlara spekülasyon diyor, gidip tanrı denen bir zırvanın her sorunun cevabı olduğunu iddia ediyor. Bir insan ancak bu kadar şaşkın olur.

14 minutes ago, impressivo said:

Determinizm  çöktü

Tipik dinci mantığı. Dinciler nasıl elinde hiç bir kanıt, veri, bilgi olmadan kıçlarından sallayarak evrim teorisi çöktü diye sayıklıyorsa sen de determinizm çöktü diye sayıklıyorsun. 

Her eylemin, her sonucun yani her şeyin  bir nedeni vardır, nedensiz hiç bir yoktur. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Belirsizlik, görelidir. Biz bilemediğimiz için ortaya çıkmış gibi görünmektedir. Parçacıklar çok küçük olduğunda ölçüm sorunlarımız vardır. Saptayamamamız bundan kaynaklanıyor. Belli bir küçüklükten aşağı kağıt uçak yapamamak gibi... Metaller sudan ağır olduğu halde küçük bir metal parçasının suda yüzmesi gibi. Burada Arşimet iflas etmemiş, başka küçükler dünyasına ait bir yasa, yüzey gerilimi devreye girmiştir. Kuantum da böyle. Kuantumda, karanlıkta elimizde bulaşık eldiveniyle su dolu bir tencerede bir domates çekirdeğini arıyoruz. O yüzden belirlenimin zor oluşu dışında bir belirsizlik, yok. Kuantum yasalar son derece kesin. Determinizm tökezlememiştir bile. Giderek sağlamlaşmakta, kesinleşmektedir. İndeterminizmin, belirsizliğin en küçük şansı görünmüyor. Kuantum ölçekte, başka kuvvet alanları var sadece. Ölçek değişince kuvvetler de görünüm değiştiriyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sağduyu , sen çok cahilsin ya... Her eylemin bir nedeni varmışmış ? puahhahahah :) ne cins birisin yahu. ....... tek yönlü nedensellik ilişkisi terkedilmiştir diyorum,  kafadan sallamıyorum, mal arkadaşım ,git dediğimi araşır. Neden ile sonuç arasında bir zaruriyet yoktur..  bak bu yazdığımı kafan aldı mı ? Bi araştır da öyle adam gibi bi cevap yaz. Zeus meus zart zurt dye üfürüp durma. 

Ayrıca democrossian, seninle bu konuda sonra konuşacağız.Şu an işim var. Ya benimle düzgün yazışırsın, ya da kavga ederiz.   :) tamam mı ? Kafadan sallamıyorum arkadaşım, şu anda ders kitaplarına determinizmin elbette geçerli oldugu yönler var, ama determinizmin çöktüğü artık biliniyor. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 minutes ago, impressivo said:

Kızarmış islam beyninle cevap yazma. Bu bir. İkincisi,  bu dünyayı cennete dönüştürmek ??? bu ne demek ? Haaa, şu diğerleri gibi kendini kandırmaktan bahsediyorsun. Gerçekleri görmezlikten gelmek ve kendini kandırarak ömrü tüketmek. Bilinçsiz genlerin kendini kopyalayıp, amaçsız bir varoluşun gerçekliğinde anlam aramak ??? hhımmm.  çok mantıklı !  Sizin eylemleriniz aynı amaçsızlığa hizmet ediyor, çünkü fizik kanunları gereği genlerini kopyalamak bir amaç barındırmıyor ve bu sebeple biyolojik bir robot olduğunu savunman gerekir,  bunu da kabul ediyorsun değil mi ? alla alla ya  ! 

Yani sana göre senin hayatını bilinçsiz genler yönlendiriyor, bu yazıyı aslında sen yazmıyorsun, bilinçsiz genlerin dürtmesiyle oluyor bütün eylemlerin. Senin hayatının anlamı sadece genlerini kopyalamaktan oluşuyor yani. Diyorsun ki ben biyolojik bir robotum. 

Aslında haklısın, bir robottan farkın yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Just now, impressivo said:

Sağduyu , sen çok cahilsin ya... Her eylemin bir nedeni varmışmış ? puahhahahah :) ne cins birisin yahu. ....... tek yönlü nedensellik ilişkisi terkedilmiştir diyorum,  kafadan sallamıyorum, mal arkadaşım ,git dediğimi araşır. Neden ile sonuç arasında bir zaruriyet yoktur..  bak bu yazdığımı kafan aldı mı ? Bi araştır da öyle adam gibi bi cevap yaz. Zeus meus zart zurt dye üfürüp durma. 

Ayrıca democrossian, seninle bu konuda sonra konuşacağız.Şu an işim var. Ya benimle düzgün yazışırsın, ya da kavga ederiz.   :) tamam mı ? Kafadan sallamıyorum arkadaşım, şu anda ders kitaplarına determinizmin elbette geçerli oldugu yönler var, ama determinizmin çöktüğü artık biliniyor. 

Kim cahil belli oluyor, bana bir tane nedensiz bir eylem göstersene. Nedensiz eylem mi olur geri zekalı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, akıllı maymun yazdı:

Ne dediğin belli değil.

Burada bu ne için yırtınıyor, kendisi de bilmiyor. Derdim tanrı değil diyor, ama tanrı diye yılandan beter kıvranıyor. Bunu tanrı ya bir de varsa korkusu sarmış... :lol:

Bu salakça bir korkudur. Tanrı diyelim ki hadi olmayana ergi, var... :) "Benüüüü niyüüüü inkaaar ettüüüüün!" diye homurdanıp işkenceler edecek bir tanrı, çok gülünç ve saçma. Ülen koskoca tanrı olsam, yerde bitin teki benim için yok dese, kılım bile kıpırdamaz be!

Tanrıya inanmak isteyenler, suçludur. Bir suç işlemiştir ve affedecek bir tanrı olsun istemektedirler. Bu konudaki gözlemlerim kesin. Boşa cırmalamayın, suçunuzu ancak kime karşı işlediyseniz o affedebilir. Affettirme şansınız yoksa, ölene kadar bu suç ile yaşayacaksınız. Yapabileceğiniz tek şey, bu suçu bir daha işlememeye kesin karar vermek ve bu karara ömür boyu uymak.

Suçunuzu affedecek bir tanrı arayışı ile boşuna kıvranmayın.

Link to post
Sitelerde Paylaş
7 minutes ago, NotImportant said:

Senin için güzel bir bölüm arıyorum kitapta. Ayrıca interneti de araştırabilirsin. 

Bu kuantum dünyası için her kafadan bir ses çıkıyor, özellikle şarlatanlar, ilgi manyakları bilinmezliğe sığınarak salladıkça sallıyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Democ denen dingilin, beyni islam sacmaligiyla kizardigi için , oradan ahkam kesip duruyor. Determinist sarhoş seniiii. Kuantum fizigi desteginde Indeterminizm; determinizmi çökertti; boşuna yırtınmayın. Sagduyu malı da, ateizm dinini savunup ayrica indeterminist oldugunu soyluyor. Puahahahhah. Öldürdü beni gülmekten. Nolan diye bicocuk vardi; burada akpli ateistler var diyordu. Aha işte bu kavram tam sagduyu malına uyuyor

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 dakika önce, sağduyu yazdı:

Bu kuantum dünyası için her kafadan bir ses çıkıyor, özellikle şarlatanlar, ilgi manyakları bilinmezliğe sığınarak salladıkça sallıyor.

Işık hem dalga hem parçacık özelliği gösterir bunu biliyorsundur değil mi ? Bu arada şarlatan dediklerin einstein ve onun gibi fizik adına çok önemli insanlar. 

 

41ZA6L.jpg 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...