Jump to content

Cinsel İstismarcının Cezasının Ertelenmesi Önergesi


Recommended Posts

Metin Feyzioğlu, açıklamış. 

Cinsel istismara uğrayan çocuğun tecavüzcüsüyle evlendirilmesi halinde cezanın erteleneceği şeklinde bir önerge, tam anlamıyla bir skandaldır, derhal çöpe atılmalıdır.

http://www.arizali.tv/metin-feyzioglu-canli-yayinda-patladi-izlemeyen-paylasmayan-kalmasin

ÖNERGE : “Cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir neden olmaksızın 16/11/2016 tarihine kadar işlenen cinsel istismar suçunda, mağdurla failin evlenmesi durumunda, Ceza Muhakemesi Kanununun 231 inci maddesindeki koşullara bakılmaksızın hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, hüküm verilmiş ise cezanın infazının ertelenmesine karar verilir. Zamanaşımı süresi içinde evliliğin, failin kusuruyla sona ermesi halinde fail hakkındaki hüküm açıklanır veya cezanın infazına devam olunur. Bu fıkra uyarınca fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına veya cezanın infazının ertelenmesine karar verilmesi durumunda, suça azmettiren veya işlenişine yardım edenler hakkında kamu davasının düşmesine veya infazın ortadan kaldırılmasına karar verilir.”

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Allah olsa, ilkönce  müslümanların belasını verirdi.  Vermediğine göre ? 

12 yaşındaki bir çocuğun kendi rızasıymış. Böyle konuşan bir bakan. Bu ülkeyi yöneten bir it ! 

Küçüğün de rızası ile yapılmış işlermiş. 

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/iste-cok-tartisilan-onergeye-imza-atan-vekiller-1515857/

tarihinde impressivo tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiye'yi islamcılar yönetiyor ne olmasını bekleniyor. Bunlar 9 yaşında kızla cinsel ilişkiye girenlerin ümmeti.

 

http://www.ateistforum.org/index.php?/topic/59882-hz-ai%C5%9Fenin-alt%C4%B1-ya%C5%9F%C4%B1nda-evlenmesi/

 

 

 

 

Fasil : İSRÂ` VE Mİ`RÂC HADÎSİ

Konu : Hz. Peygamber`in Hz. Âişe ile evlenmesi

Ravi : Ümmü`l-mü`minîn Âişe

Baslik : PEYGAMBERİMİZİN HAZRET-İ ÂİŞE İLE NİŞANLANMASI

Hadis : Rivâyete göre şöyle demiştir: Ben altı yaşında bir kız iken Nebî salla`llahu aleyhi ve sellem beni akd ve nikâh eylemişti. (Üç sene sonra) biz Medîne`ye hicret ettik. Hâris İbn-i Hazrec oğullarının menziline indik. Müteâkıben ben, sıtmaya tutuldum. Bu cihetle saçım döküldü. (Hastalıktan kurtulduktan sonra) saçım gürleşti, uzayıp omuzlarıma döküldü. Bir kere ben, arkadaşlarımla berâber salıncakta oynarken annem Ümmü Rumân bana doğru geldi ve beni çağırdı. Ben de annemin yanına geldim. Beni ne edeceğini bilmiyordum. Annem elimi tuttu. Tâ evin kapısı önün (e geldiğimizde ora) da beni durdurdu. Ben de yorgunluktan kaba kaba soluyordum. Nihâyet soluğum biraz yatıştı. Sonra annem biraz su aldı. Onunla yüzümü, başımı sıvazladı. Sonra beni eve koydu. Evde Ensâr`dan birtakım kadınlar hazır bulunyordu. Bunlar bana: - Hayır ve bereket üzere geldin, hayırlı kısmet getirdin! di(ye alkışla) dılar. Annem beni bu kadınlara teslîm etti. Bunlar da benim kılığımı, kıyâfetimi düzlediler ve Resûlullah`a teslîm ettiler. Beni hiçbir şey sıkmadı. Ancak Resûlullah salla`llahu aleyhi ve sellem`i habersiz görünce sıkıldım. (Resûlullah bir sedir üzerine oturmuştu. Yanında Ensâr erkeklerinden, kadınlarından oturanlar vardı. Beni Resûlullah yanına oturttu). Ensâr kadınları beni Resûlullah`a takdîm ettiklerinde ben dokuz yaşında bir kızdım.

HadisNo : 1553

Buhari, e’s-Sahih, Kitabu Menakıbi’l-Ensar/44; Tecrid, hadis no. 1553

Fasil : NİKAH BÖLÜMÜ

Konu : Resulullah (sav)`ın Zevceleri

Ravi : Aişe

Hadis : Resulullah (sav), ben altı yaşında iken benimle evlendi. Medine`ye geldik. Beni`l-Haris İbnu`l-Hazrec kabilesine indik. Ben hummaya yakalandım. Saçlarım döküldü, (İyileşince) saçım yine uzadı. Annem Ümmü Ruman, ben arkadaşlarımla salıncakta oynarken, bana geldi, benden ne istediğini bilmeksizin yanına gittim. Elimden tuttu. Evin kapısında beni durdurdu. Evimizde, ensardan bir grup kadın vardı. "Hayırlı, bereketli olsun!", "Uğurlu mübarek olsun!" diye dualar, tebrikler ettiler. Annem beni onlara teslim etti. Onlar kılık-kıyafetime çeki düzen verdiler. Beni, [kuşluk vakti aniden] Resulullah (sav)(`ın gelişinden) başka bir şey şaşırtmadı. Annem beni O`na teslim etti. O gün ben dokuz yaşında idim.

HadisNo : 5611

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tehdit ve iradeyi etkileyen bir neden olmaksızın yazıyor. Yani 16 yaşında bir kız kendi isteğiyle biriyle cinsel ilişkiye girerse karşıdaki kişi tecavüzcü sayılmış oluyor, eğer evlenirlerse tecavüz suçu ortadan kalkıyor. Şimdi kız evlenmeyi kabul ediyor, buna iradesi uygun görülüyor fakat cinsel ilişkiye girme iradesinde karşıdaki kişi tecavüzcü durumuna düşüyor. Şimdi bu nasıl saçmalık?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Kız kendi isteğiyle olsa dahi ilişkiye girerse, 18 yaşından küçük olduğu için karşı taraf tecavüzcü durumuna düşüyor. 

Diğer yandan kız 18 yaşından küçük olmasına rağmen evlenmeyi kabul etme bilincinde görülüyor.

Böyle saçmalık olmaz!

Link to post
Sitelerde Paylaş

MHP Başkanlık sistemine verilmesi gereken destek sayısına öylesine gömülmüşki, tecavüzcüleriyle evlendirilecek çocuklar MHP'nin umrunda değil. MHP'den hiç ses çıkmadı bu yasaya karşı bir açıklama. Tecavüze veya tacize uğramış mağdur bir kız çocuğuyla, fail adamın evlenmesi durumunda ortaya çıkacak olan sosyal tablonun, failin cezaevine gönderilmesi durumundan daha iyi olacağını zanneden insanlarla aynı ülkede yaşadığıma inanamıyorum.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demek ki, ülkenin yarısı , %50'si  böyle sapık beyinlerden oluşuyor. Akp'ye oy verenler de aynı kafa, böyle çocuklara düşman sapıklar. 

İslamcıların kendileri söylüyor "İslam pedofili dinidir" diye. Bakın örneği işte. Peygamberleri zaten 6 yaş çocukla evlenmiş. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

"Bunlar'ı" ben bilmem. Bana çocukken böyle işler yapanların ceneheneme gidecekleri öğretildi. Benden iyi biliyorlarsa o başka.

Bu da Yezidi kadınlara yaptıkları hayvanlık ve "soykırım" ile ilgili. Burada yok, ama internette bedenleri paramparça edilmiş gencecik kız çocukları filan var.

İŞİD öyle bir şey ki, ben İŞİD ile savaşmak için PKK/YPG'ye katılabilirim.

Bu tür yasalar getiren hükümet de benim hükümetim değil. ABD'de nasıl millet "Ben trump'u tanımıyorum" diyorlarsa, Ben de bu herifleri tanımıyorum bundan sonra. Z.imde değiller yani:

http://www.bbc.com/turkce/haberler/2014/12/141222_ezidi_kadinlar

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tecavüzün yasallaşması ile ilgili haberleri CUmhuriyet'te de okudum (na. kodumun herifleri). Bu da dış basından:

http://www.voanews.com/a/thousands-turks-protest-proposed-child-marriage-legislation/3604200.html

- Bir de kendilerini savunmuşlar. Yeni Akit'te filan muhalefete yüklenmişler. Doğra anladıysam "Burka giymeyip makyaj yapan kadınlar tecavüzden kendileri sorumludur" filan da diyebilirler. Allah akıl fikir versin.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Leonardo18 arkadaşım, medeni bir müslüman görüntüsü veriyorsun.

İslami bir çok kanunu, uygulamayı "ortaçağ" diye nitelendiriyorsun.

Biz ateistler bu ortaçağ uygulamalarına karşı çıktığımız zaman "kafir" olduğumuzdan direk islam düşmanlığı ile suçlanıyoruz ve müslümanlar otomotikmen dinlerini her ne pahasına olursa olsun savunmaya çalışıyorlar. Yapılan uygulamanın ne kadar ahlaksızca olduğu farketmiyor. 

Bence böyle ortaçağ uygulamalarına "laik, medeni müslümanlar" karşı çıksa daha etkili olur. Mesela bu İŞİD gibi "müslüman" terör örgütleri için de geçerli. İslamı yalnız müslümanlar temizleyebilir.

Ama bana göre müslümanların sesi (eleştirilecek olan da kendilerinden olduğundan) çok cılız çıkıyor veya hiç çıkmıyor.

Bu konuda ne düşünüyorsun? 

Senin de bazen görmediğin/görmek istemediğin veya onaylamasan da sustuğun vakalar oluyor mu?

 

Bazı şeyleri görmezden gelmek yerine, üzerine parmak basmak, oraya işaret etmek islama daha faydalı olmaz mı?

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...