Jump to content

Dostlar Kuran'daki En Bariz Hatayı Nasıl Kaçırırsınız?


Recommended Posts

Yoruma açık olmayan direk kelime hatası içeren bir hata mevcut Kuran'da direk yoruma açık olmayan bir şekilde kelime hatası var.

 

Taha Suresi 56. Ayet:   “Biz, o kavmin (Mısırlılar'ın) ziynet eşyasından bir takım ağırlıklar yüklenmiş, sonra da onları atmıştık; aynı şekilde Samiri de atmıştı. Bu adam, onlar için böğürebilen bir buzağı icat etti.” 

 

Bu ayetin orjinal kaynağı Yahudi haham Rabbi Eliezer'in risalesinde mevcuttur: 

 

“Bu buzağı ortaya çıktığında böğürüyordu ve İsrailoğulları bunu gördüler. Haham Yehuda, onun içinde Sammail’in(Ölüm Meleği/Şeytan) saklandığını ve İsrailoğullarını kandırmak için böğürdüğünü söyler.”  

 

Hahahaha.. Kuran yazarları Yahudilik'te şeytan anlamına gelen ''Sammail'' kelimesini ''Samiri ''diye hikayeye dahil etmiş. Samiriyeliler'in olmadığı devirde Musa'nın halkında Samiri diye adam var o da ayrı komedi.:) Kelime hatası açık Sammail(Şeytan)-Samiri  olmuş . Yoruma açık dahi değil bu hata.Yanlış alıntı.

tarihinde Tanah tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, Tatarka yazdı:

Çok guzel konu. Buna da savunma yaparlarsa pes yani. Nasil yani tevrat masallardan alinti var yani? bu tevrattan mi yoksa tefsirden mi nerden? 

Tefsirden. Daha da ağırı kelimeyi yanlış almışlar becerememişler.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Sen tanah !!

Ateist oldugunu söylüyorsun???

AMA hep müslümanlarin incilden ve tevrattan kkpya cekememezlik beceresizliginden  söz ediyorsun..

Müslümänlar beceriksiz..ama ayninzamanda kopyaci öyle. Mi ??

kim bilmem ne yapsin seninkopya cekildigigini iddea ettigni  incilini ,tevratini??

adamin kendi kizlariya fangfidi fing von yapmasinin kutsallastirdigini y azdigi (kutsakmis kitap) tan Kim kopya cekmis,yada cekmeyi becerememis?

 

tükürürüm sein atreist maskesi takarak (hiristyana,museviye laf yok) Islam düsmanligina.

 

 

 

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, malta erigi yazdı:

İslam benim can düşmanım! elbette öncelikle ülkeme ve insanlarına zarar veren bu kansere saldıracağım. ateist maskeli islam düşmanı neymiş anlat bakalım biraz hamburger cocuğu? 

Valla Yahudiler'in teröristini göremiyorum etrafta Hristiyanlar'ın da uzun süredir teröristi yok teröristi olan tek din olan bu İslam dinine fikri saldırı haktır.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İbranice sözcüklerin seslerini işitme olanağı yok ne yazık, translate google ibranice sözcük seslerini okumuyor. O yüzden youtube'dan bakınayım dedim ama orada da bulamadım. 
Satan השטן  - الشيطان şeytan. 
Devil שֵׁד - ابليس  iblis.
Demon שָׂטָן şeytan. 
Daemon דמון iblis.

Bulabilseydim 4 tane ibranice şeytan adlarının seslemlerine erişecektim ama bulamadım. Bulamayınca onun yerine İbranice alfabe okumanın ilk dersini izledim youtube'da. Arapça'da sesleri uzatmak, inceltmek veya kalınlaştırmak için geliştirilen hareke sisteminin İbranice'de tıpkı Arapça'da ki gibi olduğunu göstermek bakımından aşağıya ekliyorum o ders videosunu.

 Learn Hebrew Alphabet Reading Lessons for Beginners Read for Prayers and the Bible Lesson One.

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
3 dakika önce, Engse Hohol yazdı:

İbranice sözcüklerin seslerini işitme olanağı yok ne yazık, translate google ibranice sözcük seslerini okumuyor. O yüzden youtube2dan bakınayım dedim ama orada da bulamadım. 
Satan השטן  - الشيطان şeytan. 
Devil שֵׁד - ابليس  iblis.
Demon שָׂטָן şeytan. 
Daemon דמון iblis  
Bulabilseydim 4 tane ibranice şeytan adları seslemine erişecektim ama bulamadım. Bulamayınca onun yerine İbranice alfabe okumanın ilk dersini izledim. Arapçada sesleri uzatmak, inceltmek veya kalınlaştırmak için geliştirilen hareke sisteminin İbranice'de tıpkı Arapça'da ki gibi olduğunu göstermek bakımından aşağıya ekliyorum.

 Learn Hebrew Alphabet Reading Lessons for Beginners Read for Prayers and the Bible Lesson One.

Kuran yazarları Sammail (Şeytan'ın Yahudi teolojisindeki adı ) kelimesini çevirirken Yahudiler'in düşmanı olduğunu bildikleri Samiri halkına böğüren buzağı olayını mal etmek için ve kelimenin anlamını da çözemediklerinden Samiri diye almışlar Sammail'i .Çok açık.

 

Ayrıca şurda bigi var: https://en.wikipedia.org/wiki/Samael

Link to post
Sitelerde Paylaş
15 minutes ago, Tanah said:

Valla Yahudiler'in teröristini göremiyorum etrafta Hristiyanlar'ın da uzun süredir teröristi yok teröristi olan tek din olan bu İslam dinine fikri saldırı haktır.

Aynen öyle. Prensipte tüm dinlere düşmanım ama hristiyan ve müslüm ülkeleri karşılaştırınca "bir daha gel nazareth'den, sarı saçlım mavi gözlüm" diye şarkı söyleyesim geliyor :)

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

İslam öylesine kafa karıştırıcı ve ortam bulanıklaştırıcı bir din ki; Elazar, Üzeyir ve Ezra'yı aynı kişi yapmıştır, kimse çıkamaz işin içerisinden. Tevrat'a göre Elazar, Harun'un üçüncü oğludur (Çıkış 6:23) ve kahinlerdendir (Sayılar 3:4). Ezra ve Elazar Kur'an'da hiç anılmaz ama sanılıyorki Üzeyir (عزير) diye anılan kişi, Ezra ve Elazar'dır veya bunlardan birisidir. Taha 95'de Musa Samiri'ye; "Senin derdin ne ey Samiri" demesiyle anlaşılıyor ki Samiri, karşısında duran Samiri (سامري), onun gibi bir adamdır. Bir bölge halkı, bir kavim veya kabbala şeytanı değildir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Pirinç boğa : Antik Yunan'da bu işkence yöntemi pirinçten yapılan bir boğanın içine yerleştirilen idam suçlusu, alttan verilen ateşle acı bir ölümü beklerdi. Eski Yunanlılar boğanın kafasını açarlar ve idam edilen kişinin hayrkırışları, boğa sesi gibi çıksın isterlerdi. Pirinç boğa idam yöntemi araplara samiri şeklinde yerleşmiş olabilir. Atina ile Mekke arasında fazla bir mesafe yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...