Jump to content

Evrim ve Kuran


Recommended Posts

 

Cahil arkadaşım haberini duğduğumuz bütün paygamberler zaten homo sapienslerden seçilmemişmiydi. Allah birini seçiyor ona görev veriyor, ilki de muhtemel benzer genetik kabiliyete sahip bir birey olabilir diyorum.

 

Şu resimde bana ilk insan dediğin bireyin konumunu göster. Annesinin karnından doğduğunda "İşte bu artık insandır" diyebileceğin o belirli birey tam olarak hangisi?

 

Misal homo erectus ile homo sapiens arasında bir yerde öyle bir birey var diyorsan evrimi anlamamışsın demektir.

 

Her canlı anasının karnından anası hangi tür ise aynı tür olarak doğar. Annesi ile arasında tür farkı gözetilemez. Arada geçen milyonlarca yıl ve jenerasyon farkı değişimi gözler önüne serer. Dolayısıyla bir ilk insan yok. Bir ilk maymun, bir ilk balık yok. Siz daha bunun idrakinde olmadan fikir sahibi olmuşsunuz.

 

İşte ortada dolaşan homo habilisler vardı bunlatın içine ruh üflendi homo sapiensler oluştu gibi dinsel görüşler bu yüzden evrimle çelişmektedir. Evrim ol dedim oldunun tam tersini açıklamaktadır.

F0C437F0-A90E-4114-BEBE-2929411BA506-333-0000004B29973C93.png

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 222
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Evrim karşısında diz çökeceklerdi tabii ki, ya başka ne yapacaklardı? Samimiyetsiz de olsa, yine olumlu bir gelişme. Bardağın dolu tarafından bakmak lazım.

buradaki asıl mesele şu: eğer evrim ortaya konamasaydı, imkansızlığı falan gösterilseydi, devamında abiyogenez de şapa otursaydı, o zaman sıkıntı olurdu. Bu, yobazlar için de büyük koz olurdu. Ama ne yaparsın ki, gerçeğin er ya da geç ortaya çıkmak gibi bir huyu var.

 

Asıl meselenin ikinci yönü ise şu: eğer evrim ve abiyogenez'in, canlılığın cansızlıktan gelişinin, canlılığın da maddenin sadece davranış şekillerinden biri olduğu gösterilememiş ya da gösterilemez olsaydı, gökten başımıza organik moleküller yağmasaydı eğer(misal DNA mükemmel çalışıyır olsaydı), evrim var dedikleri ayetleri diğer türlü de yorumlamak mümkün olacaktdı. Çünkü ayet muğlak, don lastiği gibi.

 

Bu sefer de zevce kelimesini diğer tarafa yönelik bir koz olarak kullanacaklardı. Ayetin bu bağlamda yanlışlanabilirlik koşulları da arızalı.

Öyle bir ayet yazacaksın ki, evrimden başka hiçbir şeye yorulamayacak. Ama alakası dahi yok. O yüzden kıymeti de yok. Sadece öznel yorum ve zorlamalar..

Nefis; nereye çekersen çek..Maaşallah..

 

Oruçla ilgili araştımalar bilimin tarafsızlığına dair güzel kanıtlar. İşleirne gelmeyince müsloların vurun abalıya misali yüklendiği bilim bu neticede.

Ayrıca o makalenin her yerinde mütemadiyen "eating" buyuruyor..Su ya da bunun sıcak/uzun günlerde nasıl olması ya da olmaması gerektiğine dair detaylar yok..Kıvırmaya da gerek yok..

 

Sen hem aç kalmayı amaç edin, hemi de gecenin bir yarısı uykuyu da tarumar edip kalk tıkın. Akla ziyan.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 23.5.2017 at 01:39, intemi said:

İnsan için konuşursak erkek ile kadın arasında çok az farklılık vardır. Eşini de onun gibi yaratmıştır Allah. Genetik olarak eşeysiz canlıdan eşeyli canlıya geçişte çok erken safhada rastlanmaktadır. Ayette bu konuya atıf yapılmaktadır.

http://www.evrimagaci.org/makale/25

Ve yine tek canlıdan yaratılmak evrimin ana maddelerinden biridir. Evrimsel açıdan Bütün canlıların ilk canlıdan türediği düşünülmektedir.

 

"Eşini onun gibi" değil,

"Eşini ondan yaratmıştır"

diyor.

 

Havvayı Ademden yaratmış!!! 

Evrimle uyuşması imkansız!!!

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...