Jump to content

Hitler ve Tayyip (1)


Recommended Posts

Ülkemizin son dönemde yaşadığı başkanlık tartışmaları gereği bir analiz yaptım. Millet olarak içinde bulunduğumuz kaotik ortam yüzünden Tayyibin bu ülkede neye mâl olacağını kestiremiyoruz. Lütfen hep birlikte bu bölücü sisteme dur diyelim. Lütfen başkanlık gelmesin benim ülkeme...

Hiçbir Alman üşümesin, Oylar Tayyipe!

1936 Hitler Almanyası:
Keops piramidinin 4 katı kömürle Hiçbir Alman üşümesin!
Ama oyunuzu elbette Hitler’e verin.

Tayyip Türkiyesi’nde seçim zamanı dağıtılan Başbakanlık marka kömürler… Oylar mı? Elbette ona.

komur.jpg

 

JA! – EVET!

ja-evet.jpg

 

Her diktatörün zaferlerini yazacak bir basını vardır.

Üstte solda: ZAFER'e Doğru, Üstte sağda: Erdoğan’ın tarihi ZAFER'i.

zafer.jpg


Balkon sefası olmazsa olmaz!

balkon.jpg


Bir başka olur diktatörlerin mitingi!

Üstte solda Hitler Almanyası, sağda Tayyip’in “Yeni Türkiye”si..

kutlama.jpg

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hitler ve Tayyip (2)

Tayyip Erdoğan-Adolf Hitler karşılaştımasına devam ediyoruz. Bu kez  yol ve hızlı tren tutkuları, Özgür Basın'a bakışları ve provokasyondaki ustalıklarını inceliyoruz.

DİKTATÖRLER HIZLI SEVER…

1936 Hitler Almanyası: Berlin’den Addis Ababa’ya 6000 km Tayyip Erdoğan, 2014: Ankara-İstanbul 3,5 saat!

ht2.jpg

YOL MEDENİYETTİR!

Tayyip Erdoğan: “Yol medeniyettir, önünde cami olsa bile yıkarız.” Nazi propaganda afişi: Alman otobanları

ht3.jpg

EN ÖZGÜR BASIN!

İkisi de kitabı çok severdi(!) Ama okumasını değil. Hitler yakmayı tercih ediyordu, Tayyip ise okutup özetine göz atmayı… Ha bir de dava açıp yasaklatmayı…

ht4.jpg

PROVOKASYON VE SIKIYÖNETİM

1933 yılındaki Recihtag yangını tam bir provokasyondu. (en sağda) Hitler bu provokasyonu muhalefeti yok etmek ve yeni rejimi ilan etmek için kullandı. Provokasyonun ardından muhalif basın yasaklandı. (ortada) Hitler, sistemin değiştiğini ilan ederken, sokaklarda muhalif avı da başlıyordu.

ht5.jpg

Tayyip Erdoğan’ın Türkiyede gerçekleşen 15 Temmuz darbesi sonrası bunu Allahın bir lütfu olarak ilan etmesi de 1933’lerdeki Hitler taktiğinden başka bir şey değil. Zaten iktidarı boyunca provokasyon konusunda Hitler’i aratmamıştı. Bugün başkanlığın gündeme getirilmesi, 1933 Almanyası görüntülerini aratmayacak sonuçlar doğuracaktır.

images.jpg

 

tarihinde Kuranınizinde tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
1 hour ago, Kuranınizinde said:

Hiçbir Alman üşümesin, Oylar Tayyip’e!

1936, Hitler Almanyası:
“Keops piramidinin 4 katı kömürle ‘Hiçbir Alman üşümesin!”
Ama oyunuzu elbette Hitler’e verin.

Tayyip Türkiyesi’nde seçim zamanı dağıtılan “Başbakanlık” marka kömürler… Oylar mı? Elbette ona.

komur.jpg

JA! – EVET!

ja-evet.jpg

Her diktatörün zaferlerini yazacak bir “basın”ı vardır.

Altta solda: “ZAFER”e Doğru, Üstte sağda: Erdoğan’ın tarihi “ZAFER”i

zafer.jpg

Balkon sefası olmazsa olmaz!

balkon.jpg

Bir başka olur diktatörlerin mitingi!

Altta solda Hitler Almanyası, sağda Tayyip’in “Yeni Türkiye”si

kutlama.jpg

 

 

 

 

 

 

tarihinde Kuranınizinde tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

images.jpg

Sağ üst taraftaki dergi tarafımızca okunmuştur. Dergi hem Kürtlerle ilgili son kargaşalar çözüm sürecinin bitişi ile ilgili durumlar hakkında güzel bir makale var. Hem de bazılarınız "Avrupalılar bizi sevmiyor" gibi şeyler söylüyorsunuz, Burada Avrupa'nın Tayyibin Kasımpaşalı davranışları karşısında nasıl çaresiz kaldığı, mülteciler için verdikleri paraların nasıl çarçur edildiği, Erdoğanın mülteci krizini Batı'ya karşı nasıl kullandığı filan anlatılmış.

2) 15 Temmuz'dan sonraki "Der spiegel" sayısı hiçbir yerde yoktu. Yabancı basını bile kafalarına göre sansürleyebiliyorlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
4 saat önce, leonardo18 yazdı:

Hem de bazılarınız "Avrupalılar bizi sevmiyor" gibi şeyler söylüyorsunuz,

Öyle zaten. Sevgi gibi sözcüklerle açıklanmaz bu devletler arası ilişkiler ama evet kardeşim bizi sevmiyorlar. Hem de hiç. Tayyip bahane.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Hitler'in de Alman halk sürüsü seçkin kitleyi peşine çeken karizması vardı, benziyorlar. Ama Hitler'in halktan aldığı kuvvet, kültürel değerler sekresyonu din değildi, Almancılıktı, saf Alman ırkına dayalı ulusalcılıktı ve Fransızlarla Almanlar arasında 1000 yıllık tarihsel savaş devam etmekteydi. Bu şartlar altında Hitler'in yerine aynı tarihte başkasını koy, muhtemelen Hitler'in savaş hıncıyla yaptıklarının aynısını yapardı. Türkiye'de RTE'nin yerine başkasını koy, örneğin Ecevit, fetö operasyonu yapamazdı ama...Yapmayan kalkışanı "din elden gidiyor diye ayaklanan millet" dururdu veya durdurmayı denerdi. Deneyenler de 16 temmuz gecesi dışarıda tankların altına yatan aynı insanlar olurdu.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On ‎12‎/‎8‎/‎2016 at 13:41, Yurt yazdı:

Ne kadar safsın. Onlar esas cumhuriyetçi kitleden hazetmezler. Sabah akşam camiye gitmen onların umrunda değil.

- İşte göçmen / mülteci krizlerini bilmediğiniz için böyle diyorsunuz. Geçmişteki daha emperyalist duruşlarına göre konuşuyorsunuz. Son okuduğum haberlerde akdenizde her sene 5-6 tane titanik kadar insan boğuluyormuş. Uyuşturucu mafyası gibi Afrika'dan Avrupa'ya insan sokma mafyası İtalya'dan Almanyaya kadar kök salmış Fransa ala ala 20,000 Suriyeli ağırladı (bizim 1 köyümüzde bundan fazlası vardır), İngiltere Avrupa'dan Çıktı. ABD gibi kocaman (ve yarısı boş) ülkede bile Trump en çok göçmen düşmanlığı sayesinde oy topladı.

- O yüzden, bu paranoyayı bırakın derim. Eski bir sol hipotezidir, bence bu günün şartları ile uyumsuz. Suriye, Irak, Libya gibi ülkelerde de, Putin fırsat verdiği kadar, artık silah zoruyla, Aganistan'daki gibi, demokratik veya yarı-demokratik devlet kurma derdine düştüler. Orantısızlık çok arttı.

- Bir de siz varoşları filan da bilmezsiniz. Oraya girebilen her Türk Fatih Akın gibi olmuyor maalesef. Varoşlarda işsiz kalıp, devlet yardımıyla yaşayıp, ülke içinde ülke olup, dışlanıp duruyorlar.

Ben oradaki bu duruma üzülüp de "Türkiye gelişsin, adam olsun" diyorsam, onlar da mantıklı kişiler olarak aynı şeyi düşünüyorlardır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

 Adolf Hitler'in 17 Propaganda Pankartı.

Tek halk, tek devlet, tek lider. Büyük Almanya.
Ein volk, ein reich, ein führer. Grobe Deutschland.

 

 

  Stalingrad Massengrab : Her yedi saniyede bir alman ölür. Stalingrad toplu mezar.

 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Hitler'i Ruslar öldürmüştü ve öldürdüklerini de epey bir zaman gizli tutmuşlardı. Hitler'i teslim edin rahata erin ayağına istedikleri düzeni oturtuncaya dek Hitler'in ölüsünü göstermemişlerdi. Şu halde Putin ile olan diyalog sıkıntılarını da göz önüne getirip duruma perspektif bakışı atınca, acaba konjonktür o istikamete mi gidiyor şeklinde düşünç geliyor usuma

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Dünyada tek dil, tek bayrak tipli, ulus devlet modelleri başarısızlığa ve kaosa mahkum. Tek uluslu devletlerin kuantum mekaniği tabanlı veya nükleer mühendisliği tabanlı teknolojiler ve projeler geliştirip hayata geçirmeleri nerdeyse imkansız. Bir dil, bir lisan, sadece konuşmak değildir. Dil bir çeşit düşünce biçimi olduğu için farklı bir dil, farklı bir bakış açısı getirerek fikir zenginliğine ve zekaya neden olur. Tek uluscu Hitler nasıl başarısızlığa gömüldüyse aynı şey tek uluscu Tayyib'in de başına gelecektir. Diyalektik çeşitlilik ister. Diyalektiğin başka yolu yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...