Jump to content

Yeni anayasa teklifi..


Recommended Posts

http://t24.com.tr/files/20161210181342_turkiye-cumhuriyeti-anayasasinda-degisiklik-yapilmasi-hakkinda-kanun-teklifi.pdf

Eğer bu değişiklikler kabul edilirse ki ben edileceğini düşünüyorum (memlekette hainden çok ne var) Türkiye cumhuriyeti'ne son tekme vurulmuş olacak.İslamcıların karşı darbesi tamamlanmış olacak.

Yazık oldu,hem de çok yazık.

Demokrasiden,padişahlığa geçen tek ülke biz olacağız..

Hadi size iyi uykular.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 103
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

 Gelmesi olası sistemin adı Süper Cumhurbaşkanlığı sistemidir. İran'da ki sistemin aynısıdır. Cumhurbaşkanı’nı Yüce Divan’a göndermek sözkonusu olduğunda, gönderecek milletvekillerinin bir kısmının ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin tamamının Cumhurbaşkanı tarafından seçilecek olması karşısında, Cumhurbaşkanına yargı yolunun açılmasının pratik bir yararı yoktur. Partili ve güçlü Cumhurbaşkanının milletvekillerini belirleme etkisi de gözetildiğinde, Türkiye’de artık yasama, yürütme ve yargı üzerinde geniş yetkilere sahip bir Cumhurbaşkanı olacaktır. 

 Anayasa değişikliği ile TBMM’nin yürütmeyi denetlemesi de tümüyle ortadan kaldırılmaktadır. Meclis’in yürütmeyi denetleme görev ve yetkisi metinden çıkarılmakta (m.89); Meclis’in yürütmeyi denetleme yolları olan güvenoyu, gensoru, Meclis soruşturması yöntemleri kaldırılmaktadır. Yargıç ve savcıların kendi içlerinden HSK’ya üye seçmeleri uygulamasına son verilmektedir. Böylece uluslararası yargı organlarının ilkelerinden biri, bir kez daha ihlal edilmektedir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar.'' 

 PLATON 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Demo / Manas:

- Sadece eğitim meselesi değildir.

- İkide bir terör, darbe girişimi, komşu ülkelerde istikrarsızlık popülizmi, diktatör eğilimlerini artırır.

- 10/20 senede bir darbe olması insanlarda güçlü lider arayışını arttırır.

- insanların sağlık, eğitim, sosyal güvence, iş bulma, geçim sağlama gibi konularda çaresiz kalmaları onları alternatif düzen (şeriat gibi) aramaya yönlendirir.

- Sol ideolojinin törpülenmesi, insanları (şeriat gibi) diğer alternatiflere yönlendirir. Mesela İran'da doktor/dişçi çok ucuzdur. Kürtler Türkiye'de pahallı olduğu için sık sık İran'a tedavi olmak amacıyla giderler. Liberalizmin geniş halk kitlelerini görmezden gelip onları önemsememesi bu kitlelerde şu veya bu şekilde tepkiye neden olur.

- İşgücü ihtiyacının azalması, üretimin az olması, gençlerin (okumasalar bile) iş bulamaması gibi durumlar tepkiye neden olur.

- İyi bir eğitim sistemi, Medya'nın tamamen kar amaçlı olmayıp biraz olsun insanları eğitmeyi hedeflemesi, devlet tiyatrosu, sanatsal etkinlik ve diğer alanlarda devletin kültürü / sanatı desteklemesi gibi şeyler, daha çok bu yukardaki unsurları tamamlamaya yöneliktir. Her ülkenin zengini / süper-zengini olur. Fakiri de olur. Ama zenginliği ülke geneline fayda etmesi istenir. ulus olarak elde edilen başarı, bireysel başarı kadar önemlidir. Afrika ülkelerinin de mülti milyoneri var. Ama Hindistan'daki gibi, çiftiler kuraklık yüzünden aç kalırken büyük kentlerde her katında ayrı yüzme havuzu olan bina filan yapılması iş değildir.

- İyi yönetim, demokratik, hukuk devleti, güçler ayrılığı, basın özgürlüğü, parlamenter demokrasi, ilerici / rasyonel devlet anlayışı ve tabi ki, halkın genelinin görmezden gelinmediği, devletin bunlara da çalıştığı sağlam düzen gereklidir. Türkiye'de (telafi amaçlı) yaklaşık 20 senelik bir sol iktidar eksiği vardır. Hugo Chavez gibi biri gelip Erdoğan gibi art arda seçilmelidir. O zaman biraz düzelme olabilir.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Başkanlık modelinin gelmesi ve laikliğin gitmesi hiçbir çözüm getirmeyeceği gibi, yepyeni ve bambaşka sıkıntıları da beraberinde getireceğini göremeyenler acaba hangi duyu organlarını devredışı bırakmış olabilirler diye düşünmeden edemediğim sıkıntılı bir anayasa sürecindeyiz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nasıl anlatayım;
Tayyip'den daha çok Tayyipci vekiller,
Akp'den daha çok Akp'ci Mhp'liler göz kamaştırıyorlar.
Mhp kendi seçmenine sormadan akp tipi başkanlığı nasıl destekler aklım almıyor. Akp'liler biat eden islami geleneği taşıdıkları için onları yargılamıyorum ama Mhp seçmeni Türk töresinden kök aldığı iddiasını taşıyorsa, demokrasiyi bilmeyen bir kitleymişcesine tek adam rejimine razı olmaları imkansız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

MHP Afyon Milletvekili Mehmet Parsak kürsüye çıkarak Anayasa değişikliği teklfini savundu.

 Mehmet Parsak'ın düne kadar karşı olduğu yeni anayasaya eleştirel tweetleri;

- Hala başkanlık peşindesin. evet birgün başkan olacaksın ama bu, işlediğin suçların cezasını çekeceğin koğuş başkanlığı olacak.
- Akp'nin önerdiği ve RTE'nin istediği başkanlık rejimi değil, başkancıl rejimdir. Tıpkı balıkcıl'ın balık değil, kuş olduğu gibi.

Mehmet Parsak döndüyse vardır bir keramet, diğer mhp'liler de Mehmet Parsak'ı izleyebilirler. Benim mhp'den yana umudun yoktu zaten.  

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Image

Mafyacı Rıdvan Dilmen, Karısını döven ve İETT şoförüne saldıran Burak yılmaz, Askerlikten kaçan vatansever Murat Boz, güçlü Türkiye için evet istemişler. 12 eylül referandumunda Hakan Şükür'ün "evet" yazılı şapkasıyla RTE ile aynı otobüsten yurttaşlara seslendiği mitingi anımsadım. 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anayasada neden bu kadar kapsamlı değişiklikler veya ileride değişikliklere izin verecek yeni düzenlemeler yapılmak isteniyor. Nedir bu cumhurbaşkanlığı sistemi? Her şartta TR yi eleştiren Batının pek sesi çıkmıyor bu konuda. Neden acaba? Bunlar için olabilir mi?

- Federasyon.

- Özerk bölgeler.

- Yeni resmi diller.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 1 month later...

 Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, referandumda "evet" oyu vereceklerini açıkladı. Eğet BBP tabanı Mustafa Destici'nin evet kararını uygularsa %2 artış olacaktır Tayyip adına. Saadet partisi ve bbp'nin oy oranı toplamı %3,5 ediyor. Ama saadet  ve BBP tabanından hayır verecekler çok fazla, neredeyse yarıdan fazla diyebilirim.

Link to post
Sitelerde Paylaş

  Milletvekili Meral Akşener’in Niğde toplantısı Valilik tarafından iptal edildi.

Sonra yine;

 CHP'li Selin Böke’nin Boğaziçi Üniversitesi’nde yapacağı konuşma iptal edildi.


Bir süre önce Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Mehmed Özkan, kendi Twitter hesabından, Akp sözcüsü İbrahim Kalın'ı Rektörlükte misafir ederek çekildikleri fotoğrafları paylaşmıştı. Rektör Mehmed Özkan, bir süre önce Tayyip tarafından Boğaziçine atanarak göreve gelen rökterlenden birisi.

 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Üstgeçit'e asılan Hayır pankartlarını kesip götürenler görüntülendi: İstanbul Güngören'de 16 Nisan referandumu için bir üstgeçitte yan yana asılan iki pankarttan Hayır yazılı olan pankart, kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi.

 

Akp %55'i garantilemişken bu derece ürkek olmasını anlayamıyorum. Muhalefete toplantı yaptırtmıyor, hep kendi konuşsun istiyor. Akp'nin son 2 aylık zamanı, 15 yıllık diğer zamanlarından bile daha gaddar.

 

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
On Friday, December 16, 2016 at 02:42, sophistic yazdı:

Evet... Padişahlık geri geliyor... Çok yazık...Çok...

Sümme haşa

Adamlar çözemedi ki bu tasarı ne işe yarıyor.Stand'a çıkıp evet mi he evet bunu yapıyorlar

 

Çagir site adminini çagır büyü mü yapcaz cin mi çagırcaz bir el atalım artık şuna

 

Taktim ediyim kardesim

Yeni dünya düzeni

 

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...