Jump to content

El Bab'da Ne İşimiz Var?


Recommended Posts

3 hours ago, leonardo18 said:

- Adamların derdi üç kuruşluk kum ve petrol mü zannediyorsun? Asıl mesele Çin / İran /Rusya karşısında sağlam durabilmektir.

Bu yazı için şu linki veriyorum ve bütün bu olaylara "gövde gösterisi" demene gülüp geçiyorum. Yukarıda zaten bu kaynakların Çin, Hindistan yerine Avrupa'ya gitmesi için mücadele ettiklerini yazdım. İnternette de petrolden elde edilen ürünleri araştırmanı diliyorum. Üç kuruşluk petrolden dünyada neler üretiliyormuş ve petrol endüstrisinin hacmine bakarsın.

 

Konuyu son olarak bağlamak gerekirse(internette çeşitli kişilerden takip ettiğim kadarıyla) IŞİD'i sınırdan uzaklaştırmak, PYD'nin güneyde koridor oluşturmaması için yapılan bir harekattır. Sırada Münbiç'in temizlenmesi de vardır. Ahmet Davutoğlu'nun bizi soktuğu "stratejik batalık"tan sonraki doğru bir hareket/harekattır.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 72
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Eklemeyi unutmadan herkesin unuttuğu bir şey var o da İsrail'in güvenliği. Bu olaylar başladıktan sonra akıllı olan adam farketmiştir ki Türk ve dünya basınında İsrail yaptıkları ile fazla yer bulmamaktadır.

Şu haritada IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyonda İsrail'e rastlayamamaktayız.

tarihinde Khan tarafından düzenlendi
İmlâ
Link to post
Sitelerde Paylaş

Kısaca Suriye hükümetinin boslugundan dolayı El Babda Ülkemizi yok etmeye çalısan   P KK terör örgütünü yine Suriye rejim hükümetinin izniyle marjinal hale getirebilmek için varız-Siyasal İktidar sayet Suriye hükümetini yıkmak için oradaysa buna asla müsade etmeyecegiz-Askerimizi oradan çekecegiz!

Bizim gözümüzde FETÖ de RABİA da birdir-15 Temmuz Bu iki fraksiyonun kapısmasıdır-Galip gelen Rabiacıları tebrik edecek halimiz yok!

Anayasa degitirilerek getirilmek istenen Dikta rejimine karsıyız her türlü Hukuki mücadeleyi ve siyasal Probagandayı  yapacagız-Aman AKP Rusya ile yakınlastı Güzel günler görecegiz çocuklar hayaliyle diye onlara munis davranamayız!

Link to post
Sitelerde Paylaş

AKP'nin bir tuhaflığı da bu. Şu anda da Avrupa'ya hala "bize vizesiz geçiş verin, sözünüzü tutun" çağrısı yapıyorlarmış.

Mülteci konusunu bilenler de, o konuda da AKP'ye hak veriyorlar. AB gerçekten de söz verdiği paraları göndermemiş filan diyorlar.

O bölgeye Türk askeri, AKP öncesi dönemde olsa, daha bile erken girmişti. Ben askeri uzman değilim. Esatı yıkmak istediklerini (artık) zannetmiyorum.

Ama PKK / PYD meselesi MHP / AKP açısından önemlidir. Asıl amaçları onları tepelemek ve İŞİD'i sınırdan uzaklaştırmak diye düşünüyorum.

AKP'ye her türlü saldırıyoruz. Ben ülke içinde yaptıkları yüzünden ve demokratik/uygar dünyadan uzaklaşıp Arap, Çorap, İran/Rusya/Çin'e yaklaşmasından endişe ediyorum. ABD ne güzel Patriot füzesi gönderecekti, sonra gidip Çinlilerden benzer bir şey satın almışlar. Yine söylüyorum, askeri uzman değilim. Belki iyi yapmışlardır.

Yani, AKP yanlış bir parti. Ama her yaptıkları otomatik olarak yanlış diye bir şey de yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Türkiyenin Suriye operasyonu mecburi bir harekattı. Yoksa AKP gidecekti başka çaresi kalmamıştı. Yoksa Pyd Kürt koridorunh tamamlamak üzereydi buda AKP'NİN sonu demektir. Tayyip erdoğanın en başından beri Esadı devirme çabaları son bulmuştur. Esadı devirmek için Işid Nusra gibi örgütlere yıllarca yardım etti ama akpnin tüm politikası çöktü. Rusya ile yapılan harekat bu işin artık bittiğini gösteriyor. 

Ben Trumpı merak ediyorum. Umarım düşüncelerinde samimidir. Yan çizmese iyi olur. Trump bişeyleri değiştirecek gibi.

Link to post
Sitelerde Paylaş

 El Bab'ta 5 şehit 9 yaralı. TSK'nın Elbab'a girişinin 150nc günü bugün.

RTE halep'den gelen teröristleri orda bıraksaydı, onların yerine bizim askerimiz böyle kaçıncı defa yitip gitmeyeceklerdi.  

tarihinde Engse Hohol tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Büyük bir tantanayla başlanan 'Fırat Kalkanı' harekatında dört ayı geçkindir daha El Bab'a girilememiş. 63 nüfuslu kasaba sınırdan hepi topu 32 kilometre ötede. Üstelilk 40 civarında şehit var. İŞİD'e bir sürü tank ve ZPT kaptırılmış. 

Bir taraftan da Suriye ordusu batıdan yaklaşıyor. Kürtlerle birleşme olursa bizimkilerin durumu zora girer.

Acaba attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değdi mi?

'Sınır güvenlikçisi' allameler ne diyor?

Link to post
Sitelerde Paylaş
55 minutes ago, satsuma57 said:

Büyük bir tantanayla başlanan 'Fırat Kalkanı' harekatında dört ayı geçkindir daha El Bab'a girilememiş. 63 nüfuslu kasaba sınırdan hepi topu 32 kilometre ötede. Üstelilk 40 civarında şehit var. İŞİD'e bir sürü tank ve ZPT kaptırılmış. 

Bir taraftan da Suriye ordusu batıdan yaklaşıyor. Kürtlerle birleşme olursa bizimkilerin durumu zora girer.

Acaba attığımız taş, ürküttüğümüz kurbağaya değdi mi?

'Sınır güvenlikçisi' allameler ne diyor?

 

Operasyonun amacı adından bellidir. Fırat doğu batı yönünde uzanan bir ırmak değil. Fırat kalkan olacaksa doğu batı yönünde hareket eden bir örgüte karşı bir kalkan olmalıdır. Amaç adına göre birinci olarak PYD koridorunu kesmek, IŞİD'i uzaklaştırmak ikinci amaç olabilir. Ülkenin bu konuda durduğu çok geç kalınmış olsa da yerinde ve isabetli.

Şehitlerin olması çok acı. Ülkenin bekası için savaşıyorlar. İt sürüsü teröristlerin(bunlara destek verenler de dahil) ülkeye daha fazla zarar vermemesi için.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 4 weeks later...

Genelkurmay Başkanı Akar, El Bab harekatının bittiğini söylemiş.

Peki, el Bab alındı mı? Hayır.

Kürtlerin kuzeyden kantonları birleştirmesi tehlikesi ortadan kalktı mı? Hayır.

Öyleyse ne değişti de, Fırat Kalkanı adı verilen yürüyüş -başlangıçta deklare edilen amaçlar gerçekleşmeden- böyle ansızın bitiverdi?

Suriye ordusunun güneyden yaklaşması olabilir mi?

Kısacası 'PYD'ye karşı vatan topraklarını savunuyoruz' diye giriştiğimiz eylem, fiyaskoyla sona erdi.

PYD eskiden neredeyse orada aynen duruyor.

Peki biz, ünlü fıkrada söylendiği gibi, o kadar b.ku niye yedik?

Aklı eren birileri izah ederse seviniriz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Ordumuz hali hazırda Suriye'de.

el Bab'da çok fazla zayiat vermek istemediğimiz için temkinli olduk. Zira Işid orayı çok fazla tahkim etmişti. Ayrıca şerefsiz ABD Işid'in el Bab'a takviye yapabilmesi için Musul operasyonunu durdurdu. Bizim el Bab'ı almamızı engellemeye çalıştı. Zira onların derdi Işid ile savaşmak değil, Kürdistanı kurmak.

Suriye ordusunun gelmiş olması da durmak için mantıklı bir gerekçe. TSK'nın birinci amacı PYD'nin el Bab'a girmesini engellemekti. Suriye ordusu orayı alırsa, yine amacımıza ulaşmış oluruz.

ABD'nin Suriye'de oynadığı bir oyun var. PYD'ye ucuz "zaferler" kazandırıp onu kahraman yapmaya çalışıyor. Hem batı kamuoyunda PKK/PYD'ye sempati topluyor hem de bedavadan toprak sahibi yapıyor. el Bab'ın önüne biz değil PYD gelmiş olsa idi, Musul operasyonu başlatılacak ve Işid'in gücü bölünecekti. PYD muzaffer bir şekilde Suriye derinliklerine inmiş olacaktı. Bu önlendi.

Tam istediğimiz gibi oldu mu, olmadı. Olsun. Olduğu kadar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...