Jump to content

Yuksek histamin


Recommended Posts

1 saat önce, Prenses Julie yazdı:

Gozlere ne gibi bir zarari var? Sadece kasiniyorum.

En yakınım histamin hastası.. Bu nedenle Araştırmaktan doktora yazacak hale geldim.

Histamin, kılcal damarlarda iletimi kolaylaştıran organik bir bileşendir. Ana kaynağı bazofil olan histamin, histidinden karboksilin giderilmesiyle üretilir. Salgı artırıcı protein yapıdadır ve tüm memelilerin dokusunda bulunur. Mide asit salgısını artırır. Bronşlardaki mukus salgısını da çoğaltır. Damarları genişletip ödeme sebep olma ihtimali de vardır. Kimyasal formülü c5h9n3 şeklindedir.

Histamin, salgılandıktan kısa bir süre sonra kan damarlarını genişletmeye ve deride kızarıklık ve kaşıntıyı tetiklemeye başlar. Histamin alerjisi, kendisini kızarıklık ve kaşıntı haricinde, hazımsızlık, hapşırma, göz sulanması ve döküntüyle de belli eder. Kimi zaman, ev ve çiçek tozları, hayvan tüyleri ve çeşitli kimyasallar bu alerjinin tetiklenmesine yol açabilir.

Histamin, vücudun alerjik tepki gösterdiği birçok madde sebebiyle meydana gelebilir. Kimi durumlarda, yumuşak kasların kasılmasına yol açar ve nefes alışverişini de zorlaştırır.

işin ilginç yanı histamin artışına bağlı hastalıkların sinsice seyridir. Çoğu hekim bile bunun farkına varmaması nedeniyle teşhisi zordur. Benim hastam bu hastalığı ameliyat olduğunda öğrendi. Çünkü ameliyat esnasında kesilerden kan durmayınca koraspin kullanıp kullanmadığı soruldu. Hasta kullanmıyorum deyince kanın sulandıran etken üzerinde araştırma yaptık. ve karşımıza vücutta bazı vitaminlerin eksikliği nedeniyle karşımıza reseptörleri bloke edilemeyen histamin çıktı.

Hastamızın gözleri sürekli sulanıyor. ve tüm vücudu kaşınıyordu. çok defa acilde serum tedavisi yapıldı. Klinik çözümler günlük yapılamayınca histamin reseptörlerini bloke eden ilaçlar kullanmaya başladı  Her iki gözü kısa zamanda internal entropi oldu. kirpikleri korneaya zarar vermeye başladı. 

Kesinlikle yoğurt, hamsi, istavrit tüketmesin. seviye düşük ise az az alabilir. mayalı yiyecekler hastalığı tetikler.

En etkili ilaç şu anda piyasada bulunan XYZAL 5 mg 20 film tablet etkilidir. Günde  tok karnına 1 adet orta derece histamin hastalarına iyi gelir. 

Ancak yüksek seviyede hastalar için önerim B6 ve c vitamini almalarını öneriyorum.

Etkileri belirgin şekilde devam ediyor ise bağırsak iltihabı olabilir.

Konu sağlık olunca başka sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve cevaplarım.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Tesekkur ederim yaziniz icin. Benim vucudum hep kasiniyordu ve kollarimda yaralar oluyordu. Bu yaralar hala var. Hala kasiniyodum ama kucuklugume oranla az kasiniyorum.

Kucukken kasintilarim daha fazlaydi. Motivasyonum ve cinsel istegim yuksekti. Obsesyonlarim ve kompulsiyonlarim vardi. Su an ogreniyorum ki bunlarin sebebi histaminmis. Yuksek histaminin olmasi basari icin aslinda cok iyi bir sey.

Obsesyonlar devam ediyor ama kompulsiyonlar cok azaldi. Hala kasiniyorum ama. Anlamadigim sey, motivasyonum ve cinsel istedigim yok. Neden hala kasindigimi anlamiyorum.

Bunlari tesadufen anladim. Histamini artiran bir ilac aldim. Tabi asil amacim bu degildi. Depresyonum yari yariya azaldi. Cinsel istegim cok artti. Motivasyonum cok yukseldi. Basari istedigim tavan yapti ve kasintilarim cok artti. Tum bu yan etkilere baktigim zaman, benim histaminimde bir sorun oldugunu anladim.

http://mentalhealthdaily.com/2015/03/21/undermethylation-vs-overmethylation-causes-symptoms-treatments/

Size sormak istedigim konu, benim kasintilarim eskisi kadar cok olmasa bile devam ettigi halde neden motivasyonum ve cinsel istegim yok? Genelde overmethylation olanlar, yani dusuk histamine sahip olan insanlarin motivasyonu ve cinsel istegi olmuyormus cunku. Bu konu benim icin gercekten onemli. Depresyon, motivasyon ve cinsel istedigimin uzerinde histaminin bu kadar etkili olmasi, benim bu noktada bir sorunum oldugunu gosteriyor.

tarihinde Prenses Julie tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Sayın Prenses Julie

Öncelikle hastalığın genel seyri ve belirtileri içinde baz alınacak kriterler edinmek çok ta mümkün olmamaktadır.  

Benim hastam erkek olduğu için cinsel isteklerinin gayet iyi hatta spor ve diyetle daha da aktifleştiğini her fırsatta dile getirmektedir. Ancak bayanlar için buna bağlı semptomları gözleme şansım olmadı. hemotolojik alanda profesyonel olan hekimler elbetteki sizin sendromlarınıza paralel şikayetleri olan hastaları gözlemlemiştir. 

Histamin her ne kadar, kılcal damarlara beyaz kan hücrelerinin daha rahat geçmesini sağlasa, sindirimi kolaylaştırsa ve kadının orgazm olmasına yardımcı olsa da, kimi kötü etkileri de vardır. Bu etkiler, histaminin çok miktarda bulunması halinde, histamin alerjisi oluşması şeklinde açığa çıkar. Ancak metebolizma değerlerinin seyrine beslenme kriterlerini eklemek daha dikkatli olur kanısındayım.

Örneğin işlenmiş et sizin metobolizmanız da aşırı bir histamin reseptörü oluşturmazken, mayalanmış yoğurt histamin seyiyesini aşırı şekilde yükseltebilir. Ancak sizin vücudunuzun, bu artışı bloke eden vitaminleri nasıl kullandığı da histamin artışı kadar önemlidir. Karaciğer ve safra kesesi vücuttaki aşırı orandaki kimyasalları bloke ederken  yetersiz kalabilmekte kronikleştiğinde ise karaciğer yetmezliğne dönüşebilmektedir.  

Midesinde gastrit ve ülser gibi hastalıklara yol açan halicobakter pylori olanlar, bu bakterinin toksik madde üretmesi sebebiyle, histamin fazlalığı yaşayabilirler. Kalın bağırsağında mantar bulunanlar da, mantarların toksik madde üretmesi nedeniyle histamin artışı yaşayabilir. Vitamin yetersizliği bulunan, bağırsaklarında iltihap veya ülser bulunan vücutlarda görülme sıklığı artmaktadır. 

Tavsiyem beslenme yöntemini kontrol ediniz. Katı bir diyet uygulamak çözüm olabilir.

tavsiyem Zeytin Yoğurt Mayonez Ispanak başta olmak üzere Kırmızı şarap Yıllanmış peynir Turşu  Krema  Mayalı besinler avokado Mantar Patlıcan İşlenmiş et Konserve yiyecekler gibi histamin üreten şeylerin tüketimini  gözlemsel süreçte en aza indirmenizdir. 

Eğer bu süreç sonunda iyileşmeler görüyor iseniz tüketmiyeceğiniz besinler açık ve nettir.

Bu arada en çok B6 ve C vitamini barındıran elma sirkesini, taze limon suyu ile her gün bir su bardağı kadar miktarda azar azar tüketmeniz fayda sağlayabilir.

Ayrıca Günlük Egsersiz Sporun düzenli yapılması da sizin seyrinizde katkı sağlayacağını ifade etmek isterim. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Beni yanlis anlamissiniz aslinda. Ben yuksek histaminden gayet memnunum. Basari, cinsel istek, motivasyon, mutluluk veriyor.

Kullandigim probiyotik ve prebiyotik sayesinde ogrendim bunu:

http://vitaminler.com/urun/probien-probiyotik-prebiyotik-30-kapsul-4367

Kullandiktan 4-5 gun sonra cinsel istek, motivasyon, basari istegimi cok yukseltti. Tipki kucuklugumdeki gibi.

Kucuklugumde kasinti ve kompulsiyonlar harici hicbir problem yasamadim. Bunu kullaninca da ayni seyler oldu. Kasintilarim ve kompulsiyonlarim artti o kadar. Bir de vucut isim iyiydi.

Hastanizin cinsel istegi gayet iyi cunku onda undermethylation var.

Yuksek histamin = Undermethylation

Dusuk histamin = Overmethylation

Undermethylation olmasi cinsel istegi, motivasyonu, basari istegini yukseltiyor. Overmethylation ise tam tersi.

 

UNDER METHYLATORS

Depression
High salivary flow
High tear flow
Never dry eyes
Good tolerance of cold
Poor tolerance of heat
Unexplained nausea
Hyperactivity
Frequent colds and flu
Phobias
Highly motivated
Hard driving personality
Poor pain tolerance
Joint pain
Joint swelling
Joint stiffness
Excess perspiration
Addictive tendencies
bipolar disorder
OCD
Schizophrenia
Insomnia
Muscle pains
Abundant or excess saliva in mouth
Obsessive compulsive
Slenderness
Do worse on b12 and folates (4)
Shopping/gambling disorders
Oppositional –defiant
Seasonal depression
Inhalant allergies
Frequent headaches,
Perfectionism
Competitiveness
Asthma
Vasomotor rhinitis
Allergic skin disorders
Pruritis
Excess stomach acid
Fatigue
High libido
Sparse body hair
Elevated absolute basophils
Extreme internal anxiety despite outwardly calm
Delusion thinking rather than hallucinations
Respond well to SAM-e, methionine, avoid folic acid (1)
Anorexia/bulimia
Low serotonin
Low dopamine
Low norepinephrine
Psychosis
Prone to hives
High motivation



OVER METHYLATORS

Elevated serotonin
Elevated dopamine
Elevated norepinephrine
High religiosity
High artistic/musical ability
Self injury
Auditory hallucinations
Absence of seasonal inhalant allergies
Frequent dry eyes
Multitude of chemical sensitivities
Multitude of food sensitivities
High anxiety evident to all
Low libido
Obsessions but not compulsions
Paranoia
Auditory hallucinations
Underachievement as child
Heavy body hair
Hyperactivity
Nervous legs
Grandiosity
Respond well to b12 but avoid SAM-e, inositol, methionine TMG and DMG (1)
Treatment revolves around folic acid, niacin, B12, and a high protein diet. (2)
Depression
Despair
Panic attacks
Upper body pain 
Head pain
Nervous
Low salivary
Low tears
High pain tolerance
Low motivation
“space cadet”
Learning disabilities
Intolerance to SSRI drugs
Low perspiration

Link to post
Sitelerde Paylaş

Undermethylation (Histadelia) : Çok az metil (üç hidrojen atomu içeren bir karbon grubudur). Esasen, düşük seviyeli SAM-e seviyeleri vardır ve bunlar metil verir. Bu, mükemmeliyetçiliğe, yüksek başarıya ve yüksek başarıya götürebilir. Şimdi neden bu sorunlu olurdu? Bu insanların% 15-20'si, undermetilasyonun bir sonucu olarak problem yaşıyor. Bu yol açabilir serotonin düşük seviyelerde depresyona karşı zayıf hale.

 

Overmethylation (Histapenia) : Çok fazla metil (üç hidrojen atomu içeren bir karbon grubudur). Beyinde çok aktiftir ve çok fazla şey "çok fazla iyi bir şey" oluşturmaz. Bu, beyinde serotonin, norepinefrin ve dopaminin aşırı üretimine neden olur. Birçok durumda, yüksek serotonin düzeyleri azalmış motivasyon, libido azalması, kilo alımı ve karışıklık gibi psikolojik sorunlara neden olabilir.

tarihinde AteCafe tarafından düzenlendi
yenileme
Link to post
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Kucuklugumde bende kesinlikle undermethylation vardi. Motivasyonum harikaydi. Kendi kendimi motive ederek saatlerce calisabilirdim. Cinsel istegim iyiydi. Simdi bunlarin nedenini anliyorum.

Tek anlamadigim konu, hala undermethylation ozelliklerini gostermeme ragmen, motivasyonum ve cinsel istegim neredeyse sifir. Bunun sebebi sanirim organik. Probiyotik ve prebiyotik kullandigimda cinsel istek, motivasyon ve depresyona bu kadar etkili olmasi beni cok sasirtti. Depresyonum neredeyse gitmisti.

Ama bir nokta var. Undermethylation olan kisiler intihara meyilli deniliyor. Ben de bu kadar olmadi ama uzgundum. Yani probiyotik benim depresyonumu cok azaltti ama uzgundum. Tipki kucuklugumdeki gibi. Yani motivasyon, cinsel istek, basari istegi yuksek ama uzgundum.

Hala kasinmama ragmen nasil olur da overmethylation ozelliklerini gosterebilirim, anlamiyorum. Cozemedim bunu. Benim bir undermethylation olarak cinsel istegimin ve motivasyonumun yuksek olmasi gerek.

Yasim ilerledikce kompulsiyonlarim ve kasintilarim azaldigi gibi motivasyonum ve cinsel istegim sifira indi. Ama bunun sifira inmemesi gerekiyor mantikli dusunursek. Cunku hala kasiniyorum.

Insanlari ikiye ayirmiyorum. Yani bir kisinin kompulsiyonlari yuksekse, undermethylation ozelliklerini gosterecek diye bir kosul yok. Ama benim durumumda, kesinlikle burada bir sorun oldugu belli.

Hatta bazi zamanlar panik ataklar yasiyorum ve genelde ayni aylarda oluyor. Bu aylarda paranoyalarim cok artiyor ve kasintilarim baya azaliyor. Obsesyonlarim da cok artiyor. Yukarida verdigim overmethylation ozelliklerine bakarsaniz, bunlar overmethylation ozellikleri. Bu, bende histamin seviyemin yilin belli aylarinda artip belli aylarinda dustugunu dusundurdu. Panik atak yasadigim zamanlarda antihistamin beni rahatlatmisti. Ama piyasada H3 ve H4 reseptorlerine etki eden ilac yok sanirim. Aldigim ilac Xyzal'di.

tarihinde Prenses Julie tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Prenses Julia, belki histamin seviyen hala yüksek olmasına rağmen hormon seviyen değişmiştir. Bu yüzden cinsel isteğin ve motivasyonun azalmış olabilir. Bu ikisini etkileyen birçok hormon var. Bunlar zamanla azalmış veya artmış olabilirler. Örneğin ben spor yaptığım dönemlerde cinsel isteğimin arttığını hissediyorum. Ancak histamin seviyemde -bence- bir değişim yok. Birçok faktör ve hormon var.

Tabi ki histamin seviyende düzensiz değişimler olabilir. Bunlar durumunu değiştirebilir. Ancak toplu olarak motivasyon ve cinsel istek azlığı dediğim sebeplerden kaynaklanabilir. İkisi bağımsız yani.

tarihinde Bilmeyen Adam tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
6 saat önce, Bilmeyen Adam yazdı:

Prenses Julia, belki histamin seviyen hala yüksek olmasına rağmen hormon seviyen değişmiştir. Bu yüzden cinsel isteğin ve motivasyonun azalmış olabilir. Bu ikisini etkileyen birçok hormon var. Bunlar zamanla azalmış veya artmış olabilirler. Örneğin ben spor yaptığım dönemlerde cinsel isteğimin arttığını hissediyorum. Ancak histamin seviyemde -bence- bir değişim yok. Birçok faktör ve hormon var.

Tabi ki histamin seviyende düzensiz değişimler olabilir. Bunlar durumunu değiştirebilir. Ancak toplu olarak motivasyon ve cinsel istek azlığı dediğim sebeplerden kaynaklanabilir. İkisi bağımsız yani.

Merhaba,

Bunu ben de dusundum tabi. Ama histamin seviyemin biraz yukseldigi zaman cinsel istek ve motivasyonumun yerine gelmesi, bu noktada bir sorunumun oldugunu gosteriyor bence.

Probiyotik aldigim zaman boyle olmustu. Kasintilarim ve kompulsiyonlarim artarken, motivasyon ve cinsel istegim de yukselmisti. Su an kasinmama ve kompulsiyonlarimin hala olmasina ragmen motivasyon ve cinsel istegim yok. Tuhaf.

Sevgiler. 

tarihinde Prenses Julie tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...