Jump to content

Cumhuriyet yazarı Nuray Mert Atatürk'ü hedef aldı


Recommended Posts

Nuray Mert, Erdoğan'la Mustafa Kemal'i kıyasladı: Sadece partinin adı ve lideri farklı

Bir dönemin AKP destekçilerinden olan Cumhuriyet yazarı Nuray Mert, bugünkü yazısında Mustafa Kemal Atatürk ile Erdoğan'ı kıyaslayıp, "sadece partinin ve liderinin adı ve meşrebi farklı, olay bundan ibaret" dedi.

Cumhuriyet gazetesinin eski AKP destekçisi transferlerinden olan Nurat Mert, "Tam zamanı, eski defterleri açalım" başlıklı yazısında, Mustafa Kemal'i Erdoğan'la kıyasladı.

AKP'ye yıllarca verdiği büyük desteği hala savunan Mert, "Diyeceksiniz ki, Kemalistler de, önce 'Halifeyi kurtaracağız' diye işe giriştiler, sonra toptan ilga ettiler. Çok doğru, ama şimdi de siz aynı şeyi yapıyorsunuz, önce demokrasi mücadelesi deyip, demokratların desteğini aldınız, demokratlıktan vazgeçtiniz, şimdi Cumhuriyet’in asıl sahibi biziz diyerek yol alıyorsunuz, sonuçta hedeflediğiniz, güvendiğiniz siyasi liderin tüm gücü eline alacağı sistemi inşa etmek" derken, şu ifadeleri kullandı:

"Birileri Atatürk’ü demokrasinin, özgürlüklerin önüne geçirip, tartışmanın konusu yapılmasına izin vermiyordu, siz de aynı şeyi yapıyorsunuz, belli ki daha da yapacaksınız. Böyle olunca tabii ki tek parti hukukunu savunuyorsunuz, sadece partinin ve liderinin adı ve meşrebi farklı, olay bundan ibaret."

 

http://haber.sol.org.tr/medya/nuray-mert-erdoganla-mustafa-kemali-kiyasladi-sadece-partinin-adi-ve-lideri-farkli-182465

 

 

tarihinde administrator tarafından düzenlendi
Alıntı yapılan metnin formu düzenlendi ve link eklendi.
Link to post
Sitelerde Paylaş

Cumhuriyet gazetesi ve CHP resmen Amerikancı-liboşlar tarafından esir alınmış. Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Ali Birand, Can Dündar, Şirin Payzın, Cüneyt Özdemir vb ile aynı zihniyette olan insanlar tarafından yönetiliyorlar resmen.

Ama CHP'liler uyumaya devam etsin. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
6 dakika önce, leonardo18 yazdı:

Bi saniye yaw.

Kadın eleştiriyor işte. Atatürk'ün hilafeti kaldırmasından söz ediyor. AYnı şekilde "demokrasi" diye gelip hilafet getirdiler diyor.

Zaten Milliyet'ten de AKP'yi eleştirdiği için transfer edilmiş. Ben mi yanlış anladım?

Kadın Atatürk'ü Gürcü Tayyip ile bir tutmuş nesini anlamıyorsun haberin?

Link to post
Sitelerde Paylaş

Anladigim kadar kadin bir CHP secmeni olarak degil, tarafsizca yaziyor. "Halifeyi kurtaracagiz" diye mi ise giristi, buna tarihciler aciklik getirmeli)

 

Her iki lider de putlastiriliyor...

Ikisine de "hakaret"ten tutuklanabiliyorsun.

 

Aslinda herkes elestirilebilir

ama

"müslüman" tarafin medyasi elestirmek ile hakaret/yalan haberi birbirine karistiriyor.

Müslüman(!) taraf biraz ahlakli olsa...

demokrasi icin elestiri yararli olur(du).

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Nuray Mert adlı gerizekalı, ismini Atatürk'ün verdiği gazeteye sığınarak Atatürk'e hakaret etmekten çekinmiyor. Atatürk'ü bir faşiste benzetmekten utanmıyor!

Kardeşim hanedanı, hilafeti yıkan adama faşist denmez! Hanedanı ve hilafeti yıkan adam adı ile sanı ile devrimicidir! Devrimciye faşist diyen kişi lağım faresinden daha aşağıdadır.

Nuray Mert kimdir? Nedir bu karının vasfı? Niçin nefret ettiği insanların olduğu gazeteye sığınarak buradan nefret kusuyor? Hayır, hakikaten anlamıyorum bu kancık sürüsünün bu puştların ne özelliği var? Niye sürekli olarak bunlarla muhatap olmak zorundayız? Kimdir bunlar? Ne tabanları var? Neyi temsil ediyorlar?

Atatürk ile Tayyip Erdoğan'ın kullandığı yöntemler birbirine benziyormuş! Senin o beşuş suratına sıçayım!

Seni sokakta bıçaklayan gaspçı ile, karnını neşter ile kesip apandistini alan cerrahın da yöntemi aynı! İkisi de karnını bıçak ile kesiyor. Ama birisi seni iyileştiriyor, öbürü öldürüyor!

Burada yöntemlerden başka konuşacak konu yok mu? Bu meselenin özü bu mu? O kot kafan sadece bu kadarını mı algılıyor? Senin o boklu götünden uydurduğun bu basit analojileri mi tartışalım illa? 

90'lı yıllarda özel televizyonlar yayına başlayınca, hiçbir özelliği olmayan, sadece sansasyon yaratan ve bunun ekmeğini yiyen insanlar türedi. Nuray Mert onlardan biridir. Kafasının içi saman doludur. Sadece insanları şoke edici şeyler söyler. İçi boştur. Cumhurbaşkanlığı konutu önünde soyunarak ünlü olmaya çalışan karılar olurdu. Nuray Mert o durduk oturduk yere götünü gösteren karıların post-modern versiyonudur.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Makaleye tekrar tekrar baktım.

Kendine göre bir benzetme yapmış.

Ciddiye alsam mı almasam mı onu düşünüyorum.

 

İftira etmek dinen de günahtır. Bu fikirleri nereden copy-paste yapıyorsunuz bilmiyorum. da Wikipedia'ya gidip bu kişilerin özgeçmişini filan okuyun. Hepsi eğitim görmüş kelli felli insanlar. Beğenmediğiniz bir şey varsa "ben bunu beğenmedim" deyin.

Yok Masonmuş, yok casusmuş, Yok Atatürk'Ü eleştirmiş miş. Atatürk basın özgürlüğünü savunurdu. Atatürk gazetecilere iftira filan atmazdı. Onu yazın isterseniz. Deyin ki "Tayyip ülkedeki gazatecilerin yarısını casusluklar / masonlukla suçladı, Atatürk zamanında böyle şey olmadı"

- Kafa bulandırırsanız bir şey tartışamayız. Kendiniz yazıp, kendiniz okursunuz.

Bir de Üniversite eğitimi şart. Zihninizi açın biraz. Bu yaşta TV'den haber izleyip bunları tekrar eden yaşlı insanlara benziyorsunuz.

tarihinde leonardo18 tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
Just now, leonardo18 said:

Kendine göre bir benzetme yapmış.

Ama bütün konuyu o benzetme üzerine oturtmuş. Atatürk insanları kandırdı, kendi amaçlarına yürüdü diyor. 2. Meşrutiyet ilan edildikten sonra Türkiye'e yaşanan bayram havasını, ortaya çıkan özgürlük ortamını incelemeni tavsiye ederim. O halk tabanı Türkiye'de vardı. Cumhuriyet ve demokrasi isteyen, köhnemiş krallığın yıkılmasını isteyen halk tabanı vardı. Atatürk bu çizginin devamıdır. Meşrutiyetin ardından cumhuriyetin geleceğini tahmin etmek zor değil. Tayyib'in yaptığı gibi, sözde özgürlük isteyen gerzek liboşları kandırıp şeriat getirmedi. Söylemlerinin tam zıddını yapmadı. Bunu iddia eden kişi ya cahil ya da orospu çocuğudur!

Burada cumhuriyetçiler ve demokratlar için "yöntemlerin" tartışılmasından daha önemli konular vardır. Amaçlar ve sonuçları tartışmalıyız. Atatürk toplumu nereden getirdi, Tayyip Erdoğan nereden nereye taşıyor. Asıl tartışılması gereken ve gerçekte değerli olan tek konu budur. Ama bu sülalesini öptüğümün gerzek sürüsü bir türlü asıl konuya gelemiyor. Böyle ses bombaları atıp asıl meseleyi saklıyor. 

Bu kancık, kendince dürüstlük ve ahlak davası güdüyor. Atatürk de kandırdı Tayyip Erdoğan da kandırıyor diyor. Kendini bir ahlak tahtına oturuyor. Pekala. Bu rezil yaratığa biz de şunu söylüyoruz; eğer çok ahlaklı ve dürüstsen Atatürkçülerin sırtından in! Sktirol git, senin gibi olanların içine karış. Orada ne istersen söyleyebilirsin. Zaten 20 senedir ağzınızdan sıçarak böyle karaktersiz bir toplum yarattınız. Ama eğer gerçekten ahlaklı isen, Atatürkçülerin parasını cebine indirip Atatürk'e hakaret etme!

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tamam da yazar işte. Makaleyi ekleyip altına bunu yazsaydın başımla beraber. Da bunu yazdı diye Atatürk düşmanı / CIA ajanı olunmaz.

Dikkatinizi tekrar çekerim: Muhalif bütün rektörlerin, yazarların, gazetecilerin, Siyasilerin, öğretmenlerin, generallerin, kamu çalışanlarının, avukat/hakimlerin, polislerin, aklınınıza ne gelirse işinden edildiği, hapse atıldığı, yurt dışına kaçmak zorunda bırakıldığı, tutuklandığı bir dönemde yaşıyoruz.

Ben bu kadını tanımıyorum. Dediğim gibi yabancı basın takılıyorum. Ama sağ olsun / sol olsun, basında kişiyi eleştirmeye yönelik haber / yazı demek. benim için "bu kişi Tayyibi kızdıracak bir şey yazdı ya da söyledi" demek. O kadar.

- Yani eleştirelim tamam. Ama bu yazıda "Atatürk düşmanlığı" yok. Ona göre benziyordur. O anda aklına esmiştir yazmıştır.

Atatrük düşmanlığı demek: Cumhuriyeti yıkmak demek. Cumhuriyeti kim yıkıyor. Tayyip ve arkadaşları + MHP yıkıyor. HDP bile onların verdiği zararı vermiyor (HDP'nin CHP ile beraber yeni anayasaya karşı oy kullanması bekleniyor).

Yani millet olarak gazetecimizi, dekanımızı, yazarımızı şimdilik koruyalım.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 3 weeks later...

Boşverin arkadaşlar ya. Yıl 2017. Gece yarısı bu liberal zırvalarımı dinleyeceğiz. (Bilenler hatırlar benzerini Cengiz Çandar 90'larda söylemişti tv'de) Biz zaten biliyordukta aklı olan herkeste görmüştük bu düdür makarnalarının söylediklerinin sonuçlarını, zavallı hallerini. Aslında doğruyu yapmak çok kolay dünyada. Bir liberal alacaksın. Sömürgecilerin besililerinden olacak. Ne diyorsa tam tersini yapacaksın. 10 seneye kalmaz ülke uçar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...