Jump to content

Ateizm bir din midir?


Recommended Posts

  • İleti 304
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

2 saat önce, ANTİATEİST yazdı:

boş laflar ve boş kuruntular, boş geveleme

 

Sana göre dolu laflar Kuran'ın Allah'ın mucizesi olduğu yalanını geveleyen laflar. Bu yalana katılmadığımız sürece laflarımız sana göre boş olacak. Biz ise doğruyu, dosdoğruyu söyleriz. Kuran son derece cahilce düzülmüş ilkel ve vahşi bir düzmecedir. İçinde bilime, insanlık erdemine, ahlaka dair hiç bir veri yoktur. Çalmayın öldürmeyin gibi laflar ederse de bunu Müslümanlara yapmayın, kafirlere yapmanız ise göreviniz dediği için bunlar ahlak olarak geçersizdir.

 

Sonuçta Kuran'da insanlık erdemlerine ait tek kelime yazmamaktadır.  Yazıyor gibi görünenler yanlı ve ayrımcı olduğu için geçersiz olmak bir yana, daha da beterdir, ahlaksızlık ayrımcılıkla daha da derinleşir. Müslümanı öldürmeyin demek daha beter ahlaksızlıktır. Bu bir ahlak olarak sunulamaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 months later...

Ateist ritüellerin olduğu konusunda haklı elbette Conservapedia. Ama sıkıntı şurada: Ateist ritüeller otorite olduğunu iddia eden bir kaynaktan gelmiyor ve bütün ateistler açısından bağlayıcı olduklarını iddia eden yok. Sadece ritüellerin olması bir görüşün din olması için yetmez. Ateizm konseri yapan biri ateizmin din olmasına neden olmaz mesela. Öte yandan ateistler içinden bir grup ortaya çıkıp ateistlerin yapması gereken şu şu ritüellerin olduğunu, bunlara sıkı bir şekilde uyulmasını gerektiğini vs. söyleseydi o durumda bir dinleşme olurdu. Satanist kiliselerin -ki bunlar ironiktir ve takipçileri genelde ateisttir- bu kategoride değerlendirilmesi mümkün olabilir mesela.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...