Jump to content

Recommended Posts

Böyle düşünüyorum, isterseniz bana kızın bağırın çağırın. Böyle düşünüyorum. Siz haklıysanız, ayvayı da yedik naneyi de. 

Evren o kadar büyük ki.  93 milyar ışık yılı yazıyor linkte. 

Yani saniyede 300 bin km hızla 93 milyar yıl boyunca gidersek, evrenin çapını geçmiş olacağız.  İmkansız. 

http://www.evrimagaci.org/fotograf/112/6681 

Ayrıca, evrenin içine çökmesi, yok olması gibi teoriler var. Mantıklı zaten, başlangıcı varsa sonu da vardır muhtemelen. 

Bu durumda şöyle bir gerçek var ;  İnsan'ın geleceği yok. Eğer her yerde her daim Bir Tanrı yoksa, geleceğimiz yok. (There is no future for Humanity ! ) 

Belki Tanrı varsa da ayvayı yedik.  İki ucu ....lu  değnek !   Ne saçma bir dünya. saçma evren , saçma yaşam, saçma insan sürüsü ! 

Eğer evrim gerçekse, yaradılış büyük ihtimalle gerçek değildir.

Bir de ölüm sonrası, sonsuza kadar yoksun.  Sonsuz hiçlik ! Çok kötü birşey bunu düşünmek. Gerçi hiçlikte bunu düşünemeyeceğiz,o ayrı konu. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • İleti 40
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

19 dakika önce, BurakTuna67 yazdı:

Böyle düşünüyorum

Bir kaç konu var.

Birincisi, evrenin elbette sonu gelecek. Bu içine çökme şeklinde değil de Büyük Yırtılma şeklinde olacak. Yani genişleme belli bir aşamaya gelince kütle çekimi evreni bir arada tutamayıp evren dağılacak. Sorun yok... Yenisi oluşur. Çoklu evrenler aklen zorunludur. Tek evren olması olanaksızdır.

Dolayısıyla ikinci konu, insanın geleceği yok diye bir şey yok. Çünkü yok olmak olanaksızdır. Yok olunmaz. Çünkü varlığın başlangıcı olamaz. Dolayısıyla sonu da olamaz.

Yani üçüncü konu, yok olmamak için tanrıya ihtiyacımız yok. Zaten istesek de yok olamayız.

Dördüncü ve son konu, elbette evrim var, yaratılış yok. İkisi birbirinin antitezi zaten. İkisi birden olamaz.

Tanrının olması kabus olurdu. İyi ki yok. Çünkü doğayı canlılar birbirlerini yemeden hayatta kalamayacakları, birbirlerini yemeye mecbur oldukları biçimde tasarlayan bir tanrının iyi bir tanrı olması olasılığı sıfır olurdu. Asıl tanrı olsaydı ayvayı yerdik.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Öldükten sonra sonsuza kadar yok değilsin. Öldüğün an yoksun. Ondan sonraki zamanın senin için bir anlamı yok. Tıpkı doğumundan önceki zamanın hiçbir anlamının olmadığı gibi.

Bütün insanlık bir sebeple yok olabilir. E, bütün insanlar yok olduktan sonra yas tutacak ve üzülecek kimse kalmayacak geride. Milyarlarca yıllık devasa bir karanlığın içinde, hiç kimsenin hatırlamadığı, hiç kimsenin bilmediği, hiç kimsenin umursamadığı mikro bir zaman diliminde var olup yok olmuş olan bir fenomen olarak silinip gideceğiz. Kimin için kötü bu? Bu kötü bir durum olarak tanımlanamaz bence. Çünkü geride bunu kötü olarak tanımlayacak kimse kalmayacak.

İnsan aklı işe yarar şeyler ürettiği gibi, böyle faydasız kaygılar da üretiyor. İnsan niçin sonsuza kadar varolsun ki? Ayrıca sana ne bundan? Bütün insanlar belli bir süre için dünyada yaşıyor, sonra yok olup gidiyor. 1 milyon yıl sonraki torunun için mi üzülüyorsun? E, eninde sonunda o da ölmeyecek mi zaten? Doğanların hepsi ölecek. Bu doğum ölüm hadisesi bir noktada duracak olsa, ne kaybetmiş oluruz? Bu fonksiyon sonsuza doğru giderken zaten sıfıra eşitleniyor. Bence bir kayıp yok.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrının olmaması güzel birşey. Tanrı varsa, insan bir hiç olur. hayatın bir anlamı ve değeri kalmaz. Tanrı, duygusuzluk sembolü ilkel bir kavramdır.

Milyonlarca yıl boyunca "insanları tanrı kurtaracak" diye avutacaksın... böyle bir şeye kimin hakkı olabilir?

 İnsanlığın dünyanın sorunlarını ciddiye alması ve kurtarıcı görevini kendi üzerine alması şarttır. Dinler ise, hem toplumu tanrı adına bölerek, hem de özgür düşünceyi susturmaya çalışarak buna engel oluyor. 

Şayet mükemmel bir dünya varolsaydı, belki dinsel olmayan makul bir tanrısal varlık olasılığından bahsedebilirdik

Ancak bu şartlarda tanrı olsa bilakis insanlık daha kısa bir sürede yokolup gider.. yaşarken de bir hiç olarak hayatına devam eder.

Neyseki tanrıyla ilgili geçerli bir delil bulunmuyor. Tanrı, inananların temelsiz çelişkili ve akıldışı çıkarımlarından ibaret bir saçmalıktır.

 

Tanrı konusundaki en büyük yanılgı kaynağı ise, evrende bir akıl ve planlama belirtisi görenlerin, sonucu tanrıya bağlaması şeklindedir.

büyükleri tarafından formatlanıp, cehalet ve dogmalar yüklenmiş beyinler, "doğada akıl" denince otomatik şekilde tanrı sonucuna gider.

Onlara göre "Doğada gelişen canlıların akıllı üretimleri tanrısal değil, ancak insanın öncesinde bu tanrı olmak zorunda..."

Ve bu tanrı konusundaki büyük çelişkilerden sadece biri.

Tanrı inancı, mantık tanımıyor. "var" yapabilmek için her türlü kanun ve kurala çifte standart uygulanıyor. akıl ve mantık devre dışı bırakılıyor.

 

 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı yoksa neden ayvayı yiyelim ki? Nasıl doğmadan önce hiç bir endişen yoktu ise öldükten sonra da her hangi bir konuda endişen olmayacak.

Asıl tanrı hele de İslam putu gibi sapık, sadist, manyak bir tanrı varsa ayvayı yemiş olursunuz. Üstelik bu sapığın elinden ölerek kurtulma ihtimali de olmaz.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tanrı inancı çok zararlıdır. Diyelim soyu tükenme durumuna gelmiş bir canlı türü var. Tanrıya inananlar o türü tanrının yaratıp tanrının yok ettiğini düşünür ve tanrının yaratmasına da, yok etmesine de karışmazlar.

Tanrıya inanmayanlar o canlının neslinin tükenmemesi için kendilerinden başka hiç bir kurtarıcı olmadığını bildikleri için var güçleriyle canlının soyunun tükenmesini önlemeye çalışırlar.

Ben kulağımla duydum yani, sokak kedilerine niye yiyecek veriyorsun, allah onların rızkını verir diyen salakları. Ya da adalet... Allah cezasını versin ahirette hakkımı alırım düşüncesi ile adalet ortadan kaybolur gider. İnsanlar adaleti mutlaka yerine getirmek konusunda kararlı olsalardı adalet çok daha düzgün dağıtılırdı. Allah cezasını versin dendiği için adalet işlemiyor.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, democrossian yazdı:

Tanrı inancı çok zararlıdır. Diyelim soyu tükenme durumuna gelmiş bir canlı türü var. Tanrıya inananlar o türü tanrının yaratıp tanrının yok ettiğini düşünür ve tanrının yaratmasına da, yok etmesine de karışmazlar.

Tanrıya inanmayanlar o canlının neslinin tükenmemesi için kendilerinden başka hiç bir kurtarıcı olmadığını bildikleri için var güçleriyle canlının soyunun tükenmesini önlemeye çalışırlar.

Ben kulağımla duydum yani, sokak kedilerine niye yiyecek veriyorsun, allah onların rızkını verir diyen salakları. Ya da adalet... Allah cezasını versin ahirette hakkımı alırım düşüncesi ile adalet ortadan kaybolur gider. İnsanlar adaleti mutlaka yerine getirmek konusunda kararlı olsalardı adalet çok daha düzgün dağıtılırdı. Allah cezasını versin dendiği için adalet işlemiyor.

Tanrı inancı ile birlikte, din düşüncesinin de bir şekilde zihinlerde yeşereceğine inandığın için Tanrı fikrini tehlikeli buluyor olmalısın Democrossan. Ama senin de çok iyi bildiğin gibi, din karşıtı birçok akım var ki içinde Tanrı inancı ya da şüphesi barındırmakla birlikte, dinlerin mutlak gereksizliği düşüncesi üzerine kurulu. Tanrı ile din olgusunun iç içe geçmiş olması belki de bu şekilde yorumlamamıza, kesin yargılara varmamıza sebep oluyordur... 

Dinlerin temel öğretisi Tanrı'nın evren üstünde bir güç olduğu ve evrene müdahale ettiği önkabulüne dayandığı için, din inancı taşıyan insanlar doğaya ve doğada olup bitenlere teslimiyetçi bir pencereden bakarlar... Hatta din inancının sırf bu sebeple bile insanları çevreye, hayvanlara vs. karşı duyarsızlaştırdığını söylemek mümkün. Ama yine Tanrı/Tanrı inancı ile birebir ilişkili bir olgu değil bu... 

Adalet konusu ise ayrı bir muamma. Doğada işleyişin pek adaletle olmadığını, senin de sıklıkla söylediğin gibi, canlıların hayatta kalabilmek için birbirlerini öldürmek zorunda kaldıkları, acımasız bir düzenden(?) söz ediyoruz. İnsan da doğanın bir parçası ve doğanın düzeni üzerinde pek bir yaptırımı olamıyor. Hani pandaların nesli devam etsin diye uğraşıyoruz, foklar için bir şeyler yapıyoruz ama öyle elimiz her yere uzanamıyor, çaresiz kalıyoruz... Çünkü doğa ne yazık ki bizim de üstümüzde, gücümüzün yettiği oluyor yetmediği daha fazla... 

Toparlarsak Democrossian; insanın adaletin tesisi konusunda yeterli olacağına inanıyor musun, insan evrende adil bir sistem tesis edebilir mi, bu konuda ne düşündüğünü merak ediyorum... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, Latte yazdı:

Tanrı inancı ile birlikte, din düşüncesi

insan evrende adil bir sistem tesis edebilir mi

Deizm tanrı ile dini ayırıp tanrıyı sadece bir starter konumuna iterek ve gündelik hayattan dışlayarak, dinlere karşı tarihte hiç görülmemiş çok parlak bir zafer kazandı. Laisizm bu şekilde ortaya çıktı. Bunun sağladığı aydınlanmanın tarihte bir eşi daha olmamıştır. Deizmin tarihteki başarısı göz kamaştırıcı. Biz ateistler böyle bir başarıyı henüz rüyamızda bile göremiyoruz.

Ama işte tarihe takılı kalamayız. Şimdi yeni bir devrim lazım bize. Bu devrim de artık sadece dine karşı değil, tanrıya karşı da yapılmak zorunda. Aynı başarıyı tekrarlamaya çalışmak değil, daha parlak ve büyüğünü kazanmaya çalışmak zorundayız. Devrimler böyle yapılır. Bir devrimin aynısının tekrar yapılması devrim olmaz. Devrim, devrimleri de devirmek zorundadır. Çünkü her devrim sonrası bir statüko oluşur.

İnsan türünün ne yapabileceğini ben de senin kadar merak ediyorum ve bunu kestirmek olanaksız. Ne yazık ki soruna yanıt veremem, bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa şu: İnsan biyolojik evrimine önce kültürel evrimini ekledi ve bu şekilde diğer hayvan türleri ile evrimini farklı bir yola soktu. Bununla da yetinmedi, bir de teknolojik evrim başlattı.

Biyolojik evrim milyarlarca yıllık olmasına karşın kültürel evrim sadece bin yıllarla ölçülüyor. Teknolojik evrim ise daha da hızlı, yüz yıllarla ölçülüyor. Buna rağmen kat ettiği mesafe oldukça hatırı sayılır bir mesafe.

İnsanlığın ise önünde çok zaman ve şans var. Güneş bir milyar yıl daha, dünyamıza düşmanlaşmadan önce, dostça ışımayı sürdürecek. Yüz yıllarla ölçülen teknolojik evrim yanında bir milyar yıl korkunç uzun bir süre. Ne olacağını gerçekten bilemem. O kadar bilge değilim... 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 04.02.2017 at 05:31, BurakTuna67 yazdı:

Böyle düşünüyorum, isterseniz bana kızın bağırın çağırın. Böyle düşünüyorum. Siz haklıysanız, ayvayı da yedik naneyi de. 

Evren o kadar büyük ki.  93 milyar ışık yılı yazıyor linkte. 

Yani saniyede 300 bin km hızla 93 milyar yıl boyunca gidersek, evrenin çapını geçmiş olacağız.  İmkansız. 

http://www.evrimagaci.org/fotograf/112/6681 

Ayrıca, evrenin içine çökmesi, yok olması gibi teoriler var. Mantıklı zaten, başlangıcı varsa sonu da vardır muhtemelen. 

Bu durumda şöyle bir gerçek var ;  İnsan'ın geleceği yok. Eğer her yerde her daim Bir Tanrı yoksa, geleceğimiz yok. (There is no future for Humanity ! ) 

Belki Tanrı varsa da ayvayı yedik.  İki ucu ....lu  değnek !   Ne saçma bir dünya. saçma evren , saçma yaşam, saçma insan sürüsü ! 

Eğer evrim gerçekse, yaradılış büyük ihtimalle gerçek değildir.

Bir de ölüm sonrası, sonsuza kadar yoksun.  Sonsuz hiçlik ! Çok kötü birşey bunu düşünmek. Gerçi hiçlikte bunu düşünemeyeceğiz,o ayrı konu. 

İnsan oğlununun kendi kendine akıl erdiremediyi zamanında buna hemen bir tanrı yaratmış beyninde bunların tabi tek tanrılı çok tanrılı vs var. insan oğlu ölmeyi kabülenemiyor kendine öteki dünaya bir yaşam kurgusu istiyor ve bu dünyada köle gibi yaşıyor bu dine allaha inanlar,

tanriyoksayan%C4%B0sah%C4%B0b%C4%B0myokk

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • 2 weeks later...
On 04.02.2017 at 07:07, democrossian yazdı:

Asıl tanrı olsaydı ayvayı yerdik.

Teşekkürler yorumunuz için, harika ! Galiba benim kafa biraz gitti konuyu açarken, ya da nihilist bir yaklaşımda bulundum. 

Galiba , insan zihnindeki tanrı fikrini gebertmek, kendimize yapacağımız en büyük iyiliktir. Saygılar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 04.02.2017 at 23:11, bir_akil_insan yazdı:

:D ya ben ne olacağım korkusu. hayatını boş beleş tüketmiş veya tüketmekte olduğunu farkedenlerin içinde bulunduğu durum.

bu yüzden bir şeylere sarılmaya çalışıyorlar ve bu genelde dinler, tanrılar oluyor.

kendinize bir uğraş bulun. bir şeyleri tamamlamayı, başarmayı deneyin.

Çok yanlış bir yorum. Bu yorum kesinlikle benle alakasız. Dine sarıldığım falan yok, tam aksine dinden çıktım. :)  Dediğim gibi biraz nihilist bakmışım olaya.

Link to post
Sitelerde Paylaş
Şimdi, sağduyu yazdı:

Neden çıktın? Nasıl bir mantık yürüttün?

Turan Dursun'u okudum,büyüledi beni. Ayrıca, bu forumda da ateistlerin tarafsızca doğru söylediklerine karar verdim. Bir de din forumunda democrosian'ı takip ediyorum. Zaten islamın gerçek-doğru olması imkansız. Dinde mantık yok zaten. 

Yani mantıken karşıma iki seçenek çıktı.   ya din ya bilim ! Çünkü ikisi birbirinin tamamen zıttı ve birbirine düşmanlar !

Ben , bilimi seçtim. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
1 saat önce, BurakTuna67 yazdı:

Turan Dursun'u okudum,büyüledi beni. Ayrıca, bu forumda da ateistlerin tarafsızca doğru söylediklerine karar verdim. Bir de din forumunda democrosian'ı takip ediyorum. Zaten islamın gerçek-doğru olması imkansız. Dinde mantık yok zaten. 

Yani mantıken karşıma iki seçenek çıktı.   ya din ya bilim ! Çünkü ikisi birbirinin tamamen zıttı ve birbirine düşmanlar !

Ben , bilimi seçtim. 

Bir kitap okumak ve tanımadığın birini takip etmek ve bunların sonucunda hayatın sırrını bulduğuna inanıp herkesin insanlığın düşünmeye başladığı günden bugüne hatta belki insanlığın sonuna kadar arayacağı müthiş cevabı bulmak bende kendi kendime soruyordum insanlar neden doğruya ulaşamaz neden yanılgılar ve yanlışlar yüzlerce yıl insanların değiştirilemez doğrular olarak önlerine set kurar diye boşuna vakit kaybetmişim cevabı sendeymiş 

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 15.02.2017 at 04:58, ışıkhepvar yazdı:

Bir kitap okumak ve tanımadığın birini takip etmek

Bundan sana ne ? Benim birini takip etmem seni rahatsız mı etti ? 

 

On 15.02.2017 at 04:58, ışıkhepvar yazdı:

ve bunların sonucunda hayatın sırrını bulduğuna inanıp 

Hayatın sırrını bulduğumu nerede söylemişim ve sen bunu hangi tarafından uydurdun be gerizekalı ? 

 

On 15.02.2017 at 04:58, ışıkhepvar yazdı:

herkesin insanlığın düşünmeye başladığı günden bugüne hatta belki insanlığın sonuna kadar arayacağı müthiş cevabı bulmak bende kendi kendime soruyordum insanlar neden doğruya ulaşamaz neden yanılgılar ve yanlışlar 

Haaa, sen düşünüyorsun ve insanların doğrulara ulaşıp ulaşmadığına karar veriyorsun. Senin gibi bir beyinsizi neden kaale alalım ? yoksa beyinsiz değil misin ? 

Lavuğa bak, insanların  doğrulara ulaşıp ulaşmadığına karar veriyor. lanet bir küstahsın ! 

 

On 15.02.2017 at 04:58, ışıkhepvar yazdı:

boşuna vakit kaybetmişim cevabı sendeymiş 

 

nedense durup dururken , cevap fazla acıtmış. Ne yapsam acaba, kusura bakma falan mı demeliyim ? Bişey yazarken birazcık tart da yaz allahın gerizekalısı ! illa gerizekalı olduğunu belli etmek zorunda değilsin. Gizle kendini biraz. 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tam olmasa da nihilist bir yaklaşım. 

Ara sıra benimde kafamı kurcalar.  2 seçeneğin vardır ya görmezden gelir yada kendini kandırırsın. Ben daha çok görmezden gelen biriyim.

Her şeye rağmen bu durum psikolojiyle ilgilidir. Bir sabah kalkarsın ve bu durumla ilgili  tüm karamsarlık uçup gitmiş, aksine bazı zamanlarda kafanı kurcalar içinden çıkmazsın. 

Belirtmeliyim ki kötü bir yanı var. Bu düşüncenin bir cevabı yok olamaz da. Hiç bir cevap temelde seni tatmin etmeyecektir. Bilincin karıştığı tüm yaşamlar amaçsızlığa mahkumdur. Bunun dışında üretilmiş tüm amaçlar bir kendini kandırma görevi görür. Din, üreme, hayattan zevk alma. Tüm bu olgular aslında kendini kandırma ve bu negatif düşüncenin etrafından dolanma yoludur. 

Yani burada yazılan cevapların hiç biri doğru değil. Hiç biri temel amacı sağlayamaz. Komiktir ki bu negatif düşünceye karşı çıkan her argüman aslında dinin yaptığı şeyin aynısını yapmaktadır. Sana bir amaç vermektedir. Çünkü bilinç buna mahkum.

 

Link to post
Sitelerde Paylaş
17 dakika önce, NotImportant yazdı:

yada kendini kandırırsın.

Hah işte bu. Sanki boşlukta gibiyim ve yaptığım iyi veya güzel şeyin hiçbir anlamı yok gibi. Boşuna yaşıyom sanki. Bir de ağzıma sakız oldu gerçek hayatımda, sürekli   "boşver ya", "boşver" deyip duruyorum. Salla gitsin falan. Belki de benim gibi, dinden aniden ateizm felsefesine geçiş yapanları tımarhaneye yatırmak lazım :) 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.


Kitap

Yazar Ateistforum'un kurucularındandır. Kitabı edinme seçenekleri için: Kitabı edinme seçenekleri

Ateizmi Anlamak
Aydın Türk
Propaganda Yayınları; / Araştırma
ISBN: 978-0-9879366-7-7


×
×
  • Yeni Oluştur...