Jump to content

BİLGİNİN BİRİKİMİ


Recommended Posts

Sanırım bu yorumu karadeliklerle ilgili bir konuda yapmıştım. Hawking bir ara karadeliklerde bilginin kaybolacağını ileri sürmüş, sonra bu fikrini değiştirmişti. Bilgi nasıl kaybolur? Bilginin kaybolması demek protonun bozunması demektir. Oysa protonun bozunmayacağı konusunda çok önemli bir tez var. Ona bu forumda değinmiştik. Proton bozunmazsa bilgi kaybolmaz. Atomlarda bilgi birikiyorsa, nedeni onların proton ve nötronlardan oluşmuş olmasıdır.

Protonda bilgi nasıl birikir? Atomların davranışları farklıdır. Bu davranışlardan protonlar, nötronlar ve elektronlar sorumludur. Protonların ve nötronların sayısı ve güçlü nükleer kuvvetle olan ilişkileri atomların farklı davranışlar sergileme nedenidir. Pozitif yüklü protonlarla, negatif yüklü elektronların tepkileşmeleri de elementlerin davranışlarından sorumludur. Proton ve nötron sayısı arttıkça güçlü nükleer kuvvetin onları atom çekirdeği içinde tutması zorlaşır. Elementler radyoaktivite kazanırlar. Bu da bilginin protonlar aracılığıyla birikmesi anlamına gelir. Aslında protonlar, nötronlar ve elektronlar bu bilgi birikiminden sorumludurlar.

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 dakika önce, osho yazdı:

hem o zaman elektron ve benzerlerine ne diyeceğiz, madde değillerse

Onlara fermion deniyor. Onlar madde parçacıkları. Madde parçacıklarının davranışları bozonlardan farklı. Protonlar ve elektronlar birlikte maddeyi oluşturuyor. Proton çekirdekte yer aldığı için daha bir madde gibi duruyor..

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...