TENTEN 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi konu başlığı Tanrı'nın olduğuna dair bilimsel veriler.. Kuran ayetleri değil konu. Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi 7 dakika önce, TENTEN yazdı: konu başlığı Tanrı'nın olduğuna dair bilimsel veriler.. Kuran ayetleri değil konu. Ceset denen arkadaş uzun uzun ayetler asıyor buraya sanki kimse bu aytleri bilmiyor. gelmiş bizi islama daveti ediyor. kendi ismine yakışır bir şekilde paylaşım yapıyor. hadi bu ölü diyorsun boş ver diyorsun. ama birden canlanıyor ölü numarsı yapıp tekrar kalkıp asıyor uzun ayetleri buraya sinr bozucu oluyor. bende cevap verme gereyi duydum Link to post Sitelerde Paylaş
NotImportant 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi 27 dakika önce, TENTEN yazdı: konu başlığı Tanrı'nın olduğuna dair bilimsel veriler.. Kuran ayetleri değil konu. Peki bilimsel veriler nerede Link to post Sitelerde Paylaş
TENTEN 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi 1 dakika önce, NotImportant yazdı: Peki bilimsel veriler nerede Sizler kabul etmesenizde benim için akıllı tasarım önemli delil. Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi Şimdi, NotImportant yazdı: Peki bilimsel veriler nerede Nasıl yani dünyayı gezip görmedinmigörüpte ibret alamyanların vay haline. örneyin doğu batı Allahın deyilmi. ve kutupları görmedinmi eskimolar karın içinde nasıl yaşıyorlar bunlar Allahın delileridir. Link to post Sitelerde Paylaş
NotImportant 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi 4 dakika önce, TENTEN yazdı: Sizler kabul etmesenizde benim için akıllı tasarım önemli delil. Bana akıllıca tasarlanmış tek bir şey söyle. Ama eğer daha mükemmel bir halini düşünüp bulursam yeni tanrın ben olur muyum ? Link to post Sitelerde Paylaş
Cesed 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi 52 minutes ago, güven said: Yav ben burdaki çelişkiye dikkat çektim sen konu felen geçiştirmey çalışıyorsun konu ne olursa olsun allahın aytinden üstünmü ben buna cevap istedim. ben anldım konuyu diyorum sen anlamdın diyorsun . pekiyi anlamdım sen bu çelişkili ayete cevap ver bilmezlikten gelme net ol. Sabır yarabbim neden anlamıyorsun. Ayette çelişki yok Bir kelimeye yanlış anlam verildiği için çelişki oluyor. Aynı ayete verilen 2 meal yazmışım biri yanlış biri doğru Yanlış meali gösterip çelişki diyorsun biraz çeki düzen ver kendine. Link to post Sitelerde Paylaş
TENTEN 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi 2 dakika önce, NotImportant yazdı: Bana akıllıca tasarlanmış tek bir şey söyle. Ama eğer daha mükemmel bir halini düşünüp bulursam yeni tanrın ben olur muyum ? Düşünmen değil yapman önemli. insan beyninin daha mükemmelini yaparsan tanrım olursun. Link to post Sitelerde Paylaş
güven 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi (düzenlendi) 26 dakika önce, Cesed yazdı: Sabır yarabbim neden anlamıyorsun. Ayette çelişki yok Bir kelimeye yanlış anlam verildiği için çelişki oluyor. Aynı ayete verilen 2 meal yazmışım biri yanlış biri doğru Yanlış meali gösterip çelişki diyorsun biraz çeki düzen ver kendine. İnsanın sabırlarını zorluyorsun yav orda çelişki göremiyormusun körmüsün okuyamıyormusun yoksa okuyupta anlamyanlardanmısın nasıl çelişki yok. hem istesem sizi bir ümet yapardım ama yapmıyorum. ve yapmadığım gibi sizi saptırdım sizde bunlardan sormulsunuz diyor . daha nasıl çelişki olsun.birde senin allahın yemin etmiş cehnnemi insan cinlerle dolduracağına. ya şeytan bile senin allahından daha iyidir hiç olmasa insan oğlu adem demiş açlıktan ölceksiniz gelin yiyin bu elmadan karnınız doysun ve insan oğlu nakörlük yapıp şeytana hakaret ediyor. Şubat 8, 2017 tarihinde güven tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
NotImportant 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi Bir saat önce, TENTEN yazdı: Düşünmen değil yapman önemli. insan beyninin daha mükemmelini yaparsan tanrım olursun. Bana karşılaştırabileceğim bir şey ver. Hesap makinası daha hızlı hesap yapar mesela hangi açıdan bir beyinle karşılaştırıyoruz ? Ayrıca yapmama gerek yok düşünmem yeter çünkü düşünebiliyorsam allah onu gerçek edebilir ve daha mükemmel bir şeyi gerçek edebiliyorken etmemiş olur buda mükemmelikten uzak demektir. Link to post Sitelerde Paylaş
NotImportant 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi (düzenlendi) 1 saat önce, TENTEN yazdı: Düşünmen değil yapman önemli. insan beyninin daha mükemmelini yaparsan tanrım olursun. Ayrıca eklemem gerek ki mutlak mükemmelik yoktur çünkü mutlak nesnellik yoktur. Kimisine göre elma güzeldir kimisine göre armut. Kimisi geri kalan hayatı boyunca sürekli elma yemek ve buna bağlı olarak ona göre metabolizma ve mide ister. Kimisi yemek yemeden yaşamak ister ve ona göre bir metabolizma ister. Senin tanrında dahil kimse mükemmel olana karar veremez. Mükemmelliyeti var olan bir şey üzerinde arayamazsın. Çünkü daha iyileri olabilirdi ve bu kişiye göre değişir. Göz mükemmeldir hayır değildir. Ben isterdim ki istediğim dalga boyunu göreyim. Sadece gözlemlenebilir ışığı değil .Ama öyle olmadı neden ? Çünkü evrim ona göre şekillendirdi. Gerekli olan oydu. Mükemmelliyette gereklilik olmak zorunda değil sadece mükemmel olması zaten her durumu karşılar. Şubat 8, 2017 tarihinde NotImportant tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
Tremor 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Yazar Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi 1 hour ago, TENTEN said: Düşünmen değil yapman önemli. insan beyninin daha mükemmelini yaparsan tanrım olursun. İnsan beyninin neresi mükemmel? Küçük bebeklere tecavüz eden,gaz odalarında katliam yapan,sırf yaptığı putuna tapmadı diye kafa kesen,çocuğunu döven,karısını öldüren,egoist,yalancı,kadınlara aşağılık muamelesi yapan,savaşan bir beyinin mükemmel olduğu kanısına nereden vardın? İnsanlığın dolayıyla beyinlerinin %99,99'u çöplüktür,üremek ve tüketmekten başka bir işe yaramaz.. Link to post Sitelerde Paylaş
Sundance 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi 4 saat önce, Cesed yazdı: Evet Bu imtihan dünyasında özgür irade kullanma imkanı bulamayanların işi ne peki? Doğumda ölen bir bebeğin, muhakeme kabiliyetine sahip olmadan dünyaya gelenlerin işi ne? Bunlar için ilk iddianızın tersine sınavdan muaf olduğunu söyleyebilir misiniz? Eğer bunlar sınava tabii olmadıkları halde bu dünyada var iseler bizim varlığımızın sebebi de imtihan olmak zorunda değil demektir. Cevap olarak "Onlar cennete gidecek ama" değinilen konuya cevap değildir. Cevap verilmediğini ört bas etmek için sus payıdır. Link to post Sitelerde Paylaş
TENTEN 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi Bir saat önce, NotImportant yazdı: Bana karşılaştırabileceğim bir şey ver. Hesap makinası daha hızlı hesap yapar mesela hangi açıdan bir beyinle karşılaştırıyoruz ? Ayrıca yapmama gerek yok düşünmem yeter çünkü düşünebiliyorsam allah onu gerçek edebilir ve daha mükemmel bir şeyi gerçek edebiliyorken etmemiş olur buda mükemmelikten uzak demektir. Bir saat önce, NotImportant yazdı: Ayrıca eklemem gerek ki mutlak mükemmelik yoktur çünkü mutlak nesnellik yoktur. Kimisine göre elma güzeldir kimisine göre armut. Kimisi geri kalan hayatı boyunca sürekli elma yemek ve buna bağlı olarak ona göre metabolizma ve mide ister. Kimisi yemek yemeden yaşamak ister ve ona göre bir metabolizma ister. Senin tanrında dahil kimse mükemmel olana karar veremez. Mükemmelliyeti var olan bir şey üzerinde arayamazsın. Çünkü daha iyileri olabilirdi ve bu kişiye göre değişir. Göz mükemmeldir hayır değildir. Ben isterdim ki istediğim dalga boyunu göreyim. Sadece gözlemlenebilir ışığı değil .Ama öyle olmadı neden ? Çünkü evrim ona göre şekillendirdi. Gerekli olan oydu. Mükemmelliyette gereklilik olmak zorunda değil sadece mükemmel olması zaten her durumu karşılar. 55 dakika önce, Tremor yazdı: İnsan beyninin neresi mükemmel? Küçük bebeklere tecavüz eden,gaz odalarında katliam yapan,sırf yaptığı putuna tapmadı diye kafa kesen,çocuğunu döven,karısını öldüren,egoist,yalancı,kadınlara aşağılık muamelesi yapan,savaşan bir beyinin mükemmel olduğu kanısına nereden vardın? İnsanlığın dolayıyla beyinlerinin %99,99'u çöplüktür,üremek ve tüketmekten başka bir işe yaramaz.. Yapacağınız robottan bir bardak su alıp getirmesini isteyeceksiniz? Mekanda robotun takip edeceği işaretler olmayacak. Link to post Sitelerde Paylaş
NotImportant 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi 11 dakika önce, TENTEN yazdı: Yapacağınız robottan bir bardak su alıp getirmesini isteyeceksiniz? Mekanda robotun takip edeceği işaretler olmayacak. Konuyla alakasız... Böyle kaçarsan tartışmaya gerek yok zaten Link to post Sitelerde Paylaş
TENTEN 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi Şimdi, NotImportant yazdı: Konuyla alakasız... Böyle kaçarsan tartışmaya gerek yok zaten Neden alakasız?Fazla mükemmel bir şey istemedim. Link to post Sitelerde Paylaş
Sundance 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi (düzenlendi) Bir saat önce, TENTEN yazdı: Yapacağınız robottan bir bardak su alıp getirmesini isteyeceksiniz? Mekanda robotun takip edeceği işaretler olmayacak. Fazla mükemmel ne demek? Satranç oynaması yeterince mükemmel mi senin için mesela? Benim bildiğim satranç oynayan bilgisayarları artık dünya satranç şampiyonları bile yenemiyor. İşte başka bir mükemmellik kriteri. Uygun mu bu mükemmellik kriteri senin için? Yoksa "Benim paşa gönlüm hangi zamanda hangi mükemmelliği tercih ederse onu ister" diye şarkı söylemeyi mi tercih ediyorsun? Şubat 8, 2017 tarihinde Sundance tarafından düzenlendi -mu Link to post Sitelerde Paylaş
NotImportant 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi (düzenlendi) 4 dakika önce, TENTEN yazdı: Neden alakasız?Fazla mükemmel bir şey istemedim. Var zaten Yahu var zaten. Bu videoda güzelce robotik ve yapay zekaya değinmiş. Geri kalan kısım konu dışı. Bu sırada felsefik probleme de cevap düşün hatta. (gerekliyse alt yazıyı türkçe yap) Şubat 8, 2017 tarihinde NotImportant tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
TENTEN 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi (düzenlendi) 9 dakika önce, NotImportant yazdı: Var zaten Yahu var zaten. Bu videoda güzelce robotik ve yapay zekaya değinmiş. Geri kalan kısım konu dışı. Bu sırada felsefik probleme de cevap düşün hatta. Bu videoda birşey yok. Yapacağınız robottan bir bardak su alıp getirmesini isteyeceksiniz? Mekanda robotun takip edeceği işaretler olmayacak. Şubat 8, 2017 tarihinde TENTEN tarafından düzenlendi Link to post Sitelerde Paylaş
TENTEN 0 Şubat 8, 2017 gönderildi Raporla Share Şubat 8, 2017 gönderildi 9 dakika önce, Sundance yazdı: Fazla mükemmel ne demek? Satranç oynaması yeterince mükemmel mi senin için mesela? Benim bildiğim satranç oynayan bilgisayarları artık dünya satranç şampiyonları bile yenemiyor. İşte başka bir mükemmellik kriteri. Uygun mu bu mükemmellik kriteri senin için? Yoksa "Benim paşa gönlüm hangi zamanda hangi mükemmelliği tercih ederse onu ister" diye şarkı söylemeyi mi tercih ediyorsun? 3 saat önce, NotImportant yazdı: Bana akıllıca tasarlanmış tek bir şey söyle. Ama eğer daha mükemmel bir halini düşünüp bulursam yeni tanrın ben olur muyum ? Daha mükemmel iddiasında bulunan ben değilim. Link to post Sitelerde Paylaş
Recommended Posts