Jump to content

Türk ateistleri geçmişini kötülemekten vazgeçmelidir


Recommended Posts

Öncelikle şunu belirteyim bu konuya HDP'li ateistler boş yere yozum yazmasın. Onları kale bile almıyorum.

Osmanlı'ya zamanla Türklüğünü kaybedip yabancı kültürlerin etkisi altında kaldığı için, özenti bir imparatorluk olduğu için kızgınlığım var. Ancak Osmanlı'ya kölelik-cariyelik, kardeş katli, katliam, yağma, savaş gibi konularda yüklenilmesini çok saçma buluyorum.

Evet Osmanlı birçok katliam yaptı. Evet Osmanlı padişahları kendi evlatlarını kardeşlerini ve hatta babalarını öldüren insanlardı. Evet Osmanlı'da kölelik Abdulmecid dönemine kadar vardı. Kadınlar tıpkı bir mal gibi pazarlarda satılırdı. Evet Osmanlı yağmacı bir imparatorluktu.

Ama Osmanlı'ya öyle bir yükleniyoruz ki duyan da bu batılıların atalarını sevgi kelebeği, hümanizm budalası falan sanacak.

Yani o dönemki şartlar göz önünde bulundurulduğunda Osmanlı'nın yaptıkları gayet doğal şeyler.

Beğensek de beğenmesek de Osmanlı bizim geçmişimizin bir parçası. Tabi ki eleştirelim ama ona düşmanca saldırmak bize bir şey kazandırmaz.

tarihinde Üçüncü Görüş tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş

Geçmişten ziyade artık günümüzde Türkiye'nin bile dünyada lider, sözü geçen bir ülke olmasını asla istemem !! Bu zaten bu Anadolu halkıyla asla mümkün olamaz ama olduda tıpkı ABD gibi ya da Birlesik Krallık gibi dünyada siyasi olarak bir konumu olan ülkelerden olmasını istemem. Bunu Türklükle ya da bu topraklarla falan alakası yok islamın, müslümanların hakim olacağı ve dünyada sözü geçeceği hiçbir devleti dünyaya yön veren bir pozisyonda görmek istemiyorum.

Bunun içinde Osmanlı iyikide batmış, yok olmuş diyorum. Bu yağmacılara kalınsaydı şuanda dünya taş devrinde olurdu ve  hala ahlak tartışılıyor olurdu. Batı çok mu iyi ? Asla ama islamdan daha iyi oldukları kesin. Hatta Türk ateistler herhangi bir savaş anında bulundukları cepheyi mantıksal açıdan, objektif olarak değerlendirip ona göre savunacağı yeri seçmeli... Dogmatik düşüncelerle hiçbir zaman doğru seçimler yapamazsınız.

Link to post
Sitelerde Paylaş

İşte böyleee,

                     Ruslar Osmanlıdan kara denizin kuzeyini alinca bir bildiri  yayınlar.Bundan sonra bu bölgede CARIYA toplama KÖLE  satma  yasaklanmıştır.Halbukı UKRAYNA Osmanlının KÖLE ve ÇARIYA  toplama merkeziydi.Her yıl buraya toplanıp gönderilecek KÖLE sayısı 600,000 kadardı.

                      Eger bütün dünya ınsanları 1500 yıl önce Müslüman olsaydı.bugün AYDINLANMA  aracımız hala MUM ve GAZLAMBASI  olacaktı.

                       Ulaştırma araçlarımızda DEVE , AT , EŞEK ,KATIR , ATARABASI , KAĞNI ARABASI olacaktı.İslam araştırmayı yasaklar.İnsanlara şunu önerir.Herşey Allahdandır.O isterse verir , istemezse vermez.Araştırmak,idiklemek,didiklemek,gurcalamak,nedene.niçine, nasıla yanıt aramak yasaklanmıştır.Onun için islamı araştırıp eleştirenlerin KOLU  BACAĞI  çaprazlama kesilir diyen ayat var.Suudili MAYMUN  SURATLI din adamı diyürki eger İSLAMDAN  çıkanları öldürmeseydik islam bugün bitmişti.

                      Alın sıze islamı çok güzel anlatan bir şiir:

RIZK  İÇİN  ÇEKME  TESSÜR-----------------------------İhtiyaçların için üzülme

HAYI  KOY , HUYA  ULAŞ----------------------------------Çalışmayı bırakda ibadet et

İKİ  LERVHİN  ARASINDA.........................................İki tahta arasında bile olsan

HALIKIM  BESLER  SENİ-----------------------------------Allahım  besler seni.

 

                      Anamın köyündeki camı imamı şöyle düşünür,artık bana yemek getiren köylüye kapıyı açmıycam,bakalım Allah benim RIZGIMI nasıl verecek.Birgün sırası gelen koylu hocanın yemeğini getirir kapıyı çalar ama hoca kapıyı açmaz.Yemegi getirenler dışarda konuşur.Herhalde hoca camıda yok der giderler.Ertesi günü gene imam açmaz kapıyı.Üçüncü günü yemeği getirenler gene kapıyı çalarlar hoca gene açmaz  yemeği getirenler derki.İmam herhalde biryelere gitti.Artık yemek getirmemize gerek yok deyip cami önünden ayrılırlarkan çok acıkan imam,Allahın bir şey vereceği yok,acımdan ölecem  ÖHHÖÖÖÖÖÖ diye içerde olduğunu duyurur ve kapıyı açar açlıktan iflahı kesilmiş bir şekilde hocayı gören kadınlar.Hocamız sana ne oldi derler,hoca açlıktan düşer yere bayılır.

 

                       Kadınlar hocanın ağzını zorla açıp su verir,çorba içirir imami ayıltırlar.Kadınlar sorar ola hoca efendi  noldi sağa Allah aşkına açıkla pize da ,Hoca herşeyi anlatır kadınlara.Benim anne annem hocaya derki OLA  HOCA EFENDİ ,  ELLAH  İNSANUN  İHTİYAÇLARINI  yeryuzinde  YARATMİŞTUR.TİREK  KETURUP  İNSANA  VERMEZ , SEN  ONİ  UĞRAŞUP  KAZANACAKSUN.PAK, PİR  ÖHHOOOOOO temesaydun piz kitecoğiduk AÇİNTAN  ANANUN  HASKALDİNESİNİ (kadının üreme organı) KÖRECEKTUN deyince nenem ,haklısın demiş hoca efendi.

                        Karadenizin köylerinde evler birbirine genelde çok uzaktı eskiden.her evin arasında nerdeyse 500 metre vardı.Sonra herkes uzaklarda çalıştığı için cumanın dışında camıya gelen zor olurdu.Çoğuda  istanbul,İzmir,ankara gibi yerlerde yada HAMSİ tutmaktatur.

                        Rizenin bir köyüne nişana gittik,nışan olacak ev kadın dolu,ilaçlık bir erkek yok.Evin sahibine dedimki nerde sizin erkekleriniz.Kadın demezmi NETECOĞUK  ERKEĞI ,PİZUM  HEPİMUZ ERKEĞUK  demezmi.Meger şaka söylüyürmüş.Sonra dediki pizum çoği erkekler gurbettedur.Gurbette olmayanlarda ya paluk tutmaya kitmiştur yada kahvete KOMAR  oynar HAO  PIZUM  TOMUZLAR.Tarla işini piz,ev işini piz,ahir işini piz,teğermen işini piz olar pir karılarini peçermeyi pirda KAHVEDE  KOMAR oynamayi pilurler dedi bana.Haklısınız dedim.Benim babamda öyleydi deyince,Kadın siztami puralartansunuz dedi.Ben Trabzonlıyım deyince kadın tesana senta aynı pokun soyindansun dedi gülerekde özür diledi.

                      DoğuKaradeniz kadını çok çilekeş,bir yanda gocasızlık,ev işi,ahır işi,tarla bahca işi,yayla işi,degirmende un öğütme işini bile  kadınlar yapardı.Belki hala öyledir.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Geçmiş ancak kendi zamanı ile karşılaştırılarak eleştirilebilir diyorsunuz yani.

Osmanlıyı komşusu olduğu ve sürekli savaş ettiği Avrupa ülkeleri ile karşılaştırarak eleştirmek yasaldır. Bunu yapınca nasıl bir Osmanlı ile karşılaşıyoruz? Bu sorunun cevabını dürüst olarak vermelisiniz.

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 11.02.2017 at 21:24, Üçüncü Görüş yazdı:

Osmanlı'ya zamanla Türklüğünü kaybedip yabancı kültürlerin etkisi altında kaldığı için, özenti bir imparatorluk olduğu için kızgınlığım var.

Öncelikle şunu belirteyim. Osmanlı islam devletiydi, bir Türk imparatorluğu değildi. Halil İnalcık okumanı tavsiye ediyorum. Hanedanın soyu belli değil, kayı boyundan falan da değiller. 

On 11.02.2017 at 21:24, Üçüncü Görüş yazdı:

Ancak Osmanlı'ya kölelik-cariyelik, kardeş katli, katliam, yağma, savaş gibi konularda yüklenilmesini çok saçma buluyorum.Evet Osmanlı birçok katliam yaptı. Evet Osmanlı padişahları kendi evlatlarını kardeşlerini ve hatta babalarını öldüren insanlardı. Evet Osmanlı'da kölelik Abdulmecid dönemine kadar vardı. Kadınlar tıpkı bir mal gibi pazarlarda satılırdı. Evet Osmanlı yağmacı bir imparatorluktu.Ama Osmanlı'ya öyle bir yükleniyoruz ki duyan da bu batılıların atalarını sevgi kelebeği, hümanizm budalası falan sanacak.Yani o dönemki şartlar göz önünde bulundurulduğunda Osmanlı'nın yaptıkları gayet doğal şeyler.Beğensek de beğenmesek de Osmanlı bizim geçmişimizin bir parçası. Tabi ki eleştirelim ama ona düşmanca saldırmak bize bir şey kazandırmaz.

Osmanlıyı eleştirmek ya da yerin dibine sokmak, batıyı övmek onları yüceltmek anlamına gelmiyor ki. Avrupalı devletler de afrikada inanılmaz katliamlara ve sömürülere imza attılar.Bu tamamen farklı bir konu. Osmanlı hanedanı kendi halkını köle ve it gibi kullanmış,  bebek katili , pedofil , katil ve aşağılık padişahlardan oluşuyordu !

Şunu ilave olarak belirteyim. Türk ve osmanlı olmak ; tamamen farklı kavramlar. Türkiyede birçok alanda olduğu gibi, tarih alanında da hatalı bilgiler öğretiliyor. Zaten ülkenin  dini yalanj , tarihi yalan, her bk'u yalan ! Hiçbirşey olmaz bu ülkeden ! Umutsuz vaka ! 

Link to post
Sitelerde Paylaş
2 saat önce, BurakTuna67 yazdı:

Öncelikle şunu belirteyim. Osmanlı islam devletiydi, bir Türk imparatorluğu değildi. Halil İnalcık okumanı tavsiye ediyorum. Hanedanın soyu belli değil, kayı boyundan falan da değiller.

Bu kabul gören bir görüş değil. Ayrıca doğru kabul etsek; kayı boyu olmayınca Türk olmuyor mu?

Link to post
Sitelerde Paylaş
On 13.02.2017 at 10:02, Yurt yazdı:

Bu kabul gören bir görüş değil.

Nasıl kabul gören bir görüş değil. Sen kabul etmiyorsun. Senin kabul etmemen beni bağlamaz. Tekrar yazıyorum. 

Osman bir islam devleti idi, bir türk devleti değildi. Hanedanın soyu belli değil. Kayı boyundan olduklarını uydurmuşlardır. Halil İnalcık'tan daha iyi osmanlıyı bilen daha görmedim. 

On 13.02.2017 at 10:02, Yurt yazdı:

Ayrıca doğru kabul etsek; kayı boyu olmayınca Türk olmuyor mu?

Böyle saçma bir yaklaşımı nasıl elde ettin ? :)  kayı boyundan olmayınca Türk olmuyor diye birşey mi dedik ? Komedi misin arkadaş ? 

Timur kendi soyunu Oguzhan nesline bağladığından dolayı osmanlı hanedanı da kendileri soyluluk için böyle bir teori atmışlar ortalığa.Ayrıca Fatih'in yanında bir yabancı vardı,ismini hatırlayamadım. O kişi yazdığı kitapta, "Fatih atalarının oırtaasyalı  tatar,oguzlardan değil yunanlı komnenos ailesinden geldiğine inanıyordu"  diye. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
14 saat önce, BurakTuna67 yazdı:

Nasıl kabul gören bir görüş değil. Sen kabul etmiyorsun. Senin kabul etmemen beni bağlamaz. Tekrar yazıyorum. 

Osman bir islam devleti idi, bir türk devleti değildi. Hanedanın soyu belli değil. Kayı boyundan olduklarını uydurmuşlardır. Halil İnalcık'tan daha iyi osmanlıyı bilen daha görmedim. 

Böyle saçma bir yaklaşımı nasıl elde ettin ? :)  kayı boyundan olmayınca Türk olmuyor diye birşey mi dedik ? Komedi misin arkadaş ? 

Timur kendi soyunu Oguzhan nesline bağladığından dolayı osmanlı hanedanı da kendileri soyluluk için böyle bir teori atmışlar ortalığa.Ayrıca Fatih'in yanında bir yabancı vardı,ismini hatırlayamadım. O kişi yazdığı kitapta, "Fatih atalarının oırtaasyalı  tatar,oguzlardan değil yunanlı komnenos ailesinden geldiğine inanıyordu"  diye. 

Kendi içinde bu kadar  çelişen bir cevap okumamıştım. Tebrikler.

Bi de gülen surat koymuş oraya.

tarihinde Yurt tarafından düzenlendi
Link to post
Sitelerde Paylaş
9 saat önce, Yurt yazdı:

Kendi içinde bu kadar  çelişen bir cevap okumamıştım. Tebrikler.

Bi de gülen surat koymuş oraya.

Zeka problemin var senin.  Şu çıkarımı yapman bile, saçmaladığının belgesi. Ayrıca bilmediğin konularda ahkam kesme. 

On 13.02.2017 at 10:02, Yurt yazdı:

Ayrıca doğru kabul etsek; kayı boyu olmayınca Türk olmuyor mu?

:) hahahha. Kayı boyundan olduklarını uydurmaları sebebiyle, kayı boyundan olmadıklarını söylemişim. Sen kalkmış demişsin ki ;

"kayı boyundan olmayan türk olmuyor mu !" demişsin.  hahahahhahahah, hiç. güleceğim yoktu. Bu osmanlıcı ateistler de çok komik oluyorlar. 

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...