Jump to content

Evet Çıkarsa Maalesef Tayyip Kazanmıştır


Recommended Posts

26 dakika önce, ateistkız yazdı:

+1

Burda Tayyip'i ve Akparti'yi eleştirenlere bakın. Fındık kabuğunu dolduracak bir tane yorum göster bana, bundan sonra Ak Parti'ye oy vermeyeyim. Senin kötü diye nitelendirdiğin şeyi eleştiriyorsan, karşısına iyinin ne olduğunu göstermen gerekir, bunlar onu da yapmıyor. Ak Parti kötü, Chp iyi mantığıyla bu işler olmuyor. Akparti şu yönleriyle kötü, iyi yaptığı şeyler şunlar. Kötü yaptığı şeyler şunlar. Bunun alternatifinin de, kötü yönleri ve iyi yönleri şunlar diye bir planlama yapılması gerekiyor. Ör: 3.Köprüye karşı olan Chp'nin trafik sorunu için ne gibi projeleri varmış. Bunu kamoyuna anlatması gerekiyor. Yeniçeriler gibi "istemuz" "istemezuk" ile bu işler olmuyor. Batıdaki örneklerinden de yararlanabilirsin ama ben onun yapıldığını da görmüyorum.

Bu da 3. dünya ülkesi olduğumuzdandır herhalde. Tayyip'i eleştiren muhalefetin yerlerde sürünmesi kaderimizdir herhalde...

AKP konusunda ben 2000'li yıllarda hiç önyargılı olmadığım gibi, 2012 yılına kadar "ama şöyle yaptılar, ama böyle yaptılar" diye de savunurdum. O yıllarda kadar dış basında da çok olumlu yorumlar vardı. 2012 sonrası dönemde AKP'Nin başarılı bir hükümet olamadığı iyice belirginleşti.

Ben asla "CHP çok iyi" demedim. Ama "istemezük" noktasına çoktan geldim. İdeoloji filan da o kadar önemsediğim bir konu değil. Ama artık başarılı olamıyorlar. + Cumhuriyet inkılaplarını tehdit ediyorlar. "Yerine MHP gelsin" demem. MHP geleceğine AKP gelsin. Ama onun yerine CHP tabi ki gelsin. + 90'ların çok partili düzeni daha iyiydi. Bir ülke de 3-4 (hepsi de milliyetçi veya dinci) parti ile yürümez. Çeşitlilik gerek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

AKP toplumu kutuplaştırmakla kalmadı, devleti yönetenleri de kutuplaştırdı. Hayır oyu verdiğimizde "vereceğiniz oy, aynı zamanda pkk’ya destek oyudur" şeklinde beyanat veren Antalya Başsavcıvekili Cevdet Kayafoğlu, 14 - 15 yıl önce böyle beyanatlar verebilir miydi? veremezdi. Hemen yargılanacağını veya görevinden ihraç edileceğini bilirdi. Ama AKP kendinden olan insanları kayırıyor ve adaletsiz toplumu körüklüyor. Bunun faturasını malesef sadece %50 değil, herkes ödeyecek.

Link to post
Sitelerde Paylaş

Tayyip kendisi için emek harcadığından fazlasını, Tayyip kazansın diye başkaları ona emek harcıyor. Tayyip Başbakan olsun diye 2003 yılında Deniz Baykal az mı emek sarf etti?

 Deniz Baykal, AKP’lilere seslendi: "Adını koyun, tek adam anayasası bu"... Şimdi mi anladın bu musibetin varacağı yeri Deniz Baykal efendi? Keşke Deniz Baykal iç doğmasaydı ve Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağını kaldıran sünepe lider olarak tarihe geçmeseydi.

 Tayyip Erdoğan, yeni sistemi kendisi anlattı: Yetkileri tek kişide topluyoruz.  (O tek kişi benim!) 

Link to post
Sitelerde Paylaş

Cok olumsuz baktiginizi düsünmüyorum. Erdoganda suanda zaten istedigi yetkilerin tamami var, tek basina iktidar ve Milletvekilleri zaten onun adami. Degisen tek sey bunun resmiyet kazanmasi buda tabiki korkunc birsey. 15 sene sonra neden simdi birden Baskanlik cikti ? Bunlari 5 sene önce isteyemezmidi ?

Ortada birsey varki, Erdogani baskanliga itti. Buda gelecege dair korkulari olabilir. Ekonomi cökerse secmenide ondan döner, ki Ekonomik sikintilarin cekecegimiz günler yakindir.AKP tek basina iktidarligini kaybetecek ilerdeki secimlerde, iktidari kaybetmemek icinde Baskanlik sistemi geldi gündeme.

Yargilanmaktan kacma cabalari bunlar. Suana kadar kactane diktatör kendisini ayakta tutabildi ? Önemli olan Erdogan ortadan kalktiginda yapilanlar olacak.

Link to post
Sitelerde Paylaş
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...